Orlistat : mon Avis & Achat au Meilleur Prix

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η ορλιστάτη χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων για να βοηθήσει τους παχύσαρκους ασθενείς να χάσουν βάρος. Χρησιμοποιείται επίσης σε υπέρβαρα άτομα που μπορεί επίσης να πάσχουν από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη ή καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το φάρμακο αυτό λειτουργεί εμποδίζοντας το έντερο να απορροφήσει μέρος του λίπους που περιέχεται στην τροφή του ασθενούς. Το άπεπτο λίπος περνάει με τα κόπρανα. Οι πιο συχνές παρενέργειες της ορλιστάτης περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές, όπως λιπαρά ή λιπαρά κόπρανα, συχνότερη αφόδευση και ακράτεια κοπράνων. Μια άλλη παρενέργεια αυτού του χαμηλού κόστους φαρμάκου είναι μια ελαφρά μείωση των λιποδιαλυτών βιταμινών, η οποία γενικά δεν είναι εκτός του εύρους αναφοράς.

Τιμή της ορλιστάτης

Παρουσίαση

Orlistat - Nouvelle boîte

Η ορλιστάτη, το δραστικό συστατικό του Xenical και του Alli, προορίζεται κυρίως για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, μιας κατάστασης που εκδηλώνεται με υπερβολικό σωματικό λίπος. Οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν παχύσαρκοι για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων είναι ένας από τους κύριους λόγους για την πανδημία παχυσαρκίας που πλήττει τον κόσμο. Σήμερα, οι άνθρωποι τρώνε πολύ περισσότερο φαγητό από ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Αυτό συνέβαινε παλαιότερα στις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά η τάση αυτή έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού που προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τρώνε υγιεινά, η πλειονότητα των ανθρώπων συνεχίζει να τρώει υπερβολικά. Το 1980, το 14% του ευρωπαϊκού πληθυσμού ήταν παχύσαρκο. Μέχρι το 2000, το ποσοστό αυτό είχε αυξηθεί στο 31%.

Ένας άλλος λόγος είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής. Με την έλευση των τηλεοράσεων, των υπολογιστών, των βιντεοπαιχνιδιών, των τηλεχειριστηρίων, των πλυντηρίων ρούχων, των πλυντηρίων πιάτων και άλλων σύγχρονων συσκευών, οι άνθρωποι ακολουθούν γενικά έναν πολύ πιο καθιστικό τρόπο ζωής σε σχέση με τους γονείς και τους παππούδες τους. Πριν από μερικές δεκαετίες, ψώνια σήμαιναν περπάτημα στον κεντρικό δρόμο όπου υπήρχαν παντοπωλεία, φούρνοι, τράπεζες κ.ο.κ. Σήμερα, οι ηλεκτρονικές αγορές είναι ο κανόνας. Η εξάρτηση από το αυτοκίνητο έχει γίνει τόσο ισχυρή που πολλοί άνθρωποι θα οδηγήσουν ακόμη και αν ο προορισμός τους απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο. Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν παράγοντες κινδύνου για πολλά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα προβλήματα των αρθρώσεων και οι πέτρες στη χολή, μεταξύ άλλων.

Πώς λειτουργεί

Η ορλιστάτη συντίθεται από τη λιπστατίνη, μια ουσία που παράγεται από το Streptomyces toxytricini και αναστέλλει τις περισσότερες λιπάσες των θηλαστικών. Το μόριο συνδέεται με τις λιπάσες στο γαστρεντερικό σύστημα, εμποδίζοντας την πέψη των διαιτητικών τριγλυκεριδίων. Αυτή η αναστολή της πέψης των λιπών μειώνει το σχηματισμό μικκυλίων και, κατά συνέπεια, την απορρόφηση λιπαρών οξέων μακράς αλύσου, χοληστερόλης και ορισμένων λιποδιαλυτών βιταμινών. Κατά τη γνώμη των επαγγελματιών υγείας, ο βαθμός δυσαπορρόφησης του λίπους σχετίζεται άμεσα με καμπυλόγραμμο τρόπο με τη χορηγούμενη δόση. Η απέκκριση περίπου του 30% των προσλαμβανόμενων τριγλυκεριδίων, που είναι κοντά στη μέγιστη τιμή οροφής, συμβαίνει σε δόση 360 mg/ημέρα (120 mg τρεις φορές την ημέρα με τα γεύματα). Το εκπτωτικό φάρμακο δεν έχει καμία επίδραση στις συστηματικές λιπάσες, καθώς απορροφάται λιγότερο από το 1% της χορηγούμενης δόσης.

Δεδομένα από δύο μετα-αναλύσεις έδειξαν ότι τα άτομα που έλαβαν θεραπεία με ορλιστάτη έχασαν περίπου 3% (3 kg) περισσότερο βάρος από εκείνα που τυχαιοποιήθηκαν με εικονικό φάρμακο μετά από 1 έτος θεραπείας. Επιπλέον, περίπου διπλάσια άτομα που τυχαιοποιήθηκαν με ορλιστάτη έχασαν τουλάχιστον 5% ή τουλάχιστον 10% του αρχικού τους βάρους, σε σύγκριση με εκείνα που τυχαιοποιήθηκαν με εικονικό φάρμακο. Σε μια 4ετή μελέτη, η απώλεια βάρους ήταν κατά 5% μεγαλύτερη στους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με αυτό το δραστικό συστατικό. Τα αποτελέσματα αρκετών μελετών υποδεικνύουν ότι η χορήγηση ορλιστάτης σχετίζεται με μείωση των επιπέδων της LDL-C στον ορό, η οποία είναι ανεξάρτητη από την επίδραση της απώλειας βάρους και μόνο. Ακόμη και μετά την προσαρμογή για το ποσοστό της απώλειας βάρους, οι μελέτες αυτές έδειξαν ότι τα άτομα που έλαβαν θεραπεία με αυτό το φάρμακο είχαν μεγαλύτερη μείωση των συγκεντρώσεων της LDL-C στον ορό από ό,τι εκείνα που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Ο μηχανισμός που ευθύνεται για αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να συνδέεται με την αναστολή της απορρόφησης της διαιτητικής χοληστερόλης.

une assiette bleue garnie de légumes verts et d'un mètre ruban

Ποιος πρέπει να λάβει ορλιστάτη;

Κατά τη γνώμη των γιατρών, αυτό το εύκολο στην αγορά φάρμακο συνταγογραφείται για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 30 kg/m² ή περισσότερο. Μπορεί επίσης να συνταγογραφηθεί σε υπέρβαρα άτομα με ΔΜΣ 28 kg/m² ή περισσότερο, εάν έχουν άλλους παράγοντες κινδύνου για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη.

Η ορλιστάτη δεν έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά κάτω των 18 ετών. Ωστόσο, μπορεί μερικές φορές να συνταγογραφείται από ειδικούς για παιδιά άνω των 12 ετών που είναι παχύσαρκα. Πρόκειται για μη εγκεκριμένη χρήση του φαρμάκου. Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν καταδείξει προβλήματα ειδικά για τα παιδιά που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα αυτού του φαρμάκου στους εφήβους. Ωστόσο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν καταδείξει προβλήματα ειδικά για τους ηλικιωμένους που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της ορλιστάτης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Μελέτες σε ζώα και έγκυες γυναίκες έχουν δείξει πιθανές ενδείξεις εμβρυϊκών ανωμαλιών. Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε γυναίκες που είναι ή ενδέχεται να μείνουν έγκυες, διότι ο κίνδυνος είναι σαφώς μεγαλύτερος από οποιοδήποτε πιθανό όφελος. Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες σε γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για το βρέφος κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου ταχείας χορήγησης κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επομένως, τα πιθανά οφέλη πρέπει να σταθμίζονται έναντι των πιθανών κινδύνων πριν από τη λήψη αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Άτομα με μακροχρόνια πάθηση κατά την οποία το έντερο δεν απορροφά αρκετά θρεπτικά συστατικά (σύνδρομο χρόνιας δυσαπορρόφησης) θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα στα οποία η φυσιολογική ροή της χολής από το ήπαρ προς το έντερο παρεμποδίζεται (χολόσταση). Οι κάψουλες αυτού του φαρμάκου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν ο ασθενής είναι αλλεργικός σε κάποιο από τα συστατικά τους. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την ενημέρωση του γιατρού ή του φαρμακοποιού εάν ο ασθενής έχει υποστεί στο παρελθόν μια τέτοια αλλεργία. Οι ασθενείς που πιστεύουν ότι έχουν ήδη παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση θα πρέπει να διακόψουν τη χρήση του φαρμάκου και να ενημερώσουν αμέσως το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ ΟΡΛΙΣΤΆΤΗ


 • Δωρεάν παράδοση εντός 24 ωρών
 • Διαδικτυακή διαβούλευση και συνταγογράφηση
 • Εγκεκριμένο ηλεκτρονικό φαρμακείο
Orlistat - Nouvelle boîte

Παραγγείλτε Orlistat τώρα

Τιμή και αποτελεσματικότητα της ορλιστάτης

Αρκετές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της ορλιστάτης για την απώλεια βάρους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων διεξήγαγε μια διπλά τυφλή μελέτη στην οποία 688 παχύσαρκα άτομα με μέσο ΔΜΣ 36 kg/m2 έλαβαν ορλιστάτη ή εικονικό φάρμακο για 1 έτος, σε συνδυασμό με μια υποθερμιδική δίαιτα (ελάχιστη ενεργειακή πρόσληψη, 1000-1200 kcal/ημέρα).

Στο τέλος του πρώτου έτους, επανατοποθετήθηκαν τυχαία για ένα ακόμη έτος. Στο τέλος του πρώτου έτους της μελέτης, η μέση απώλεια βάρους ήταν 10,2% για την ομάδα της ορλιστάτης και 6,1% για την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της μελέτης, οι συμμετέχοντες που έλαβαν εικονικό φάρμακο πήραν διπλάσιο βάρος από εκείνους που συνέχισαν τη θεραπεία με ορλιστάτη. Οι συμμετέχοντες που άλλαξαν από εικονικό φάρμακο σε ορλιστάτη έχασαν 0,9 kg περισσότερο βάρος από ό,τι κατά το πρώτο έτος της μελέτης.

Μια αμερικανική μελέτη έδειξε παρόμοια αποτελέσματα. Σε αυτή τη δοκιμή, 892 παχύσαρκα άτομα με ΔΜΣ που κυμαινόταν από 30 έως 43 kg/m2) έλαβαν είτε εικονικό φάρμακο είτε θεραπεία με 120 mg ή 60 mg ορλιστάτης τρεις φορές την ημέρα. Στο τέλος του πρώτου έτους, οι συμμετέχοντες που έπαιρναν ορλιστάτη είχαν χάσει περισσότερο βάρος από εκείνους που έπαιρναν εικονικό φάρμακο. Στο τέλος του δεύτερου έτους, οι συμμετέχοντες που έπαιρναν ορλιστάτη 120 mg τρεις φορές την ημέρα έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που έπαιρναν ορλιστάτη 60 mg τρεις φορές την ημέρα ή εικονικό φάρμακο. Αυτές οι μελέτες έδειξαν ότι υπάρχει σημαντική απώλεια βάρους με τη χρήση αυτού του φαρμάκου σε συνδυασμό με δίαιτα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους και ότι η τάση για επανάκτηση βάρους κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους είναι μικρότερη με τη χρήση της ορλιστάτης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απώλεια βάρους βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των συννοσηροτήτων, συμπεριλαμβανομένης της δυσλιπιδαιμίας.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ ΟΡΛΙΣΤΆΤΗ


 • Δωρεάν παράδοση εντός 24 ωρών
 • Διαδικτυακή διαβούλευση και συνταγογράφηση
 • Εγκεκριμένο ηλεκτρονικό φαρμακείο
Orlistat - Nouvelle boîte

Παραγγείλτε Orlistat τώρα

Πώς χρησιμοποιείται η ορλιστάτη;

Αυτό το χαμηλού κόστους φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Μην το παίρνετε περισσότερο, μην αυξάνετε τον αριθμό των φορών που το παίρνετε ή μην το παίρνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που σας έχει ορίσει ο γιατρός σας. Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από ένα φύλλο οδηγιών χρήσης για τον ασθενή. Θα πρέπει να διαβάζεται προσεκτικά και να ακολουθούνται οι οδηγίες. Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε. Αυτό το φάρμακο εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων λιπών που προσλαμβάνει ο ασθενής. Κατά τη γνώμη των γιατρών, οι κάψουλες πρέπει να λαμβάνονται με υγρά κατά τη διάρκεια ενός γεύματος ή έως και 1 ώρα μετά το φαγητό. Εάν ο ασθενής παραλείπει περιστασιακά ένα γεύμα ή τρώει ένα γεύμα που δεν περιέχει λίπος, η προγραμματισμένη δόση θα πρέπει να παραλείπεται.

Επειδή αυτό το φάρμακο μπορεί να μειώσει την ποσότητα ορισμένων βιταμινών που απορροφώνται από τον οργανισμό, θα πρέπει να λαμβάνεται συμπλήρωμα πολυβιταμινών μία φορά την ημέρα. Αυτό το συμπλήρωμα βιταμινών θα πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον 2 ώρες πριν ή μετά τη δόση. Είναι επίσης δυνατό να λαμβάνεται το πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα κατά την ώρα του ύπνου. Η διατροφή όσων λαμβάνουν ορλιστάτη δεν πρέπει να περιέχει περισσότερο από το 30% των θερμίδων με τη μορφή λίπους. Περισσότερο λίπος στη διατροφή θα αυξήσει τις παρενέργειες αυτού του φαρμάκου. Η δίαιτα του ασθενούς πρέπει να είναι διατροφικά ισορροπημένη και η ημερήσια πρόσληψη λιπών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών πρέπει να κατανέμεται στα τρία κύρια γεύματα.

Sur la balance
Στη ζυγαριά, αουτς!

Θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού σας, υιοθετώντας μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων και ένα πρόγραμμα τακτικής άσκησης. Θα πρέπει να συζητήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης με το γιατρό σας πριν το ξεκινήσετε. Οι ασθενείς που λαμβάνουν κυκλοσπορίνη (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®) ή λεβοθυροξίνη (Levothroid®, Synthroid®) δεν πρέπει να τα λαμβάνουν ταυτόχρονα με τη συνήθη δόση τους. Είναι προτιμότερο να λαμβάνεται η κυκλοσπορίνη τουλάχιστον 3 ώρες πριν ή 3 ώρες μετά τη λήψη του φαρμάκου205. Η λεβοθυροξίνη πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον 4 ώρες πριν ή 4 ώρες μετά τη λήψη ορλιστάτης.

Η δόση αυτού του μέτριας τιμής φαρμάκου μπορεί να είναι διαφορετική για ορισμένους ασθενείς. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την τήρηση των οδηγιών του γιατρού ή των οδηγιών που αναγράφονται στην ετικέτα. Οι πληροφορίες σε αυτόν τον οδηγό περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η συνταγογραφούμενη δόση είναι διαφορετική, δεν θα πρέπει να αλλάξει, εκτός εάν σας το πει ο γιατρός. Η ποσότητα του φαρμάκου που λαμβάνει ο ασθενής εξαρτάται από τη δοσολογία του φαρμάκου. Επιπλέον, ο αριθμός των δόσεων που πρέπει να λαμβάνονται κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και η διάρκεια λήψης του φαρμάκου θα εξαρτηθεί από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο ο ασθενής χρησιμοποιεί το φάρμακο. Για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, οι ενήλικες και οι έφηβοι θα λαμβάνουν 120 χιλιοστογραμμάρια τρεις φορές την ημέρα με γεύματα που περιέχουν λίπος.

Οι δόσεις για παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει να καθορίζονται από τον γιατρό. Εάν παραλειφθεί μια δόση, η παραλειφθείσα δόση θα πρέπει να παραλειφθεί και να συνεχιστεί το συνηθισμένο πρόγραμμα. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις. Φυλάσσετε το αγορασμένο φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από θερμότητα, υγρασία και άμεσο φως. Μην το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά.

Régime en cours
Τρέχουσα δίαιτα

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και χορήγηση

Κατά τη γνώμη των ειδικών, οι ασθενείς που λαμβάνουν συμπλήρωμα πολυβιταμινών με αυτό το φάρμακο θα πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον δύο ώρες μετά τη δόση τους ή κατά την κατάκλιση, διαφορετικά η δραστική ουσία θα εμποδίσει την απορρόφηση των βιταμινών.

Η ορλιστάτη μπορεί επίσης να μειώσει την απορρόφηση ορισμένων φαρμάκων στο έντερο, γεγονός που θα μπορούσε να τα καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικά. Σε αυτά περιλαμβάνεται η ακενοκουμαρόλη, ένα αντιπηκτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία θρόμβων στο αίμα. Στη λίστα είναι επίσης η αμιωδαρόνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καρδιακής αρρυθμίας. Υπάρχουν επίσης αντικαταθλιπτικά και αντιεπιληπτικά όπως το βαλπροϊκό ή η λαμοτριγίνη. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης αντιψυχωσικά και αντιβιοτικά όπως η δικλοσπορίνη και η λεβοθυροξίνη. Το λίθιο και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό HIV, όπως η εφαβιρένζη ή η λοπιναβίρη, βρίσκονται επίσης στον κατάλογο. Τέλος, υπάρχει η φαινινδιόνη και η βαρφαρίνη.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν ορλιστάτη με οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη παρακολούθηση για να διασφαλιστεί ότι το φάρμακο εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό. Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώνουν τον γιατρό τους εάν πιστεύουν ότι το φάρμακο έχει γίνει λιγότερο αποτελεσματικό μετά την έναρξη της λήψης του. Όσοι λαμβάνουν φάρμακα για το διαβήτη μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουν τη δόση τους εάν χάσουν βάρος ενώ λαμβάνουν ορλιστάτη. Αυτό συμβαίνει επειδή η απώλεια βάρους μπορεί να συνοδεύεται από βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Αυτό το φάρμακο δεν συνιστάται σε συνδυασμό με ακαρβόζη για τον διαβήτη.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουν τη δόση τους εάν χάσουν βάρος ενώ λαμβάνουν ορλιστάτη. Αυτό συμβαίνει επειδή η απώλεια βάρους μπορεί να συνοδεύεται από βελτίωση της αρτηριακής πίεσης ή των επιπέδων χοληστερόλης. Θα πρέπει να ζητείται συμβουλή από το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει διάρροια η οποία, εάν είναι σοβαρή, μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των αντισυλληπτικών χαπιών από το στόμα, καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Οι ασθενείς που λαμβάνουν από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν μια πρόσθετη μέθοδο αντισύλληψης, όπως προφυλακτικά, για την πρόληψη της εγκυμοσύνης εάν παρουσιάσουν σοβαρή διάρροια κατά τη λήψη αυτού του φαρμάκου. Θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες στο φύλλο οδηγιών που παρέχεται με το χάπι.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ ΟΡΛΙΣΤΆΤΗ


 • Δωρεάν παράδοση εντός 24 ωρών
 • Διαδικτυακή διαβούλευση και συνταγογράφηση
 • Εγκεκριμένο ηλεκτρονικό φαρμακείο
Orlistat - Nouvelle boîte

Παραγγείλτε Orlistat τώρα

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν μετεωρισμό, καθώς και υγρές και λιπαρές κενώσεις, που οδηγούν σε επιτακτική ανάγκη κοπράνων, κοιλιακό και ορθικό πόνο. Τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν με την τήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Έχουν παρατηρηθεί χαμηλές συγκεντρώσεις στο πλάσμα των λιποδιαλυτών βιταμινών A, D και E σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με αυτό το φάρμακο. Αυτό το φάρμακο αντενδείκνυται σε ασθενείς με χρόνια εντερική δυσαπορρόφηση ή χολόσταση.

Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν πόνο στην ουροδόχο κύστη, πόνους στο σώμα, ρίγη και βήχα. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν διάρροια, δυσκολία στην αναπνοή, συμφόρηση των αυτιών, πυρετό, γενική δυσφορία, πονοκέφαλο, απώλεια όρεξης και απώλεια φωνής. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν πόνο στη μέση ή στα πλευρά, μυϊκούς πόνους και ρινική συμφόρηση. Άλλοι μπορεί να παρουσιάσουν ναυτία, ρινική καταρροή, ρίγη και φτέρνισμα. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις πονόλαιμου, εφίδρωσης, δυσκολίας στον ύπνο, ασυνήθιστης κόπωσης ή αδυναμίας και εμετού.

Σπανιότερα, μπορεί να υπάρχει σφίξιμο στο στήθος, προβλήματα με τα δόντια ή τα ούλα, δυσκολίες στην αναπνοή ή συριγμός. Σπάνια, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν αιματηρά ή θολά ούρα, αλλαγές στην ακοή, μεταδοτική διάρροια, σκούρα ούρα και δύσκολη ή επώδυνη ούρηση. Άλλοι μπορεί να παρουσιάσουν ωταλγία, ταχυπαλμία, συχνουρία ή κνίδωση. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις αιμορραγίας από το ορθό, φλεγμονή του παγκρέατος (παγκρεατίτιδα) και εκκολπωματίτιδα. Οι ερευνητές έχουν επίσης παρατηρήσει αύξηση των ηπατικών ενζύμων σε ορισμένους ασθενείς, καθώς και φλεγμονή του ήπατος (ηπατίτιδα), η οποία μπορεί να είναι σοβαρή. Έχουν επίσης αντιμετωπίσει πέτρες στα νεφρά, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια, και ξεφλούδισμα του δέρματος.

Tour de taille en baisseΗ
γραμμή της μέσης μειώθηκε, καλά νέα!

Προφυλάξεις για τη χρήση του φαρμάκου που αγοράστηκε

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός να ελέγχει την πρόοδο του ασθενούς σε τακτικές επισκέψεις, για να διασφαλίσει ότι αυτό το φάρμακο λειτουργεί σωστά. Οι εξετάσεις αίματος και ούρων μπορεί να είναι απαραίτητες για τον έλεγχο παρενεργειών. Κατά τη γνώμη των ειδικών, η χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει το αγέννητο μωρό. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια αποτελεσματική μορφή αντισύλληψης για την αποφυγή της εγκυμοσύνης. Εάν μια ασθενής πιστεύει ότι μπορεί να έχει μείνει έγκυος ενώ λαμβάνει αυτό το φάρμακο, θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως τον γιατρό της. Η απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης των διαβητικών ασθενών και ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει τη δόση του από του στόματος χορηγούμενου φαρμάκου για το διαβήτη ή τη δόση της ινσουλίνης.

Αυτό το εύκολο στην αγορά φάρμακο μπορεί να προκαλέσει έναν σοβαρό τύπο αλλεργικής αντίδρασης που ονομάζεται αναφυλαξία. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι θανατηφόρα και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Θα πρέπει να καλέσετε αμέσως γιατρό εάν ο ασθενής εμφανίσει δερματικό εξάνθημα, κνησμό, βραχνάδα, δυσκολία στην αναπνοή, δυσκολία στην κατάποση ή οποιοδήποτε πρήξιμο των χεριών, του προσώπου ή του στόματος κατά τη λήψη αυτού του φαρμάκου. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν εμφανίσετε πόνο ή ευαισθησία στο στομάχι, χλωμά κόπρανα, σκούρα ούρα, απώλεια όρεξης, ναυτία, ασυνήθιστη φαγούρα, κόπωση, ασυνήθιστη αδυναμία ή κίτρινα μάτια ή δέρμα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα σοβαρού ηπατικού προβλήματος.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανίσετε αίμα στα ούρα, ναυτία και έμετο, πόνο στη βουβωνική χώρα ή στα γεννητικά όργανα ή έντονο πόνο στην πλάτη ακριβώς κάτω από τα πλευρά. Η απώλεια βάρους που προκαλείται από αυτό το φάρμακο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης χολόλιθων. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με γιατρό εάν ο ασθενής εμφανίσει έντονο πόνο στο στομάχι που συνοδεύεται από ναυτία και έμετο.

Η λεπτομερής γνώμη μου

Η συνολική μου βαθμολογία: 2,6/5

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μου για το fat catcher, έλαβα υπόψη μου διάφορα κριτήρια για να καθορίσω τη συνολική αποτελεσματικότητά του:

 • Σύνθεση: Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά που υπάρχουν, καθώς παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση της καλής υγείας. Θέλω να βεβαιωθώ ότι το fat catcher παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
 • Φήμη: Για μένα, η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη. Έτσι, εξετάζω τη φήμη του προϊόντος και κατά πόσο η μάρκα εμπνέει εμπιστοσύνη. Μου αρέσει να επιλέγω προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών.
 • Το αίσθημα κορεσμού: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το πρόωρο αίσθημα πείνας. Θέλω ο αισθητήρας λίπους να μου δίνει ένα διαρκές αίσθημα κορεσμού, ώστε να μπορώ να παραμένω γεμάτος ενέργεια και να αποφεύγω το τσιμπολόγημα.
 • Τιμή: Φυσικά, η τιμή είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο. Θέλω ο αισθητήρας λίπους να είναι προσιτός, ώστε να μπορώ να τον χρησιμοποιώ τακτικά χωρίς να ανησυχώ πολύ για τον προϋπολογισμό μου.
 • Δοσολογία: Η βολική, χωρίς πίεση δοσολογία είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για μένα. Μου αρέσει όταν η ημερήσια δόση είναι εύκολο να ληφθεί, χωρίς περίπλοκη υλικοτεχνική υποδομή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, μπορώ να αξιολογήσω διεξοδικά τη συνολική αποτελεσματικότητα ενός καυστήρα λίπους.

Σύνθεση: 3/5

Η ορλιστάτη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Η δράση του συνίσταται στην παρεμπόδιση ενός ενζύμου που ονομάζεται παγκρεατική λιπάση, προκειμένου να μειωθεί η απορρόφηση του λίπους από τη διατροφή μας. Αυτό το φάρμακο αποτελείται κυρίως από ορλιστάτη και αυτό που μου αρέσει σε αυτό είναι ότι δεν περιέχει διεγερτικά ή αμφεταμίνες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ορλιστάτη δεν είναι ένα φυσικό προϊόν, αλλά ένα φάρμακο που αναπτύχθηκε ειδικά για τη θεραπεία αυτού του προβλήματος υγείας!

Ευαισθητοποίηση της μάρκας: 3,5/5

Από ό,τι μπόρεσα να μάθω, η μάρκα πίσω από την Orlistat είναι η Roche, μια ελβετική φαρμακευτική εταιρεία. Είναι υπεύθυνη για την εμπορία του Orlistat σε διάφορες χώρες για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ ότι η Roche μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, τουλάχιστον όχι τόσο όσο άλλες πιο δημοφιλείς μάρκες.

Τιμή: 1,5/5

Η τιμή της Orlistat είναι πραγματικά δύσκολο να την αντέξει κανείς. Ένα κουτί με 84 κάψουλες κοστίζει περίπου 126 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 1,51 ευρώ ανά κάψουλα. Σε σύγκριση με άλλα προϊόντα όπου μια κάψουλα κοστίζει περίπου €0,15, αυτό καθιστά το Orlistat πολύ δύσκολο να το αντέξει κανείς οικονομικά. Για μένα, αυτό είναι ένα πραγματικό εμπόδιο όσον αφορά τον προϋπολογισμό και περιορίζει σημαντικά την πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο.

Η γνώμη μου για το Orlistat σε βίντεο

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ ΟΡΛΙΣΤΆΤΗ


 • Δωρεάν παράδοση εντός 24 ωρών
 • Διαδικτυακή διαβούλευση και συνταγογράφηση
 • Εγκεκριμένο ηλεκτρονικό φαρμακείο
Orlistat - Nouvelle boîte

Παραγγείλτε Orlistat τώρα

Συμπέρασμα

Συνολικά, έχω κατηγοριοποιήσει το Orlistat ως ένα “μέτριο” προϊόν- δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες, αλλά εξακολουθεί να μην είναι φυσικό. Ωστόσο, πρόκειται για ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ειδικά για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, γεγονός που με κάνει να αναρωτιέμαι για τη χρήση του ως λιποδιαλύτη!

Δεύτερον, η υψηλή τιμή του Orlistat αποτελεί πραγματικό εμπόδιο για μένα. Κάνει την πρόσβαση στο προϊόν πολύ περιορισμένη και αποτελεί σημαντικό οικονομικό περιορισμό εάν θέλετε να το πάρετε για αρκετούς μήνες – αυτό είναι ένα βαρύ τίμημα που πρέπει να πληρώσετε! Πρέπει να παραδεχτώ ότι προτιμώ να εξερευνήσω άλλες πιο προσιτές και πιο γνωστές επιλογές.

Οι εναλλακτικές λύσεις

Εδώ είναι ένα ωραίο πέρασμα σε αυτές τις άλλες επιλογές: