Απώλεια βάρους

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πουευχομαι ναχάσετε μερικά κιλά. Είτε πρόκειται για να νιώσουν καλύτερα στο σώμα και στο μυαλό τους είτε για να αποφύγουν ασθένειες. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που πρέπει να υιοθετήσετε για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά, γρήγορα και βιώσιμα. Πρέπει να κάνετε την επιλογή σας με βάση την κατάσταση της υγείας σας και την κατάστασή σας (μετά τον τοκετό, εμμηνόπαυση ή ακόμα και μετά τη μέση ηλικία).

Ποιες είναι οι διαφορετικές μέθοδοι απώλειας βάρους;

Χάστε κιλά και αδυνατίστε με τη νηστεία

Η νηστεία είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους για την αποτελεσματική και υγιεινή απώλεια βάρους. Το πρόγραμμα συνίσταται στο να τρώτε κανονικά για ένα μέρος της ημέρας ή της εβδομάδας και να μην καταναλώνετε τίποτα (ή να μειώνετε σημαντικά το φαγητό) τον υπόλοιπο χρόνο.

Perdre du poids
Η νηστεία είναι μια ενδιαφέρουσα μέθοδος για την απώλεια βάρους

Πολύ περισσότερο από μια δίαιτα, είναι μάλλον ένας τρόπος ζωής που μπορείτε να ακολουθήσετε μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, παρέχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό σας. Είστε επίσης λιγότερο εκτεθειμένοι σε ελλείψεις και απογοήτευση, καθώς δεν υπάρχουν περιορισμοί κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου σίτισης.

Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε να μην το παρακάνετε και να περιορίσετε τις τροφές με πολλές θερμίδες, όπως αναψυκτικά ή πατατάκια. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πρέπει να ενυδατώνεστε σωστά (1,5 έως 2 L νερό, ή περισσότερο την ημέρα) ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν διάφορες μορφές νηστείας:

  • Εναλλακτική νηστεία: εναλλακτικές ημέρες νηστείας και κανονική κατανάλωση φαγητού.
  • Μερική νηστεία: στερήστε τον εαυτό σας από τροφές με πολλές θερμίδες που περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων και λίπους κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ημερών και τρώτε κανονικά τις άλλες.
  • Διαλείπουσα νηστεία: τρώτε κανονικά κατά τις δραστήριες περιόδους της ημέρας (4, 6 ή 8 ώρες) και μην καταναλώνετε φαγητό για 20, 18 ή 16 ώρες.
  • Το OMD (Ένα γεύμα την ημέρα): τρώτε μόνο ένα γεύμα την ημέρα. Μπορείτε να εξασκείτε αυτή τη μέθοδο κάθε μέρα, αν μπορείτε να την ανεχτείτε ή εναλλακτικά.

Διαβάστε το άρθρο μου «Χάστε κιλά και αδυνατίστε με τη νηστεία“.

Χάστε βάρος και αδυνατίστε χωρίς άσκηση

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να ασκηθείτε για να χάσετε βάρος. Συνιστάται μάλιστα να κάνετε χωρίς έντονες σωματικές δραστηριότητες εάν κινδυνεύετε να μην μπορέσετε να συνεχίσετε το πρόγραμμα μακροπρόθεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να εξισορροπήσετε τη διατροφή σας και να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά.

Η καθημερινή σας διατροφή πρέπει να αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες όπως άπαχο κρέας ή αυγά (περίπου 50%), περίπου 35% υγιεινά λιπαρά και όσο το δυνατόν λιγότερους υδατάνθρακες. Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά στον ατμό μέχρι να γεμίσουν. Είναι πάντα σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό.

Διαβάστε το άρθρο μου «Χάστε βάρος και χάσετε βάρος άθλημα“.

Χάστε βάρος και χάσετε βάρος γρήγορα

Γενικά δεν συνιστάται να προσπαθείτε να χάσετε βάρος γρήγορα, ειδικά αν τα περιττά κιλά ξεπερνούν τα δέκα.

Οι μέθοδοι για να επιτευχθεί αυτό περιλαμβάνουν σοβαρούς διατροφικούς περιορισμούς και ελλείμματα θερμίδων ή/και έντονες σωματικές δραστηριότητες. Μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση και σοβαρές ελλείψεις και γενικά δεν μπορούν να συνεχιστούν για περισσότερο από δέκα ημέρες.

Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με δίαιτες χαμηλών θερμίδων και υψηλής πρωτεΐνης που γίνονται επικίνδυνες μετά από 4 ημέρες. Ο αθλητισμός δεν συνιστάται για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Διαβάστε το άρθρο μου «Χάστε βάρος και χάσετε βάρος γρήγορα“.

Perdre du poids rapidement
Η γρήγορη απώλεια βάρους είναι δυνατή, αλλά υπό προϋποθέσεις

Χάστε βάρος με συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και γρήγορα. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε να επιλέγετε αυτά που αποτελούνται από φυσικές ουσίες για να μην βλάψουν την υγεία σας.

είναι επίσηςαπαραίτητο να ρωτήσωτη συμβουλή του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία. Τα κατασταλτικά της όρεξης σας βοηθούν να τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να αποφεύγετε τις μικρές λιγούρες στη μέση της ημέρας.

Οι λιποδιαλύτες, από την άλλη, επιταχύνουν τη διαδικασία αποβολής των λιπαρών μαζών, όπως υποδηλώνει το όνομά τους.

Πότε να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος και να χάσετε βάρος;

Χάστε βάρος και αδυνατίστε μετά τον τοκετό

Είναι φυσιολογικό να παίρνετε βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν πλέον να τα χάσουν μετά τον τοκετό. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο για ξεκούραση.

Ξεκινήστε με ελαφριές σωματικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα. Το να κάνετε δουλειές, να φροντίζετε το μωρό σας ή να το πηγαίνετε βόλτα είναι κάτι παραπάνω από αρκετό.

Αργότερα, μπορείτε να εντείνετε τις ασκήσεις με ποδήλατο, γιόγκα ή κολύμπι. Δεν συνιστώνται δραστικές δίαιτες και περιορισμοί, ειδικά αν θηλάζετε. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε την υγιή εξισορρόπηση.

Διαβάστε τα άρθρα μου «Χάστε βάρος και χάσετε βάρος ενώ είστε έγκυος” Και “Χάστε κιλά και χάσετε βάρος μετά την εγκυμοσύνη“.

Χάστε κιλά και αδυνατίστε μετά τα 40

Είναι απολύτως δυνατό να χάσετε βάρος ακόμα και μετά τα σαράντα σας. Ωστόσο, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να μην κάνετε δίαιτες που κινδυνεύουν να προκαλέσουν το φαινόμενο γιο-γιο.

Αντίθετα, συνιστούν να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σε 1.700 kcal την ημέρα αντί για 2.000 και να προτιμάτε πρωτεΐνες και λαχανικά στη διατροφή σας.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τις μικρές λιχουδιές όπως σοκολάτα, κέικ ή πατατάκια στη μέση της ημέρας όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλος, ασκείστε τακτικά τον αθλητισμό, ιδιαίτερα το περπάτημα, το κολύμπι ή τη γυμναστική.

Διαβάστε το άρθρο μου «Χάστε κιλά και αδυνατίστε μετά τα 40, μετά τα 50“.

Χάστε κιλά και αδυνατίστε μετά τα 50

Είναι ακόμα δυνατό να χάσετε βάρος μετά την ηλικία των πενήντα ετών, αλλά πρέπει να κάνετε χωρίς δίαιτες, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές ελλείψεις, υποσιτισμό, απώλεια μνήμης και ακόμη και κατάθλιψη. Επίσης δεν συνιστάται η νηστεία. Θα πρέπει να τρώτε τουλάχιστον 3 γεύματα κάθε μέρα, αλλά να προτιμάτε την υγιεινή διατροφή.

Η διατροφή σας πρέπει να περιέχει κυρίως πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά προϊόντα σε μικρότερες ποσότητες, εκτός εάν υπάρχει ιατρικός περιορισμός. Τέλος, είναι σημαντικό να ασκείτε σωματική δραστηριότητα προσαρμοσμένη στην ηλικία σας όπως περπάτημα, γιόγκα ή ακόμα και γυμναστήριο.

Οι κανόνες αλλάζουν όταν πρόκειται για απώλεια βάρους στα 50 ή μετά την εμμηνόπαυση

Χάστε βάρος και αδυνατίστε κατά την εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση γενικά συνοδεύεται από αύξηση βάρους λόγω ορμονικών διαταραχών. Ωστόσο, είναι δυνατό να το διορθώσετε υιοθετώντας έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Οι διατροφικοί περιορισμοί δεν είναι απαραίτητοι.

Μπορείτε να φάτε τα πάντα, αλλά με μέτρο. Για παράδειγμα, περιορίστε τα επιδόρπια ή τις μικρές λιχουδιές σας στη μέση της ημέρας σε ένα ή δύο την εβδομάδα και μειώστε τις μερίδες των γευμάτων σας. Συνιστάται επίσης να κάνετε τακτικές σωματικές δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία σας, όπως το περπάτημα.

Διαβάστε το άρθρο μου «Χάστε βάρος και αδυνατίστε μετά την εμμηνόπαυση“.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν χίλιοι και ένας τρόποι για να χάσετε βάρος. Κάντε την επιλογή σας με βάση την κατάσταση και τα μέσα σας. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα για να μάθετε εάν είναι κατάλληλο για την κατάσταση της υγείας σας.

Verre d'eau

18 δοκιμασμένες λύσεις για να χάσετε τις λαβές σας

Πώς μπορώ να χάσω τις λαβές μου; Οι λαβές είναι το περιττό λίπος που συσσωρεύεται εκατέρωθεν της μέσης και κρέμεται πάνω από τη μέση. Μπορούν να βρεθούν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ δεν γλιτώνουν οι αθλητές και οι αδύνατοι άνθρωποι. Παρά το όμορφο όνομά τους, τα love handles αποτελούν συχνά πηγή αμηχανίας, […]

18 δοκιμασμένες λύσεις για να χάσετε τις λαβές σας Read More »

Thé de java

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ισχυροί και αποτελεσματικοί αποστραγγιστές αδυνατίσματος;

Όταν το σώμα συσσωρεύει ουσίες, ιδίως τοξίνες και απόβλητα, τις οποίες δεν μπορεί να χωνέψει και να αποθηκεύσει, φράζει, οδηγώντας σε μεταβολικές διαταραχές, δυσλειτουργία οργάνων και εμφάνιση ασθενειών διαφορετικού βαθμού σοβαρότητας. Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του οργανισμού, η χρήση ενός στραγγιστηρίου είναι μια αποτελεσματική λύση. Αλλά και για να απαλλάξετε το σώμα από τις τοξίνες

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ισχυροί και αποτελεσματικοί αποστραγγιστές αδυνατίσματος; Read More »

Cellulite sur le bras, merci les massages

Κυτταρίτιδα στα χέρια: πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν;

Η κυτταρίτιδα είναι ιδιαίτερα αντιαισθητική και μπορεί να εμφανιστεί στα χέρια. Προσβάλλει συχνά γυναίκες κάθε σωματότυπου (παχύσαρκες ή αδυνατισμένες γυναίκες), αποκαλύπτοντας πλαδαρό, πορτοκαλί δέρμα στο τμήμα αυτό του άνω άκρου. Όταν λοιπόν η κυτταρίτιδα εντοπίζεται στο μπράτσο, είναι αντιαισθητική. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για την πλήρη αφαίρεσή της όταν έχει εγκατασταθεί. Με τη σωστή διατροφή, λίγη

Κυτταρίτιδα στα χέρια: πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν; Read More »

Flore intestinale

Τα καθαρτικά για να χάσετε βάρος: η λάθος ιδέα

Τα καθαρτικά είναι φάρμακα που επιταχύνουν την εντερική διέλευση και μαλακώνουν τα κόπρανα ώστε να είναι ευκολότερη η έξοδός τους. Διατίθενται επίσης με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής ή τροφίμων, συνιστώνται για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Επομένως, χρησιμοποιούνται σε ιατρικό πλαίσιο. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν τα καθαρτικά ως κατάλληλο μέσο για την απώλεια βάρους. Η

Τα καθαρτικά για να χάσετε βάρος: η λάθος ιδέα Read More »

Hypnothérapie

Ύπνωση για αδυνάτισμα: πώς λειτουργεί;

Τα άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να χάσουν βάρος μόνο με δίαιτα. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι η απώλεια βάρους απαιτεί ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, καθώς και αθλητική δραστηριότητα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να επιτύχετε τους στόχους σας για την απώλεια

Ύπνωση για αδυνάτισμα: πώς λειτουργεί; Read More »

Yaourt

Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος;

Όπως πολλοί άνθρωποι, παλεύω με το υπερβολικό βάρος και δυσκολεύομαι να χάσω βάρος, συνήθως μένω στάσιμη μετά την απώλεια μερικών κιλών. Αλλά γιατί δεν μπορώ να κάνω περισσότερα; Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος παρά τις συμβουλές και τα βιβλία που έχω διαβάσει; Η άσκηση και η δίαιτα με έχουν απογοητεύσει. Δεν μπορώ να χάσω

Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος; Read More »

Πρόκληση σανίδας: τι θα λέγατε για ένα επίπεδο στομάχι;

Υπάρχει πολλή συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με μια νέα ιδέα που θεωρείται αποτελεσματική για την επίτευξη επίπεδης κοιλιάς: η πρόκληση της σανίδας. Ο στόχος αυτής της αθλητικής πρόκλησης είναι να συσφίξετε το σώμα και να βελτιώσετε την κοιλιά εκτελώντας σύντομες ασκήσεις για ένα χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια πρόκληση που μοιάζει αρκετά εύκολη για να

Πρόκληση σανίδας: τι θα λέγατε για ένα επίπεδο στομάχι; Read More »

remèdes homéopathiques

Ομοιοπαθητική για την απώλεια βάρους: η μαγεία του φαινομένου placebo;

Η ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στο δόγμα των ανάλογων θεραπειών. Το σύστημα αυτό λειτουργεί με βάση την αρχή ότι μια ουσία που προκαλεί τα συμπτώματα μιας ασθένειας σε υγιείς ανθρώπους θα θεραπεύσει παρόμοια συμπτώματα σε άρρωστους ανθρώπους. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος διαταραχών, από απλούς πονόδοντους μέχρι

Ομοιοπαθητική για την απώλεια βάρους: η μαγεία του φαινομένου placebo; Read More »

Acupuncture à la jambe

Βελονισμός για την απώλεια βάρους: πώς λειτουργεί;

Ο βελονισμός για αδυνάτισμα είναι μια δημοφιλής ιδέα μεταξύ των ενθουσιωδών αυτής της μορφής θεραπείας. Αλλά πώς θα το κάνετε; Ή μήπως πρόκειται για μια ψεύτικη καλή ιδέα ή για καθαρή απάτη; Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξετάσω το ερώτημα για εσάς, με όλη την προσοχή στη λεπτομέρεια που απαιτεί μια επιστημονική προσέγγιση. Ο βελονισμός

Βελονισμός για την απώλεια βάρους: πώς λειτουργεί; Read More »

application pour maigrir

Top 10 εφαρμογές αδυνατίσματος

Ψάχνετε βοήθεια για να χάσετε βάρος; Μπράβο! Αν βρίσκεστε εδώ, έχετε κάνει το επόμενο βήμα προς τον στόχο σας. Ακολουθούν οι 10 καλύτερες εφαρμογές μου για να σας βοηθήσουν στο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Μεταξύ των προγραμμάτων που μετρούν την κατανάλωση θερμίδων και εκείνων που σας βοηθούν να χάσετε θερμίδες, προτιμώ τις λύσεις που σας ενθαρρύνουν να

Top 10 εφαρμογές αδυνατίσματος Read More »