Alli: η γνώμη μου & Αγοράστε στην καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το να έχετε μια ελκυστική σωματική διάπλαση χωρίς τα περιττά κιλά είναι πλέον μια πραγματική μάχη για νέους και ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες. Αν η άσκηση της άθλησης φαίνεται δύσκολη για λόγους χρονοδιαγράμματος και κινήτρων, τα διάφορα φαρμακευτικά εργαστήρια αναπτύσσουν πολυάριθμες φόρμουλες που βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών και ακόμη και στη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Το Alli είναι ένα από αυτά τα θαυματουργά προϊόντα, σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να οδηγείτε χιλιόμετρα κάθε πρωί. Μάθετε λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το χάπι, τη σύνθεσή του, τα πραγματικά του αποτελέσματα, τα μειονεκτήματα της χρήσης του και τη συνολική μου γνώμη για το προϊόν αυτό.

Ενημέρωση: Το προϊόν Alli δεν είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

Παρουσίαση του Alli

Το εργαστήριο της GlaxoSmithKline

Ιστορία της GSK

Το Alli είναι ένα από μια σειρά φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος αρκετά γρήγορα, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούν κατά γράμμα τη συνταγογραφούμενη θεραπεία. Πρόκειται για ένα χάπι που σχεδιάστηκε και διατίθεται στην αγορά από το βρετανικό εργαστήριο GlaxoSmithKline ή GSK, έναν από τους γίγαντες της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

alliΤο
Alli είναι ένα φάρμακο για την απώλεια βάρους

Η GSK απασχολεί περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους σε πέντε ηπείρους και ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος. Η ανάπτυξη αντιβιοτικών και νέων εμβολίων συγκαταλέγονται επίσης στους τομείς της έρευνάς της.

Ανάπτυξη προϊόντων αδυνατίσματος

Αυτή η δεόντως αποκτηθείσα εμπειρία τον οδήγησε στο σχεδιασμό και την παραγωγή μιας σειράς φαρμακευτικών προϊόντων για την απώλεια βάρους. Το Alli κυκλοφόρησε το 2007, με πρώτο στόχο την αγορά των ΗΠΑ. Γιατί η εταιρεία έβαλε αμέσως στο στόχαστρο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Όχι τυχαία.

Σύμφωνα με μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association (JAMA) το 2016, το 34% των νέων Αμερικανών (ηλικίας άνω των 20 ετών) είναι παχύσαρκοι ή κινδυνεύουν από παχυσαρκία. Το 2016, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 40%. Οι γυναίκες λέγεται ότι έχουν καταγράψει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης.

Επομένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τη νέα σειρά, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι πιθανό να ενδιαφέρεται για απλές αλλά αποτελεσματικές λύσεις.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το Alli έκανε την είσοδό του στην ευρωπαϊκή αγορά, μάλλον δειλά στην προκειμένη περίπτωση, δεδομένων των αυστηρών περιορισμών στην πώληση φαρμακευτικών προϊόντων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περιγραφή του προϊόντος

Το Alli κυκλοφορεί (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) με τη μορφή χαπιών ή καψουλών. Κυκλοφορεί είτε σε μπουκάλι είτε σε κουτί, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Το δραστικό του συστατικό είναι η ορλιστάτη, μια ένωση με ιδιότητες καταπολέμησης του λίπους. Το Alli περιέχει επίσης προπυλενογλυκόλη, μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, καρβοξυμεθυλικό άμυλο, ποβιδόνη, λαουρυλοθειικό νάτριο, ταλκ, ζελατίνη, διοξείδιο του τιτανίου, μονολαυρική σορβιτάνη, καρμίνη indigo και βερνίκι κόμμεος.

Ενημέρωση: Το προϊόν Alli δεν διατίθεται πλέον προς πώληση- το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

Πρόσωπα που στοχεύει το Alli

Σε ποιους απευθύνεται το προϊόν;

Το Alli προορίζεται για άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Σε γενικές γραμμές, όταν ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο, συγκεκριμένα το 25, ένα άτομο θεωρείται υπέρβαρο. Πάνω από το 30, αρχίζει να εμφανίζεται η παχυσαρκία.

Το προϊόν αυτό μπορεί να καταναλωθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Ωστόσο, είναι απαραίτητο το άτομο να είναι ενήλικας (κατά προτίμηση ηλικίας άνω των 20 ετών), καθώς τα διάφορα χημικά συστατικά θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη γενική κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Τα άτομα διαφέρουν ως προς την εκτίμηση του βάρους και της σωματικής τους διάπλασης. Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς με γυμνό μάτι αν ένα άτομο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο ή αν εξακολουθεί να είναι λιποβαρές. Επομένως, είναι απαραίτητος ο υπολογισμός του ΔΜΣ για να αποφευχθεί η παραπλάνηση από αυτή την άποψη.

Τι είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ);

Ο δείκτης μάζας σώματος ή ΔΜΣ, γνωστός και ως δείκτης Quetelet, είναι ένας πολύ πρακτικός δείκτης του σωματικού βάρους ενός ατόμου. Οι ειδικοί είναι ομόφωνοι σχετικά με την αποτελεσματικότητά του ως βάση για τη διαιτολογία και άλλους τομείς.

alliΤο
Alli έχει σχεδιαστεί για άτομα με ΔΜΣ πάνω από 25

Για να λάβετε αυτόν τον αριθμό, απλά διαιρέστε το βάρος σας σε kg με το τετράγωνο του ύψους σας σε m. Για παράδειγμα, ένα άτομο με ύψος 1,70 m και βάρος 68 kg θα έχει ΔΜΣ 68/(1,7)² = 23,52.

Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές στο Διαδίκτυο που σας επιτρέπουν να υπολογίσετε τον ΔΜΣ σας με λίγα μόνο κλικ, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αριθμομηχανή.

Ο ΔΜΣ χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του μεγέθους του σώματος, με σκοπό την πρόληψη της εμφάνισης ασθενειών που συνδέονται με το υπερβολικό βάρος και τον υποσιτισμό, όπως η υπεργλυκαιμία, η υπογλυκαιμία ή η υψηλή χοληστερόλη.

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων

Μόλις βρείτε τον δείκτη σας, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε πώς να διαβάζετε το αποτέλεσμα, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για κάθε περίπτωση.

 • ΔΜΣ < 16,5: το άτομο είναι χρόνια αδύνατο,
 • 16,5 < ΔΜΣ < 18,5: το άτομο είναι αδύνατο,
 • 18,5 < ΔΜΣ < 25: φυσιολογική σωματική διάπλαση,
 • 25 < ΔΜΣ < 30: υπέρβαρο,
 • 30 < ΔΜΣ < 35: εμφάνιση παχυσαρκίας ή μέτριας παχυσαρκίας,
 • 35 < ΔΜΣ < 40: χρόνια παχυσαρκία,
 • ΔΜΣ > 40: νοσηρή παχυσαρκία.

Περιορισμοί στο πεδίο εφαρμογής του ΔΜΣ

Παρόλο που ο ΔΜΣ είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος προσδιορισμού του μεγέθους του σώματος, έχει τους περιορισμούς του, οι οποίοι μας αναγκάζουν μερικές φορές να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Πρώτον, ο ΔΜΣ δεν λαμβάνει υπόψη την οστική μάζα, τη μυϊκή πυκνότητα ή το σωματικό λίπος. Ως εκ τούτου, αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως οι bodybuilders, καταλήγουν σε ΔΜΣ άνω του 25, γεγονός που δημιουργεί λανθασμένα δεδομένα.

Δεύτερον, ο υπολογισμός του ΔΜΣ δεν εφαρμόζεται σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, καθώς το βάρος τους αυξάνεται λόγω άλλων παραγόντων εκτός από το υπερβολικό σωματικό λίπος.

Τέλος, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών σπάνια λαμβάνουν ακριβή ΔΜΣ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μυϊκή μάζα αρχίζει σταδιακά να μειώνεται σε αυτή την ηλικία, γεγονός που διαστρεβλώνει την ερμηνεία των αποτελεσμάτων που λαμβάνονται.

Ενημέρωση: Το προϊόν Alli δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

Πώς λειτουργεί το Alli

Ορλιστάτη: ένας παράγοντας κατά του λίπους

Το Alli διαθέτει ένα τρομερό όπλο στη μάχη κατά του λίπους: την ορλιστάτη. Η ορλιστάτη είναι ένα μόριο του οποίου ο ρόλος είναι να αναστέλλει τη διαδικασία απορρόφησης του λίπους στο σώμα.

Αυτό το επιτυγχάνει εμποδίζοντας τη δράση της εντερικής λιπάσης, ενός ενζύμου που παράγεται από τα εντερικά κύτταρα, το οποίο υποτίθεται ότι διασπά τις λιπαρές ουσίες ώστε να διευκολύνει τη μεταφορά τους στην κυκλοφορία του αίματος. Μόλις εισέλθει στο σώμα, το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια για να διατηρείται το σώμα σε λειτουργία ή, αν υπάρχει υπερβολική ποσότητα, αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα. Τότε είναι που αρχίζει η αύξηση του σωματικού βάρους.

Η Ορλιστάτη σταματά αυτόν τον μηχανισμό με την απομάκρυνση του λίπους απευθείας στα κόπρανα χωρίς να περάσει από τη διαδικασία της αφομοίωσης. Όταν δεν επιτρέπεται η είσοδος άλλης εξωτερικής ενέργειας, το σώμα αρχίζει να χρησιμοποιεί τα δικά του αποθέματα (τα αποθέματα λίπους που βρίσκονται στην κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια κ.λπ.) και ο ασθενής χάνει σταδιακά βάρος.

Με άλλα λόγια, η ορλιστάτη δεν δρα άμεσα στο μεταβολισμό για να προκαλέσει απώλεια βάρους, αλλά μπλοκάρει την παροχή λίπους, ώστε να χρησιμοποιεί τα δικά του αποθέματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η θεραπεία συνιστάται ανεπιφύλακτα σε άτομα που είναι χρόνια υπέρβαρα ή ακόμη και παχύσαρκα.

Συνοδευτικά μέτρα για το προϊόν

Σε αντίθεση με τις προκαταλήψεις πολλών χρηστών χαπιών αδυνατίσματος, το Alli δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία που σας κάνει να χάσετε βάρος σε λίγες εβδομάδες χωρίς να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες ή τον τρόπο ζωής σας. Στην πραγματικότητα, η λήψη αυτού του φαρμάκου απαιτεί τακτική σωματική δραστηριότητα και ισορροπημένη διατροφή, γεγονός που μερικές φορές οδηγεί σε δυσμενείς γνώμες από τους χρήστες.

Κάνοντας αθλητισμό

Όσον αφορά τον αθλητισμό, δεν είναι απαραίτητο να ασχολείστε με έντονη δραστηριότητα μέχρι εξάντλησης. Το σημαντικό είναι να το κάνετε με μέτρο και τακτικά, χωρίς να χάνετε το κίνητρό σας, ώστε να βελτιστοποιήσετε την απώλεια βάρους μεσοπρόθεσμα και να μην στοχεύετε σε πολύ βιαστικά αποτελέσματα.

alli
Για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα, καλό είναι να ασκείτε

Μεγάλοι περίπατοι, σχοινάκι, πρωινό τρέξιμο στον διάδρομο ή έξω (για να επωφεληθείτε από τον φρέσκο, καθαρό πρωινό αέρα), αθλητικός χορός… πρόκειται για σωματικές δραστηριότητες που δεν είναι πολύ έντονες και που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ατομική απόδοση. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν αποθαρρύνεστε εύκολα, είναι ιδανικό να σας συνοδεύει ένας φίλος ή ένας προσωπικός γυμναστής.

Τρώτε λιγότερο λίπος

Όσον αφορά τη διατροφή, καλό είναι να περιορίσετε στο ελάχιστο τα υπερβολικά γλυκά και πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα, όπως τα ανθρακούχα ποτά, οι πίτσες και τα μπιφτέκια κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Συνιστάται μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και συνεπώς σε πρόσληψη ενέργειας.

Για το σκοπό αυτό, τα πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα και τα αργά αμυλούχα τρόφιμα, όπως τα φασόλια, το ρύζι και οι γλυκοπατάτες, είναι από τα πλέον συνιστώμενα. Η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί επίσης μέρος της συνήθους τελετουργίας για μια ισορροπημένη διατροφή που είναι εξαιρετική για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Υπομονή: ένας πιστός σύμμαχος

Αν θέλετε να χάσετε βάρος σωστά και βιώσιμα, πρέπει να απαλλαγείτε από τις προκαταλήψεις ότι μπορείτε να χάσετε βάρος γρήγορα και αβίαστα με την τακτική λήψη των κατάλληλων φαρμάκων.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν φόρμουλες για πολύ γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά ο οργανισμός επανέρχεται με δυσκολία και κινδυνεύει με το φαινόμενο “YOYO”, δηλαδή να ξαναπάρει βάρος τόσο γρήγορα όσο έχασε. Μακροπρόθεσμα, καμία θεραπεία δεν θα έχει καμία επίδραση στον οργανισμό.

Επομένως, είναι σημαντικό να χάνετε το υπερβολικό βάρος με λογικό τρόπο, ώστε να μην βλάπτετε τον οργανισμό. Μακροπρόθεσμα, η απώλεια 2 κιλών το μήνα είναι πιο ωφέλιμη από την απώλεια 10 κιλών σε 3 εβδομάδες.

Ενημέρωση: Το προϊόν Alli δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αποτελεσματικότητα του Alli

Το Alli είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αδυνατίσματος εάν τα συνοδευτικά μέτρα τηρούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Είναι επίσης σημαντικό να τροποποιήσετε τον τρόπο ζωής σας μόλις επιτύχετε αποτελέσματα. Διαφορετικά, είναι δυνατόν να ξαναπάρει κανείς βάρος πολύ γρήγορα και να συμπεράνει λανθασμένα ότι το προϊόν είναι αναποτελεσματικό.

Η κάψουλα πρέπει να λαμβάνεται μία φορά μετά ή με κάθε γεύμα. Μπορεί να λαμβάνεται έως και μία ώρα μετά το φαγητό. Ωστόσο, εάν παραλείψετε ένα γεύμα, δεν υπάρχει λόγος να το πάρετε.

Ενώ οι απόψεις των πελατών διαφέρουν σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, η GSK πήρε το θάρρος να πραγματοποιήσει δοκιμές σε ανθρώπινα πειραματόζωα για να αποδείξει την αλήθεια του προϊόντος της.

Κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το εργαστήριο της GSK

Προκειμένου να αποδειχθεί η πραγματική αποτελεσματικότητα του Alli, το εργαστήριο της GSK πραγματοποίησε μια σειρά κλινικών δοκιμών σε μεγάλο αριθμό εθελοντών.

Οι δύο πρώτες κλινικές δοκιμές διήρκεσαν περίπου 2 χρόνια και αφορούσαν περισσότερα από 1.350 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο ΔΜΣ τους ήταν μεγαλύτερος ή ίσος με 28 kg/m².

Ορισμένα από αυτά τα άτομα έλαβαν το φάρμακο Alli, ενώ άλλα έλαβαν μια εφάπαξ δόση φαρμάκου εικονικού φαρμάκου (χωρίς δραστικά συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του βάρους). Και τα δύο πειράματα συνοδεύονταν από δίαιτα και αθλητική παρακολούθηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ούτε οι ασθενείς ούτε οι γιατροί γνώριζαν ακριβώς τι είδους θεραπεία τους χορηγήθηκε, ώστε να μην επηρεαστούν τα αποτελέσματα.

alli
Έχουν διεξαχθεί μελέτες στο εργαστήριο της GSK για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του Alli

Πραγματοποιήθηκε μια μελέτη ελέγχου στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 άτομα που λάμβαναν εικονικό φάρμακο για 4 μήνες και είχαν ΔΜΣ μεταξύ 25 και 28 kg/m².

Το πρωταρχικό καταληκτικό σημείο αυτής της σειράς κλινικών μελετών ήταν η μεταβολή του βάρους των ατόμων.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν

Στο τέλος της αντίστοιχης διάρκειας, το Alli αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από τα εικονικά φάρμακα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα άτομα με ΔΜΣ μεγαλύτερο από 28 kg/m² παρουσίασαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από εκείνα με ΔΜΣ μεταξύ 25 και 28 kg/m².

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι ασθενείς έχασαν περισσότερα από 4,8 kg σε ένα έτος θεραπείας, σε σύγκριση με 3,2 kg για τους ασθενείς με εικονικό φάρμακο.

Ένα άλλο εύρημα ήταν ότι τα άτομα που έλαβαν θεραπεία με Alli παρουσίασαν σημαντική μείωση των επιπέδων χοληστερόλης σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν σαφώς ότι η θεραπεία δεν βλάπτει τον οργανισμό προκαλώντας του υπερβολική γρήγορη απώλεια βάρους.

Ενημέρωση: Το προϊόν Alli δεν διατίθεται πλέον προς πώληση- το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

Κίνδυνοι από τη λήψη του Alli

Παρόλο που το Alli είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν αδυνατίσματος, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται απαραίτητα για παρενέργειες, αλλά για πιθανές περιπτώσεις διαταραχών που συνδέονται με τη χρήση του.

Ανεπάρκεια βιταμινών

Η τακτική λήψη του Alli σταματά το σώμα από το να προσλαμβάνει λίπος. Ως αποτέλεσμα, είναι αδύνατο για τον οργανισμό να αφομοιώσει σωστά τις λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως οι βιταμίνες A, D, E και K.

Με τη μακροχρόνια θεραπεία, υπάρχει κίνδυνος ανεπάρκειας αυτών των βιταμινών. Επομένως, συνιστάται η λήψη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής για την αντιστάθμιση αυτής της ανεπάρκειας.

Μη έγκαιρη διάρροια

Δεδομένου ότι σχεδόν όλο το λίπος από την τροφή εκκενώνεται άμεσα, τα άτομα που λαμβάνουν Alli μπορεί να υποστούν ξαφνική διάρροια ή λιπώδη μετεωρισμό, που μπορεί να είναι σχετικά ενοχλητικά.

Για την αποφυγή τέτοιων ενοχλήσεων, συνιστάται η τήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ιδίως τις εργάσιμες ημέρες.

Αντενδείξεις, προφυλάξεις κατά τη χρήση και ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χρήση του Alli

Αντενδείξεις

Το Alli δεν πρέπει να συνταγογραφείται σε άτομα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Δυσανεξία στην ορλιστάτη ή σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του Alli ,
 • Χρόνια δυσαπορρόφηση: πρόκειται για μια σοβαρή διαταραχή που συνδέεται με την απορρόφηση των τροφίμων, τα αίτια της οποίας μπορεί να είναι η δυσανεξία στη γλουτένη, στο αγελαδινό γάλα, η παγκρεατική ανεπάρκεια ή η νόσος του Crohn,
 • Χολόσταση: πρόκειται για μια ασθένεια που προκαλεί μείωση της έκκρισης της χολής, οδηγώντας σε προβλήματα με τη μεταφορά των χολικών οξέων από το ήπαρ στο έντερο,
 • Εγκυμοσύνη ή θηλασμός,
 • Παιδιά κάτω των 18 ετών.

Προειδοποιήσεις

Ορισμένες προειδοποιήσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ιδιαίτερα από άτομα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Οι διαβητικοί που υποβάλλονται σε αντιδιαβητική αγωγή ενδέχεται να παρουσιάσουν βελτίωση του μεταβολισμού. Επομένως, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια θεραπεία με βάση το Alli, προκειμένου να προσαρμοστούν οι δύο θεραπείες μεταξύ τους,
 • Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπερχοληστερολαιμία συχνά παρατηρούν βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους μετά την απώλεια βάρους που προκαλεί η θεραπεία με Alli. Επομένως, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον παθολόγο σας πριν από την αναπροσαρμογή της θεραπείας σας,
 • Πριν αρχίσουν να παίρνουν το Alli, τα άτομα με νεφρική νόσο συνιστάται να συμβουλεύονται τον παθολόγο τους. Αυτό συμβαίνει διότι, σε σχετικά σπάνιες περιπτώσεις, η ορλιστάτη έχει επιδράσεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση,
alliΤο
Alli δεν συνιστάται για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, υπέρταση ή νεφρική νόσο.

Παρενέργειες

Αρχικές επιδράσεις

Η μακροχρόνια χρήση του Alli μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες. Ωστόσο, τα συμπτώματα που περιγράφονται παρακάτω μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην εμφανιστούν καθόλου.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών λήψης του φαρμάκου, είναι πιθανό να εμφανιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Φούσκωμα που ακολουθείται από λιπαρή έκκριση ,
 • Ξαφνική και επείγουσα ανάγκη για επίσκεψη στην τουαλέτα,
 • Εκπομπή λίπους χωρίς κόπρανα,
 • Ίχνη λίπους στα εσώρουχα και, δυστυχώς, στα ρούχα.

Οι φαρμακοποιοί της GSK προτείνουν επίσης να φοράτε μαύρο παντελόνι κατά τις πρώτες εβδομάδες της θεραπείας ή να παίρνετε μαζί σας μια αλλαξιά ρούχα για να μην χρειαστεί να τα αγοράσετε βιαστικά.

Σοβαρά συμπτώματα

Μπορεί επίσης να εμφανιστούν και άλλα πιο σοβαρά συμπτώματα:

 • Αλλεργικές αντιδράσεις όπως κνησμός, πρήξιμο του προσώπου, δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και λιποθυμία,
 • Ορθική αιμορραγία, με αιματηρές και μερικές φορές επώδυνες κενώσεις,
 • Παγκρεατίτιδα, με κοιλιακό και οσφυαλγία, ακολουθούμενη από εμετό, ναυτία και πυρετό,
 • Ηπατίτιδα ποικίλης σοβαρότητας, με συμπτώματα όπως κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού των ματιών ή σκουρόχρωμα ούρα,
 • Διβερτικουλίτιδα, ένας τύπος φλεγμονής του παχέος εντέρου που εκδηλώνεται με χρόνιο πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα και υποτροπιάζουσα δυσκοιλιότητα.

Σχεδόν όλα αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της θεραπείας. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς ο οργανισμός αρχίζει να προσαρμόζεται σε έναν νέο τρόπο ζωής.

Ενημέρωση: Το προϊόν Alli δεν είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση, το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Σε περίπτωση θεραπείας με το Alli ή άλλα φάρμακα που περιέχουν υψηλά επίπεδα ορλιστάτης, υπάρχουν ορισμένες ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις φαρμάκων.

 • Κυκλοσπορίνη: έχει παρατηρηθεί μείωση των επιπέδων της κυκλοσπορίνης όταν λαμβάνεται ταυτόχρονα με το Alli. Αυτό οδηγεί σε προοδευτική μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία εκθέτει τον οργανισμό σε διάφορες λοιμώξεις και ασθένειες,
 • Βαρφαρίνη: κατά τη λήψη αντιπηκτικών από του στόματος σε συνδυασμό με το Alli, μπορεί να προκύψουν περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβείς αλληλεπιδράσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαγορεύεται η ταυτόχρονη θεραπεία με αυτά τα δύο φάρμακα,
 • Λεβοθυροξίνη: μπορεί να εμφανιστεί μια μη φυσιολογική μεταβολή του ρυθμού υποθυρεοειδισμού στον οργανισμό εάν αυτά τα δύο φάρμακα λαμβάνονται μαζί,
 • Αντιεπιληπτικά φάρμακα: έχουν παρατηρηθεί πιο χρόνιοι σπασμοί σε επιληπτικούς ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία τόσο για την επιληψία όσο και για την ορλιστάτη.

Πόσο κοστίζει;

Στη Γαλλία, το Alli έπαψε να πωλείται στα φαρμακεία πριν από πολλά χρόνια, μετά από απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM). Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι δυνατή η αγορά του σε όλη την Ευρώπη και σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Διατίθενται επίσης παραδόσεις κατ’ οίκον για να διευκολυνθεί η αγορά σας.

Η τιμή ενός μπουκαλιού Alli κυμαίνεται μεταξύ 50 και 75 ευρώ, ανάλογα με το εξειδικευμένο κατάστημα που επισκέπτεστε. Συμπεριλάβετε επίσης την τιμή ενός πολυβιταμινούχου συμπληρώματος (περίπου 20 €), το οποίο είναι απαραίτητο για τη θεραπεία σας.

Σε κάθε περίπτωση, η συνολική τιμή είναι περίπου 75 έως 95 € για ένα μπουκάλι Alli και ένα μπουκάλι πολυβιταμινών ή για θεραπεία ενάμιση μήνα. Το πακέτο σας θα παραδοθεί απευθείας στο σπίτι σας ή σε ένα σημείο αναμετάδοσης.

Ωστόσο, μη διστάσετε να συγκρίνετε τις τιμές σε διάφορους ιστότοπους για να βρείτε την καλύτερη προσφορά που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να χάσετε βάρος ταυτόχρονα.

Συνολική γνώμη για το Alli

Η γνώμη μου για το προϊόν είναι αρκετά καλή. Παρόλο που είναι ένα συνθετικό προϊόν με το μερίδιο των παρενεργειών του, είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Δεύτερον, παρόλο που τα περισσότερα φαρμακεία στη Γαλλία έχουν σταματήσει να το διανέμουν, δεν είναι ασυνήθιστο να το βρίσκει κανείς σε ιστοσελίδες διαδικτυακών αγορών, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη την αγορά χάρη στην υπηρεσία παράδοσης. Επιπλέον, περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιτύχει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το Alli, γεγονός που ενισχύει την μάλλον ευνοϊκή μου γνώμη.

Ενημέρωση: Το προϊόν Alli δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο έχει διατηρηθεί για ενημερωτικούς σκοπούς. Εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες ακριβώς παρακάτω.

Οι εναλλακτικές λύσεις

Εδώ είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις για το Alli: