Saxenda : η γνώμη μου & η καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Στις μέρες μας, το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία επηρεάζουν όλο και περισσότερους νέους και ενήλικες. Οι κακές διατροφικές συνήθειες και ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι οι κύριες αιτίες. Οι επηρεαζόμενοι αναζητούν κάθε δυνατό μέσο για να διορθώσουν την κατάσταση.

Το Saxenda είναι ένα τέτοιο φάρμακο, βοηθώντας τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν ξανά μια αξιοπρεπή ζωή. Ποια είναι όμως η πραγματική αξία αυτού του φαρμάκου με τα υποτιθέμενα θαυματουργά αποτελέσματά του;

Ενημέρωση: Το προϊόν Saxenda δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας!

Saxenda για την απώλεια βάρους

Παρουσίαση

Το Saxenda είναι ένα φάρμακο ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και του υπερβολικού υπέρβαρου. Έχει αναπτυχθεί και διανέμεται από το δανέζικο εργαστήριο Novo Nordisk.

Συνταγογραφείται μόνο για άτομα άνω των 18 ετών, η θεραπεία απαιτεί επίσης ο ασθενής να έχει ΔΜΣ 27 ή περισσότερο.

Το Saxenda χρησιμοποιείται γενικά για τη θεραπεία όλων των διαταραχών που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η υπερχοληστερολαιμία.

Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συνιστούν η θεραπεία να συνοδεύεται από τακτική σωματική δραστηριότητα και δίαιτα που ενθαρρύνει την απώλεια βάρους.

Η τιμή του προϊόντος είναι σχετικά υψηλότερη από εκείνη άλλων εμπορικών σημάτων, αλλά η διαφορά γίνεται αισθητή στην αποτελεσματικότητα και την ποιότητά του.

SaxendaΤο
Saxenda είναι ένα φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Από τι αποτελείται;

Το Saxenda αποτελείται κυρίως από λιραγλουτίδη, μια ένωση η οποία, μόλις προσληφθεί από τον οργανισμό, μειώνει την όρεξη και σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς τείνουν να τρώνε πολύ λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να αποφεύγουν τα ενδιάμεσα σνακ.

Η λιραγλουτίδη χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μείωση της κατανάλωσης τροφής (φυσικά λόγω των επιδράσεων της ένωσης) και περισσότερο ή λιγότερο έντονη σωματική δραστηριότητα (κατά προτίμηση με τη βοήθεια επαγγελματία προπονητή).

Το Saxenda περιέχει επίσης διυδρικό φωσφορικό νάτριο, υδροχλωρικό οξύ, υδροξείδιο του νατρίου, προπυλενογλυκόλη, νερό και φαινόλη.

Πώς υπολογίζεται ο ΔΜΣ;

ΔΜΣ ή Δείκτης Μάζας Σώματος

Ο ΔΜΣ είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος δείκτης για τη μέτρηση του σωματικού βάρους ενός ατόμου. Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τον χρησιμοποιούν συχνά για να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου.

Υπολογισμός

Για να το κάνετε αυτό, απλά διαιρέστε το βάρος σας σε kg με το τετράγωνο του ύψους σας σε m. Ενδεικτικά, ένα άτομο που ζυγίζει 75 kg και έχει ύψος 1,80 m έχει ΔΜΣ = 75 / (1,8)² = 23,15 kg/m².

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι στο διαδίκτυο που διευκολύνουν τον υπολογισμό του ΔΜΣ σας με λίγα μόνο κλικ.

Ερμηνείες

Ακολουθούν οι διάφορες ερμηνείες των αριθμών που προκύπτουν μετά τον υπολογισμό του ΔΜΣ:

 • ΔΜΣ < 16,5: χρόνια αδυναμία ,
 • 16,5 < ΔΜΣ < 18,5: ισχνότητα ,
 • 18,5 < ΔΜΣ < 25: φυσιολογική σωματική διάπλαση,
 • 25 < ΔΜΣ < 30: υπέρβαρο ή παχύσαρκο άτομο,
 • 30 < ΔΜΣ < 35: εμφάνιση παχυσαρκίας ή μέτριας παχυσαρκίας,
 • 35 < ΔΜΣ < 40: χρόνια παχυσαρκία,
 • ΔΜΣ > 40: νοσηρή παχυσαρκία.

Υπολογίστε τον ΔΜΣ σας για τους άνδρες εδώ και τον ΔΜΣ σας για τις γυναίκες εδώ!

Ενημέρωση: Το προϊόν Saxenda δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας!

