Πώς χάνετε 5 κιλά γρήγορα: σε 1 εβδομάδα, σε 1 μήνα, σε 2 μήνες, σε 3 μήνες;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Αν έχετε να χάσετε 5 κιλά για να αποκτήσετε μια σφριγηλή, γυμνασμένη σιλουέτα, μια δίαιτα αδυνατίσματος είναι απαραίτητη για να αποχαιρετήσετε αυτά τα μικρά ρολά λίπους. Προσέξτε όμως να μην βιαστείτε. Πάνω απ’ όλα, μην βιάζεστε να ξεκινήσετε το πρόγραμμά σας. Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη συνταγή είναι να συνδυάσετε μια υγιεινή διατροφή με τακτική σωματική άσκηση. Μάθετε ακριβώς πώς να χάσετε 5 κιλά σε 1 εβδομάδα, 1 μήνα, 2 μήνες ή 3 μήνες.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ PHENQ


 • Δωρεάν αποστολή
 • Γίνετε μέλος σε πάνω από 190.000 ικανοποιημένους πελάτες
 • Μέχρι 2 δωρεάν φιάλες
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών
3 bouteilles de Phenq

Παραγγείλετε το PHENQ τώρα στην επίσημη ιστοσελίδα

Γρήγορη απώλεια βάρους: είναι καλή ιδέα;

Το γρήγορο και το διαρκές δεν πάνε ποτέ μαζί όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Με μια γρήγορη δίαιτα αδυνατίσματος, θα επιτύχετε ορατά αποτελέσματα σε λιγότερο από 6 εβδομάδες. Το μυστικό είναι η σημαντική μείωση της πρόσληψης θερμίδων, συνοδευόμενη από τακτική σωματική άσκηση. Δεν θα υποφέρετε πάρα πολύ, αλλά ο κίνδυνος που διατρέχετε είναι το φαινόμενο yo-yo μετά τη δίαιτα. Το σώμα θα έχει την τάση να ξαναπάρει το βάρος που έχει χάσει. Ωστόσο, αυτός ο τύπος δίαιτας δεν συνιστάται μακροπρόθεσμα.

Comment perdre 5 kg
Πρέπει να τηρούνται αυστηροί κανόνες αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα

Από την άλλη πλευρά, αν επιλέξετε ένα πρόγραμμα σταδιακού αδυνατίσματος, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μόνο μετά από μερικούς μήνες. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να επιστρέψετε σε μια κανονική διατροφή χωρίς τον κίνδυνο να ξαναπάρτε εύκολα το βάρος που χάσατε. Η μέτρια απώλεια βάρους είναι επίσης αποτελεσματική για την απώλεια λίπους στην κοιλιά. Αυτό δεν είναι καθόλου εφικτό με τη δίαιτα γρήγορου αδυνατίσματος.

Σε κάθε περίπτωση, η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια ιδέα που πρέπει να σκεφτείτε μόνο αν δεν έχετε να χάσετε περισσότερα από 5 κιλά. Αν σχεδιάζετε διακοπές στην παραλία ή μια ειδική εκδήλωση που απαιτεί να φορέσετε ένα όμορφο φόρεμα, η γρήγορη δίαιτα θα μπορούσε να είναι για εσάς. Αν, ωστόσο, έχετε να χάσετε περίπου δέκα κιλά, ξεχάστε την ιδέα της γρήγορης απώλειας βάρους. Προτιμήστε ένα λογικό πρόγραμμα αδυνατίσματος που θα σας επιτρέψει να χάνετε από 500 γραμμάρια έως 1 κιλό την εβδομάδα.

Είναι δυνατόν να χάσετε 5 κιλά σε 1 εβδομάδα;

Πολύ λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να χάσουν 5 κιλά σε 1 εβδομάδα και αυτό δεν είναι χωρίς συνέπειες για την υγεία τους. Θα μπορούσατε κάλλιστα να πείτε ότι πρόκειται για μια αυστηρή δίαιτα που είναι πολύ απογοητευτική για τον οργανισμό σας. Ρεαλιστικά, αν θέλετε να χάνετε περίπου 700 γραμμάρια την ημέρα, αυτό είναι το ισοδύναμο με αυτό που πρέπει να χάσετε σε μια εβδομάδα.

Έτσι, για να γίνει δυνατή αυτή η υπερδραστήρια δίαιτα, πρέπει να δαπανήσετε πολλή ενέργεια και να μειώσετε σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων.

Καθώς ο οργανισμός απαιτεί μια συγκεκριμένη ποσότητα θερμίδων, η οποία πρέπει να τηρείται, πρέπει να δεκαπλασιάσετε τη σωματική σας προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ισοδύναμο περισσότερων από 5 ώρες τζόκινγκ την ημέρα σε μια απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων. Ακόμη και ένας διάσημος αθλητής θα δυσκολευόταν να το πετύχει αυτό. Εκτός από τον κίνδυνο ανεπάρκειας, ο οργανισμός θα υπέφερε επίσης από την κόπωση που συνδέεται με μια τέτοια καθιστική άσκηση. Το πιθανό αποτέλεσμα: αναγκαστική αραίωση συνοδευόμενη από προβλήματα σε ορισμένες ζωτικές λειτουργίες.

Όσοι έχουν πολλά κιλά να χάσουν, μπαίνουν μερικές φορές στον πειρασμό αυτού του είδους της σχεδόν αδύνατης δίαιτας με σκοπό να χάσουν 5 κιλά σε 7 ημέρες. Τα θύματα της παχυσαρκίας συχνά τα καταφέρνουν, αλλά ξαναπαίρνουν περισσότερα από 5 κιλά κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Αν πρέπει να χάσετε μόνο 5 κιλά για να είστε σε καλή φόρμα, πρέπει επίσης να επιμείνετε πέρα από μία εβδομάδα.

Είναι δυνατόν να χάσετε 5 κιλά σε 1 μήνα;

1 μήνας για να χάσετε 5 κιλά είναι πολύ πιο λογικό από μια εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ευαίσθητο για την υγεία σας. Με αυτή τη γρήγορη δίαιτα αδυνατίσματος, θα πρέπει να χάνετε 1,250 κιλά την εβδομάδα. Αν δεν έχετε πολύ σωματικό λίπος, θα πρέπει να κάνετε πολλές θυσίες για να το πετύχετε αυτό, και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για το φαινόμενο yo-yo.

Comment perdre 5 kg
Η απώλεια 5 κιλών σε 1 μήνα είναι ένας εφικτός αλλά δύσκολος στόχος

Όσοι έχουν πολλά να χάσουν είναι ωστόσο πολύ πιο άνετοι με αυτόν τον στόχο. Θα το έβρισκαν ευκολότερο να χάσουν 5 κιλά περιττού βάρους χωρίς να στερηθούν πάρα πολύ φαγητό. Η προσπάθεια πρέπει να είναι τακτική και συνεχής από εβδομάδα σε εβδομάδα και είναι σημαντικό να μην τα παρατήσετε σε αυτό το στάδιο. Αν καταφέρουν να διατηρήσουν ένα ρυθμό περίπου 5 κιλών το μήνα, θα μπορέσουν να χάσουν τουλάχιστον 12,5 κιλά σε 2,5 μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια 5 κιλών σε 30 ημέρες απαιτεί σημαντική μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε όλα τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Συνηθίστε να πίνετε ροφήματα χωρίς ζάχαρη και εξορίστε από τη διατροφή σας όλα τα προϊόντα που ενδέχεται να περιέχουν κρυμμένα σάκχαρα. Παραμείνετε όμως στο βασικό μεταβολικό σας ρυθμό για να διατηρήσετε την καλή σας υγεία. Επιλέξτε λαχανικά, ωμά λαχανικά, ψάρια, άπαχα κρέατα και 0% φρουτέ.

Όσον αφορά τη σωματική δραστηριότητα, επιλέξτε σύντομες, έντονες συνεδρίες και λίγο άθλημα αντοχής. Το τρέξιμο, η διασταυρούμενη προπόνηση και το TRX είναι από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε 5 κιλά σε ένα μήνα. Μπορείτε να λάβετε βοήθεια από έναν αθλητικό προπονητή, αν το χρειάζεστε.

Πώς μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε 2 μήνες;

Για να χάσετε 5 κιλά σε 2 μήνες, πρέπει να αποβάλλετε 625 γραμμάρια την εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ πιο λογικό. Μακροπρόθεσμα, μπορείτε να χάσετε 15 κιλά σε 6 μήνες. Με αυτόν τον ρυθμό, θα παραμείνετε υγιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αδυνατίσματος και τα αποτελέσματα θα είναι μακροχρόνια.

Για να το πετύχετε αυτό, η διατροφή σας πρέπει να είναι ρυθμισμένη. Απορρίψτε τις επεξεργασμένες τροφές και τα γλυκά προς όφελος των φρέσκων λαχανικών, των ελαιούχων σπόρων και των τροφίμων που είναι αρκετά πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη. Συνηθίστε να μαγειρεύετε ό,τι τρώτε στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτών των 8 εβδομάδων. Χρησιμοποιήστε λάδι που εξάγεται από φυτικούς σπόρους, το οποίο παρέχει μια καλή πηγή λίπους.

Για να αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη, ασχοληθείτε με μέτρια σωματική δραστηριότητα. Αν σας αρέσει το bodybuilding, επιλέξτε ένα απλό πρόγραμμα που θα μετατρέψει γρήγορα το σωματικό σας λίπος σε άλιπη μάζα. Ο στόχος είναι να τονώσετε τους μυς σας, αποφεύγοντας παράλληλα την αύξηση του μυϊκού όγκου.

Ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία που μπορεί να σας συστήσει ασκήσεις που μπορούν να γίνουν στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό. Αυτό το είδος σωματικής δραστηριότητας είναι κατάλληλο τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Το skipping θα μπορούσε επίσης να κάνει το κόλπο αν θέλετε να χάσετε 5 κιλά σε 2 μήνες.

Πώς μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε 3 μήνες;

Για να χάσετε 5 κιλά σε 3 μήνες, πρέπει να χάνετε περίπου 415 γραμμάρια την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει 9 μήνες μέτριου αδυνατίσματος για να χάσετε 15 κιλά. Είναι μια πολύ λογική δίαιτα που δεν κουράζει το σώμα σας.

Comment perdre 5 kg
Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης αν θέλετε να χάσετε 5 κιλά σε τρεις μήνες.

Επιπλέον, το λίπος που εξαλείφεται σταδιακά είναι απίθανο να επανέλθει εκδικητικά. Αυτό είναι το πλεονέκτημά σας αν επιλέξετε να χάσετε βάρος πιο αργά. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται χρόνος και επιμονή για να πετύχετε το στόχο σας, αλλά αξίζει τον κόπο.

Δεν χρειάζεται έντονη σωματική προσπάθεια αν θέλετε να χάσετε 5 κιλά σε 12 εβδομάδες. Απλά εξασκήστε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες αρκετές φορές την εβδομάδα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία: τρέξιμο, σχοινάκι, κολύμπι, προπόνηση με βάρη, γιόγκα, γυμναστική…

Δεν χρειάζεται να στερηθείτε δραστικά το φαγητό. Το σώμα σας καταναλώνει ενέργεια ακόμα και όταν είστε σε κατάσταση ηρεμίας και η απώλεια βάρους γίνεται πιο φυσική. Κατά τη διάρκεια αυτών των 12 εβδομάδων, θα τρώτε περισσότερα φρέσκα λαχανικά παρά κρέας. Θα πρέπει να προτιμάτε τα δημητριακά ολικής άλεσης, τις άπαχες πρωτεΐνες και τις τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα επεξεργασμένα και ραφιναρισμένα προϊόντα, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή σας.

Τι πρέπει να κάνω ταυτόχρονα για να χάσω βάρος αποτελεσματικά;

Είναι πιο πιθανό να πετύχετε το στόχο σας να χάσετε 5 κιλά σε λιγότερο από 3 μήνες, αν κοιμάστε αρκετά. Ένας πλήρης, ήρεμος ύπνος σας βοηθά να αποφύγετε τις ορμονικές αναταράξεις. Τα επίπεδα της λεπτίνης αυξάνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν έχετε άφθονο, θα εξακολουθείτε να αισθάνεστε χορτάτοι και την επόμενη μέρα. Αυτό σας βοηθάει να αποφύγετε το τσιμπολόγημα και να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Για να βελτιστοποιήσετε το πρόγραμμα αδυνατίσματος, πίνετε τσάι από βότανα κατά διαστήματα και επωφεληθείτε από τις καταπραϋντικές και αδυνατιστικές του ιδιότητες. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά ροφήματα αδυνατίσματος είναι :

 • Τσάι τζίντζερ με λεμόνι για να βοηθήσετε την πέψη και να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα,
 • Τσάι χαμομηλιού για χαλάρωση και καλό ύπνο,
 • Χυμός σταφυλιού για καλύτερη καύση του λίπους,
 • Κοκτέιλ από αγγούρι, μέλι και μαϊντανό για να περιορίσετε την όρεξή σας.
 • Τσάι από πασιφλόρα για έναν ξεκούραστο ύπνο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ισχυρά κατασταλτικά της όρεξης που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι ή έναν από τους καλύτερους λιποδιαλύτες της αγοράς για να επιταχύνετε τη θεραπεία αδυνατίσματος. Επιλέξτε προϊόντα που βασίζονται σε φυσικά συστατικά που δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία.

Πάρτε για παράδειγμα το PhenQ, τα συστατικά του οποίου εξαλείφουν το λίπος σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτό το προϊόν έχει ήδη αποδείξει την αξία του με τους πάσχοντες από παχυσαρκία. Το συμπλήρωμα διατροφής Zotrim είναι ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης για απώλεια βάρους χωρίς απογοήτευση.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ PHENQ


 • Δωρεάν αποστολή
 • Γίνετε μέλος σε πάνω από 190.000 ικανοποιημένους πελάτες
 • Μέχρι 2 δωρεάν φιάλες
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών
3 bouteilles de Phenq

Παραγγείλετε το PHENQ τώρα στην επίσημη ιστοσελίδα


Προχωρήστε περαιτέρω στο θέμα“Ταχεία απώλεια βάρους” με τα άρθρα μας :