Τα καλύτερα βιβλία διατροφής και αδυνατίσματος

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μια συχνά δραστική δίαιτα καύσης λίπους για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά. Είναι καλή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας ένα καλό βιβλίο για τη διατροφή και το αδυνάτισμα και να ανακαλύψετε τις συμβουλές των ειδικών που περιέχει. Αυτού του είδους τα βιβλία προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία διατροφικών συμβουλών και συνταγών, ώστε να μπορείτε να τρώτε όπως θέλετε διατηρώντας τη σιλουέτα σας. Μπορεί να βρείτε χρήσιμη την επιλογή μας με τα 6 καλύτερα βιβλία διατροφής και αδυνατίσματος.

Το πρόγραμμα καύσης λίπους 30 ημερών – Anne Dufour και Carole Garnier

Το βιβλίο με τίτλο “Programme brûle-graisse en 30 jours” συγκεντρώνει τις συμβουλές των συγγραφέων του Caroline Garnier και Anne Dufour. Πρόκειται για έναν πραγματικό οδηγό διατροφής και αδυνατίσματος που υπόσχεται ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από 30 ημέρες καθημερινής παρακολούθησης.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
“Programme brûle-graisse en 30 jours”, ο οδηγός διατροφής για αδυνάτισμα χωρίς περιορισμούς

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε την παραγωγή ορμονών του στρες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολικό βάρος. Το βιβλίο περιέχει επίσης μια σειρά από συνταγές που βασίζονται σε μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Αυτό το βιβλίο 256 σελίδων σε σχήμα 16 cm x 22,5 cm εκδόθηκε το 2006. Αποτελεί μέρος της συλλογής Guide Santé που εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο Editions Leduc.S. Εκτός από τις διατροφικές του συμβουλές, σας ενημερώνει επίσης για τις πιο συμφέρουσες μεθόδους μαγειρικής για αδυνάτισμα χωρίς περιορισμούς. Για να παρακολουθείτε την καθημερινή σας βελτίωση, ένα μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στον καθημερινό σας έλεγχο.

Maigrir avec la micronutrition – Dr Didier Chos και Dr Laurence Benedetti

Αυτό το βιβλίο διατροφής που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο First είναι πλέον ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς αδυνατίσματος. Πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι η μικροδιατροφή είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Maigrir avec la micronutrition, το βιβλίο για την ιατρικοποιημένη διατροφή

Ο Δρ Didier Chos και ο Δρ Laurence Benedetti, ο πρώτος ειδικός στην ιατρικοποιημένη διατροφή και ο δεύτερος ειδικός στη διατροφή που εφαρμόζεται στα υπέρβαρα άτομα, το έχουν σκεφτεί αυτό. Αυτοί οι γιατροί εξέδωσαν αυτό το βιβλίο τον Ιανουάριο του 2010 για να βοηθήσουν όσους το χρειάζονται να τηρήσουν μια δίαιτα αδυνατίσματος χωρίς να κάνουν λάθη.

Το βιβλίο περιέχει 64 εύκολες συνταγές που ετοιμάζονται γρήγορα. Περιέχει επίσης συμβουλές σχετικά με τις μεθόδους μαγειρέματος που ταιριάζουν καλύτερα σε όσους επιδιώκουν να χάσουν βάρος. Για να αποφευχθεί κάθε μορφή ανεπάρκειας που σχετίζεται με τη δίαιτα αδυνατίσματος, οι Chos και Benedetti προτείνουν σε αυτό το βιβλίο 271 σελίδων μια μέθοδο που βασίζεται σε εγκεκριμένες μελέτες χωρίς κινδύνους για την υγεία.

Για να χάσετε βάρος με τη μικροδιατροφή, πρέπει να ξεκινήσετε προσδιορίζοντας τους λόγους που σας προκαλούν προβλήματα υπέρβαρου. Έτσι μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να επιτρέψετε στο σώμα σας να λαμβάνει μόνο τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

Εξισορρόπηση της διατροφής – Bénédicte Le Panse

Η Bénédicte Le Panse είχε τη λαμπρή ιδέα να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο “Rééquilibrage alimentaire”. Πρόκειται για ένα βιβλίο διατροφής για όποιον θέλει να φτάσει στο ιδανικό του βάρος με τη βοήθεια ενός διατροφικού προγράμματος.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Rééquilibrage alimentaire, το βιβλίο διατροφής για αθλητές και αθλήτριες

Σύμφωνα με τις μεθόδους που προτείνονται σε αυτό το βιβλίο, δεν τίθεται θέμα υιοθέτησης μιας διατροφικής συνήθειας που βασίζεται στη στέρηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε ένα διατροφικό πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα στην αρχική σας φυσική κατάσταση. Η “δίαιτα εξισορρόπησης” που προτείνει ο Le Panse περιλαμβάνει επίσης την καθιέρωση ενός διατροφικού ρυθμού σύμφωνα με τους στόχους σας για το βάρος σας.

Αυτό το βιβλίο 256 σελίδων, που εκδόθηκε από την AMPHORA τον Μάρτιο του 2015, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία διατροφής και αδυνατίσματος μεταξύ των αθλητών. Το γεγονός αυτό μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, καθώς ο συγγραφέας έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας ως αθλητής υψηλού επιπέδου.

Η Bénédicte Le Panse είναι επίσης γιατρός με ειδίκευση στη φυσιολογία. Στο βιβλίο της περιγράφει την τεχνογνωσία της σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι μέθοδοι απώλειας βάρους της δίνουν προτεραιότητα στην ευεξία και την υγεία.

Το μοντέλο Paleo – Mark Sisson

Πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό που εκδόθηκε από τον Thierry Souccar τον Νοέμβριο του 2012. Σας βοηθά να υιοθετήσετε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, τηρώντας 10 παραμέτρους. Ο συγγραφέας του, Mark Sisson, επέλεξε να ονομάσει το βιβλίο αυτό “Το μοντέλο Paleo” για να αναφερθεί στις αρχές που μεταφέρει το περιεχόμενό του.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Το μοντέλο Paleo, ένα συγκεκριμένο βιβλίο για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Το μοντέλο Paleo προωθεί έναν τρόπο ζωής που μιμείται αυτόν που προσαρμόστηκε στην εποχή της συλλογής και του κυνηγιού. Η ιδέα είναι η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών και η αύξηση της σωματικής δύναμης και ζωτικότητας.

Το “The Paleo Model” είναι ένα βιβλίο 288 σελίδων που περιέχει πρακτικές συμβουλές για τα ακόλουθα σημεία:

  • Λιγότερα δημητριακά και τρόφιμα με βάση τους υδατάνθρακες ,
  • Περισσότερες πρωτεΐνες και τρόφιμα που μειώνουν την LDL-χοληστερόλη,
  • Περισσότερη τακτική σωματική δραστηριότητα με διάλειμμα μεταξύ των συνεδριών,
  • Περισσότερες χαλαρωτικές δραστηριότητες για την ανακούφιση από το στρες.

Η νέα δίαιτα Άτκινς – Eric Westman, Stephen Phinney και Jeff Volek

“Η νέα δίαιτα Atkins” είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των γιατρών Eric Westman, Stephen Phinney και Jeff Volek. Η μέθοδος αδυνατίσματος που προτείνουν οι συγγραφείς αυτοί είναι απλή. Συνίσταται στον περιορισμό της κατανάλωσης τροφίμων που ευνοούν την αύξηση του σωματικού βάρους. Με άλλα λόγια, λιγότεροι υδατάνθρακες, λιγότερα αμυλούχα τρόφιμα και σχολαστική επιλογή των λιπαρών τροφίμων.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Η νέα δίαιτα Άτκινς, ο διατροφικός οδηγός για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας

“Η Νέα δίαιτα Άτκινς” σας βοηθά επίσης να μάθετε ποια γεύματα παρέχουν στον οργανισμό σας ποιοτικές πρωτεΐνες. Η παλιά έκδοση της δίαιτας Άτκινς κάλυπτε ήδη αυτές τις διατροφικές συνήθειες. Αλλά σε αυτή τη νέα έκδοση, οι συγγραφείς συνιστούν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Με τις 368 σελίδες του, αυτό το βιβλίο διατροφής, που εκδόθηκε από τον Thierry Souccar τον Σεπτέμβριο του 2011, προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή δίαιτα. Θα βρείτε πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα υγείας σας με μια υγιεινή διατροφή. Στόχος είναι να σας βοηθήσει να αποφύγετε επιπλοκές από καρδιαγγειακά ή εκφυλιστικά νοσήματα.

Οι καλύτερες συνταγές μου για αδυνάτισμα με ευχαρίστηση – Jean Michel Cohen

Το βιβλίο “Mes meilleurs recettes pour mincir de plaisir” ήταν ιδέα του διάσημου διατροφολόγου Jean-Michel Cohen, ο οποίος έγραψε ολόκληρο το βιβλίο. Οι εικονογραφήσεις του Bernard Radvaner το κάνουν ακόμη πιο ευχάριστο στην ανάγνωση. Αυτό το βιβλίο της Flammarion έχει ήδη βοηθήσει χιλιάδες υπέρβαρους από τον Ιανουάριο του 2014.

Livres de nutrition et minceur
Mes meilleures recettes pour mincir de plaisir, το εικονογραφημένο βιβλίο διατροφής

Σε όλες τις 415 σελίδες του, θα βρείτε πρακτικές συμβουλές και προγράμματα για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας ή να χάσετε το περιττό λίπος χωρίς περιορισμούς. Υπάρχουν περίπου 200 ειδικές συνταγές που περιλαμβάνουν ορεκτικά, κυρίως πιάτα, συνοδευτικά, μπουφέδες, ακόμη και σνακ που δεν θα σας παχύνουν.

Κάθε γεύμα είναι σχεδιασμένο για να σας προσφέρει την απόλαυση του φαγητού , ενώ παράλληλα επιταχύνει τη διαδικασία αδυνατίσματος. Στις συμπληρωματικές σελίδες του βιβλίου, οι συνταγές παρατίθενται σύμφωνα με την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες, ώστε να είναι πιο εύκολη η εύρεσή τους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διατροφικής ανισορροπίας ή φαινόμενο yo yo ακολουθώντας τις συνταγές αδυνατίσματος που προτείνονται σε αυτό το βιβλίο.

Είναι πάντα σοφότερο να ακολουθείτε τη συμβουλή ενός διατροφολόγου αν θέλετε να χάσετε σωστά βάρος. Ωστόσο, ένα βιβλίο είναι ένα πολύ χρήσιμο συμπλήρωμα για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Αυτή η επιλογή των 6 καλύτερων βιβλίων διατροφής και αδυνατίσματος θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας, με συνταγές και συμβουλές ειδικών.