Ποιος επηρεάζεται;

Το Saxenda ισχύει μόνο για άτομα με ΔΜΣ 27 ή περισσότερο. Επομένως, εάν είστε υπέρβαροι (ΔΜΣ μεταξύ 25 και 26,9), δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε δραστικά μέτρα απώλειας βάρους ακόμα.

Ωστόσο, ο ΔΜΣ δεν ισχύει για μια έγκυο γυναίκα, καθώς το βάρος της αυξάνεται ανεξάρτητα από το σωματικό της λίπος, ή για έναν πολύ μυώδη αθλητή, όπως ένας bodybuilder, καθώς η μυϊκή του πυκνότητα αυξάνει σημαντικά το βάρος του, και συνεπώς τον ΔΜΣ του.

Τέλος, δεν ισχύει ούτε για άτομα άνω των 65 ετών, καθώς η μυϊκή τους μάζα μειώνεται σημαντικά μετά την ηλικία αυτή.

Δοσολογία Saxenda

Ενέσιμο διάλυμα

Το Saxenda κυκλοφορεί με τη μορφή διαλύματος που μπορεί να χορηγηθεί με ένεση χρησιμοποιώντας ένα είδος πένας. Το άκρο της συσκευής είναι εφοδιασμένο με μια βελόνα μιας χρήσης, τα ανταλλακτικά της οποίας μπορούν να αγοραστούν στα φαρμακεία με τις ονομασίες Novo Fine ή Novo Twist σε σχετικά χαμηλές τιμές.

Χορήγηση

Σταδιακή αύξηση της δόσης

Το Saxenda εγχέεται σταδιακά στον οργανισμό, με τη δόση να αυξάνεται τακτικά. Κατά την έναρξη της θεραπείας, η δόση που συνιστάται από τους γιατρούς είναι περίπου 0,6 mg ημερησίως. Ενίεται υποδόρια στην κοιλιά, τον μηρό ή τον βραχίονα. Το φάρμακο μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είτε κοντά είτε μακριά από τα γεύματα.

Saxenda

Μετά από μία εβδομάδα, ο γιατρός σας θα διπλασιάσει την ημερήσια δόση σε 1,2 mg και θα την αυξήσει μέχρι να φτάσετε τα 3 mg την ημέρα. Καθώς οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σημαντικές, αυτή η σταδιακή μεταβολή θα επιτρέψει στον οργανισμό να συνηθίσει το προϊόν και τη διατροφή, ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα συμπτώματα.

Συνθήκες ένεσης

Συνιστάται έντονα να μην κάνετε αυτοένεση του φαρμάκου προτού πρώτα μάθετε πώς να το κάνετε σωστά από γιατρό ή νοσηλευτή. Θα σας διδάξουν επίσης πώς να προετοιμάσετε σωστά το διάλυμα και τη σύριγγα.

Εάν δυσκολεύεστε να κάνετε την ένεση μόνοι σας, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από ένα μέλος της οικογένειας ή να κλείσετε καθημερινά ραντεβού με έναν επαγγελματία υγείας.

Υπάρχουν πολλά σημεία έγχυσης (κοιλιά, μηροί, χέρια), γι’ αυτό καλό είναι να τα αλλάζετε συχνά για να τα διατηρείτε, καθώς η θεραπεία χορηγείται για αρκετές εβδομάδες.

Εάν ξεχάσετε να πάρετε μια δόση του φαρμάκου, δεν πρέπει να την αναπληρώσετε λαμβάνοντας διπλή δόση.

Αποθήκευση

Το διάλυμα πρέπει να είναι πάντοτε άχρωμο και ομοιογενές. Μόλις παρατηρήσετε την παραμικρή παρουσία σωματιδίων ή μια ύποπτη εμφάνιση, σας συνιστούμε να μην το πάρετε. Τέλος, το διάλυμα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος μακριά από παιδιά. Εάν αποφασίσετε να το διατηρήσετε στο ψυγείο, βεβαιωθείτε ότι δεν παγώνει και μην το χρησιμοποιήσετε για περισσότερες από 30 ημέρες μετά το άνοιγμα.

Ενημέρωση: Το προϊόν Saxenda δεν είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση, το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας!

Αποτελεσματικότητα του προϊόντος

Μια εμπεριστατωμένη μελέτη

Για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος, το εργαστήριο της Novo Nordisk αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια κλινική δοκιμήστην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.700 μη διαβητικοί ασθενείς. Τα αποτελέσματα της δοκιμής δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine.

