Konjac (gélules, ..) : η γνώμη μου & η καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το Konjac(Amorphophallus konjac) είναι ένα πολυετές φυτό του γένους Amorphophallus που αναπτύσσεται στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Ανατολικής Ασίας, από την Ινδονησία έως την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κίνα. Είναι περισσότερο γνωστό για τον αμυλούχο κορμό του, μια δομή που μοιάζει με κονδύλους και αποτελεί μέρος του στελέχους του φυτού, αλλά αναπτύσσεται υπόγεια και λειτουργεί ως αποθηκευτικό όργανο του φυτού. Το Konjac είναι επίσης γνωστό ως γλυκοπατάτα ελέφαντα, πιθανώς λόγω της ομοιότητας του κορμού του με αυτόν της πραγματικής γλυκοπατάτας, αλλά τα δύο φυτά δεν είναι στενά συνδεδεμένα.

Το Konjac χρησιμοποιείται κυρίως ως πηγή γλυκομαννάνης, μιας διαιτητικής ίνας που αποτελεί περίπου το 40% του κορμού του φυτού. Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων για τις πυκνωτικές και γαλακτωματοποιητικές της ιδιότητες και ως συμπλήρωμα διατροφής για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, της δυσκοιλιότητας, της υψηλής χοληστερόλης, του διαβήτη και της ακμής. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, παρέχει μια πλούσια πηγή διαλυτών ινών με γενικό όφελος για το πεπτικό σύστημα, ενώ δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες.

Τιμή του konjac

Ιστορία και προέλευση

Το Konjac αναφέρεται τακτικά σε πραγματείες για την κινεζική ιστορία, τόσο ως φάρμακο όσο και ως τρόφιμο. Η πρώτη γνωστή χρήση αυτού του φυτού ως φαρμακευτικό βότανο χρονολογείται από τη δυναστεία Χαν στην Κίνα, πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια. Εκείνη την εποχή, συνιστούνταν για τη θεραπεία του άσθματος, των λοιμώξεων, του βήχα και των δερματικών παθήσεων. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η χρήση του συνεχίστηκε και στις επόμενες δυναστείες και παρέμεινε αδιάλειπτη μέχρι σήμερα.

Ο κορμός, με τη μορφή αλεύρου ή ζελέ, έχει μακρά μαγειρική ιστορία στην Κίνα και την Ιαπωνία. Στην κινεζική επαρχία Σιτσουάν, το ζελέ χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του τόφου και είναι γνωστό ως konjac tofu. Στην Ιαπωνία, όπου ονομάζεται κονιάκου, το αλεύρι αναμιγνύεται με νερό και ασβέστη και στη συνέχεια βράζεται. Μόλις στερεοποιηθεί, κόβεται σε διάφορα σχήματα. Κομμένη σε λεπτές φέτες, αυτή η ίνα μπορεί να αντικαταστήσει το τόφου ή το ωμό ψάρι σε λεπτές φέτες. Όταν κόβεται σε λωρίδες, μπορεί να αντικαταστήσει τις χυλοπίτες σε πολλά μαγειρευτά φαγητά. Το ίδιο το Konjac έχει ελάχιστη ή καθόλου γεύση.

Το δυτικό ενδιαφέρον για το φυτό αυτό έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς τα οφέλη των διαιτητικών ινών για την υγεία έχουν γίνει καλύτερα κατανοητά. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις δυνατότητές του να ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα, ως βοήθημα για την απώλεια βάρους και ως γενικό όφελος για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών ήταν πολλά υποσχόμενα.

Konjac naturel
Φυσικό Konjac

Καλλιέργεια και μεταποίηση

Το Konjac καλλιεργείται στην Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κορέα. Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε τροπικές ή υποτροπικές συνθήκες με μέτριες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τους γεωπόνους, το Konjac προτιμά μια δομή εδάφους που συνδυάζει ένα κάπως αμμώδες ανώτερο στρώμα με ένα λασπώδες κατώτερο στρώμα που μπορεί να συγκρατεί το νερό. Στην Ιαπωνία και την Κίνα, καλλιεργείται συχνά σε λοφώδη εδάφη που δεν ευνοούν την παραδοσιακή γεωργία και κάθε φυτό απαιτεί πολύ μικρό χώρο. Τα φυτά τοποθετούνται γενικά σε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους κατά το δεύτερο και τρίτο έτος, όταν φτάνουν στα μέγιστα επίπεδα περιεκτικότητας σε γλυκομαννάνη. Στη συνέχεια ξεθάβονται για καθαρισμό και επεξεργασία.

