Xenical : η γνώμη μου & η καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το Xenical είναι μια φαρμακευτική ειδικότητα με βάση την ορλιστάτη. Χρησιμοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση και σε συνδυασμό με αλλαγή συμπεριφοράς, δίαιτα χαμηλών θερμίδων και σωματική άσκηση, αυτό το φάρμακο σε λογική τιμή μπορεί να βοηθήσει τους παχύσαρκους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Χωρίς να περιορίζει την όρεξη, το δραστικό συστατικό μειώνει την απορρόφηση του λίπους και συνεπώς την ενεργειακή πρόσληψη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κάνει αυτό αναστέλλοντας τα ένζυμα που διασπούν τα λίπη. Τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι για ορισμένους ασθενείς είναι δυνατή η μείωση του σωματικού βάρους έως και δέκα τοις εκατό. Ωστόσο, το Xenical είναι διαβόητο για τις παρενέργειές του, οι οποίες περιλαμβάνουν λιπαρά και λιπαρά κόπρανα (στεατόρροια). Στην Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Xenical διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Xenical τιμή

Ένδειξη και τιμή

Το Xenical ενδείκνυται για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, μιας ιατρικής κατάστασης κατά την οποία συσσωρεύεται υπερβολικό σωματικό λίπος σε σημείο που να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Η παχυσαρκία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων ασθενειών, ιδίως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2, αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, ορισμένων τύπων καρκίνου, οστεοαρθρίτιδας και κατάθλιψης. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η παχυσαρκία προκαλείται τις περισσότερες φορές από την υπερβολική κατανάλωση τροφής, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και τη γενετική προδιάθεση. Λίγες περιπτώσεις οφείλονται κυρίως σε γονίδια, ενδοκρινικές διαταραχές, φαρμακευτική αγωγή ή ψυχικές διαταραχές.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 30 kg/m² ή περισσότερο. Το Xenical μπορεί, ωστόσο, να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς με ΔΜΣ 27 kg/m² που έχουν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως υπέρταση, διαβήτη τύπου 2 ή υψηλή χοληστερόλη. Ο ΔΜΣ δεν αποτελεί άμεση μέτρηση του σωματικού λίπους και οι κατευθυντήριες γραμμές του δεν ισχύουν για τους αθλητές ή τις έγκυες γυναίκες. Ο ΔΜΣ υπολογίζεται διαιρώντας το σωματικό βάρος του ασθενούς σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα.

Το Xenical μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή για το διαβήτη για τη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Πώς λειτουργεί το Xenical

Xenical

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ορλιστάτη είναι μια στατίνη η οποία αναστέλλει τα ένζυμα πέψης λίπους (λιπάσες) στο γαστρεντερικό σωλήνα. Η δραστική ουσία συνδέεται ομοιοπολικά με την ομάδα υδροξυλίου του ενεργού κέντρου στις παγκρεατικές και γαστρικές λιπάσες και σχηματίζει σταθερό σύμπλοκο με αυτές. Αυτό οδηγεί σε αλλαγή διαμόρφωσης του ενζύμου, εκθέτοντας το καταλυτικά ενεργό κέντρο. Όταν το ενεργό κέντρο είναι εκτεθειμένο, η υδροξυλομάδα στο κατάλοιπο του ορού ακυλιώνεται. Αυτό οδηγεί σε μη αναστρέψιμη αδρανοποίηση του ενζύμου. Η ανενεργή λιπάση δεν είναι σε θέση να υδρολύσει τα λίπη σε απορροφήσιμα λιπαρά οξέα και μονογλυκερίδια, οπότε τα τριγλυκερίδια αποβάλλονται άπεπτα στα κόπρανα.

Κανονικά, τα λίπη της διατροφής διασπώνται από ένζυμα στο στομάχι και το έντερο και στη συνέχεια απορροφώνται από το σώμα για αποθήκευση. Η ορλιστάτη εμποδίζει τη λειτουργία αυτών των ενζύμων, πράγμα που σημαίνει ότι λιγότερο από το 30-40% του διαιτητικού λίπους θα απορροφηθεί, μιλάω γι’ αυτό στο άρθρο μου για την ορλιστάτη. Αντ’ αυτού, το μη απορροφημένο λίπος θα περάσει απευθείας στα κόπρανα. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα ξεκινά από το στομάχι και συνεχίζεται στην ανώτερη περιοχή του λεπτού εντέρου. Οι λιπάσες είναι ένζυμα που απαιτούνται για τη διάσπαση των διαιτητικών λιπών σε λιπαρά οξέα, τα οποία είναι η μορφή του λίπους που μπορεί να απορροφηθεί από το εντερικό τοίχωμα. Χημικά, το δραστικό συστατικό του Xenical συνδέεται ομοιοπολικά με το ενεργό κέντρο των γαστρικών και παγκρεατικών λιπασών.

Τα διαιτητικά λίπη λαμβάνουν τη μορφή τριγλυκεριδίων, ελεύθερων λιπαρών οξέων και μονογλυκεριδίων. Ως αποτέλεσμα, το 35% του λίπους που καταναλώνεται δεν απορροφάται, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης στον ορό. Αυτό οδηγεί σε μείωση του σωματικού βάρους, η οποία μπορεί να βελτιώσει την ανοχή στη γλυκόζη, τη δευτερογενή αρτηριακή πίεση και το μεταβολικό σύνδρομο. Ωστόσο, η ορλιστάτη που περιέχεται στο Xenical φαίνεται να είναι αντιπαραγωγική στη διέγερση της όρεξης. Μελέτες έχουν δείξει ότι το φάρμακο απορροφάται μόνο πολύ μερικώς από τον οργανισμό. Οι συγκεντρώσεις της μη μεταβολισμένης ορλιστάτης στο πλάσμα δεν είναι μετρήσιμες οκτώ ώρες μετά την από του στόματος λήψη του φαρμάκου.

ΣΥΛΛΆΒΕΙ ΤΟ ΛΊΠΟΣ ΜΕ XENICAL


 • Κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα
 • Εύκολη στην παρακολούθηση της θεραπείας
Xenical 12mg

Αγοράστε Xenical και χάστε βάρος τώρα


Για όσους προτιμούν τη μορφή βίντεο, έχω δημιουργήσει ένα σύντομο βίντεο διάρκειας 3 λεπτών που παρουσιάζει το Xenical και τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι ακριβώς εδώ! :

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Xenical;

Τα άτομα που αγοράζουν αυτό το μη συνταγογραφούμενο προϊόν για να αυτοθεραπευτούν θα πρέπει να διαβάσουν όλες τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος πριν λάβουν αυτό το φάρμακο. Κατά τη γνώμη των γιατρών, οι κάψουλες Xenical πρέπει να λαμβάνονται 1 ώρα μετά το γεύμα, συνήθως 3 φορές την ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνετε αυτό το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, η δοσολογία είναι 120 mg σε 3 δόσεις. Αυτό το χαμηλού κόστους φάρμακο δεν προορίζεται για ασθενείς κάτω των 12 ετών. Εάν ο ασθενής παραλείψει ένα γεύμα, θα πρέπει να παραλείψει αυτή τη δόση. Για την αποφυγή δυσάρεστων παρενεργειών, όχι περισσότερο από το 30% των θερμίδων από το φαγητό θα πρέπει να προέρχεται από λίπος.

Μην αυξάνετε τη συνιστώμενη δόση και μη χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για περισσότερο χρόνο από όσο σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Η αύξηση των δόσεων δεν θα επιταχύνει την αποτελεσματικότητα και ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών μπορεί να αυξηθεί. Αυτό το χαμηλού κόστους φάρμακο μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση ορισμένων λιποδιαλυτών βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, D, E και K. Για το λόγο αυτό, συνιστάται ένα καθημερινό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα που περιέχει αυτά τα θρεπτικά συστατικά για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με Xenical. Το σύμπλεγμα πολυβιταμινών πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον 2 ώρες πριν ή 2 ώρες μετά τη λήψη της ορλιστάτης. Μια καλή ιδέα θα ήταν να το λαμβάνετε κατά την ώρα του ύπνου.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν κυκλοσπορίνη θα πρέπει να το λαμβάνουν τουλάχιστον 3 ώρες πριν ή μετά για να διασφαλιστεί ότι η πλήρης δόση της κυκλοσπορίνης απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Όσοι λαμβάνουν λεβοθυροξίνη θα πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον 4 ώρες πριν ή μετά τη λήψη του Xenical. Σημαντική απώλεια βάρους θα πρέπει να παρατηρηθεί εντός 2 εβδομάδων από την έναρξη της θεραπείας με το Xenical. Εάν η κατάσταση του ασθενούς δεν βελτιωθεί μετά από 12 εβδομάδες, η θεραπεία θα πρέπει να διακοπεί και να ζητηθεί ιατρική συμβουλή. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή γιατρού.

Το Xenical από μόνο του δεν επαρκεί για να προκαλέσει ικανοποιητική απώλεια βάρους. Το Xenical θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με μια πλούσια, καλά ισορροπημένη διατροφή. Οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούν τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν και, μαζί με τον ιατρό τους, να καταρτίζουν ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης. Εάν ξεχάσετε να το πάρετε, θα πρέπει να το πάρετε μόλις το θυμηθείτε, εντός μίας ώρας από το τελευταίο σας γεύμα. Ωστόσο, μην πάρετε διπλή δόση. Εάν παραλείψετε αρκετές δόσεις, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του. Μην αλλάζετε μόνοι σας τη συνταγογραφούμενη δόση, εκτός εάν σας δοθεί σχετική οδηγία από το γιατρό σας. Οι ασθενείς που έχουν περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτού του φαρμάκου συνιστάται να συμβουλεύονται το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε τον αριθμό των θερμίδων στη διατροφή σας σε περίπου 500 ημερησίως. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε απώλεια 0,5 kg ανά εβδομάδα. Θα πρέπει επίσης να φροντίζετε να τρώτε αργά και να απολαμβάνετε το φαγητό σας, χωρίς να βιάζεστε. Η τακτική σωματική άσκηση θα βελτιώσει τα αποτελέσματα.

Régime légumes et fruits pour accompagner efficacement l'effet du Xenical
Λαχανικά και φρούτα για την υποστήριξη της επίδρασης του Xenical

Πού μπορώ να αγοράσω το Xenical;

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στη Γαλλία, το Xenical είναι φάρμακο με ιατρική συνταγή. Αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμο μόνο σε ασθενείς που έχουν επισκεφθεί ένα ιατρείο και έχουν λάβει συνταγή από το γιατρό. Για να το αγοράσετε σε φαρμακείο, πρέπει να έχετε επισκεφθεί γιατρό, πράγμα που δεν είναι εύκολο όταν γνωρίζετε πόσο ντροπιαστική είναι αυτή η κατάσταση.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα τέχνασμα για να σας παραδοθεί αυτό το φάρμακο χωρίς να χρειαστεί να υποβληθείτε σε ενδελεχή εξέταση από γιατρό. Η ιδέα είναι να το αγοράσετε από ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φαρμακείου και να κάνετε μια ηλεκτρονική διαβούλευση. Μετά τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, ο ασθενής λαμβάνει άδεια αγοράς, την οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει για να αγοράσει το φάρμακο από τον ιστότοπο. Η παράδοση μπορεί να γίνει σε ένα σημείο αναμετάδοσης ή στο σπίτι του ασθενούς. Το φάρμακο που αγοράζεται παραδίδεται κατά κανόνα εντός 48 ωρών το πολύ, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση.

Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να διασφαλίζεται ότι χρησιμοποιούνται μόνο εγκεκριμένα φαρμακεία. Η δημοτικότητα του Xenical έχει οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των παραποιημένων προϊόντων που πωλούνται κάτω από το τραπέζι από ασυνείδητους ανθρώπους. Μακριά από το να περιέχουν ορλιστάτη, τα αντίγραφα αυτά περιέχουν ενώσεις που είναι επιβλαβείς για την υγεία του χρήστη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προϊόντα αυτά πωλούνται γενικά σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να μην θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας αγοράζοντάς τα.

ΣΥΛΛΆΒΕΙ ΤΟ ΛΊΠΟΣ ΜΕ XENICAL


 • Κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα
 • Εύκολη στην παρακολούθηση της θεραπείας
Xenical 12mg

Αγοράστε Xenical και χάστε βάρος τώρα

Παρενέργειες και παράδοση

Οι πιο συχνές παρενέργειες (1 στους 10 χρήστες) περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κοιλιακό άλγος, επείγουσα ή αυξημένη ανάγκη για ανακούφιση και μετεωρισμό. Άλλες παρενέργειες περιλαμβάνουν λιπαρά, λιπαρά ή υδαρή κόπρανα και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ορισμένα άτομα με διαβήτη τύπου 2. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες (1 έως 10 στους 100 χρήστες) περιλαμβάνουν ορθικό πόνο ή δυσφορία, χαλαρά κόπρανα, ακράτεια κοπράνων, φούσκωμα και στοματικά προβλήματα. Έχουν επίσης παρατηρηθεί αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες εκδηλώνονται ως κνησμός, δερματικά εξανθήματα, ελαφρώς υπερυψωμένες βλατίδες, σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία και έμετος.

Κατά τη γνώμη των ειδικών, μπορεί να παρατηρηθούν αυξήσεις στα επίπεδα ορισμένων ηπατικών ενζύμων. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να υποφέρουν από ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) με συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών, κνησμό, σκούρα ούρα, πόνο στο στομάχι και απώλεια όρεξης. Άλλοι μπορεί να είναι επιρρεπείς σε παγκρεατίτιδα (φλεγμονή του παγκρέατος). Το Xenical θα πρέπει να διακόπτεται εάν εμφανιστούν τέτοια συμπτώματα και να ενημερώνεται ο θεράπων ιατρός. Έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις χολόλιθων.

Οι ασθενείς που υποφέρουν από κνίδωση, εξάνθημα ή κνησμό σε όλο τους το σώμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με γιατρό. Το ίδιο ισχύει και για όσους παρουσιάζουν δυσκολία στην αναπνοή ή στην κατάποση, έντονο ή συνεχή πόνο στο στομάχι και υπερβολική κόπωση ή γενικευμένη αδυναμία. Την ίδια προφύλαξη θα πρέπει να τηρούν και οι ασθενείς που υποφέρουν από ναυτία, έμετο και απώλεια όρεξης. Η ίδια προφύλαξη θα πρέπει να τηρείται σε περίπτωση πόνου στο άνω δεξιό τμήμα του στομάχου, κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών, σκούρα ούρα ή ανοιχτόχρωμα κόπρανα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η ορλιστάτη μπορεί να αναστείλει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, οι πιθανές παρενέργειες της ορλιστάτης, όπως η αναστολή άλλων κυτταρικών στόχων ή η κακή βιοδιαθεσιμότητα, θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εφαρμογή της ως αποτελεσματικού αντικαρκινικού παράγοντα. Μια μελέτη προφίλ ανέλαβε μια προσέγγιση για την αναζήτηση νέων κυτταρικών στόχων της Orlistat.

Avis sur XenicalΑισθάνεστε
καλά στο σώμα, αισθάνεστε καλά στο μυαλό, ακόμη και στο γραφείο

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Η αντιπηκτική δράση της βαρφαρίνης (Coumadin, Jantoven) εξαρτάται από την ποσότητα της βιταμίνης Κ στον οργανισμό και η βιταμίνη Κ είναι μία από τις βιταμίνες που δεσμεύει το λίπος. Οι ασθενείς που λαμβάνουν βαρφαρίνη και ξεκινούν θεραπεία με ορλιστάτη θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά την πήξη του αίματός τους. Η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των δύο φαρμάκων μπορεί να αυξήσει τις επιδράσεις της βαρφαρίνης και να οδηγήσει σε μη φυσιολογική αιμορραγία.

Η ορλιστάτη μπορεί να μειώσει την απορρόφηση και τα επίπεδα της κυκλοσπορίνης (Sandimmune) στο αίμα όταν τα δύο φάρμακα χορηγούνται μαζί. Ως εκ τούτου, η κυκλοσπορίνη θα πρέπει να χορηγείται δύο ώρες πριν ή μετά και μπορεί να είναι απαραίτητη η συχνότερη παρακολούθηση των επιπέδων της κυκλοσπορίνης. Έχει αναφερθεί υποθυρεοειδισμός όταν η ορλιστάτη και η λεβοθυροξίνη (Synthroid, Levoxyl, Levothroid, Unithroid) συνδυάζονται. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία τόσο με ορλιστάτη όσο και με λεβοθυροξίνη θα πρέπει να παρακολουθούνται για αλλαγές στη θυρεοειδική λειτουργία. Η ορλιστάτη και η λεβοθυροξίνη θα πρέπει να λαμβάνονται με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων ωρών.

Προφυλάξεις

Η χρήση της ορλιστάτης αντενδείκνυται σε ασθενείς με χρόνιο σύνδρομο δυσαπορρόφησης ή χολόσταση. Τα οργανικά αίτια της παχυσαρκίας, όπως ο υποθυρεοειδισμός, θα πρέπει να αποκλείονται πριν από τη συνταγογράφηση της ορλιστάτης. Οι γαστρεντερικές επιδράσεις μπορεί να αυξηθούν όταν λαμβάνεται ορλιστάτη. Το Xenical μπορεί να μειώσει την απορρόφηση ορισμένων λιποδιαλυτών βιταμινών και των β-καροτενίων. Επιπλέον, τα επίπεδα βιταμίνης D και β-καροτενίου μπορεί να είναι χαμηλά σε παχύσαρκους ασθενείς. Για να διασφαλιστεί η επαρκής διατροφή, συνιστάται η χορήγηση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων. Το συμπλήρωμα θα πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον δύο ώρες πριν ή μετά τη χορήγηση της ορλιστάτης.

Αυξημένα επίπεδα οξαλικού οξέος στα ούρα μπορεί να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με Xenical. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις οξαλικής νεφρολιθίασης και οξαλικής νεφροπάθειας με νεφρική ανεπάρκεια. Σε ασθενείς με κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας συνιστάται η παρακολούθηση της νεφρικής λειτουργίας. Θα πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις κατά τη συνταγογράφηση αυτού του φαρμάκου σε ασθενείς με ιστορικό υπεροξαλουρίας ή νεφρολιθίασης από οξαλικό ασβέστιο. Ο βελτιωμένος έλεγχος του διαβήτη μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους που μπορεί να προσφέρει το Xenical. Μπορεί να είναι απαραίτητη η μείωση των δόσεων των υπογλυκαιμικών παραγόντων ή της ινσουλίνης. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος χολικής λιθίασης σε περίπτωση σημαντικής απώλειας βάρους.

Κύηση και θηλασμός

Τα δεδομένα σχετικά με τη χρήση της ορλιστάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο συγγενούς δυσπλασίας του εμβρύου. Δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με την αυτόματη αποβολή, τον ενδομήτριο θάνατο, τον πρόωρο τοκετό, το χαμηλό βάρος γέννησης ή τις νεογνικές επιπλοκές, βάσει των οποίων να εκτιμηθεί ο κίνδυνος. Καθώς η ορλιστάτη μπορεί να μεταβάλει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E και K). Συνεπώς, δεν συνιστάται η συστηματική χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η παχυσαρκία της μητέρας σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο συγγενών δυσπλασιών και ανεπιθύμητων ενεργειών για τη μητέρα και το έμβρυο. Οι έγκυες γυναίκες με ΔΜΣ άνω του 30 συνιστάται να λαμβάνουν συμπληρώματα φυλλικού οξέος από ένα μήνα πριν από τη σύλληψη έως το τέλος του πρώτου τριμήνου. Δεν συνιστάται δίαιτα ή χρήση προϊόντων απώλειας βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι μελέτες σχετικά με τη χρήση της ορλιστάτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι περιορισμένες. Μετά το πρώτο τρίμηνο, θα πρέπει να εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας λεπτομερούς ανάλυσης εμβρυϊκών ανωμαλιών επιπλέον οποιασδήποτε άλλης προγεννητικής εξέτασης. Οι γυναίκες και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προγεννητική ανίχνευση εμβρυϊκών ανωμαλιών διακυβεύεται από τον αυξημένο ΔΜΣ και ότι μια φυσιολογική σάρωση δεν είναι κατατοπιστική για το αποτέλεσμα. Άλλοι παράγοντες κινδύνου αυξάνουν ανεξάρτητα τον κίνδυνο δυσμενούς έκβασης της εγκυμοσύνης. Υπενθυμίζεται στους κλινικούς ιατρούς ότι είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες αυτοί κατά την αξιολόγηση των κινδύνων που αφορούν κάθε περίπτωση.

Grossesse et Xenical, des précautions à suivre ?
Κύηση και Xenical: προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται

Το Xenical και ο κίνδυνος ηπατικής βλάβης

Το 2009, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την ορλιστάτη, το δραστικό συστατικό του Xenical. Ο οργανισμός προειδοποίησε τους ασθενείς για τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης που συνδέεται με τη λήψη του Xenical. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι μάλλον αποκαλυπτική. Μια 54χρονη Αφροαμερικανίδα που έπασχε από υψηλή αρτηριακή πίεση εμφάνισε ηπατική ανεπάρκεια. Είχε παρατηρήσει αυξανόμενη κόπωση, ίκτερο και σύγχυση. Κατανάλωνε ελάχιστο αλκοόλ και αρνιόταν να καπνίσει ή να κάνει χρήση παράνομων ναρκωτικών, αλλά έπαιρνε over-the-counter orlistat για δύο μήνες. Η φυσική εξέταση αποκάλυψε σκληρό ίκτερο και συγκεχυμένη ομιλία.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν παθολογική ηπατική λειτουργία και πηκτικότητα. Οι ορολογικές εξετάσεις για ιούς και οξέα αυτοάνοσα ήταν αρνητικές, όπως και η τοξικολογική ανάλυση. Η βιοψία ήπατος έδειξε νεκρωτικό ηπατικό παρέγχυμα πιθανώς δευτερογενώς λόγω τοξικότητας από το φάρμακο. Βάσει της κλινικής της εικόνας και της εξέλιξής της με την πάροδο του χρόνου, της εικόνας της ηπατικής βλάβης που διαπιστώθηκε στη βιοψία ήπατος και της απουσίας οποιασδήποτε άλλης εύλογης εξήγησης, η ηπατική ανεπάρκεια πιθανότατα σχετίζεται με τη χρήση ορλιστάτης.

Xenical

Η κατάστασή του συνέχισε να επιδεινώνεται και τελικά υποβλήθηκε σε ορθοτοπική μεταμόσχευση ήπατος. Έχουν αναφερθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις σοβαρής ηπατικής βλάβης που σχετίζονται με τη χρήση ορλιστάτης, τέσσερις από τις οποίες αναφέρονται λεπτομερώς στη βιβλιογραφία. Αυτή είναι η δεύτερη δημοσιευμένη περίπτωση ηπατικής ανεπάρκειας που σχετίζεται με τη χρήση ορλιστάτης. Οι κλινικοί ιατροί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων ηπατικής βλάβης που σχετίζονται με τη χρήση της ορλιστάτης και να παρακολουθούν προσεκτικά τους ασθενείς τους.

Το Xenical είναι ένα από τα πιο περιζήτητα φάρμακα για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, η οποία μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει μετατραπεί σε παγκόσμια πανδημία. Δεν αποτελεί θαυματουργή θεραπεία, αλλά πρέπει να συνδυαστεί με αλλαγή του τρόπου ζωής για να είναι αποτελεσματική. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ενισχυτικό απώλειας βάρους, επειδή το να τρώτε λιγότερο και να κινείστε περισσότερο είναι οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος. Οι περισσότερες από τις παρενέργειες του Xenical είναι ενοχλητικές (υγρά και λιπαρά κόπρανα), αλλά ορισμένες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Η λεπτομερής γνώμη μου

Η συνολική μου βαθμολογία: 2,6/5

Λαμβάνω υπόψη μου διάφορους παράγοντες όταν αξιολογώ ένα προϊόν. Στην περίπτωση ενός λιποδιαμορφωτή, έλαβα υπόψη μου διάφορα κριτήρια για να καθορίσω τη συνολική αποτελεσματικότητά του:

 • Σύνθεση: Ειδικότερα, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση της καλής υγείας,
 • αναγνωρισιμότητα της μάρκας: πρόκειται για ένα σημαντικό κριτήριο, καθώς εμπνέει εμπιστοσύνη και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των καταναλωτών,
 • Το αίσθημα κορεσμού: αυτό παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στο αίσθημα ενέργειας και στην αποφυγή των λιγούρων,
 • Η τιμή: πρέπει να είναι προσιτή, ώστε το υποκατάστατο γεύματος να μπορεί να χρησιμοποιείται τακτικά,
 • Δοσολογία: πρέπει να είναι πρακτική και χωρίς περιορισμούς, καθιστώντας εύκολη τη λήψη της ημερήσιας δόσης.

Σύνθεση: 3/5

Η ορλιστάτη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Αναστέλλει ένα ένζυμο που ονομάζεται παγκρεατική λιπάση για να μειώσει την απορρόφηση του διαιτητικού λίπους από τον οργανισμό. Αποτελείται κυρίως από ορλιστάτη, χωρίς διεγερτικά ή αμφεταμίνες. Η ορλιστάτη δεν είναι φυσικό προϊόν, είναι φάρμακο! Γι’ αυτό και της έδωσα μόνο 3,5 για τη σύνθεσή της.

Ευαισθητοποίηση της μάρκας: 3,5/5

Η μάρκα πίσω από το Xenical είναι η Roche, μια ελβετική φαρμακευτική εταιρεία. Η Roche εμπορεύεται το Xenical σε πολλές χώρες ως θεραπεία για την παχυσαρκία. Ωστόσο, η μάρκα αυτή δεν αναγνωρίζεται απαραίτητα από το ευρύ κοινό.

Τιμή: 1,5/5

Η τιμή του Xenical είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Ένα κουτί κοστίζει πάνω από 161 ευρώ για 84 κάψουλες. Όταν μια κάψουλα κοστίζει περίπου 0,15 € η κάθε μία, μια κάψουλα Xenical κοστίζει περίπου 1,92 €. Για μένα, αυτό το καθιστά πολύ δύσκολο να το αντέξω οικονομικά.

Τι πιστεύουν οι χρήστες για την αποτελεσματικότητα του Xenical;

Το Xenical δεν είναι αποτελεσματικό για όλους και δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα θαυματουργό χάπι απώλειας βάρους. Η ορλιστάτη συνιστάται εάν ο ασθενής είναι υπέρβαρος και εάν οι προηγούμενες προσπάθειες μείωσης του βάρους δεν έχουν αποδώσει. Εφόσον ο ασθενής ακολουθεί μια λογική, ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση, θα έχει καλές πιθανότητες να χάσει βάρος.

Σε δεδομένα κλινικών δοκιμών, η μέση απώλεια βάρους ήταν 50% μεγαλύτερη από ό,τι στην ομάδα ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας ασθενής μπορεί να χάσει 6 κιλά μόνο με τη δίαιτα, θα μπορούσε να χάσει έως και 9 κιλά με το συνδυασμό της ορλιστάτης. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι όσοι έλαβαν ορλιστάτη διατήρησαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Για να είναι πιο αποτελεσματικό το Xenical, θα πρέπει να λαμβάνεται μία κάψουλα με κάθε κύριο γεύμα, με μέγιστο τρεις κάψουλες την ημέρα πριν από το γεύμα. Κατά τη γνώμη των διατροφολόγων, εάν ο ασθενής παραλείψει ένα γεύμα ή το γεύμα δεν περιέχει λίπος, δεν υπάρχει ανάγκη λήψης της κάψουλας.

ΣΥΛΛΆΒΕΙ ΤΟ ΛΊΠΟΣ ΜΕ XENICAL


 • Κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα
 • Εύκολη στην παρακολούθηση της θεραπείας
Xenical 12mg

Αγοράστε Xenical και χάστε βάρος τώρα

Συμπέρασμα

Το Xenical είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, επομένως δεν είναι κατάλληλο για όλους. Η σύνθεσή του είναι αφύσικη και βασίζεται κυρίως στην ορλιστάτη, η οποία μειώνει την απορρόφηση του λίπους. Ωστόσο, η υψηλή τιμή του και η περιορισμένη φήμη του μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις όσον αφορά την προσιτή τιμή, παρά την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του.

Προειδοποίηση: Αυτό το φάρμακο διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά σας συμβουλεύω να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία πριν το πάρετε, καθώς δεν είναι χωρίς σημαντικές παρενέργειες.

Εναλλακτικές λύσεις

Δεν είναι πραγματικά προσβάσιμο, δεν είναι πολύ γνωστό, το Xenical έχει εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες! Εδώ είναι, μαζί με την αναλυτική μου γνώμη: