Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στο Μονπελιέ και την ευρύτερη περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το να θέλετε να τρώτε καλά είναι μια καλή απόφαση. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ εύκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και πώς να το κάνεις. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες, όπως διαιτολόγους και διατροφολόγους. Ακολουθεί ένας κατάλογος με 8 ειδικούς που ασκούν το επάγγελμα στο Μονπελιέ και τη γύρω περιοχή.

Maryse THIEBAUD, ειδικός διατροφής

Παρουσίαση

Αυτή η ειδικός στον τομέα της διατροφής κατέχει διάφορα προσόντα. Συγκεκριμένα, διαθέτει πτυχίο μηχανικού στις επιστήμες και τεχνολογίες Industries Alimentaires (S.T.I.A.) και διδακτορικό στην επιστήμη των τροφίμων . Διαθέτει επίσης DU στα Τρόφιμα-Υγεία και Μικροδιατροφή και DUT στη Διαιτολογία (που αποκτήθηκε από την VAE).

Diététiciens à Montpellier
Maryse Thiebaud, ειδικός τροφίμων

Υπηρεσίες

Μπορεί να παρακολουθεί ασθενείς με ειδικές καταστάσεις, όπως η εμμηνόπαυση, η εγκυμοσύνη ή ο θηλασμός. Συνολικά, επινοεί τα καλύτερα μενού για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα.

Μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν άλλες ασθένειες όπως η διάρροια, η υπέρταση, η χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, ο υποθυρεοειδισμός, ο υπερθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, η νεφρική ανεπάρκεια, η χρόνια κόπωση, η εξουθένωση και ο καρκίνος.

Επικοινωνία

Όνομα: Maryse THIEBAUD
Ιστοσελίδα: https://www.dietetique-sport-sante.fr/
Τηλέφωνο: 06 25 50 53 61

Sébastien MAGUB, διατροφολόγος στο Μονπελιέ

Παρουσίαση

Η υγεία και η διατροφή είναι οι ειδικότητες του διατροφολόγου Sébastien MAGUB, όπως μαρτυρούν τα προσόντα, η εμπειρία και οι γνώσεις του:

Diététiciens à Montpellier
Διατροφολόγος Sébastien Magub
  • Διαιτολόγος με κρατικό δίπλωμα,
  • Εμπειρογνώμονας και μέλος της Ligue Contre l’Obésité (Ένωση κατά της παχυσαρκίας),
  • Καθηγητής διατροφής στο EDNH Montpellier),
  • Αθλητικός προπονητής με πτυχίο στις προσαρμοσμένες σωματικές δραστηριότητες και την υγεία,
  • Μεταπτυχιακός τίτλος STAPS ,
  • Ευρωπαϊκό μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ψυχολογία του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας).

Υπηρεσίες

Πραγματοποιείται αξιολόγηση της διατροφικής σας υγείας μέσω μιας έκθεσης σχετικά με τις διατροφικές σας συνήθειες. Μπορούν να εξυπηρετηθούν παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, ηλικιωμένοι, ακόμη και ολόκληρες ομάδες.

Η διατροφή παρακολουθείται. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί στη διατροφή.

Επικοινωνία

Όνομα: Sébastien MAGUB
Δικτυακός τόπος: http://dieteticien-coach-montpellier.fr/
Τηλέφωνο: 06 30 94 47 06

Maurianne RAILLIER, ειδικευμένος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Maurianne RAILLIER, κάτοχος πτυχίου διαιτολογίας, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε διάφορους τομείς και περιβάλλοντα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη διατροφή. Έχει εργαστεί σε νοσοκομεία, στη βιομηχανία τροφίμων και στην εστίαση.

Diététiciens à Montpellier
Maurianne Raillier, πτυχιούχος διαιτολογίας

Είναι μέλος της Agence Régionale de Santé και της Association Française des Diététiciens Nutritionnistes. Είναι επίσης συνιδρύτρια του Feeling Food.

Υπηρεσίες

Πρώτα απ’ όλα, προσφέρεται να μάθει τι αναζητάτε, ώστε να διαγνώσει τις γαστρονομικές σας συνήθειες και να συντάξει μια διατροφική αξιολόγηση.

Αυτό θα της επιτρέψει να καταρτίσει ένα σχέδιο για τα μελλοντικά σας μενού. Θα παρακολουθεί επίσης τη διαδικασία. Μπορούν επίσης να γίνουν μαθήματα μαγειρικής για να διασφαλιστεί ότι τα πιάτα σας θα έχουν πάντα ζουμερές γεύσεις.

Τέλος, η Maurianne RAILLIER προσφέρει υπηρεσίες τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι.

Επικοινωνία

Όνομα: Maurianne RAILLIER
Ιστοσελίδα: http://dieteticien-montpellier.com/
Τηλέφωνο: 04 67 82 64 28

Christine CONTE

Παρουσίαση

Η Christine CONTE είναι διατροφολόγος με πολλά προσόντα και μαθήματα κατάρτισης στον τομέα της υγείας. Είναι διδάκτωρ Φαρμακευτικής και κάτοχος πανεπιστημιακών διπλωμάτων σε θέματα διατροφής και μεταβολικών ασθενειών, αφενός, και μικροδιατροφής και υγιεινής διατροφής, αφετέρου.

Diététiciens à Montpellier
Christine Conte, πτυχιούχος διατροφολόγος

Η Christine Conte είναι πτυχιούχος διατροφολόγος με διάφορα άλλα προσόντα, μεταξύ των οποίων δίπλωμα στη βιώσιμη διατροφή για το βάρος και την υγεία από το Επιστημονικό Ινστιτούτο Ευφυούς Διατροφής (SIIS), δίπλωμα στη διαχείριση της παχυσαρκίας και του διαβήτη και δίπλωμα στη φυτοθεραπεία.

Υπηρεσίες

Η Christine CONTE υποδέχεται ασθενείς όλων των ηλικιών και όλων των κατηγοριών. Προσφέρεται να μάθει τι θέλει και τι προσδοκά ο καθένας μέσα από μια διαβούλευση όπου θα εξεταστούν όλες οι γαστρονομικές σας συνήθειες με μια λεπτή χτένα.

Στη συνέχεια θα σας συστήσει μια συγκεκριμένη δίαιτα, με παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της

Όνομα: Christine CONTE
Ιστοσελίδα: http://www.micronutrition-montpellier.com/
Τηλέφωνο: 07 81 13 39 10

Diane BASSAN

Παρουσίαση

Η Diane BASSAN ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της εστίασης πριν στραφεί στη διαιτολογία το 2012. Πήρε πτυχίο BTS στη διαιτολογία το 2014.

Diététiciens à Montpellier
Diane Bassan, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Έχει εργαστεί σε διάφορα ιατρικά τμήματα αφιερωμένα στη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων κλινικών, ινστιτούτων, ακόμη και ενώσεων όπως οι “Graine de santé” και “Croc and move”.

Υπηρεσία

Η πρώτη υπηρεσία της Diane BASSAN είναι η διενέργεια μιας διατροφικής αξιολόγησης, εξετάζοντας τις συνήθειες, το βάρος κ.λπ. Αυτό μπορεί να επεκταθεί ακόμη και στις κοινωνικές συνήθειες.

Όλα αυτά θα της επιτρέψουν να συστήσει το καλύτερο διατροφικό πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, δεν γενικεύει, αλλά προσαρμόζει τη διατροφή σε κάθε άτομο.

Είναι πάντα πίσω από κάθε ασθενή για να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και συντήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Μπορεί ακόμη και να μαγειρέψει ή να κάνει η ίδια τα ψώνια.

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της;

Όνομα: Diane BASSAN
Ιστοσελίδα: https://www.consultation-en-dietetique.com/
Επικοινωνία: 06 20 12 94 10

Guillaume BLANCHARD

Παρουσίαση

Ειδικός στον τομέα της διατροφής, ο Guillaume BLANCHARD προσφέρει εξατομικευμένες θεραπείες ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς.

Diététiciens à Montpellier
Guillaume Blanchard, ειδικός στη διατροφή

Ειδικεύεται σε συγκεκριμένους τομείς όπως η απώλεια βάρους για αθλητές, οι τροφικές δυσανεξίες, η παρακολούθηση εγκύων γυναικών, οι πεπτικές διαταραχές, τα προβλήματα κατακράτησης νερού και οι διατροφικές διαταραχές.

Υπηρεσίες

Ο Guillaume BLANCHARD ξεκινά με τη διάγνωση των διατροφικών σας συνηθειών. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πραγματοποιηθεί μια μέτρηση εμπέδησης. Υπάρχουν επίσης διαβουλεύσεις που επικεντρώνονται στις διατροφικές συνήθειες, επιτρέποντας την αξιολόγηση των αναγκών του ασθενούς.

Στη συνέχεια, θα δώσει γενικές και ειδικές συμβουλές σχετικά με τις τροφές που πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Θα παρέχονται λεπτομερή μενού.

Παρέχεται επίσης παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε, πόσο καλά τα καταφέρνετε με τη διατροφή σας κ.λπ.

Επικοινωνία

Όνομα: Guillaume BLANCHARD
Ιστοσελίδα: http://www.cabinetdedietetique.fr/
Τηλέφωνο: 06 26 15 21 33

Iseline ROSSI

Παρουσίαση

Η Iseline ROSSI είναι κάτοχος πτυχίου CAP στη μαγειρική και πτυχίου BTS στη διαιτολογία. Αυτή η πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος ειδικεύεται επίσης στην αθλητική, χορτοφαγική και vegan διατροφή.

Diététiciens à Montpellier
Iseline Rossi, διπλωματούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Υπηρεσίες

Στόχος της είναι να προτείνει την πιο ισορροπημένη διατροφή, με άφθονη γεύση. Ως εκ τούτου, θα εξετάσει τις επιθυμίες σας και θα τις προσαρμόσει στη διατροφή που θα σας χορηγηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Iseline Rossi εργάζεται με βάση την αρχή ότι οι δίαιτες δεν πρέπει να είναι δρακόντειες και απογοητευτικές, είτε σωματικά είτε ψυχικά. Η διαιτητική εξισορρόπηση πρέπει να είναι ανώδυνη.

Επικοινωνία

Όνομα: Iseline ROSSI
Ιστοσελίδα: https://www.isenutrition.com/
Αριθμός τηλεφώνου: 06 31 50 64 18

Tiphaine FLIPO

Παρουσίαση

Η διαιτολόγος και διατροφολόγος Tiphaine FLIPO διαθέτει πάνω από δώδεκα χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υγιεινής διατροφής.

Diététiciens à Montpellier
Tiphaine FLIPO, διαιτολόγος και διατροφολόγος

Μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε χρειάζεται υποστήριξη ή βοήθεια σε αυτόν τον τομέα, είτε πρόκειται για ενήλικα, είτε για παιδί, είτε για ηλικιωμένο άτομο.

Υπηρεσίες

Η Tiphaine FLIPO προσφέρει τις καλύτερες συμβουλές της σε θέματα διατροφής και μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις, όπως το κάπνισμα.

Τα μενού για άτομα που πάσχουν από διάφορες ασθένειες ανήκουν επίσης στις αρμοδιότητές της, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των πεπτικών διαταραχών. Μπορεί επίσης να δώσει συμβουλές για δίαιτες αδυνατίσματος.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της;

Όνομα: Tiphaine FLIPO
Ιστοσελίδα: http://www.maigrir34.fr/
Αριθμός τηλεφώνου: 06 64 73 57 96