Η παραδοσιακή μετασυλλεκτική επεξεργασία είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία. Οι βολβοί διαχωρίζονται από το υπόλοιπο φυτό, πλένονται και ξεφλουδίζονται με το χέρι πριν κοπούν σε φέτες και αποξηρανθούν στον ήλιο. Η σύγχρονη επεξεργασία ενσωματώνει μηχανήματα και επιταχύνει τη διαδικασία ξήρανσης με αέρα που θερμαίνεται από την καύση άνθρακα. Όποια και αν είναι η διαδικασία που χρησιμοποιείται, ο στόχος είναι να παραχθεί ένα προϊόν αρκετά ξηρό ώστε να μπορεί να αποθηκευτεί και να ληφθούν υψηλότερες συγκεντρώσεις γλυκομαννάνης. Ο βαθμός επεξεργασίας του konjac εξαρτάται από την προοριζόμενη χρήση του ως μέτριας τιμής τρόφιμο, πρόσθετο τροφίμων ή συμπλήρωμα διατροφής.

Το αλεύρι konjac παρασκευάζεται με την άλεση των ξηρών σκουληκιών και το διαχωρισμό των ελαφρύτερων συστατικών από το βαρύτερο αλεύρι. Αυτό που απομένει περιέχει περίπου 70% γλυκομαννάνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζυμαρικά και άλλα πιάτα. Το αλεύρι μπορεί να υποστεί επεξεργασία ώστε να φτάσει το 80% της περιεκτικότητας σε γλυκομαννάνη, δίνοντας ζελέ ή κόμμι konjac που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηκτικό ή πηκτικό μέσο. Μπορεί επίσης να καθαριστεί για χρήση ως συμπλήρωμα διατροφής.

Konjac, ένας βασικός σύμμαχος για την απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η αποτελεσματικότητα του konjac για την απώλεια βάρους βασίζεται στην ικανότητά του να απορροφά έως και είκοσι φορές το βάρος του σε νερό. Η γλυκομαννάνη διαστέλλεται μετά την κατάποση, γεγονός που τείνει να προάγει το αίσθημα πληρότητας καθώς διέρχεται από τον πεπτικό σωλήνα. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, το konjac λαμβάνεται γενικά με νερό πριν από τα γεύματα. Μια εναλλακτική, λιγότερο δημοφιλής προσέγγιση είναι να πασπαλίζετε κόκκους γλυκομαννάνης απευθείας πάνω στο φαγητό.

Έχουν δημιουργηθεί τρόφιμα χαμηλού κόστους, όπως ζυμαρικά σιρατάκι, ρύζι και μακαρόνια, που σημαίνει λιγότερους υδατάνθρακες και επομένως λιγότερες θερμίδες. Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να συνεχίσουν να τρώνε πιάτα που είναι γενικά υψηλότερα σε υδατάνθρακες και θερμίδες. Το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να ασκούνται περισσότερο για να χάσουν βάρος.

Οι συνιστώμενες δόσεις για την απώλεια βάρους κυμαίνονται από ένα έως τέσσερα γραμμάρια γλυκομαννάνης που λαμβάνονται με ένα ποτήρι νερό μία ώρα πριν από κάθε γεύμα.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΜΑΝΝΆΝΗ


 • Δωρεάν παράδοση
 • Κατασκευάζεται στην ΕΕ
 • Διατηρεί τη μυϊκή μάζα
 • Καταστέλλει το αίσθημα της πείνας

Αγοράστε Glucomannan Complex τώρα, δωρεάν παράδοση

Ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα φυτικών ινών

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 20 έως 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Η τυπική δυτική διατροφή παρέχει μεταξύ 12 και 18 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Το πίτουρο βρώμης, με 14% διαλυτές φυτικές ίνες, είναι μία από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές διαλυτών φυτικών ινών που είναι γνωστές στη Δύση. Η γλυκομαννάνη περιέχει τουλάχιστον 40% φυτικές ίνες κατά ξηρό βάρος, καθιστώντας το konjac την πλουσιότερη πηγή διαλυτών ινών στον κόσμο.

Μια θεραπεία για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Système digestif

Ειδικές κλινικές μελέτες για τη συμπληρωματική χορήγηση γλυκομαννάνης έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας. Οι διαλυτές φυτικές ίνες απορροφούν το νερό, μαλακώνουν το πεπτικό περιεχόμενο και αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων, άποψη που συμμερίζονται όλοι οι γιατροί. Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, που συνήθως προκαλείται από μια διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες, αφυδάτωση και έλλειψη άσκησης. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η γλυκομαννάνη μπορεί να είναι χρήσιμη για τη δυσκοιλιότητα. Όταν καταναλώνεται, η σκόνη δρα ως πρεβιοτικό στο πεπτικό σύστημα, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για την προώθηση της υγιούς λειτουργίας του εντέρου.

Η γλυκομαννάνη θεωρείται φυσική καθαρτική ίνα, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάποσή της προάγει πιο μαλακά κόπρανα που περνούν πιο εύκολα από το παχύ έντερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, διευκολύνει επίσης την αφόδευση, καθώς ο ασθενής χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια για να αποβάλει τα κόπρανα. Μια προκαταρκτική δοκιμή και ένας αριθμός διπλών τυφλών δοκιμών έχουν δείξει ότι η γλυκομαννάνη είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα. Σε άτομα με δυσκοιλιότητα, η γλυκομαννάνη και άλλα ογκώδη καθαρτικά συνήθως προάγουν την αφόδευση εντός 12 έως 24 ωρών από την κατάποση. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις τρία έως τέσσερα γραμμάρια μπορούν να ανακουφίσουν τη δυσκοιλιότητα.

Η γλυκομαννάνη είναι υδατοδιαλυτή, οπότε βοηθά την πέψη. Είναι σε θέση να συμβάλει στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος, καθιστώντας την εξαιρετική φυσική θεραπεία για όσους έχουν πεπτικά προβλήματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις αιμορροΐδες. Η γλυκομαννάνη μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να απορροφήσει τα μέταλλα, καθιστώντας την καθημερινή διατροφή πιο υγιεινή. Βοηθώντας στην απορρόφηση των ανόργανων συστατικών, όλα τα τρόφιμα και τα ποτά που προσλαμβάνει ο ασθενής μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά.

Μια φυσική πηγή πρεβιοτικών

Τα προβιοτικά τρόφιμα είναι σίγουρα απαραίτητα για την υγεία του εντέρου και τη γενική ευεξία. Τα πρεβιοτικά είναι αυτά που στην πραγματικότητα βοηθούν στην τροφοδοσία των προβιοτικών. Τα πρεβιοτικά, όπως η γλυκομαννάνη, το σκόρδο, το τζικάμα και οι αγκινάρες, περνούν από το ανώτερο τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα άπεπτα, καθώς το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα διασπάσει. Μόλις όμως τα πρεβιοτικά φτάσουν στο παχύ έντερο, ζυμώνονται από την εντερική μικροχλωρίδα και δημιουργούν προβιοτικά.

Η σκόνη της ρίζας είναι ένα πρεβιοτικό που τροφοδοτεί τα ωφέλιμα βακτήρια στο παχύ έντερο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 έδειξε ότι η συμπληρωματική χορήγηση γλυκομαννάνης αύξησε τη συγκέντρωση των προβιοτικών στα κόπρανα γενικά, καθώς και εκείνη συγκεκριμένων προβιοτικών, όπως τα μπιφιντοβακτήρια και οι γαλακτοβάκιλλοι.

Η υψηλότερη πρόσληψη πρεβιοτικών συνδέεται με οφέλη όπως ο χαμηλότερος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων και τα υγιέστερα επίπεδα χοληστερόλης. Προάγουν επίσης την καλύτερη εντερική υγεία, τη βελτίωση της πέψης και την καλύτερη ανταπόκριση στο στρες. Η κατανάλωση πρεβιοτικών είναι απαραίτητη για καλύτερη ορμονική ισορροπία, πιο ενεργή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και αύξησης του σωματικού βάρους.

Ένα πολύτιμο φάρμακο κατά της χοληστερόλης

14 μελέτες για τη γλυκομαννάνη που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition αποκάλυψαν ότι η χρήση γλυκομαννάνης είχε σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις στη συνολική χοληστερόλη, την LDL χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, το σωματικό βάρος και τη γλυκαιμία νηστείας. Όντας ένα συμπύκνωμα ινών, η ουσία αυτή είναι σε θέση να μειώσει την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο, απορροφώντας το νερό στον πεπτικό σωλήνα, μειώνοντας έτσι την απορρόφηση της χοληστερόλης από τον οργανισμό. Με τη δέσμευση των χολικών οξέων στο πεπτικό σύστημα και την απομάκρυνσή τους από το σώμα, τα συμπληρώματα γλυκομαννάνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και στη μείωση της ποσότητας λίπους στο αίμα.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΜΑΝΝΆΝΗ


 • Δωρεάν παράδοση
 • Κατασκευάζεται στην ΕΕ
 • Διατηρεί τη μυϊκή μάζα
 • Καταστέλλει το αίσθημα της πείνας

Αγοράστε Glucomannan Complex τώρα, δωρεάν παράδοση

Ένα πολύτιμο βοήθημα για τους διαβητικούς

Υπάρχουν πάνω από 20 επιστημονικές μελέτες που αφορούν τη γλυκομαννάνη και τον διαβήτη. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς είναι ότι καθυστερεί τη φυσική διαδικασία κένωσης του στομάχου, με αποτέλεσμα τη σταδιακότερη απορρόφηση της ζάχαρης και τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Diabetes Care έδειξε ότι οι ίνες konjac είχαν πολύ θετικές επιδράσεις στον διαβήτη. Στα άτομα της μελέτης, τα οποία αντιμετωπίζονταν συμβατικά με δίαιτα χαμηλών λιπαρών και φαρμακευτική θεραπεία, δόθηκαν μπισκότα εμπλουτισμένα με ίνες konjac. Συνολικά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προσθήκη ινών konjac στη συμβατική θεραπεία μπορεί να βελτιώσει τον γλυκαιμικό έλεγχο, το λιπιδαιμικό προφίλ του αίματος και τη συστολική αρτηριακή πίεση σε διαβητικούς ασθενείς υψηλού κινδύνου. Πιστεύουν ότι οι φυτικές ίνες από αυτό το φυτό μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της συμβατικής θεραπείας για τον διαβήτη τύπου 2.

Ένας ισχυρός σύμμαχος κατά της υπέρτασης

Ως επακόλουθο της ευεργετικής επίδρασης των γλυκομαννάνων στα επίπεδα χοληστερόλης, μια μελέτη έδειξε μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης σε υγιείς άνδρες μετά από θεραπεία τεσσάρων εβδομάδων με συμπληρώματα γλυκομαννάνης. Υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης που είναι πολύ καλύτερες από τη λήψη ορισμένων χαπιών. Μία από αυτές είναι απλά να τα προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Les bienfaits du konjac
Πιο ικανοποιημένοι και άνετοι στο σώμα τους

Κάψουλες Konjac: πλήθος πλεονεκτημάτων για την υγεία

Οι διαλυτές φυτικές ίνες έχουν μελετηθεί εκτενώς, αποκαλύπτοντας ότι παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας κατά την πέψη. Αυτά τα οξέα, με τη σειρά τους, προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της σύνθεσης χοληστερόλης από το ήπαρ, η ρύθμιση της απελευθέρωσης ινσουλίνης από το πάγκρεας και η αναστολή του σχηματισμού πολυπόδων αυξάνοντας το επίπεδο οξύτητας του παχέος εντέρου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι φυτικές ίνες αυξάνουν την παραγωγή μιας ποικιλίας κυττάρων και αντισωμάτων που εμπλέκονται στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μειώνουν επίσης την ικανότητα των ερεθιστικών ουσιών να προσκολλώνται στο βλεννογόνο στρώμα του παχέος εντέρου.

Επειδή το φυτό έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των μικροπροβλημάτων στοματικής υγείας. Το φυτό μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των δοντιών και στην καταπολέμηση των βακτηρίων. Το φυτό περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιφλεγμονωδών παραγόντων, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των οστών και των αρθρώσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους πάσχουν από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.

Οι άνθρωποι που αναζητούν ένα προϊόν για να καθαρίσουν το πρόσωπό τους από την καθημερινή βρωμιά και τη βρωμιά θα βρουν πολύτιμους συμμάχους στα σφουγγάρια konjac. Τα σφουγγάρια konjac μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του προσώπου. Χάρη στις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της λιπαρότητας του δέρματος και στη μείωση της ακμής. Αυτά τα σφουγγάρια είναι φυσικά και βιοδιασπώμενα. Ένα ενδιαφέρον πλεονέκτημα του φυτού είναι η ικανότητά του να προάγει την οπτική υγεία. Το φυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των οφθαλμικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής των ματιών. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των οπτικών νεύρων και να διατηρήσει τα μάτια υγιή.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες υγείας, οι ίνες του φυτού έχουν δείξει καλά αποτελέσματα στη θεραπεία της υπεργλυκαιμίας και της υπογλυκαιμίας. Η γλυκομαννάνη αντλεί νερό στο πεπτικό σύστημα και μετατρέπεται σε ένα τζελ που επιβραδύνει τις πεπτικές διεργασίες και παγιδεύει τους υδατάνθρακες, ώστε να σταθεροποιούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν σας ενδιαφέρουν αυτά τα αποτελέσματα, σας καλώ να διαβάσετε τη σύγκριση των καψουλών αδυνατίσματος που έχω κάνει για να αναλύσω τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές.

Πώς μπορώ να αγοράσω konjac;

Η σκόνη, οι κάψουλες ή τα δισκία μπορούν να αγοραστούν σε ένα τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής ή στο διαδίκτυο. Συνιστάται να αποφεύγετε εντελώς τις επιλογές κάψουλας και δισκίων, καθώς και οι δύο έχουν συνδεθεί με σοβαρές πεπτικές αποφράξεις. Τα δισκία είναι γνωστό ότι διογκώνονται πριν φτάσουν στο στομάχι.

Όταν επιλέγετε σκόνη ή αλεύρι, βεβαιωθείτε ότι είναι 100% καθαρά χωρίς πρόσθετα ή πληρωτικά. Οι βιολογικές εκδόσεις είναι επίσης μια καλή ιδέα, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Η κατανάλωση νουντλς σιρατάκι ή η χρήση σκόνης γλυκομαννάνης για την παρασκευή σπιτικών νουντλς μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενσωματώσετε τη γλυκομαννάνη στη διατροφή σας. Τα ιαπωνικά noodles shirataki είναι το πιο γνωστό προϊόν διατροφής με βάση το konjac.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΜΑΝΝΆΝΗ


 • Δωρεάν παράδοση
 • Κατασκευάζεται στην ΕΕ
 • Διατηρεί τη μυϊκή μάζα
 • Καταστέλλει το αίσθημα της πείνας

Αγοράστε Glucomannan Complex τώρα, δωρεάν παράδοση

Δοσολογία

Η συνιστώμενη δόση της γλυκομαννάνης είναι χαμηλότερη από εκείνη άλλων συμπληρωμάτων ινών, καθώς διαστέλλεται έντονα στο νερό (έως και 50 φορές το βάρος της). Μια μελέτη έδειξε ότι σε δόσεις δύο έως τεσσάρων γραμμαρίων την ημέρα, η γλυκομαννάνη ήταν καλά ανεκτή και οδήγησε σε σημαντική απώλεια βάρους σε παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα. Για τη δυσκοιλιότητα, τρία έως τέσσερα γραμμάρια γλυκομαννάνης έχει αποδειχθεί ότι δρουν ως αποτελεσματικό καθαρτικό.

Συνιστάται έντονα να ξεκινήσετε με μια πολύ μικρή δόση ανά ημέρα. Για τα περισσότερα προϊόντα σε σκόνη, η προτεινόμενη δόση είναι ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Η ποσότητα αυτή θα πρέπει να διαλύεται σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και να καταπίνεται 30 έως 45 λεπτά πριν από το γεύμα. Είναι απολύτως απαραίτητο να λαμβάνετε τη σκόνη με αρκετό νερό για να αποφύγετε τον κίνδυνο πνιγμού.

Παρενέργειες

Glucomannan Plus, coupe faim au konjac

Η σκόνη γλυκομαννάνης θεωρείται ασφαλής όταν καταναλώνεται ως τρόφιμο. Σε φαρμακευτικές ποσότητες, η σκόνη και οι κάψουλες είναι πιθανώς ασφαλείς για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες. Η γλυκομαννάνη, όπως και άλλοι τύποι διαλυτών ινών, μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα όταν η ποσότητα που καταναλώνεται αυξάνεται ξαφνικά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, χαλαρά κόπρανα, μετεωρισμό και διάρροια.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες απορροφούν νερό και σχηματίζουν μια γέλη στον πεπτικό σωλήνα, η οποία επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να είναι προσεκτικά όταν χρησιμοποιούν γλυκομαννάνη για να αποφύγουν την υπερβολική μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τους.

Τα στερεά δισκία που περιέχουν γλυκομαννάνη μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, καθώς μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν απόφραξη στο λαιμό ή στο έντερο. Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος για άτομα με δομικές ανωμαλίες του οισοφάγου ή του εντέρου. Η σκόνη και οι κάψουλες δεν συνιστώνται για άτομα με οισοφαγική στένωση ή δυσκολίες κατάποσης. Η γλυκομαννάνη δεν πρέπει ΠΟΤΕ να λαμβάνεται χωρίς νερό. Είναι πολύ πιθανό να πνιγείτε αν προσπαθήσετε να την καταπιείτε στεγνή.

Μια άλλη παρενέργεια των διαλυτών ινών είναι η ανάγκη αύξησης της πρόσληψης υγρών για την αποφυγή αφυδάτωσης ή άλλων επιπλοκών. Όποιος τις λαμβάνει θα πρέπει να πίνει άφθονο νερό και άλλα υγρά, όπως χυμούς λαχανικών με χαμηλό νάτριο. Η γλυκομαννάνη μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των από του στόματος χορηγούμενων φαρμάκων, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά τους. Είναι απαραίτητο οι καταναλωτές να συζητούν με τους γιατρούς τους για όλα τα φάρμακα που λαμβάνουν πριν εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωμάτων απώλειας βάρους με βάση τη γλυκομαννάνη. Η λήψη φαρμάκων μία ώρα πριν ή τέσσερις ώρες μετά τη λήψη ενός συμπληρώματος που περιέχει γλυκομαννάνη βοηθά στην αποφυγή αυτών των αλληλεπιδράσεων.

Η λεπτομερής γνώμη μου

Η συνολική βαθμολογία μου: 3,6/5

Λαμβάνω υπόψη μου διάφορους παράγοντες όταν αξιολογώ ένα προϊόν. Στην περίπτωση ενός υποκατάστατου γεύματος, εδώ είναι τα κριτήρια που έλαβα υπόψη μου για τη συνολική αποτελεσματικότητα:

 • Σύνθεση: ιδιαίτερα όσον αφορά τα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά, τα οποία παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση της καλής υγείας,
 • Ευαισθητοποίηση της μάρκας: αυτό προσμετράται για τη βαθμολογία, καθώς εμπνέει εμπιστοσύνη και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των καταναλωτών,
 • Το αίσθημα κορεσμού παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στο να μας βοηθά να αισθανόμαστε γεμάτοι ενέργεια και να αποφεύγουμε τις πρόωρες λιγούρες,
 • Η τιμή πρέπει να είναι προσιτή, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το υποκατάστατο γεύματος τακτικά,
 • Δοσολογία: θα πρέπει να είναι πρακτική και χωρίς περιορισμούς, καθιστώντας εύκολη τη λήψη της ημερήσιας δόσης.

Σύνθεση: 3,5/5

Η γλυκομαννάνη, που εξάγεται από το konjac, είναι ένα εξαιρετικό φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Η χολίνη ρυθμίζει το λίπος για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Η βιταμίνη Β3 ελέγχει τη χοληστερόλη και προάγει το αίσθημα κορεσμού. Το χρώμιο ρυθμίζει την αποθήκευση γλυκόζης και λίπους. Η βιταμίνη D3 μειώνει την αποθήκευση λίπους και ενισχύει τη σεροτονίνη για να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι. Η υπομελλόζη χρησιμοποιείται στα χάπια και είναι κατάλληλη για άτομα με διατροφικούς περιορισμούς.
Συνολικά, αυτά τα συστατικά φαίνονται πολλά υποσχόμενα για να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στον έλεγχο της όρεξης! Από την άλλη πλευρά, ως κάποιος που εκτιμά τη φυσικότητα, η γλυκομαννάνη δεν το κάνει.

Ευαισθητοποίηση της μάρκας: 4/5

Η WeightWorld είναι μια μάρκα αφιερωμένη στην απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα, που πωλεί ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και θεραπειών αδυνατίσματος. Ο ιστότοπος εμπνέει εμπιστοσύνη με όλες τις πιστοποιημένες από το TrustPilot κριτικές και όλους τους συνεργάτες με τους οποίους συνεργάζεται. Επιπλέον, οι παραγγελίες μου έφταναν πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά, το WeightWorld δεν είναι απαραίτητα πολύ γνωστό αυτές τις μέρες.

Η τιμή: 3,5/5

Η τιμή του προϊόντος είναι ένα μικρό μειονέκτημα αυτής της βαθμολογίας, καθώς το μπουκάλι κοστίζει σήμερα περίπου 25 ευρώ για 180 κάψουλες. Εάν παίρνετε 2 κάψουλες ανά γεύμα, πρόκειται για μια θεραπεία διάρκειας 1 μήνα, οπότε το απόθεμα εξαντλείται αρκετά γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο του δώσαμε αυτή τη βαθμολογία, παρόλο που η τιμή μπορεί να μειωθεί έως και 20% εάν αγοράσετε 2 ή 3 φιάλες.

Συμβουλές και προφυλάξεις για τη χρήση κατά τη λήψη καψουλών Konjac

Η γνώμη των επαγγελματιών

Κατά τη γνώμη του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι καραμέλες konjac έχουν προκαλέσει θανάτους από πνιγμό σε ηλικιωμένους και σε παιδιά. Αυτό ώθησε τον FDA να εκδώσει το 2011 προειδοποίηση εισαγωγής για τις καραμέλες konjac. Αυτά τα γλυκά έχουν ζελατινώδη δομή που δεν διαλύεται στο στόμα.

Τα συμπληρώματα konjac μπορεί επίσης να αυξήσουν τον όγκο στον οισοφάγο ή το έντερο και να προκαλέσουν απόφραξη. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος εάν ο ασθενής λαμβάνει δισκία konjac από ό,τι εάν λαμβάνει οποιαδήποτε μορφή χωρίς νερό. Ο κίνδυνος αυτός πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη εάν ο ασθενής είναι ηλικιωμένος ή έχει προβλήματα κατάποσης.

Αρκετές χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση του konjac λόγω της υψηλής συχνότητας απόφραξης του εντέρου ή του λαιμού. Τα παιδιά και οι έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα με βάση το konjac. Αυτό το συμπλήρωμα θα πρέπει να διακόπτεται και να ζητείται η συμβουλή γιατρού εάν ο ασθενής παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή, κνίδωση ή δερματικό εξάνθημα, κνησμό, ταχυκαρδία και πρήξιμο του προσώπου και της γλώσσας.

Γνώμη των χρηστών

Το Glucomannan Plus, ένα ισχυρό κατασταλτικό της όρεξης, έχει κερδίσει πολλούς καταναλωτές χάρη στα πολλά οφέλη του. Σε γενικές γραμμές, οι χρήστες του Glucomannan Plus μαρτυρούν την αποτελεσματικότητά του στην απώλεια βάρους και την ικανότητά του να μειώνει την όρεξη. Τα αποτελέσματα είναι εκεί για να τα δουν όλοι, χωρίς το προϊόν να είναι υπερβολικά ακριβό. Ακολουθούν μερικές μαρτυρίες από ικανοποιημένους χρήστες του Glucomannan Plus:

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΜΑΝΝΆΝΗ


 • Δωρεάν παράδοση
 • Κατασκευάζεται στην ΕΕ
 • Διατηρεί τη μυϊκή μάζα
 • Καταστέλλει το αίσθημα της πείνας

Αγοράστε Glucomannan Complex τώρα, δωρεάν παράδοση

Συμπέρασμα

Το Konjac είναι ένα πολυετές φυτό που χρησιμοποιείται για τον κορμό του, ο οποίος είναι πλούσιος σε γλυκομαννάνη, μια διαιτητική ίνα με οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται ευρέως ως πρόσθετο τροφίμων και συμπλήρωμα διατροφής, προσφέροντας ιδιότητες πύκνωσης και γαλακτωματοποίησης και προάγοντας την απώλεια βάρους.

Η γλυκομαννάνη έχει μια ενδιαφέρουσα σύνθεση με συστατικά ευεργετικά για την απώλεια βάρους. Η μάρκα έχει καλή φήμη και εμπνέει εμπιστοσύνη. Ωστόσο, η τιμή του προϊόντος μπορεί να θεωρηθεί λίγο υψηλή. Επομένως, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη αυτές τις πτυχές όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υποκατάστατο γεύματος!

Οι εναλλακτικές λύσεις

Όταν αναζητάτε ένα υποκατάστατο γεύματος, αξίζει πάντα να εξερευνάτε διάφορες επιλογές για να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Παρόλο που η γλυκομαννάνη που ανέφερα προηγουμένως μπορεί να φαίνεται ελκυστική, εδώ είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις που μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν, μαζί με ένα λεπτομερές άρθρο: