Chitosan : η γνώμη μου & η καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η χιτοζάνη είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση τη χιτοζάνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χιτοζάνη είναι μια φυσική ίνα που προέρχεται από τη χιτίνη, μια ουσία που βρίσκεται στον εξωσκελετό των καρκινοειδών, όπως οι γαρίδες, τα καβούρια και οι αστακοί. Σε αντίθεση με τη φυτική κυτταρίνη, η οποία είναι αρνητικά φορτισμένη, αυτό το χαμηλού κόστους συμπλήρωμα έχει θετικά φορτισμένες ομάδες αμινών που συνδέονται με αρνητικά φορτισμένα λιπαρά οξέα και χολικά οξέα.

Η έρευνα δείχνει ότι, υπό βέλτιστες συνθήκες, η ένωση αυτή μπορεί να δεσμεύσει 4 έως 5 φορές το ίδιο βάρος της σε χολικά άλατα και λιπαρά οξέα. Για σχεδόν 30 χρόνια, η ένωση αυτή χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις καθαρισμού νερού για τη μοναδική της ικανότητα να δεσμεύει τοξικές ουσίες. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στις φαρμακευτικές, γεωργικές και καλλυντικές βιομηχανίες για διάφορους σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια, η χιτοζάνη έχει γίνει δημοφιλής ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους. Ως πλούσια πηγή φυτικών ινών, το συμπλήρωμα αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα και σε άλλες πεπτικές διαταραχές.


Ενημέρωση : Η χιτοζάνη έχει αντικατασταθεί από τα Detox Foot Patches, μια επιλογή που προσφέρει μια διαφορετική τεχνολογία μέσω ενός συστήματος επιθέματος που εξακολουθεί να βασίζεται στις επιδράσεις της χιτοζάνης. Οι εναλλακτικές λύσεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΏΣΤΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΕΝΏ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΈΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΧΙΤΟΖΆΝΗΣ


 • Φυσικά δραστικά συστατικά που αποστραγγίζουν και καθαρίζουν το σώμα
 • Απλή εφαρμογή
 • Θεραπεία 15 ημερών

Αγοράστε τα επιθέματα αποτοξίνωσης τώρα!

Τιμή της χιτοζάνης

Γνώμες και ιστορικό της χιτοζάνης

Chitosan

Αυτό το συμπλήρωμα θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ως ένα είδος βιολογικού μαγνήτη. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ένας αναστολέας του λίπους που φαίνεται να κάνει θαύματα για όσους αναζητούν έναν ασφαλή τρόπο για να χάσουν σωματικό λίπος.

Η χιτοζάνη είναι στην πραγματικότητα μια ουσία που προέρχεται από τη χιτίνη, έναν πολυσακχαρίτη που βρίσκεται στον εξωσκελετό των καρκινοειδών. Παράγεται σε αφθονία από την αποακετυλίωση του κελύφους καρκινοειδών όπως ο αστακός, οι γαρίδες και τα καβούρια. Η ουσία αυτή εξάγεται μερικές φορές από ορισμένα μανιτάρια.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η προέλευση αυτής της ουσίας χρονολογείται από το 1811, όταν η χιτίνη, από την οποία προέρχεται, ανακαλύφθηκε από τον Braconnot, τότε καθηγητή φυσικής ιστορίας στη Γαλλία. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ενώ ο Braconnot ερευνούσε μύκητες, απομόνωσε αυτό που αργότερα ονομάστηκε χιτίνη.

Περίπου είκοσι χρόνια αργότερα, ένας άλλος ερευνητής έγραψε ένα άρθρο για τα έντομα. Στη δημοσίευση αυτή, σημείωσε ότι μια παρόμοια ουσία υπήρχε στη δομή των εντόμων. Τότε ονόμασε αυτή την καταπληκτική ουσία “χιτίνη”. Βασικά, το όνομα χιτίνη προέρχεται από το ελληνικό “χιτών” και σημαίνει “χιτώνας” ή “φάκελος”.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Rouget, ο οποίος πειραματιζόταν με τη χιτίνη. Ως αποτέλεσμα, ο Rouget παρατήρησε ότι η χιτίνη μπορούσε να γίνει διαλυτή υποβάλλοντάς την σε χημικές και θερμικές επεξεργασίες. Το 1878, ο Ledderhose αναγνώρισε τη χιτίνη ως συνδυασμό γλυκοζαμίνης και οξικού οξέος. Μόλις το 1894 ο Hoppe-Seyler έδωσε το όνομα χιτοζάνη στην ένωση που ανακάλυψε ο Rouget.

Πώς λειτουργεί η χιτοζάνη;

Μπορεί να φαίνεται απίθανο ότι τα καρκινοειδή, όπως οι αστακοί, τα καβούρια, οι καραβίδες, οι γαρίδες και άλλα μαλάκια, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια φυσική θεραπεία που θα βοηθούσε στην απώλεια σωματικού λίπους. Ωστόσο, θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν πετάξετε αυτά τα καβούρια, τους αστακούς ή τα κελύφη των γαρίδων. Αυτά τα κελύφη αποτελούνται στην πραγματικότητα από χιτίνη, μια φυσική ένωση που έχει χαρακτηριστεί εδώ και καιρό “μαγνήτης λίπους” από πολλούς ερευνητές κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η χιτοζάνη των καρκινοειδών αποτελείται από έναν αριθμό μορίων χιτίνης που είναι ενωμένα μεταξύ τους. Είναι εντελώς δύσπεπτη και χημικά παρόμοια με την κυτταρίνη ή τις φυτικές ίνες. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες ίνες, είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους. Οι ερευνητές θεώρησαν ότι συνδέεται με μόρια λίπους στο έντερο, εμποδίζοντας την απορρόφηση αυτών των λιπών από τον οργανισμό. Αντ’ αυτού, συνδέεται με το λίπος στο έντερο και αμφότερα αποβάλλονται με τα κόπρανα. Η χιτοζάνη μπορεί, στην πραγματικότητα, να δεσμεύσει έως και έξι φορές το βάρος της σε λίπος. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς απορροφούν λιγότερο λίπος και λιγότερες θερμίδες, βοηθώντας τους να χάσουν βάρος.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό το χαμηλού κόστους συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους απαιτεί να συνδυάζεται με ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Ο λόγος για αυτό είναι ότι αυτό το συμπλήρωμα από μόνο του δεν βοηθά στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. Για μέγιστο όφελος, θα πρέπει να συνδυαστεί με μια καλή διατροφή και άσκηση. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης τη λήψη του για τουλάχιστον 12 εβδομάδες για να δείτε απτά αποτελέσματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως το Xenical ή η Orlistat, τα οποία λαμβάνονται επίσης ως συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα οφέλη της χιτοζάνης δεν περιορίζονται στους ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους. Σύμφωνα με τους bodybuilders, τα οφέλη της υπερβαίνουν την απώλεια βάρους. Έχουν διεξαχθεί πολλές νέες έρευνες, οι οποίες αποκαλύπτουν τις δυνάμεις της χιτοζάνης που μειώνουν τη χοληστερόλη. Σε αντίθεση με τα συμβατικά φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη, τα οποία έχουν πιθανές παρενέργειες όπως πόνος στο στήθος, φαγούρα, τριχόπτωση και προβλήματα ύπνου, αυτό το συμπλήρωμα είναι πολύ πιο ήπιο.

Formule chimique du Chitosan
Χημικός τύπος της χιτοζάνης

Ενημέρωση: Η χιτοζάνη έχει αντικατασταθεί από τα Detox Foot Patches, μια επιλογή που προσφέρει μια διαφορετική τεχνολογία μέσω ενός συστήματος επιθέματος που εξακολουθεί να βασίζεται στις επιδράσεις της χιτοζάνης. Οι εναλλακτικές λύσεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΏΣΤΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΕΝΏ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΈΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΧΙΤΟΖΆΝΗΣ


 • Φυσικά δραστικά συστατικά που αποστραγγίζουν και καθαρίζουν το σώμα
 • Απλή εφαρμογή
 • Θεραπεία 15 ημερών

Αγοράστε τα επιθέματα αποτοξίνωσης τώρα!

Πολλά οφέλη για την υγεία

Ένα συμπλήρωμα που διεγείρει τα επίπεδα ινσουλίνης

Η χιτοζάνη θεωρείται επίσης αποτελεσματική στην ενίσχυση των δυνάμεων της ινσουλίνης. Ένα πολύ πρόσφατο πείραμα αποκάλυψε ότι αυτή η ειδική ίνα βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη σε ποντίκια, ιδίως της μορφής διαβήτη που συνδέεται με την παχυσαρκία. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί για την τόνωση της ινσουλίνης βασίζεται στο γεγονός ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο περισσότερο πέφτουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, άλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι εξισορροπεί τις δράσεις των κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη. Κάνει μάλιστα την ινσουλίνη πιο αποτελεσματική στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ένα συμπλήρωμα που βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα

Η χοληστερόλη ορίζεται ως μια κηρώδης, λιποειδής ένωση. Βρίσκεται στους περισσότερους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αίματος και των νεύρων. Η χοληστερόλη συμβάλλει στη δημιουργία της μεμβράνης πλάσματος των διαφόρων κυττάρων. Σύμφωνα με τους γιατρούς, συνθέτει τα χολικά οξέα που δρουν συνεχώς για την πέψη των τροφών στο έντερο και επιτρέπει επίσης στο ανθρώπινο σώμα να παράγει βιταμίνη D και ορμόνες. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, ωστόσο, αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν δύο τύποι χοληστερόλης: η LDL (κακή χοληστερόλη) και η HDL (καλή χοληστερόλη). Οι λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (LDL) είναι γενικά γνωστές ως κακή χοληστερόλη επειδή μπορούν να μεταφέρουν το περιεχόμενο μεγάλων μορίων στα αρτηριακά τοιχώματα της καρδιάς, προκαλώντας απόφραξη των αρτηριών. Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι γιατροί ορίζουν την καρδιαγγειακή νόσο ως μια κατάσταση κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία αποφράσσονται ή στενεύουν. Εκδηλώνονται με καρδιακές προσβολές, πόνο στο στήθος και εγκεφαλικά επεισόδια. Η χιτοζάνη έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL). Συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό στη διατήρηση του υγιούς μεταβολισμού της χοληστερόλης και προάγει τον υγιή μεταβολισμό των λιπιδίων.

Έρευνα στην Αυστραλία έδειξε ότι η συμπληρωματική χορήγηση χιτοζάνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης ενώ ακολουθείται μια κανονική διατροφή. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης πάχυνσης των αρτηριών, οδηγώντας σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, αυτό το συμπλήρωμα σε χαμηλή τιμή δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνο του. Για να έχετε το μέγιστο όφελος από αυτή τη λιποδεσμευτική ουσία, πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μέτρα για τον τρόπο ζωής, όπως μια δίαιτα με χαμηλή χοληστερόλη και τακτική άσκηση.

Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι σε μόλις πέντε εβδομάδες, ένα άτομο που χρησιμοποιεί αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να μειώσει την ποσότητα της χοληστερόλης που συσσωρεύεται στο σώμα κατά 32%. Το εκπληκτικό είναι ότι, εκτός από την καταπολέμηση του υπερβολικού λίπους στο σώμα, το προϊόν εξασφαλίζει την αύξηση της ωφέλιμης HDL χοληστερόλης, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για την τέλεια ικανότητά της να καθαρίζει τις αρτηρίες από την αθηρωματική πλάκα.

Το καλύτερο από όλα, το προϊόν αυτό είναι προσιτό και δεν έχει παρενέργειες όπως παρατηρείται με άλλα φάρμακα. Ως αποτέλεσμα, η χιτοζάνη έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, της αρτηριακής έντασης και των καρδιαγγειακών διαταραχών. Όσοι χρειάζονται να χάσουν μερικά ανεπιθύμητα κιλά, έχουν εγγυημένα τα καλύτερα αποτελέσματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο με τη χρήση αυτού του προϊόντος.

Ενημέρωση: Η χιτοζάνη έχει αντικατασταθεί από τα Detox Foot Patches, μια επιλογή που προσφέρει μια διαφορετική τεχνολογία μέσω ενός συστήματος επιθεμάτων που εξακολουθεί να βασίζεται στις επιδράσεις της χιτοζάνης. Οι εναλλακτικές λύσεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΏΣΤΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΕΝΏ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΈΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΧΙΤΟΖΆΝΗΣ


 • Φυσικά δραστικά συστατικά που αποστραγγίζουν και καθαρίζουν το σώμα
 • Απλή εφαρμογή
 • Θεραπεία 15 ημερών

Αγοράστε τα επιθέματα αποτοξίνωσης τώρα!

Ένα πολύτιμο βοήθημα για την απώλεια βάρους

Οι καλύτερες συμβουλές για την απώλεια βάρους θα πρέπει να περιλαμβάνουν συμπληρώματα με βάση τη χιτοζάνη. Το υπερβολικό σωματικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη, ουρικής αρθρίτιδας, χολόλιθων και καρκίνου. Όσοι είναι υπέρβαροι μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι, να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, να εμφανίζουν ερεθισμούς στο δέρμα και να βιώνουν συχνά πόνους στην πλάτη και στις αρθρώσεις που μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά την κινητικότητα.

Αυτό το συμπλήρωμα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που σας βοηθά να χάσετε βάρος χάρη στην υψηλή συγκέντρωση αδιάλυτων ινών. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες θα συνδυαστούν με το νερό για να διογκωθούν στο στομάχι και να προκαλέσουν αίσθημα κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή. Σε μια μελέτη, η συμπληρωματική χορήγηση χιτοζάνης οδήγησε σε πρόσθετη απώλεια βάρους 1,7 kg σε διάστημα ενός μήνα, σε συνδυασμό με αλλαγές στη διατροφή. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι, όταν συνδυάστηκε με αυξημένη άσκηση, ενίσχυσε τα αποτελέσματα της άσκησης αυτής στην απώλεια βάρους και βοήθησε στη μείωση του μεταβολικού συνδρόμου σε μέτρια υπέρβαρους ασθενείς. Ορισμένα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι μπορεί να δεσμεύσει τα λίπη στον εντερικό σωλήνα και να βοηθήσει στην πρόληψη της απορρόφησής τους χωρίς να εμποδίζει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών.

Un allié pour perdre du poids
Σύμμαχος στην απώλεια βάρους

Μια χείρα βοηθείας για τη βελτίωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μία από τις κρίσιμες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συνήθη σημάδια της υψηλής αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν έντονους πονοκεφάλους, ναυτία, εμετό, σύγχυση, αλλαγές στην όραση και ρινορραγία. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας παγκοσμίως.

Μεταξύ των ελεγχόμενων παραγόντων κινδύνου, η υπέρταση προφανώς αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς επηρεάζει τόσους πολλούς ανθρώπους. Η τακτική κατανάλωση χιτοζάνης βοηθά στη μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης. Όταν η καρδιά χτυπάει, ωθεί και συστέλλει το αίμα μέσω των αρτηριών από την καρδιά προς το υπόλοιπο σώμα. Αυτή η δύναμη δημιουργεί πίεση στις αρτηρίες. Αυτό είναι γνωστό ως συστολική αρτηριακή πίεση.

Μια πολύτιμη θεραπεία για τη νόσο του Crohn

Έχει διαπιστωθεί ότι τα αυξημένα επίπεδα αυτής της ένωσης μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο του Crohn μειώνοντας τα επίπεδα ομοκυστεΐνης στον οργανισμό. Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια ασθένεια του λεπτού εντέρου. Τα αίτια της νόσου του Crohn παραμένουν άγνωστα. Η νόσος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά έλκη στο λεπτό έντερο, στο παχύ έντερο ή και στα δύο. Η διάρροια, ο κοιλιακός πόνος, ο έμετος, ο πυρετός και η απώλεια βάρους είναι τα κύρια συμπτώματα αυτής της νόσου.

Η νόσος του Crohn μπορεί να προκαλέσει σοβαρή απόφραξη του λεπτού εντέρου. Συνδέεται με τρυφερά, κοκκινωπά οζίδια στο ευαίσθητο δέρμα, καθώς και με φλεγμονή των αρθρώσεων, των ματιών, της σπονδυλικής στήλης και του ήπατος. Διαπιστώθηκε γενικά ότι για κάθε πικομοριακή αύξηση του επιπέδου της ενεργού χιτοζάνης, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου του Crohn μειωνόταν κατά τρία τοις εκατό.

Ενημέρωση: Η χιτοζάνη έχει αντικατασταθεί από τα Detox Foot Patches, μια επιλογή που προσφέρει μια διαφορετική τεχνολογία μέσω ενός συστήματος επιθέματος που εξακολουθεί να βασίζεται στις επιδράσεις της χιτοζάνης. Οι εναλλακτικές λύσεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΏΣΤΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΕΝΏ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΈΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΧΙΤΟΖΆΝΗΣ


 • Φυσικά δραστικά συστατικά που αποστραγγίζουν και καθαρίζουν το σώμα
 • Απλή εφαρμογή
 • Θεραπεία 15 ημερών

Αγοράστε τα επιθέματα αποτοξίνωσης τώρα!

Ένας ισχυρός σύμμαχος κατά της αναιμίας

Η έλλειψη χιτοζάνης συνδέεται άμεσα με την αναιμία. Η αναιμία είναι μια ιατρική κατάσταση κατά την οποία αυτή η ένωση δεν απορροφάται σωστά από τον ανθρώπινο οργανισμό, οδηγώντας σε γενικά αποτελέσματα ανεπάρκειας. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της αναιμίας είναι ένα αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης, μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια και μια έντονα κόκκινη, λεία γλώσσα. Ωστόσο, με τα συμπληρώματα χιτοζάνης, υπάρχει μια καλή ευκαιρία για τον οργανισμό να προστατευτεί από την αναιμία.

Μια ένωση που χρησιμοποιείται από τη συμβατική ιατρική

Οι χρήσεις αυτού του συμπληρώματος δεν περιορίζονται στην εναλλακτική ιατρική και τη γυμναστική. Οι δυνάμεις αυτού του συμπληρώματος αναγνωρίζονται από τη συμβατική ιατρική, η οποία είναι συνήθως εχθρική στους ισχυρισμούς που διατυπώνονται για τα συμπληρώματα διατροφής.

Οι ιδιότητες αυτού του συμπληρώματος του επιτρέπουν να πήζει γρήγορα το αίμα και η ένωση έχει εγκριθεί πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για χρήση σε επιδέσμους και άλλους αιμοστατικούς παράγοντες. Τα αιμοστατικά προϊόντα με βάση τη χιτοζάνη έχουν δοκιμαστεί από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ για την ταχεία διακοπή της αιμορραγίας και τη μείωση της απώλειας αίματος. Είχαν ως αποτέλεσμα την 100% επιβίωση των κατά τα άλλα θανατηφόρων αρτηριακών τραυμάτων σε χοίρους. Τα αιμοστατικά προϊόντα με βάση τη χιτοζάνη παρουσιάζουν καλύτερη μείωση της απώλειας αίματος από τους επιδέσμους γάζας και αυξάνουν την επιβίωση των ασθενών.

Αιμοστατικά προϊόντα με βάση αυτή την ένωση έχουν πωληθεί στον αμερικανικό στρατό και χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τον βρετανικό στρατό. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτούς τους επιδέσμους στα πεδία μάχης του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Είναι υποαλλεργικό και έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε επιδέσμους πεδίου. Οι αιμοστατικές ιδιότητες της χιτοζάνης της επιτρέπουν επίσης να μειώνει τον πόνο μπλοκάροντας τις νευρικές απολήξεις.

Οι ιδιότητες αυτού του συμπληρώματος επιτρέπουν επίσης τη χρήση του στη διαδερμική χορήγηση φαρμάκων. Είναι βλεννοκολλητική, αντιδραστική και, κυρίως, έχει θετικό φορτίο σε όξινες συνθήκες. Αυτό το θετικό φορτίο προέρχεται από την πρωτονίωση των ελεύθερων αμινομάδων του. Η απουσία θετικού φορτίου σημαίνει ότι η χιτοζάνη είναι αδιάλυτη σε ουδέτερα και βασικά περιβάλλοντα. Ωστόσο, σε όξινο περιβάλλον, η πρωτονίωση των αμινομάδων οδηγεί σε αύξηση της διαλυτότητας.

Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι πολύ σημαντικές για τις βιοϊατρικές εφαρμογές. Το μόριο αυτό θα διατηρήσει τη δομή του σε ουδέτερο περιβάλλον, αλλά θα διαλυτοποιηθεί και θα αποικοδομηθεί σε όξινο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ενός φαρμάκου σε όξινο περιβάλλον. Η συσκευασία χιτοζάνης θα αποικοδομηθεί στη συνέχεια, απελευθερώνοντας το φάρμακο στο επιθυμητό περιβάλλον. Ένα παράδειγμα είναι η μεταφορά ινσουλίνης.

Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλα υλικά. Για παράδειγμα, ένα σύνθετο υλικό με υδροξυαπατίτη ήταν αποτελεσματικό ως προσωρινό μετεγχειρητικό οστικό υλικό πλήρωσης, το οποίο σταδιακά βιοδιασπάται και αντικαθίσταται από εγγενή οστικό ιστό.

Des vertus et des usages multiples
Αρετές και πολλαπλές χρήσεις

Πιθανές παρενέργειες της χιτοζάνης

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν παρενέργειες όπως στομαχόπονο, δυσκοιλιότητα, πονοκεφάλους ή πρήξιμο στους καρπούς και τις φτέρνες με τη χιτοζάνη. Δεδομένου ότι παρασκευάζεται από οστρακοειδή, τα άτομα με αλλεργία στα οστρακοειδή θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό πριν λάβουν αυτό το συμπλήρωμα. Τα άτομα με αλλεργία στα οστρακοειδή μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες όπως κνίδωση και πρήξιμο ή πιο σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις όπως ταχυπαλμία και αναφυλακτικό σοκ.

Η ουσία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας, αν και πρέπει να ολοκληρωθούν περαιτέρω μελέτες για να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητά της για τη χρήση αυτή. Η συνιστώμενη δόση εξαρτάται από το συγκεκριμένο προϊόν. Διατίθεται σε κάψουλες και δισκία και λαμβάνεται γενικά πριν από τα γεύματα.

Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα

Chitosan

Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων με τη χιτοζάνη, αλλά μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των βιταμινών A, D, E, K και του β-καροτένιου στο στομάχι. Για να αποφευχθεί αυτή η αλληλεπίδραση, τα συμπληρώματα βιταμινών θα πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν ή μετά το Chitosan.

Μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα αντιπηκτικά στο σώμα. Όσοι λαμβάνουν βαρφαρίνη θα πρέπει να το συζητήσουν με το γιατρό τους πριν από τη λήψη αυτού του συμπληρώματος. Το ίδιο ισχύει και για όσους λαμβάνουν φάρμακα για τον διαβήτη. Το μαγνήσιο δεν μπορεί επίσης να απορροφηθεί.

Ενημέρωση: Η χιτοζάνη έχει αντικατασταθεί από τα Detox Foot Patches, μια επιλογή που προσφέρει μια διαφορετική τεχνολογία μέσω ενός συστήματος επιθέματος που εξακολουθεί να βασίζεται στις επιδράσεις της χιτοζάνης. Οι εναλλακτικές λύσεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΏΣΤΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΕΝΏ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΈΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΧΙΤΟΖΆΝΗΣ


 • Φυσικά δραστικά συστατικά που αποστραγγίζουν και καθαρίζουν το σώμα
 • Απλή εφαρμογή
 • Θεραπεία 15 ημερών

Αγοράστε τα επιθέματα αποτοξίνωσης τώρα!

Τιμές, αγορά και παράδοση

Τώρα που η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει, πολλοί άνθρωποι έχουν πιθανώς αποφασίσει να ξαναβρούν τη φόρμα τους ή να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους. Ορισμένοι μπορεί να έχουν ήδη σκεφτεί τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής για να επιτύχουν τους στόχους απώλειας βάρους τους. Γιατί να μην εξετάσετε το ενδεχόμενο προϊόντων με βάση τη χιτοζάνη;

Αυτό το συμπλήρωμα είναι γνωστό εδώ και αιώνες. Θεωρείται ένα ισχυρό βοήθημα απώλειας βάρους για την ικανότητά του να δεσμεύει τα λίπη στον πεπτικό σωλήνα, εμποδίζοντας τα λίπη αυτά να εισέλθουν στο σώμα και προωθώντας έτσι την απώλεια βάρους. Τα καταστήματα διατροφής, τα φαρμακεία, ακόμη και οι εξειδικευμένοι ιστότοποι προσφέρουν πλέον πλήθος προϊόντων με βάση τη χιτοζάνη, τα οποία ισχυρίζονται ότι καίνε το λίπος, εμποδίζουν την απορρόφηση, ρυθμίζουν το μεταβολισμό των υδατανθράκων, αυξάνουν την ενεργειακή δαπάνη, αποβάλλουν την περίσσεια νερού και καταστέλλουν την όρεξη. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτά τα προϊόντα είναι ότι είναι πλέον διαθέσιμα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Πολλά συμπληρώματα απώλειας βάρους περιέχουν χιτοζάνη στον τύπο τους. Υπάρχουν επίσης κάψουλες που δεν περιέχουν αυτή την ένωση. Ωστόσο, η χιτοζάνη αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση (μαζί με το Proactol XS) για όσους θέλουν να επωφεληθούν από τις ιδιότητες ενός συμπληρώματος απώλειας βάρους που μπλοκάρει το λίπος. Για να αγοράσετε χωρίς κίνδυνο, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με σοβαρούς πωλητές όπως ο συνεργάτης μας. Η αγορά από ένα φαρμακείο συνιστάται ιδιαίτερα. Όσοι δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν από ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο.

Οι ιστότοποι διαδικτυακών πωλήσεων και τα διαδικτυακά φαρμακεία έχουν πολύ σύντομους χρόνους παράδοσης. Τις περισσότερες φορές, η παράδοση είναι δωρεάν και οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν την παραγγελία τους στο σπίτι τους. Αξίζει να θυμάστε ότι η χιτοζάνη δεν είναι ένα θαυματουργό χάπι και ότι θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με σωματική άσκηση.

Ενημέρωση: Το Chitosan έχει αντικατασταθεί από τα Detox Foot Patches, μια επιλογή που προσφέρει μια διαφορετική τεχνολογία μέσω ενός συστήματος επιθεμάτων που εξακολουθεί να βασίζεται στις επιδράσεις της χιτοζάνης. Οι εναλλακτικές λύσεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες ακριβώς παρακάτω.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΏΣΤΕ ΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ ΕΝΏ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΈΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΧΙΤΟΖΆΝΗΣ


 • Φυσικά δραστικά συστατικά που αποστραγγίζουν και καθαρίζουν το σώμα
 • Απλή εφαρμογή
 • Θεραπεία 15 ημερών

Αγοράστε τα επιθέματα αποτοξίνωσης τώρα!

Οι εναλλακτικές λύσεις

Καθώς η χιτοζάνη σε μορφή κάψουλας δεν πωλείται πλέον, διατίθενται άλλες παραλλαγές, ακόμα σε μορφή κάψουλας: