Guarana : η γνώμη μου & η καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η γκουαρανά είναι ένα φρούτο που προέρχεται από τον Αμαζόνιο της Βραζιλίας και χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους ιθαγενείς ως φυσικό ενεργειακό μέσο. Έχει διαδοθεί στη Βραζιλία από τις αρχές του αιώνα για τις φυσικές θεραπευτικές του ιδιότητες. Παράγεται από έναν θάμνο που ονομάζεται Paullinia cupana και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής για τις διεγερτικές, αφροδισιακές και τονωτικές του ιδιότητες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε γουαρανίνη, μια ένωση συγγενική με την καφεΐνη, ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται πλέον ευρέως από τη φαρμακευτική βιομηχανία για την παρασκευή συμπληρωμάτων απώλειας βάρους. Χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά ενεργειακά ποτά σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι η γκουαράνα;

Ένα συστατικό από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, η γκουαρανά είναι ο καρπός της Paullinia cupana, ενός δέντρου που ανήκει στην οικογένεια Sapindaceae. Είναι ένας θάμνος που βρίσκεται στη Νότια Αμερική, σε χώρες όπως το Περού, η Βραζιλία, η Κολομβία και η Βενεζουέλα. Το γένος Paullinia ονομάστηκε από τον Carlos Linneo προς τιμήν του Simon Paulli, ενός Γερμανού γιατρού και βοτανολόγου. Η ονομασία “guarana” προέρχεται από τη λέξη “waraná”, η οποία, στα Tupi-Guarani, σημαίνει “καρπός παρόμοιος με τα μάτια των ανθρώπων”. Οι φυλές αυτές πίστευαν ότι ο καρπός είχε μαγικές δυνάμεις για τη θεραπεία εντερικών ασθενειών και ότι ήταν ένας τρόπος ανάκτησης της δύναμης.

Πρόκειται για αναρριχώμενο ξυλώδες φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 12 μέτρα στη φυσική του περιοχή. Τα εναλλασσόμενα φύλλα έχουν μήκος 20 έως 35 ίντσες και χωρίζονται σε μίσχο και λεπίδα. Ο μίσχος και η ράχη είναι κοίλα, κυρτά και ελαφρώς ραβδωτά. Τα σκληρά, άτριχα πτερωτά φύλλα δεν είναι ζευγαρωτά. Τα ανώτερα μέρη των φύλλων είναι επιμήκη και το κατώτερο μέρος ωοειδή. Τα παράφυλλα έχουν μήκος 2 έως 3 χιλιοστά. Τα σχετικά μικρά, μονόφυλλα άνθη είναι ζυγομορφικά. Τα πέντε ελεύθερα σέπαλα έχουν μήκος περίπου 3 χιλιοστά, ενώ τα πέντε λευκά πέταλα έχουν μήκος περίπου 5 χιλιοστά.

Οι καρποί έχουν κίτρινο, κόκκινο ή πορτοκαλί φλοιό. Όταν είναι ώριμοι, ο λευκός πολτός και οι σπόροι τους μοιάζουν με μάτια. Οι σπόροι περιέχουν μια ουσία πανομοιότυπη με την καφεΐνη, την γουαρανίνη. Ο σπόρος είναι σφαιρικός, μαυριδερός και ελαφρώς γυαλιστερός. Ο καρπός είναι μια αφυδατωμένη κάψουλα με 3 βαλβίδες, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχει ένας μόνο σπόρος. Όταν είναι πλήρως ώριμη, η κάψα της Paullinia cupana ανοίγει μερικώς, αποκαλύπτοντας τον σπόρο.

Διατροφική αξία της γκουαράνα

Ο καρπός περιέχει τανίνες και πολλές βιταμίνες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βιταμίνες PP, E και A, καθώς και το σύμπλεγμα βιταμινών της ομάδας Β. Η γκουαρανίνη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες, όπως και ο ψευδάργυρος, το νάτριο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο. Περιέχει επίσης χρήσιμα και σπάνια στοιχεία όπως η σαπωνίνη, η θεοβρωμίνη και η θεοφυλλίνη. Η περιεκτικότητα του φυτού σε θρεπτικά συστατικά έχει ως εξής: 0,1% πρωτεΐνες και 6,5% υδατάνθρακες, χωρίς καθόλου λίπος. Υπάρχουν περίπου 25-26 kcal ανά 100 g προϊόντος.

guarana pour mincir

Σε ποιες μορφές διατίθεται η γκουαρανά;

Η γκουαρανά κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές. Στην πιο φυσική της μορφή, είναι μια ξηρή πάστα που παρασκευάζεται από τους σπόρους του φυτού. Μπορεί να βρεθεί στην αγορά με τη μορφή :

 • σιρόπια
 • εκχυλίσματα
 • δισκία
 • κάψουλες
 • συμπληρώματα,
 • πρόσθετα για ενεργειακά ποτά.

Οι αποφλοιωμένοι και αποξηραμένοι σπόροι αλέθονται σε ανοιχτό καφέ σκόνη, αιωρούνται σε νερό και καταναλώνονται με μέλι. Το ρόφημα έχει παρόμοια επίδραση με τον καφέ και διεγείρει την πείνα. Πολλοί Βραζιλιάνοι κατασκευαστές ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Antarctica, Brahma, Kicos και Kuat, χρησιμοποιούν εκχυλίσματα από το φυτό για να παρασκευάσουν το Guarana, ένα δροσιστικό ποτό παρόμοιο με τη λεμονάδα που είναι χαρακτηριστικό της Βραζιλίας. Περιέχει περίπου 25% τανίνη, η οποία καθυστερεί και παρατείνει την επίδραση της καφεΐνης που περιέχει. Αυτό το συμπλήρωμα έχει πολύ πικρή γεύση, γι’ αυτό και γενικά δεν καταναλώνεται σκέτο, αλλά προστίθεται σε διάφορα τρόφιμα. Η γκουαρανά χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα προϊόντα επειδή είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματική, ιδίως σε υποκατάστατα γευμάτων.

Όταν ενσωματώνεται σε προϊόντα απώλειας βάρους, η γκουαρανά συνδυάζεται γενικά με εφεδρίνη, ένα άλλο συμπλήρωμα αδυνατίσματος. Η σκόνη είναι η πιο συμπυκνωμένη μορφή αυτού του συμπληρώματος. Θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμία. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες μορφές και τη δοσολογία τους. Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

ΔΏΣΤΕ ΣΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΏΘΗΣΗ ΜΕ ΓΚΟΥΑΡΆΝΑ


 • Μειώνει την κόπωση
 • Διεγείρει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
 • Βοηθά στη διαχείριση του στρες
 • Δίνει ενέργεια και ζωτικότητα

Παραγγείλετε το συμπλήρωμα διατροφής με βάση τη γκουαρανά τώρα

Ποια είναι η δοσολογία;

Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα λαμβάνεται γενικά σε μορφή σκόνης. Η σκόνη μπορεί να καταναλωθεί άμεσα. Ένας άλλος τρόπος κατανάλωσής του, και ένας από τους πιο πρακτικούς, είναι η χρήση καψουλών. Σε αυτή την περίπτωση, η συνιστώμενη ποσότητα είναι δύο κάψουλες την ημέρα. Η γκουαρανά στις διάφορες μορφές της μπορεί να αγοραστεί από ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Η ημερήσια ποσότητα σκόνης που καταναλώνεται πρέπει να είναι μεταξύ 0,5 και 2 g, που ισοδυναμεί με 1 έως 4 κουταλάκια του γλυκού κατανεμημένα στην ημέρα. Αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται πάντα με άδειο στομάχι με ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Για όσους χρειάζονται περισσότερη ενέργεια, μια επιπλέον δόση μπορεί να ληφθεί τις πρώτες απογευματινές ώρες. Ωστόσο, η συνιστώμενη δόση δεν πρέπει να υπερβαίνεται για την αποφυγή παρενεργειών.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του φυτού;

Διεγείροντας την απελευθέρωση της ντοπαμίνης και της αδρεναλίνης στην κυκλοφορία του αίματος, η σκόνη γκουαρανά είναι ιδανική για την ενίσχυση της ενέργειας και του ύπνου. Χρησιμοποιείται ευρέως από φοιτητές και επαγγελματίες που πρέπει να εργάζονται πολλές ώρες. Προλαμβάνει επίσης τις κράμπες, τις ημικρανίες, τα γαστρεντερικά προβλήματα και ακόμη και την αθηροσκλήρωση.

Εκτός από καφεΐνη και θεοβρωμίνη, περιέχει φυτικές ίνες, άμυλο, ταννικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, θειαμίνη και βιταμίνη Α.

Οι ιδιότητές του περιλαμβάνουν :

 • Διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων,
 • παρέχει περισσότερη ενέργεια
 • διευκολύνει τη συγκέντρωση και τη συλλογιστική,
 • συμβάλλει στη μείωση της περίσσειας γλυκόζης και χοληστερόλης,
 • δρα ως εντερικός ρυθμιστής,
 • ανακουφίζει από τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους γενικά,
 • δρα ως αναζωογονητικό και αναζωογονητικό τονωτικό,
 • συμβάλλει στη μείωση της όρεξης,
 • συμβάλλει στην υγιή απώλεια βάρους,
 • αποτοξινώνει το πεπτικό σύστημα,
 • ανακουφίζει από τα συμπτώματα του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας.

Η γκουαρανά, όπως και άλλα αντιοξειδωτικά, ελέγχει την είσοδο της γλυκόζης στο κύτταρο, που είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη της παχυσαρκίας. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους.

Contrôle du poids
Το γκουαρανά είναι ένα ανεκτίμητο βοήθημα για τον έλεγχο του βάρους.

Guarana, ένας ισχυρός πάροχος ενέργειας

Το γκουαρανά είναι γνωστό για την ικανότητά του να εφοδιάζει τον οργανισμό με μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οφείλει αυτή την ιδιότητα στο κύριο ενεργό συστατικό της, την καφεΐνη. Η ένωση αυτή βρίσκεται σε ακόμη υψηλότερες συγκεντρώσεις από ό,τι στον καφέ. Το γκουαρανά περιέχει 2 έως 4,5% καφεΐνη, σε σύγκριση με το 1 έως 2% στους κόκκους καφέ. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας έδειξε ότι ένα φλιτζάνι καφέ παρέχει ενέργεια για 30 έως 45 λεπτά το πολύ, ενώ η καφεΐνη που περιέχεται σε αυτό το προϊόν μπορεί να διαρκέσει έως και 150 λεπτά.

Αυτό καθιστά το γκουαρανά το καλύτερο φυσικό διεγερτικό για την παροχή σταθερής, μακροχρόνιας ενέργειας. Μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από τον καφέ όταν πρόκειται για ενέργεια, καθώς η γκουαράνα απελευθερώνεται πιο αργά στο σώμα για να παρέχει σταθερή ενέργεια. Το φυτό διεγείρει άμεσα το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να λαμβάνεται σε μικρές δόσεις για την καταπολέμηση της κόπωσης και την αύξηση των επιπέδων δραστηριότητας.

Ένα φυσικό βοήθημα για την απώλεια βάρους

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βοήθημα για τα άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος. Η κατανάλωση αυτού του συστατικού ενθαρρύνει την απελευθέρωση των λιπών στην κυκλοφορία του αίματος και τη μετατροπή τους σε ενέργεια για σωματική δραστηριότητα.

Σε μια μελέτη του 2001, δόθηκε σε ασθενείς ένα μείγμα εκχυλίσματος γκουαράνα, ενώ σε άλλους δόθηκε εικονικό φάρμακο. Η ομάδα του γκουαράνα έχασε περισσότερο βάρος από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου, ενώ το γκουαράνα είναι επίσης γνωστό για τις ιδιότητες καταστολής της όρεξης.

Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την παρασκευή τσαγιών που βοηθούν στην καταστολή της όρεξης προκειμένου να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος. Χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα ενεργειακά ποτά και συμπληρώματα απώλειας βάρους, λόγω της ικανότητάς της να περιορίζει την πείνα.

Η γκουαρανά προάγει αποτελεσματικά την απώλεια βάρους διεγείροντας το νευρικό σύστημα ώστε να επάγεται η λιπόλυση. Αυτή η μεταβολική διαδικασία περιλαμβάνει την απελευθέρωση λίπους στην κυκλοφορία του αίματος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η λήψη αυτού του προϊόντος διεγείρει τη σωματική δραστηριότητα και την αντοχή. Μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό έτσι ώστε οι προσπάθειες να είναι πιο παραγωγικές.

Ορισμένα φλαβονοειδή και σαπωνίνες που υπάρχουν στη σκόνη είναι γνωστό ότι μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL).

Force et endurance avec GuaranaΟι
αθλητές που χρησιμοποιούν γκουαρανά αναφέρουν αυξημένη αντοχή και δύναμη κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

Ένα πολύτιμο βοήθημα κατά του στρες, της έντασης και του άγχους

Εκτός από τις παραπάνω ιδιότητες, η γκουαρανά καταπραΰνει τον οργανισμό και μειώνει την ένταση, το στρες και το άγχος. Η τακτική κατανάλωση εκχυλισμάτων από αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στη βελτίωση της διάθεσής σας. Οι τεράστιες ποσότητες καφεΐνης που περιέχονται σε αυτό το φρούτο κάνουν καλό στον οργανισμό και, εκτός από το να προσφέρουν εγρήγορση, ανακουφίζουν από τον πόνο και χαλαρώνουν τους μυς.

Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο έδειξε ότι το γκουαρανά αποτελεί σημαντική πηγή κατεχινών, ουσιών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι κατεχίνες μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες, επιβραδύνοντας την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών και καρδιαγγειακών ασθενειών. Η χρήση αυτού του συμπληρώματος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος. Αυτό το συστατικό συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, του κυτταρικού θανάτου και άλλων καταστάσεων επιζήμιων για την υγεία και την ευημερία.

Άλλα αντιοξειδωτικά σε αυτό το φρούτο περιλαμβάνουν καφεΐνη, θεοβρωμίνη, τανίνες και σαπωνίνες. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά επειδή εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, δυνητικά επικίνδυνα μόρια.

Εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες

Ερευνητές από τη Φαρμακευτική Σχολή του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Minas Gerais ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα σπόρων γκουαρανά είναι ικανό να αναστέλλει τον TNF-alpha, ένα από τα κύρια μόρια που εμπλέκονται στις οξείες και χρόνιες φλεγμονώδεις διαδικασίες. Τελικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ελκώδης κολίτιδα και η ψωρίαση, μεταξύ άλλων.

ΔΏΣΤΕ ΣΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΏΘΗΣΗ ΜΕ ΓΚΟΥΑΡΆΝΑ


 • Μειώνει την κόπωση
 • Διεγείρει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
 • Βοηθά στη διαχείριση του στρες
 • Δίνει ενέργεια και ζωτικότητα

Παραγγείλετε το συμπλήρωμα διατροφής με βάση τη γκουαρανά τώρα

Ένα προϊόν ικανό να ενισχύσει τη νοημοσύνη

Αυτό το φρούτο διευκολύνει τη μάθηση και βελτιώνει τις διανοητικές επιδόσεις. Το γκουαρανά έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, προάγοντας την καλύτερη ψυχική υγεία. Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος αποτελεί ένδειξη ανακούφισης από ημικρανίες και πονοκεφάλους. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6, όπως η γκουαρανά, είναι εξαιρετικοί προαγωγοί της ανάπτυξης και της υγείας του εγκεφάλου.

Τα καλά λιπαρά εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία των νεύρων σας και τη διατήρηση της μνήμης σας. Οι επαρκείς ποσότητες καλών λιπαρών μπορούν να αποτρέψουν ασθένειες που σχετίζονται με τη μνήμη, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, και διαταραχές που σχετίζονται με τα νεύρα, όπως η νόσος του Πάρκινσον. Μπορούν να μειώσουν την κόπωση και να βελτιώσουν τη συγκέντρωση.

Είναι περισσότερο γνωστό ως συστατικό σε δημοφιλή ενεργειακά ποτά. Αποτελεί εξαιρετική πηγή καφεΐνης, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της συγκέντρωσης και της πνευματικής ενέργειας. Η καφεΐνη λειτουργεί εμποδίζοντας τις επιδράσεις της αδενοσίνης, μιας ένωσης που βοηθά τον εγκέφαλο να χαλαρώσει. Δεσμεύεται στους υποδοχείς αδενοσίνης, εμποδίζοντας την ενεργοποίησή τους.

Guarana et activité mentale
Το γκουαρανά βελτιώνει την υγεία και την πνευματική ικανότητα των χρηστών του.

Γκουαρανά, ενισχυτής της λίμπιντο

Το γκουαρανά είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις φυσικές αφροδισιακές του ιδιότητες και η παρουσία καφεΐνης στο φρούτο αυξάνει τη λίμπιντο. Επομένως, η τακτική χρήση μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να απολαμβάνει μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Το γκουαρανά βοηθά στην επίτευξη μεγαλύτερης διάρκειας στύσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αγγειοδιασταλτικό που έχει παρόμοια επίδραση με το Viagra. Από την άλλη πλευρά, προκαλεί ισχυρή αύξηση της λίμπιντο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ένα ισχυρό διουρητικό και αναλγητικό

Πρόκειται για ένα ισχυρό φάρμακο που δεν περιέχει χημικά ή τεχνητά συστατικά. Οι σπόροι του χρησιμοποιήθηκαν ήδη για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως η αρθρίτιδα, οι πονοκέφαλοι και κάθε είδους μυϊκοί πόνοι. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία ασθενειών που μοιάζουν με γρίπη ή ακόμη και υψηλού πυρετού. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το φυτό αυτό είναι ένα ισχυρό διουρητικό. Επομένως, αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο για όποιον κατακρατεί υγρά και θέλει να χάσει βάρος με υγιεινό, φυσικό τρόπο.

Πού μπορώ να αγοράσω συμπληρώματα διατροφής Guarana;

Ένα φυτό με χίλιες και μία αρετές, η γκουαρανά είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής, η φήμη του οποίου έχει προ πολλού εξαπλωθεί πέρα από τη σφαίρα προέλευσής του. Υπάρχουν αμέτρητα καταστήματα υγιεινής διατροφής και ιστότοποι που το πωλούν. Μια απλή αναζήτηση στο Google και θα βρείτε χιλιάδες συμπληρώματα για να διαλέξετε. Μπροστά σε όλη αυτή τη σύγχυση, η προσοχή είναι το σύνθημα.

Διάφοροι τύποι συμπληρωμάτων διατίθενται στην αγορά, αλλά αυτό που πρέπει να αναζητήσετε είναι η βιολογική γκουαράνα. Αυτή η παραλλαγή δεν καλλιεργείται, αλλά συλλέγεται απευθείας από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου από αυτόχθονες φυλές. Η βιολογική γκουαράνα επεξεργάζεται με προγονικές μεθόδους για την παραγωγή ενός συμπληρώματος κορυφαίας ποιότητας. Δεν υπάρχουν χημικές ουσίες ή πρόσθετα στη σύνθεσή του. Είναι επίσης η μορφή που παρέχει τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα, ενώ στερείται των ανεπιθύμητων ενεργειών που παρατηρούνται στα νοθευμένα συμπληρώματα.

Δεν λείπουν οι ιστότοποι που πωλούν αυτό το προϊόν στο διαδίκτυο, αλλά είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε αξιόπιστα, καθιερωμένα καταστήματα. Αυτά τα καταστήματα συναλλάσσονται απευθείας με επίσημους διανομείς που εδρεύουν στη σφαίρα προέλευσης του φυτού, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε την καλύτερη ποιότητα.

Τα φαρμακεία αποτελούν επίσης σημείο αναφοράς όταν πρόκειται να αγοράσετε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής. Ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό και διοικούνται από επαγγελματίες με υψηλά προσόντα. Βασίζονται σε εξαιρετικά αξιόπιστα δίκτυα διανομής που συναλλάσσονται μόνο με επίσημους φορείς. Στα φαρμακεία, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις συμβουλές των ειδικών του φαρμακοποιού για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το προϊόν που αγοράζετε. Ένας άλλος τρόπος απόκτησης αυτού του συμπληρώματος με απόλυτη ασφάλεια είναι μέσω εγκεκριμένων διαδικτυακών φαρμακείων.

Τα εγκεκριμένα ηλεκτρονικά φαρμακεία συνδυάζουν την ασφάλεια των φυσικών φαρμακείων με την ευκολία των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Τα προϊόντα που πωλούν είναι αυστηρά ρυθμισμένα και μπορείτε να παραγγείλετε τη δόση σας από την άνεση του σαλονιού σας. Η παράδοση είναι πολύ γρήγορη και διαρκεί μεταξύ 24 και 72 ωρών, ενώ σπάνια διαρκεί περισσότερο, εκτός από τις εορταστικές περιόδους ή τα Σαββατοκύριακα. Η παράδοση είναι ανώνυμη, οπότε κανείς δεν γνωρίζει τι έχετε παραγγείλει.

Acheter guarana dans une pharmacie en ligne agréée
Όταν κάνετε την παραγγελία σας σε ένα εγκεκριμένο ηλεκτρονικό φαρμακείο, οι επαγγελματίες φροντίζουν επιμελώς ώστε η γκουαρανά να σας αποσταλεί το συντομότερο δυνατό.

ΔΏΣΤΕ ΣΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΏΘΗΣΗ ΜΕ ΓΚΟΥΑΡΆΝΑ


 • Μειώνει την κόπωση
 • Διεγείρει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
 • Βοηθά στη διαχείριση του στρες
 • Δίνει ενέργεια και ζωτικότητα

Παραγγείλετε το συμπλήρωμα διατροφής με βάση τη γκουαρανά τώρα

Ποιες είναι οι παρενέργειες;

Η γκουαρανά είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία και μπορεί να ληφθεί σε διάφορες μορφές. Είναι ένα ισχυρό ενεργοποιητικό που βοηθά στη συγκέντρωση, μειώνει το στρες και βελτιώνει την καύση του λίπους, επιτρέποντας στους διαιτολόγους να χάσουν περισσότερο βάρος. Ωστόσο, δεν είναι χωρίς παρενέργειες. Πολλές από αυτές τις επιδράσεις οφείλονται στην καφεΐνη που περιέχει.

 • Η αϋπνία είναι η πιο συνηθισμένη επίδραση όταν λαμβάνονται υψηλές δόσεις. Δυστυχώς, αυτή η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει και άλλες συνέπειες, όπως εκνευρισμό, άγχος, νευρικότητα και κακή διάθεση.
 • Μια άλλη επίδραση της καφεΐνης είναι η οξύτητα του στομάχου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως εμετός και αίσθημα αδιαθεσίας. Αυτή η οξύτητα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως δυσκοιλιότητα και διάρροια. Οι πονοκέφαλοι είναι επίσης πιθανό να εμφανιστούν εάν ο ασθενής έχει καταναλώσει μεγάλες δόσεις αυτού του προϊόντος.
 • Η υπερβολική καφεΐνη μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία, αν και αυτή η παρενέργεια δεν είναι πολύ συχνή. Οι χρήστες που παρουσιάζουν ταχυπαλμία, δύσπνοια ή πόνο στο στήθος θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Η καφεΐνη είναι μια εθιστική ουσία. Ως εκ τούτου, εάν διακόψετε τη χρήση αυτού του προϊόντος για κάποιο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να εμφανίσετε συμπτώματα στέρησης.
  Μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο μπορεί επίσης να γίνει τρομερά βαρετό, καθιστώντας τις καθημερινές δραστηριότητες αδύνατες. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η γκουαρανά μπορεί να ενέχει κίνδυνο αιμορραγίας. Το γλαύκωμα μπορεί να προκληθεί από τις υψηλές δόσεις καφεΐνης που υπάρχουν σε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής.

Ωστόσο, εάν καταναλώνεται με μέτρο, είναι ένα πολύ υγιεινό συμπλήρωμα.

Για να αποκομίσετε τα οφέλη του, θα πρέπει να το λαμβάνετε σε ημερήσια δόση μεταξύ 250 και 1200 mg (μεταξύ 20 και 200 mg καφεΐνης). όσοι το παίρνουν σε μορφή κάψουλας ή χαπιού θα πρέπει να λαμβάνουν 2 κάψουλες την ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα από 300 mg καφεΐνης την ημέρα.

Ποιες είναι οι πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων;

Το Guarana δεν πρέπει να λαμβάνεται ταυτόχρονα με διεγερτικά όπως η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες, η εφεδρίνη και η νικοτίνη. Η καφεΐνη που περιέχεται σε αυτό το συμπλήρωμα επιταχύνει το νευρικό σύστημα. Η λήψη guarana με αυτά τα φάρμακα θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση.

Δεν πρέπει επίσης να λαμβάνεται με αντιπηκτικά και αντιβιοτικά όπως :

 • Κινολόνες
 • σιμετιδίνη (Tagamet)
 • δισουλφιράμη (Antabuse)
 • φλουβοξαμίνη (Luvox)
 • Βεραπαμίλη (Calan, Covera, Isoptine, Verelan)
 • Φλουκοναζόλη (Diflucan)

Η λήψη γκουαρανά με αυτά τα φάρμακα μπορεί να μειώσει το ρυθμό με τον οποίο το σώμα διασπά την καφεΐνη. Μπορεί επίσης να αυξήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες όπως τρέμουλο, πονοκεφάλους και αίσθημα παλμών, μεταξύ άλλων.

Nicotine
Η χορήγηση γκουαρανά δεν είναι συμβατή με τη χρήση διαφόρων ουσιών.
Αυτές περιλαμβάνουν τη
νικοτίνη στα τσιγάρα, την κοκαΐνη, τις αμφεταμίνες, ορισμένα αντιβιοτικά και αντιπηκτικά.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις της γκουαρανά;

Η γκουαρανά δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες ή μικρά παιδιά. Λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό ή χαμηλό βάρος γέννησης. Τα άτομα που λαμβάνουν επίσης εφεδρίνη θα πρέπει να την αποφεύγουν, καθώς μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες και καρδιακές προσβολές. Σε γενικές γραμμές, αυτό το συμπλήρωμα δεν συνιστάται για άτομα που πάσχουν από :

 • ευαισθησία στην καφεΐνη
 • υψηλή αρτηριακή πίεση,
 • καρδιαγγειακές παθήσεις
 • νεφρική νόσο,
 • υπερθυρεοειδισμός,
 • αγχώδεις διαταραχές,
 • νεφρική νόσο,
 • γλαύκωμα,
 • διαβήτη,
 • οστεοπόρωση.

Η λεπτομερής γνώμη μου

Η συνολική βαθμολογία μου: 4/5

Όταν αξιολογώ τα προϊόντα που δοκιμάζω, λαμβάνω υπόψη μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους. Ακολουθεί ένας σύντομος κατάλογος των στοιχείων που λαμβάνω υπόψη μου:

 • Σύνθεση: Δίνω ιδιαίτερη προσοχή στα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά, καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους και την υγεία μου.
 • Ευαισθητοποίηση της μάρκας: Αυτό το κριτήριο είναι ζωτικής σημασίας για μένα, καθώς είναι δύσκολο να εμπιστευτώ μια άγνωστη μάρκα χωρίς παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ειδικά όταν πρόκειται για αυτού του είδους τα προϊόντα.
 • Τιμή: Το κόστος του προϊόντος πρέπει να είναι λογικό, ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ τακτικά ως υποκατάστατο γεύματος χωρίς να βάζω τον εαυτό μου σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
 • Δοσολογία: Η ευκολία και η ευκολία της καθημερινής χρήσης είναι σημαντικές για μένα. Επιδιώκω να το χρησιμοποιώ χωρίς περιορισμούς ή δυσκολίες.

Θα σας αφήσω να ανακαλύψετε λίγα περισσότερα για τα κριτήρια της γκουαράνα.

Σύνθεση: 4/5

Συνολικά, τα συστατικά είναι αρκετά φυσικά: γκουαρανά, αλεύρι ρυζιού, φυτική κυτταρίνη (η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή του κελύφους της κάψουλας), κάτι καλό για την κύρια σύνθεση του προϊόντος. Από την άλλη πλευρά, έχουμε δύο χημικά συστατικά: στεατικό μαγνήσιο και διοξείδιο του πυριτίου, τα οποία είναι συνθετικά. Το ένα χρησιμοποιείται για να αποτρέψει την προσκόλληση των συστατικών μεταξύ τους, το άλλο χρησιμοποιείται ως πυκνωτικό για τη βελτίωση της υφής του προϊόντος.

Ευαισθητοποίηση της μάρκας: 4/5

Είμαι ευχαριστημένος με το WeightWorld, μια μάρκα που ειδικεύεται σε προγράμματα απώλειας βάρους και αδυνατίσματος. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και θεραπειών προσαρμοσμένων σε αυτόν τον στόχο. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η αξιοπιστία του ιστότοπου, η οποία ενισχύεται από τις πιστοποιημένες κριτικές του TrustPilot και τις σταθερές συνεργασίες. Αυτό μου δίνει πραγματική εμπιστοσύνη! Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το WeightWorld δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστό και είναι γνωστό μόνο μεταξύ των ανθρώπων που ενδιαφέρονται πραγματικά για την απώλεια βάρους και τα συμπληρώματα διατροφής.

Τιμή: 4/5

Όσον αφορά την τιμή, ένα μπουκάλι κοστίζει 23,99 € για 180 κάψουλες ή 3 μήνες θεραπείας, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,13 € το καθένα. Η τιμή δεν είναι υπερβολική, δεδομένου ότι πρόκειται για μια 3μηνη αγωγή. Το πλεονέκτημα του Weight World είναι ότι οι τιμές είναι σε κλιμακούμενη κλίμακα: 10% έκπτωση για 2 φιάλες (€43,18) και 20% έκπτωση για 3 φιάλες (€57,57). Έτσι, η τιμή είναι λογική από τη δική μου άποψη.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, αυτό το φυσικό συμπλήρωμα είναι πραγματικά κορυφαίο! Τα κύρια συστατικά, όπως η γκουαράνα, είναι εντελώς φυσικά, κάτι που μου αρέσει πολύ. Ομολογουμένως, υπάρχουν μερικά χημικά συστατικά, όπως το στεατικό μαγνήσιο και το διοξείδιο του πυριτίου, αλλά είναι εκεί για καλό λόγο, όπως η αποτροπή του να κολλήσουν τα πάντα μεταξύ τους και η βελτίωση της υφής. Η WeightWorld είναι μια εξειδικευμένη μάρκα απώλειας βάρους, με πιστοποιημένες κριτικές και ισχυρές συνεργασίες. Οι τιμές είναι προσιτές, ειδικά αν παίρνετε πολλά. Απλά προσέξτε να τηρείτε τις συνιστώμενες δόσεις για να αποφύγετε τις παρενέργειες. Συνολικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Guarana και τη μάρκα WeightWorld.

Οι εναλλακτικές λύσεις

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα από τα αποτελέσματα της γκουαράνα ή αν απλά ψάχνετε για άλλα οφέλη, εδώ είναι μερικά άλλα προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος: