7 καλοί λόγοι για να ζητήσετε τη βοήθεια ενός διαιτολόγου!

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Για να χάσετε βάρος και να ξαναβρείτε μια πιο λεπτή σιλουέτα, πρέπει να κάνετε έναν απολογισμό των διατροφικών σας συνηθειών και πιθανότατα να τις αναπροσαρμόσετε. Προσέξτε όμως να μην θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας! Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ανάγκες του σώματός σας, τον τρόπο ζωής σας και το σχήμα του σώματός σας. Και αυτό για να αποφύγετε τις ελλείψεις ή/και το πιθανό φαινόμενο yo-yo ορισμένων διαιτών.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος και ταυτόχρονα να παραμείνετε υγιείς, ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Ακολουθούν 7 καλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να συνοδεύεστε από διαιτολόγο.

#1 Ο διαιτολόγος είναι επαγγελματίας της διατροφής και της υγείας.

Έχει ολοκληρώσει δύο ή τρία χρόνια εκπαίδευσης που οδηγούν σε δίπλωμα. Επομένως, διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να αποφύγετε κάθε κίνδυνο σωματικής κόπωσης, διατροφικών ελλείψεων, αναιμίας ή υποσιτισμού. Θα είναι επίσης σε θέση να λάβει υπόψη της τυχόν προβλήματα υγείας ή/και διατροφικούς περιορισμούς που μπορεί να έχετε (τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες κ.λπ.).

#2 Θα έχετε ένα εντελώς εξατομικευμένο πρόγραμμα και στρατηγική!

Με τη βοήθεια στοχευμένων ερωτηματολογίων, θα σας βοηθήσει να βρείτε την πηγή του διατροφικού σας προβλήματος, θα αξιολογήσει την πρόσληψη θερμίδων και θα δει τι μπορεί να βελτιωθεί. Θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει ένα σχέδιο δράσης, ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που θα είναι εύκολο να ακολουθήσετε, με απλούς, εφικτούς στόχους.

Θα μπορέσει να προσδιορίσει τη σχέση σας με το φαγητό και να εντοπίσει τυχόν διατροφικές διαταραχές (βουλιμία, ανορεξία, λιγούρες κ.λπ.) και θα σας βοηθήσει να βρείτε στρατηγικές για να προσαρμόσετε τις αντιδράσεις σας, ώστε να μην υποφέρετε πλέον, αλλά να τις κατανοήσετε και να τις διαχειριστείτε καλύτερα, σταδιακά.

Θα σας διδάξει τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής, προσαρμόζοντάς τους στον τρόπο ζωής και τις συνήθειές σας, στο ιστορικό σας και στους επαγγελματικούς σας περιορισμούς, ώστε να μπορείτε να ακολουθείτε το πρόγραμμά σας εύκολα, χωρίς περιορισμούς, προσαρμόζοντας τη διατροφική σας συμπεριφορά.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant

#3 Θα λάβετε προσαρμοσμένη στα μέτρα σας διατροφική παρακολούθηση και υποστήριξη!

Ο διαιτολόγος σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να σας βοηθήσει να πετύχετε το στόχο σας για την απώλεια βάρους και στη συνέχεια θα σας καθοδηγήσει, εβδομάδα με εβδομάδα, στην επιλογή των τροφίμων που ταιριάζουν καλύτερα στην υγεία σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας για αδυνάτισμα, θα είναι εκεί για να σας συμβουλεύει και να σας υποστηρίζει.

Ανάλογα με τα αποτελέσματά σας, θα σας βοηθήσει να αναπροσαρμόσετε τη διατροφή σας, ώστε να πετύχετε τουςστόχους σαςπιο εύκολα και με μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία.

Με την υποστήριξη ενός διαιτολόγου, θα μπορέσετε να πετύχετε το στόχο σας μακροπρόθεσμα, χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία σας , απολαμβάνοντας παράλληλα την απόλαυση του φαγητού!

#4 Θα έχετε εφικτούς στόχους και θα γίνετε ανεξάρτητοι σε καθημερινή βάση.

Θα μάθεις να κάνεις εύκολα ζογκλέρ με τις τροφές, γιατί οι ανάγκες σου αλλάζουν και πρέπει να ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι τις λιγούρες σου, ανάλογα με το πού τρως, το ρυθμό σου, τη δραστηριότητά σου…

Η διαιτολόγος θα μοιραστεί μαζί σας τις γνώσεις της, ώστε να γίνετε σεφ του φαγητού! Ένας από τους στόχους της είναι να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τις κακές σας συνήθειες και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε νέες που θα διαρκέσουν για πάντα!

Μπορεί επίσης να σας δώσει γαστρονομικές συμβουλές και ιδέες συνταγών για να διαφοροποιήσετε τη διατροφή σας, ώστε να παραμένει πηγή ευχαρίστησης και ισορροπίας χωρίς ενοχές και απογοήτευση!

#5 Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρό σας μακροπρόθεσμα!

Ένας διεγερτικός και στοργικός διαιτολόγος θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνετε παρακινημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας και θα λάβετε υποστήριξη στις πιο δύσκολες στιγμές.

Se faire accompagner par une diététicienne

#6 Θα φροντίσει να παραμείνετε υγιείς και να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σας!

Στο ταξίδι σας προς τη λεπτότητα και την υγεία, θα κερδίσετε επίσης σε ζωτικότητα και θα μειώσετε τον κίνδυνο υπέρβαρου, παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων, χοληστερόλης, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου. Θα είστε πιο υγιείς για αυτό!

Η ανάληψη της ευθύνης για τα περιττά σας κιλά θα σας επιτρέψει να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας: με την αντανάκλασή σας στον καθρέφτη, αποκαθιστώντας τη σχέση με το σώμα σας και νιώθοντας καλά μέσα στα ρούχα σας.

Θα κερδίσετε σε αυτοπεποίθηση !

#7 Θα σας βοηθήσει στη συνέχεια να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος με την πάροδο του χρόνου!

Μόλις φτάσετε στο βάρος-στόχο σας, ο διαιτολόγος μπορεί να παραμείνει για να ελέγχει μαζί σας τακτικά ότι διατηρείτε τις νέες σας συνήθειες και σταθεροποιείτε το βάρος σας. Αν χρειαστεί, ο διαιτολόγος θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τυχόν λάθη, θα σας ενθαρρύνει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και θα σας συγχαρεί αν καταφέρετε να τηρήσετε τους στόχους σας!

Η συνοδεία διαιτολόγου σας βοηθά να αποφύγετε αυτόν τον γνωστικό περιορισμό και να επιτύχετε τους στόχους σας με την υποστήριξη και τις συμβουλές ενός επαγγελματία υγείας.

Με αυτήν στο πλευρό σας, μπορείτε να αποφύγετε το φαινόμενο γιο-γιο, να σταθεροποιήσετε το βάρος σας μακροπρόθεσμα και να αποκτήσετε αυτονομία, ενώ παράλληλα να διασκεδάσετε !

Αν ζητήσετε τη βοήθεια ενός διαιτολόγου, θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να πετύχετε τους στόχους σας για το βάρος και την υγεία σας!