Η δοκιμή διήρκεσε περίπου 56 εβδομάδες και περιελάμβανε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, με άτομα που ήταν σοβαρά υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Τα άτομα επιλέχθηκαν με βάση έναν αυστηρό υπολογισμό του ΔΜΣ τους, ενώ συμπεριλήφθηκαν μόνο όσοι υπερέβαιναν το 27 για υπέρβαρα και το 30 για παχύσαρκα άτομα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το 78,5% των ασθενών της δοκιμής ήταν γυναίκες. Κατά τη διάρκεια των 56 εβδομάδων, η θεραπεία συνοδευόταν από ειδική δίαιτα και ένα αθλητικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη επαγγελματιών προπονητών.

Ταυτόχρονα, οι ασθενείς έλαβαν εικονικό φάρμακο για να παρέχουν μια ομάδα ελέγχου για την αποτελεσματικότητα ή μη του προϊόντος.

Τα αποτελέσματα

Το 63,2% των ασθενών που έλαβαν τακτική δόση Saxenda έχασαν τουλάχιστον 5% του σωματικού τους βάρους, ενώ το 33,1% έχασε περισσότερο από 10%.

Οι ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο έχασαν το 27,1% του αρχικού τους βάρους και το 10,6% έχασε περισσότερο από 10%.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής επέτρεψαν στους ερευνητές να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι το Saxenda δεν αποτελεί θεραπεία για την παχυσαρκία, βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και διευκολύνει τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος, όπως ο διαβήτης.

SaxendaΤο
Saxenda βοηθά στην απώλεια βάρους και διευκολύνει τη θεραπεία ορισμένων διαταραχών που σχετίζονται με την παχυσαρκία

Ενημέρωση: Το προϊόν Saxenda δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας!

Προειδοποιήσεις και αντενδείξεις

Προειδοποιήσεις

Υπάρχει ένας αριθμός προειδοποιήσεων που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με Saxenda ή οποιαδήποτε άλλη μορφή φαρμάκου με υψηλή περιεκτικότητα σε λιραγλουτίδη. Εάν κάποιο από τα παρακάτω ισχύει για εσάς, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας:

 • Καρκίνος του μαστού: Εάν υποψιάζεστε καρκίνο του μαστού ή εάν οι πρόγονοί σας είχαν υποστεί αυτή τη νόσο, ο κίνδυνος να προσβληθείτε από αυτήν μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με τη λήψη λιραγλουτίδης,
 • Καρκίνος του θυρεοειδούς: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λιραγλουτίδη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του θυρεοειδούς. Τα άτομα με ιστορικό αυτής της νόσου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά,
 • Σε καμία περίπτωση η λιραγλουτίδη δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ινσουλίνη, αν και το φάρμακο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον διαβήτη.

Αντενδείξεις

Το Saxenda και άλλα φάρμακα με βάση τη λιραγλουτίδη δεν πρέπει να λαμβάνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Αλλεργικές αντιδράσεις στη λιραγλουτίδη ή σε οποιοδήποτε άλλο συστατικό του φαρμάκου,
 • Άτομα που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια κατηγορίας Ι ή ΙΙ,
 • Άτομα με ενδοκρινική νεοπλασία (όγκοι σε διάφορους αδένες του σώματος),
 • Άτομα με χρόνια νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια,
 • Άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών,
 • Έγκυες γυναίκες,
 • Γυναίκες που θηλάζουν,
 • Νέοι κάτω των 18 ετών.

Παρενέργειες

Η θεραπεία με Saxenda εκθέτει τους ασθενείς σε πολυάριθμες ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες εμφανίζονται σε τουλάχιστον 1% των ασθενών. Μπορεί να είναι σοβαρές ή ήσσονος σημασίας και παροδικές ή επίμονες.

Μικρές ανεπιθύμητες ενέργειες

Τα συμπτώματα που αναφέρονται παρακάτω είναι τα πιο συνηθισμένα και συχνά εμφανίζονται τις πρώτες ημέρες της θεραπείας:

 • Αλλαγές στη γεύση λόγω των επιδράσεων της λιραγλουτίδης,
 • Καούρα,
 • Ζάλη,
 • Διάρροια ή δυσκοιλιότητα,
 • Κόπωση,
 • Ναυτία,
 • Εμετός ,
 • Ξηροστομία,
 • Κοιλιακό άλγος.

Σοβαρότερες παρενέργειες

Οι ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπανιότερες, αλλά η εμφάνισή τους θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εάν παραμεληθεί από τον ασθενή. Επομένως, συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό το συντομότερο δυνατό εάν εμφανιστεί μία ή περισσότερες από αυτές τις επιδράσεις:

 • Ξαφνικές αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, που προκαλούν αίσθημα παλμών και λιποθυμία,
 • Συμπτώματα σοβαρής αφυδάτωσης: μειωμένη παραγωγή ούρων, επίμονη ξηρότητα του δέρματος και του στόματος, έντονο αίσθημα δίψας, πονοκέφαλος και σύγχυση,
 • Νεφρικά προβλήματα: συχνή ούρηση τη νύχτα, αίμα στα ούρα,
 • Χρόνια υπογλυκαιμία: αποπροσανατολισμός, έντονη κόπωση και μούδιασμα στα άκρα, σπασμοί κ.λπ.
 • Λιθίαση της χολής: κοιλιακό άλγος, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, κάτω από τον δεξιό ώμο.

Ενημέρωση: Το προϊόν Saxenda δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας!

Αλληλεπιδράσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Η λιραγλουτίδη αλληλεπιδρά με πολλούς παράγοντες. Επομένως, θα ήταν σκόπιμο να μιλήσετε με το γιατρό σας εάν λαμβάνετε θεραπεία που βασίζεται σε κάποιο από αυτά τα φάρμακα πριν χρησιμοποιήσετε το Saxenda για αδυνάτισμα:

 • Ακετυλοσαλικυλικό οξύ,
 • Ανδρογόνα όπως η τεστοστερόνη,
 • Αντιβιοτικά όπως η σουλφαμεθοξαζόλη, η σιπροφλοξασίνη ή η οφλοξασίνη,
 • Αντιδιαβητικά όπως η χλωροπροπαμίδη ή η μετφορμίνη,
 • Αντιψυχωσικά όπως η κλοζαπίνη,
 • Κορτικοστεροειδή όπως υδροκορτιζόνη ή πρεδνιζόνη,
 • Διουρητικά βρόχου και θειαζιδικά διουρητικά,
 • Αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης,
 • Ινσουλίνη,
 • Οιστρογόνα,
 • Φαινυλεφρίνη,
 • κινίνη.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες και φάρμακα που μπορούν να αλληλεπιδράσουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό με τη λιραγλουτίδη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας πριν από οποιαδήποτε θεραπεία.

Είναι δυνατόν να αγοράσετε το Saxenda στα φαρμακεία και σε ποια τιμή;

Το Saxenda μπορεί να αγοραστεί στα φαρμακεία ή στο Διαδίκτυο σε διάφορες τιμές. Στην πρώτη περίπτωση, απαιτείται συνταγή από τον γιατρό σας. Ωστόσο, τα φάρμακα που σας πωλούνται είναι γνήσια και εγγυώνται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Saxenda
Το Saxenda μπορεί να αγοραστεί στα φαρμακεία, με ιατρική συνταγή ή μέσω του Διαδικτύου
.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράζουν το Saxenda μέσω του Διαδικτύου, καθώς εξοικονομείται σημαντικός χρόνος χάρη στην παράδοση στο σπίτι. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν πλαστά ή ξεπερασμένα προϊόντα.

Συνιστάται, επομένως, να αγοράζετε μόνο από επίσημους ιστότοπους, και αν δεν το κάνετε, καλό είναι να είστε επιφυλακτικοί με τις πλατφόρμες που πωλούν μόνο φάρμακα και δεν σας κάνουν μερικές ερωτήσεις σχετικά με την περίπτωσή σας και πώς θα μπορούσαν πραγματικά να σας βοηθήσουν.

Παραγγείλτε το φάρμακο μόνο όταν είστε σίγουροι ότι θα είστε στο σπίτι και ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης και τη συσκευασία.

Σε γενικές γραμμές, οι σοβαρές ιστοσελίδες διαθέτουν γιατρούς για να δώσουν τη γνώμη τους και να σας συμβουλεύσουν για το τι θα ήταν καλύτερο για εσάς.

Τέλος, μη διστάσετε να συγκρίνετε διάφορα φαρμακεία ή ιστοσελίδες πριν κάνετε την αγορά σας, καθώς οι τιμές διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα. Συγκρίνετε επίσης τα έξοδα αποστολής για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ενημέρωση: Το προϊόν Saxenda δεν είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση. Το προϊόν έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας!

Γνώμες για το Saxenda

Αυτή η ενότητα “γνώμες” θα επικεντρωθεί πρώτον στη γνώμη ενός ασθενούς που έχει χρησιμοποιήσει το προϊόν για περισσότερο από τρεις μήνες και δεύτερον στις γνώμες γιατρών και επαγγελματιών υγείας για το Saxenda.

Αξιολόγηση χρήστη για το Saxenda

Ένας ασθενής δοκίμασε τη θεραπεία Saxenda και σημείωσε τις αλλαγές, τις αντιδράσεις και τις πιθανές παρενέργειες που παρουσίασε ο οργανισμός του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μετά από 3 μήνες, η ημερήσια δόση έφτασε στο μέγιστο επίπεδο, στα 6 mg την ημέρα. Ο ασθενής άρχισε να αισθάνεται τις επιδράσεις του φαρμάκου, ιδίως την απώλεια της όρεξης που εμφανίστηκε με τις πρώτες δόσεις.

Η κόπωση γινόταν επίσης όλο και περισσότερο αισθητή λόγω της έλλειψης πρόσληψης θερμίδων. Μετά από δύο εβδομάδες, εμφανίζεται ναυτία και συχνά σταματά μόνο μετά από εμετό. Η διάρροια είναι επίσης συχνή, επιταχύνοντας την αφυδάτωση.

Η θεραπεία συνοδευόταν από σωματική άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα ή τζόκινγκ κάθε πρωί, και δραστική δίαιτα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ασθενής ζύγιζε αρχικά 100 κιλά και έχει ύψος 1,80 μ. Επομένως, ο ΔΜΣ του κατά την έναρξη της θεραπείας ήταν 100/(1,80)²= 30,9 ≈ 31 kg/m².

Μετά από 3 μήνες, είχε χάσει περίπου 5 kg, που αντιστοιχούσε στο 5% του αρχικού του βάρους.

Προσωπικά, ο ασθενής ήταν λίγο-πολύ απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους, δεδομένου ότι είχε καταβάλει τόσο μεγάλη προσπάθεια επί 12 εβδομάδες για να χάσει μόλις 5 kg.

Ωστόσο, ο ΔΜΣ του έπεσε κάτω από το όριο του 30 (δείκτης παχυσαρκίας) σε 29,45 (στην περιοχή του υπερβολικά υπέρβαρου). Επιπλέον, η αρτηριακή του πίεση σταθεροποιήθηκε, αν και προηγουμένως έπασχε από υψηλή αρτηριακή πίεση.

Saxenda et santéΤο
Saxenda ωφελεί τις ασθένειες που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος

Η γνώμη του ασθενούς είναι θετική, καθώς το Saxenda βοήθησε στη βελτίωση της υγείας του και η θεραπεία του επέτρεψε να επιστρέψει σε έναν πιο υγιεινό και λιγότερο καθιστικό τρόπο ζωής. Μετά από εξηγήσεις του γενικού του ιατρού, συνειδητοποίησε τελικά ότι η απώλεια βάρους δεν πρέπει να είναι δραστική και ότι τα 5 κιλά είναι μέσα στο φυσιολογικό.

Γνώμες των γιατρών για το Saxenda

Οι γιατροί είναι ομόφωνοι όσον αφορά τα φάρμακα για την απώλεια βάρους: τα πιο αποτελεσματικά πρέπει να συνοδεύονται από ισορροπημένη διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Αν και το Saxenda έχει το μερίδιό του σε ανεπιθύμητες παρενέργειες, είναι ένα από τα συνθετικά φάρμακα που προσφέρει πραγματικά αποτελέσματα χωρίς να βλάπτει τον οργανισμό. Στην πραγματικότητα, ο οργανισμός αντιμετωπίζει καλύτερα τα αποτελέσματα αδυνατίσματος που είναι “πιο αργά” και κατανέμονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Συνολικά, οι γνώμες των γιατρών για το Saxenda είναι καλές. Σήμερα, υπάρχουν λίγα φάρμακα αδυνατίσματος που συνιστούν οι επαγγελματίες υγείας και το Saxenda ανήκει σε αυτή την εκλεκτή μειοψηφία.

Συμπέρασμα

Το αδυνάτισμα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και υγείας. Σε μια εποχή που το υπερβολικό βάρος γίνεται υπερβολικό, σε σημείο που να αγγίζει τα όρια της παχυσαρκίας, είναι επείγον να διορθωθεί με τη χρήση της λιγότερο επιθετικής δυνατής μεθόδου για να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα. Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του Saxenda και της λιραγλουτίδης σημαίνει ότι το προϊόν αυτό έχει ακόμη λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Ενημέρωση: Αυτό το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες ακριβώς παρακάτω!

Εναλλακτικές λύσεις

Το Saxenda δεν είναι πλέον διαθέσιμο, αλλά υπάρχουν άλλες επιλογές για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος! Εδώ είναι: