Φυσικοί λιποδιαλύτες: ποιες τροφές είναι οι πιο αποτελεσματικές;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ψάχνετε έναν τρόπο να χάσετε βάρος χωρίς να χρειάζεται να κάνετε έντονη άθληση ή να υιοθετήσετε μια πολύ αυστηρή δίαιτα; Οι φυσικοί λιποδιαλύτες είναι ισχυροί σύμμαχοι αδυνατίσματος. Διεγείρουν το μεταβολισμό και την καύση της λιπόλυσης (λίπος). Αυτό το λίπος αποβάλλεται και δεν αποθηκεύεται πλέον στο σώμα. Αυτή είναι μια σημαντική φάση για το αποτελεσματικό αδυνάτισμα της σιλουέτας σας, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να σας προσφέρω μια σύγκριση των διαφόρων προϊόντων και να σας δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Περίληψη

Ο καλύτερος φυσικός καυστήρας λίπους: PhenQ, η νούμερο 1 επιλογή μας

Τι είναι το PhenQ;

Το PhenQ είναι ένα προϊόν αδυνατίσματος σχεδιασμένο για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Έχει σχεδιαστεί σε πιστοποιημένα εργαστήρια ορθής παρασκευαστικής πρακτικής και πιστοποιημένα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο όμιλος Bauer DMCC ήταν ο πρώτος που το προσέφερε στην αγορά συμπληρωμάτων διατροφής.

PhenQ en bouteille
Φυσικός καυστήρας λίπους Phenq

Το PhenQ πωλείται σε μορφή δισκίων, με ένα κουτί να περιέχει εξήντα δισκία. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του δραστικού συστατικού αδυνατίσματος, σε αντίθεση με τα συνήθη συμπληρώματα διατροφής, έγκειται στη φόρμουλά του, η οποία αποτελείται από φυσικά εκχυλίσματα. Ως εκ τούτου, απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό από ό,τι τα προϊόντα που βασίζονται σε χημικές ουσίες.

Το PhenQ προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τρόπους ζωής. Η αποτελεσματικότητά του παραμένει αισθητή, ακόμη και χωρίς έντονη σωματική δραστηριότητα ή δραστική δίαιτα. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγη άθληση για να επιτύχετε γρήγορα το στόχο σας.

Ένα προϊόν από φυσικά συστατικά

Η αποτελεσματικότητα του PhenQ έγκειται στη φυσική του σύνθεση, την οποία θα περιγράψω τώρα λεπτομερώς. Κάθε δισκίο περιέχει μια εξαιρετική επιλογή φυσικών συστατικών:

 • Καφεΐνη: 142,5 mg ,
 • Πικολινικό χρώμιο: 10 mg ,
 • L-καρνιτίνη: 150 mg ,
 • Capsicum: 8 mg ,
 • Βιταμίνη Β3: 4,5 mg ,
 • Πιπερίνη: 3 mg ,
 • Μαγνήσιο: 25 mg ,
 • Θειικός χαλκός: 1 mg ,
 • Nopal: 20 mg ,
 • α-Lacys reset που περιέχει α-λιποϊκό οξύ, μαγνήσιο και κυστεΐνη: 25 mg.

Ένα από τα συστατικά αστέρι του PhenQ είναι η L-καρνιτίνη. Εκτός από τις λιποδιαλυτικές επιδράσεις της, η L-καρνιτίνη παρέχει ενέργεια, βελτιστοποιώντας τη λειτουργία του οργανισμού.

Το πικολινικό χρώμιο ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Βοηθά το σώμα να χρησιμοποιεί σωστά τη ζάχαρη και να τη μετατρέπει σε ενέργεια. Λειτουργεί επίσης ως κατασταλτικό της όρεξης, ελέγχοντας την επιθυμία για τσιμπολόγημα.

Η λιποφάγος δράση της καφεΐνης δεκαπλασιάζεται όταν συνδυάζεται με αθλητική δραστηριότητα. Η ουσία αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και διεγείρει το μεταβολισμό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αδυνατιστική της δράση είναι πιο έντονη στους νέους ανθρώπους απ’ ό,τι στους ηλικιωμένους, που κάνουν καθιστική ζωή.

Το Nopal, από την πλευρά του, είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται συχνά ως μέρος μιας θεραπείας για την καταπολέμηση του διαβήτη. Επιβραδύνει και μπορεί ακόμη και να μπλοκάρει την αφομοίωση των σακχάρων, μια απαραίτητη διαδικασία για τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη. Η διαδικασία αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον για το αδυνάτισμα.

Ποιες είναι οι κύριες δράσεις της στο σώμα;

Το PhenQ μειώνει την αφομοίωση των λιπών

Το nopal που περιέχεται στον φυσικό λιποδιαλύτη PhenQ περιορίζει την απορρόφηση των λιπών κατά την πέψη χάρη στην περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες. Για να το κάνει αυτό, δρα στο γαστρεντερικό σύστημα έτσι ώστε να αφομοιώνει λιγότερες λιπαρές ουσίες. Αυτά τα λίπη στη συνέχεια αποβάλλονται από το σώμα κατά την αφόδευση.

Φέρνει ξεκούραση και ευεξία στο σώμα

Οι δίαιτες αδυνατίσματος μπορεί να αποτελέσουν πηγή άγχους για τους ασκούμενους. Είναι κουραστικές και προκαλούν άγχος, ειδικά για τα άτομα που περνούν μια φάση προσαρμογής. Σε αυτό το σημείο έρχεται η PhenQ, με την ενδιαφέρουσα περιεκτικότητά της σε μαγνήσιο, απαραίτητο για τον έλεγχο του νευρικού συστήματος. Η αφομοίωση αυτής της ουσίας προάγει την ευεξία και βοηθά το σώμα να ξεκουραστεί σωστά.

Βελτιστοποιεί τη δαπάνη θερμίδων

Η περιεκτικότητα της PhenQ σε καψαϊκίνη είναι απαραίτητη για την ενθάρρυνση του σώματος να καίει θερμίδες, μέρα και νύχτα. Η ουσία αυτή αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος για να βοηθήσει τη διαδικασία. Εκτός από το δισκίο, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή τη δράση αδυνατίσματος καταναλώνοντας πιπέρι τσίλι, ένα προϊόν που περιέχει καλή ποσότητα καψαϊκίνης.

Περιορίζει την κακή χοληστερόλη στο αίμα

Η πιπερίνη που περιέχεται στο PhenQ βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Η ουσία αυτή προλαμβάνει τα καρδιακά προβλήματα που προκαλούνται κυρίως από δυσλειτουργία του μεταβολισμού των λιπών. Βρίσκεται επίσης σε μπαχαρικά όπως το πιπέρι.

Μειώνει την επιθυμία για τσιμπολόγημα

Το τσιμπολόγημα είναι γενικά ένα σνακ μεταξύ των τριών κύριων γευμάτων. Είναι επιζήμια για ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Ωστόσο, η στέρησή τους από τον εαυτό σας μπορεί να οδηγήσει σε κρίσεις κατάθλιψης. Ευτυχώς, το capsomax και οι ίνες nopal δρουν ως ρυθμιστές της όρεξης, απαραίτητοι για το αίσθημα πληρότητας.

Ελέγχει τον γλυκαιμικό δείκτη

Η περίσσεια σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και διαβήτη τύπου 2. Το Nopal και το πικολινικό χρώμιο ελέγχουν τον γλυκαιμικό δείκτη του αίματος. Βοηθούν το σώμα να επεξεργάζεται σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα για να μην αποθηκεύονται στον λιπώδη ιστό.

Υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με τη λήψη αυτού του προϊόντος;

Το PhenQ είναι κατάλληλο για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών, των γυναικών και των χορτοφάγων. Είναι λιγότερο κατάλληλο για διαβητικούς, εγκύους/ θηλάζουσες γυναίκες και άτομα κάτω των 18 ετών.

Ο λιποδιαλύτης δεν παρουσιάζει σημαντικούς κινδύνους, εκτός από την υπερβολική καφεΐνη για τους βαριά πότες καφέ. Κατά τα άλλα, αυτό το συμπλήρωμα διατροφής δεν έχει σημαντικές παρενέργειες χάρη στη φόρμουλα των φυσικών εκχυλισμάτων του.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι χρήστες έχουν παραπονεθεί για πονοκεφάλους, ναυτία, προβλήματα ύπνου ή στομαχικές διαταραχές. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σε αυτές τις περιπτώσεις. Και αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ζητάτε πάντα τη συμβουλή ενός επαγγελματία πριν ξεκινήσετε μια πορεία θεραπείας.

Πώς παίρνω το Phenq;

Το κουτί των εξήντα δισκίων αντιστοιχεί σε μια πορεία θεραπείας 30 ημερών. Συνιστάται να λαμβάνετε ένα χάπι μετά τα κύρια γεύματα, το πρωί μετά το πρωινό και ένα άλλο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Αποφύγετε τη λήψη του μετά τις 15:00 για να αποφύγετε διαταραχές του ύπνου. Είναι καλύτερο να τηρείτε τη συνιστώμενη δόση.

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι επιτυγχάνεται απώλεια βάρους περίπου 1 kg ανά εβδομάδα. Σε περίπτωση δυσαρέσκειας διατίθεται επίσης ένα σύστημα επιστροφής χρημάτων. Αν και είναι δυνατόν να ακολουθήσετε μια πορεία θεραπείας για αρκετούς μήνες, συνιστώ να ζητήσετε τη συμβουλή ενός γιατρού σχετικά με το χρονικό διάστημα που πρέπει να το πάρετε, ανάλογα με το προφίλ και την κατάστασή σας.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ PHENQ


 • Δωρεάν αποστολή
 • Γίνετε μέλος σε πάνω από 190.000 ικανοποιημένους πελάτες
 • Μέχρι 2 δωρεάν φιάλες
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών
3 bouteilles de Phenq

Παραγγείλετε το PHENQ τώρα στην επίσημη ιστοσελίδα

Η σύγκρισή μας με τις καλύτερες φυσικές τροφές που καίνε το λίπος

Λεμόνι

Δράσεις

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό λιποδιαλυτικό, απαραίτητο για την επίτευξη ενός στόχου απώλειας βάρους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος μιας θεραπείας αδυνατίσματος χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητά του σε θερμίδες. Προωθεί το αδυνάτισμα όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή. Τα εσπεριδοειδή έχουν επίσης αποτοξινωτικές και πεπτικές ιδιότητες.

Citron
Το λεμόνι είναι ένα φυσικό απολιπαντικό

Παρασκευάσματα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επωφεληθείτε από τα οφέλη του λεμονιού είναι να το συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Αναμείξτε το χυμό του σε ένα ποτήρι ζεστό ή κρύο νερό. Πιείτε το. Περιμένετε περίπου τριάντα λεπτά πριν φάτε.

Πίνετε νερό με λεμόνι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη. Το ρόφημα θα βοηθήσει το σώμα σας να χάσει λίπος και να χάσει βάρος.

Καφές

Δράσεις

Ο καφές είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος αδυνατίσματος χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε καφεΐνη. Η καφεΐνη χαρακτηρίζεται από τις ενεργοποιητικές και διουρητικές της ιδιότητες. Η ουσία είναι επίσης γνωστή για την ικανότητά της να απελευθερώνει γρήγορα το σώμα από το λίπος και το νερό, μέσω μιας λειτουργίας αποβολής. Είναι επίσης ένα κατασταλτικό της όρεξης. Διεγείρει επίσης την καύση θερμίδων.

Café
Καφές, ένα ρόφημα με πολλαπλές αρετές

Παρασκευάσματα

Ένα απλό φλιτζάνι καφέ το πρωί ή κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ωστόσο, αποφύγετε να τον πίνετε μετά τις 3 το απόγευμα για να αποφύγετε προβλήματα ύπνου. Πίνετε το ρόφημα με μέτρο για να περιορίσετε το άγχος και να χωρίσετε την κατανάλωσή του.

Η τακτική κατανάλωση νερού μαζί με τον καφέ αυξάνει την αποτελεσματικότητά του ως κατασταλτικό της όρεξης. Αυτή η συμβουλή μειώνει επίσης τις πιθανότητες να πέσετε θύμα αϋπνίας.

Κόκκινη πιπεριά τσίλι

Δράσεις

Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι περιέχουν πιπεριά, μια ουσία εμπλουτισμένη με καψαϊκίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την πικάντικη γεύση και την αίσθηση της θερμότητας. Χρησιμοποιείται τακτικά ως μέρος μιας δίαιτας αδυνατίσματος για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων. Διεγείρει το βασικό μεταβολικό σύστημα του οργανισμού παράγοντας θερμογένεση. Αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την καύση θερμίδων και την άντληση των αποθεμάτων λίπους και σακχάρου.

Piment rouge
Κόκκινο πιπέρι τσίλι

Παρασκευάσματα

Επιλέξτε τις ακόλουθες κόκκινες πιπεριές τσίλι: serranos, jalapeño και habanero, φρέσκες ή σε σκόνη. Αυτές είναι οι λιποδιαλυτικές ποικιλίες που είναι οι καταλληλότερες για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους.

Πασπαλίστε αυτές τις ποικιλίες κόκκινου τσίλι στο δείπνο ή το γεύμα σας για τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν απευθείας με άλλα συστατικά.

Τζίντζερ

Δράσεις

Το τζίντζερ χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, η οποία είναι απαραίτητη για την καύση θερμίδων. Βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους, αν ο στόχος σας είναι να έχετε επίπεδη κοιλιά. Οι ερευνητές της Σχολής Διατροφικών Επιστημών και Διαιτολογίας έχουν μελετήσει προσεκτικά αυτό το τρόφιμο. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ικανή να ρυθμίζει τον γλυκαιμικό δείκτη σε διαβητικούς τύπου 2.

Gingembre
Το τζίντζερ αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος

Παρασκευάσματα

Η παρασκευή ενός αφεψήματος από τζίντζερ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Τρίψτε μια μικρή ποσότητα και αφήστε το να εμποτιστεί σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για περίπου δέκα λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Απολαύστε το.

Guarana

Δράσεις

Το Guarana είναι ένα λιποφάγο που χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα σε μια δίαιτα αδυνατίσματος. Το πλεονέκτημά της έγκειται στην περιεκτικότητά της σε καφεΐνη, γεγονός που την καθιστά αποτελεσματική για τη μείωση του λίπους στους γλουτούς και τους μηρούς. Είναι επίσης ένα κατασταλτικό της όρεξης, απαραίτητο αν δεν θέλετε να ενδώσετε στο τσιμπολόγημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνεταιρισμό Φυτοθεραπείας, τα παιδιά κάτω των 16 ετών και τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση δεν πρέπει να το λαμβάνουν.

guarana
Η γκουαρανά είναι λιποφάγος

Παρασκευάσματα

Άνδρες και γυναίκες μπορούν να καταναλώσουν γκουαρανά χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί να ληφθεί με τη μορφή ποτών, καψουλών, υγρών εκχυλισμάτων ή αναβράζοντων δισκίων. Επιλέξτε το σκεύασμα που σας ταιριάζει καλύτερα. Μια ημερήσια δόση μεταξύ 1 και 3 g είναι επαρκής.

Κουρκουμάς

Δράσεις

Η τακτική κατανάλωση κουρκουμά έχει αντίκτυπο στο βάρος στη ζυγαριά. Αυτό το μπαχαρικό σας βοηθά να χάσετε βάρος χάρη στην περιεκτικότητά του σε κουρκουμίνη. Διεγείρει την πέψη και βοηθά τον οργανισμό να αφομοιώσει τη γλυκόζη. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Αυτός ο φυσικός λιποδιαλύτης είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη C, β-καροτένιο και αντιοξειδωτικά.

curcuma
Ο κουρκουμάς είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μπαχαρικό

Παρασκευάσματα

Η αδυνατιστική δράση του κουρκουμά είναι πιο αισθητή όταν συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι. Η κουρκουμίνη απορροφάται μόνο εν μέρει από τον οργανισμό, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να συνδυάζεται με ένα άλλο μπαχαρικό.

Ανακατέψτε αυτά τα συστατικά σε ένα φλιτζάνι νερό που σιγοβράζει, αφήστε να εμποτιστεί για 10 λεπτά, σουρώστε και απολαύστε:

 • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι ,
 • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη ,
 • 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι,
 • 1 ξύσμα λεμονιού.

Ανανάς

Δράσεις

Πλούσιος σε φυτικές ίνες, η τακτική κατανάλωση ανανά είναι ευεργετική για όλους, ειδικά για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Η βρομελίνη του ανανά έχει διουρητικές ιδιότητες. Αυτό το ένζυμο διεισδύει στον ιστό της κυτταρίτιδας για την εξάλειψη των λιπαρών εναποθέσεων. Σημειώστε ότι ο μίσχος είναι αυτός που περιέχει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ενζύμου, σε αντίθεση με τη σάρκα του φρούτου. Από εδώ και στο εξής, απλά πετάξτε τη φλούδα.

Ananas
Ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες

Παρασκευάσματα

Ο ανανάς είναι ένα ευπροσάρμοστο φρούτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, ιδίως ως ορεκτικό ή επιδόρπιο. Προσθέστε τον στα πιάτα σας ή καταναλώστε τον κατευθείαν. Φροντίστε όμως να τον συνδυάζετε με τρόφιμα χαμηλών θερμίδων – δείτε τις 10 κορυφαίες τροφές που καίνε το λίπος.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα ρόφημα από αυτό. Να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα της ζάχαρης που χρησιμοποιείτε. Ιδανικά, θα πρέπει να το κάνετε εντελώς χωρίς αυτήν.

πίτουρο βρώμης

Δράσεις

Το πίτουρο βρώμης είναι το μέρος που περιβάλλει τον πυρήνα της βρώμης. Αυτός ο λιποδιαλύτης εξαλείφει το λίπος που βρίσκεται σε διάφορα μέρη του σώματος κατευθύνοντάς το προς τα κόπρανα. Οι διαιτητικές ίνες του λιποδιαλύτη, αναμεμειγμένες με το γεύμα, διαλύονται πριν μετατραπούν σε πηκτή. Το σώμα δεν είναι σε θέση να τις αφομοιώσει και τις αποβάλλει με την αφόδευση. Αυτό μειώνει την ποσότητα των θερμίδων και των σακχάρων που προσλαμβάνονται.

son d avoine
Ενσωματώστε το πίτουρο βρώμης στο μενού σας

Παρασκευάσματα

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν ενσωματώνετε το πίτουρο βρώμης στη διατροφή σας. Εκτός από την απορρόφηση της ζάχαρης και του λίπους, αυτή η τροφή δεσμεύει επίσης βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, και τα στέλνει στα κόπρανα.

Επομένως, ο συνδυασμός της κατανάλωσης πίτουρου βρώμης με βιταμίνες είναι επιβεβλημένος. Το πίτουρο βρώμης είναι εύκολο στη χρήση. Απλά πασπαλίστε πάνω από ωμά λαχανικά ή σαλάτες πριν από την κατανάλωση.

Κανέλα

Δράσεις

Η κανέλα αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος χάρη στις θερμαντικές της ιδιότητες. Το σώμα καταπολεμά αυτή την υπερβολική θερμότητα για να φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Στη συνέχεια, ο μεταβολισμός επιταχύνεται, προωθώντας την καύση λίπους και την αποβολή θερμίδων. Πρόκειται για μια αποτελεσματική διαδικασία για τη γρήγορη επίτευξη του στόχου σας για αδυνάτισμα.

Cannelle
Η κανέλα αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος

Παρασκευάσματα

Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη την ημέρα είναι αρκετό για να δείτε αποτελέσματα. Πασπαλίστε με αυτή τα αλμυρά πιάτα στο πρωινό ή το μεσημεριανό γεύμα.

Μπορείτε επίσης να τη μετατρέψετε σε ρόφημα συνδυάζοντάς την με γάλα, τσάι ή έναν απλό χυμό φρούτων. Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι, αλλά πάντα σε μέτριες ποσότητες.

Μελιτζάνα

Δράσεις

Οι μελιτζάνες είναι ένα δημοφιλές λαχανικό για την περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο, βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο. Αυτό το τρόφιμο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της εντερικής διέλευσης. Έχει ισχυρή αποσυμφορητική, αποτοξινωτική και διουρητική δράση. Είναι αποτελεσματικό στην εξάλειψη του κοιλιακού λίπους.

Aubergine
Οι μελιτζάνες περιέχουν πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά

Παρασκευάσματα

Πλύνετε μια μελιτζάνα πριν την κόψετε σε κύβους. Ταυτόχρονα, φέρνετε λίγο νερό σε βρασμό σε μια κατσαρόλα πριν το ρίξετε σε ένα μαύρο δοχείο.

Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε κύβους στο δοχείο που περιέχει το βραστό νερό. Αφήστε το να σταθεί για μία ημέρα πριν το σουρώσετε. Πίνετε μισό λίτρο από το ρόφημα κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Μπορείτε να περιμένετε καλά αποτελέσματα μετά από αυτό το διάστημα.

Φράουλες

Δράσεις

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε ζάχαρη. Είναι ιδανικές για μια δίαιτα αδυνατίσματος χάρη στις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες. Έχουν διουρητική δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα φρούτα αυτά αποτελούν επίσης ένα συμπύκνωμα ενέργειας, απαραίτητο για την καταπολέμηση της κόπωσης.

Fraise
Οι φράουλες περιέχουν φυτικές ίνες

Παρασκευάσματα

Έχετε δύο επιλογές: να φάτε απευθείας τις φράουλες ή να φτιάξετε ένα ρόφημα από αυτές. Επιλέξτε φρέσκες, ώριμες, βιολογικές φράουλες. Πλύνετε τις προσεκτικά για να απαλλαγούν από τα φυτοφάρμακα.

Προσθέστε όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη στο ρόφημα, ή χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού λίγο μέλι. Μη διστάσετε να φάτε το φρούτο πριν από ένα γεύμα για να πάρετε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

Ακτινίδια

Δράσεις

Η υψηλή περιεκτικότητα του ακτινιδίου σε βιταμίνη C το κατατάσσει στην κατηγορία των τροφών αδυνατίσματος. Όταν καταναλώνεται τακτικά, η βιταμίνη αυτή διεγείρει την καρνιτίνη. Η διαδικασία αυτή μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια. Συνεπώς, συμβάλλει στην προσπάθεια για επίπεδη κοιλιά. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα κατασταλτικά της όρεξης. Εκτός από την επίδραση αδυνατίσματος, η τακτική κατανάλωση βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας.

kiwi
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C

Παρασκευάσματα

Για επιδόρπιο, τα ακτινίδια μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή σε σαλάτα με άλλα φρούτα. Απλά φροντίστε να διατηρήσετε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη στο ελάχιστο ή ακόμα και να μην το χρησιμοποιήσετε.

Η παρασκευή ενός smoothie με ακτινίδια είναι επίσης μια καλή ιδέα. Πιείτε το πριν από ένα γεύμα ή όταν πεινάτε, για να επωφεληθείτε πλήρως από τις βιταμίνες Α, Ε και τα μέταλλα.

Πιπέρι

Δράσεις

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πιπερίνη, το μαύρο πιπέρι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς λιποδιαλύτες. Έχει αδυνατιστική δράση και φαρμακευτικές ιδιότητες. Όταν καταναλώνεται τακτικά, απελευθερώνει τον οργανισμό από τις τοξίνες διεγείροντας την παραγωγή χολής στο συκώτι. Προωθεί την υγιή πέψη και περιορίζει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης.

poivre
Η δράση του πιπεριού προέρχεται από την πιπερίνη

Παρασκευάσματα

Προσθέστε πάντα πιπέρι στα αλμυρά πιάτα σας για να απολαύσετε την ελαφρώς πικάντικη γεύση και το εξαιρετικό άρωμα αυτού του μπαχαρικού. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τη χρήση πιπεριού εάν λαμβάνετε φάρμακα. Το πιπέρι προάγει την απορρόφηση των φαρμάκων.

Τα άτομα που πάσχουν από αιμορροΐδες, έλκος στομάχου ή έντονη εφίδρωση συνιστάται να μην το παίρνουν.

Μπρόκολο

Δράσεις

Το μπρόκολο είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμα. Διευκολύνει την εντερική διέλευση χάρη στην ικανότητά του να διεγείρει τον οργανισμό να δαπανά ενέργεια. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά το καθιστά ιδανικό για την κάλυψη διατροφικών κενών. Αυτό το λαχανικό που καίει το λίπος περιέχει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

brocoli
Το μπρόκολο διευκολύνει την εντερική διέλευση

Παρασκευάσματα

Χρειάζεστε τα ακόλουθα συστατικά για να φτιάξετε μια λιποφαγική σούπα με βάση το μπρόκολο:

 • 400 γραμμάρια μπρόκολο ,
 • ½ κρεμμύδι,
 • 1 πρέζα κουρκουμά ,
 • 75 cl νερό,
 • αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό πριν προσθέσετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Πλύνετε το μπρόκολο πριν κόψετε τους μίσχους και τα μπουκετάκια σε πολλά κομμάτια. Τοποθετήστε τα κοτσάνια στην κατσαρόλα και προσθέστε τον κουρκουμά. Σκεπάστε και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά.

Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, επιστρέψτε τα μπουκετάκια στην κατσαρόλα και αφήστε τα για άλλα δέκα λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε.

Φλούδες κρεμμυδιού

Δράσεις

Αν και ελάχιστα γνωστή, η φλούδα του κρεμμυδιού, όπως και ο βολβός, είναι ένας ισχυρός φυσικός λιποδιαλύτης. Αποτρέπει την αποθήκευση ή το σχηματισμό στρωμάτων λίπους στο σώμα. Αποτρέπει την κατακράτηση λίπους, η οποία ευθύνεται για την κυτταρίτιδα στους μηρούς και αλλού. Σας βοηθά να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και να χάσετε βάρος γρήγορα.

pelure d'oignon
Η φλούδα κρεμμυδιού έχει πολλές αρετές

Παρασκευάσματα

Η παρασκευή τσαγιού από φλούδες κρεμμυδιού θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Πάρτε μια χούφτα φλούδες και βάλτε τις σε ένα μεγάλο ποτήρι με βραστό νερό. Αφήστε το να εμποτιστεί για 5 λεπτά πριν το σουρώσετε. Απολαύστε το κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι διαφορετικοί τύποι τροφών που καίνε το λίπος

Καυστήρες λίπους με κατασταλτική δράση στην όρεξη

Η πηκτίνη που περιέχεται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος που σας βοηθά να συνεχίσετε τα τρία κύρια γεύματά σας, χωρίς να υποκύψετε σε τσιμπολογήματα. Μόλις εισέλθει στο στομάχι, δημιουργεί ένα είδος πηκτής που περιβάλλει το λίπος που αφομοιώνεται από τον οργανισμό και το αποβάλλει.

Ακολουθούν μερικά λιποβόρα με ιδιότητες καταστολής της όρεξης:

 • Μελιτζάνα,
 • πίτουρο βρώμης.

Καυστήρες λίπους, πηγές βιταμινών

Η διατροφή πρέπει να περιέχει αρκετές βιταμίνες για να καλύψει τις ανάγκες της καλής υγείας. Πολλοί φυσικοί λιποδιαλύτες έχουν το πλεονέκτημα ότι περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για την καταπολέμηση της αύξησης του σωματικού βάρους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ :

 • Λεμόνι ,
 • Κουρκουμά,
 • Κόκκινο τσίλι.

Καυστήρες λίπους πλούσιοι σε φυτικές ίνες

Οι διαιτητικές ίνες είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας που δεν μπορεί να χωνευτεί. Έχουν αποτέλεσμα κορεσμού. Υποστηρίζουν το στόχο σας για καύση λίπους σε σχεδόν κάθε σημείο του σώματος. Περιορίζουν την ποσότητα του λίπους που απορροφάται από το σώμα.

Οι διαιτητικές ίνες έχουν επίσης τη δύναμη να μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Προσέξτε, ωστόσο, να μην τρώτε πολλές φυτικές ίνες μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα. Το σώμα χρειάζεται να αφομοιώσει μια καλή δόση υδατανθράκων μετά την άσκηση για να ανακάμψει σωστά και να τονώσει τον αναβολισμό των μυών.

Σας συνιστώ να στραφείτε σε αυτά τα φυσικά λιποφάγα προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες:

 • Λαχανικά: μπρόκολο και μελιτζάνα,
 • Φρούτα: ανανάς, φράουλα, ακτινίδιο ή μήλο.

Λιποδιαλύτες χαμηλών θερμίδων

Οι τροφές με χαμηλές θερμίδες που καίνε το λίπος συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες ενθαρρύνει την άντληση άλλων πηγών θερμίδων για την πέψη της τροφής.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για τη μείωση του σωματικού λίπους. Είναι απαραίτητη για μια πιο λεπτή σιλουέτα και ένα επίπεδο στομάχι. Μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων συνδυάζεται με τις αντίστοιχες πλούσιες σε φυτικές ίνες και ενεργά μόρια για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επιλέξτε αυτές τις τροφές για να δημιουργήσετε μια συνταγή χαμηλών θερμίδων:

 • Καφές: 9 θερμίδες ,
 • Ακτινίδια: 61 θερμίδες,
 • Μελιτζάνα: 25 θερμίδες,
 • Ανανάς: 50 θερμίδες.

Ενεργά μόρια καύσης λίπους

Το φαινόμενο της λιπόλυσης μετασχηματίζει τα μεγάλα μόρια λιπαρών οξέων που βρίσκονται καταχωνιασμένα στα λιποκύτταρα σε μικρά μόρια ελεύθερων λιπαρών οξέων. Τα τελευταία καίγονται εύκολα και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Επομένως, είναι ισχυροί λιποφάγοι, απαραίτητοι για την απώλεια βάρους.

Πολλές τροφές έχουν το πλεονέκτημα ότι περιέχουν ενεργά μόρια:

 • Πράσινο τσάι ,
 • Καφές,
 • Guarana.

Πώς λειτουργούν οι φυσικοί λιποδιαλύτες;

Οι κύριοι ρόλοι τους

Το φαινόμενο της ενεργειακής ισορροπίας είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους. Περιλαμβάνει τη χρήση περισσότερων θερμίδων από όσες καταναλώνει ο οργανισμός. Επομένως, πρέπει να ξοδεύετε περισσότερα ή να μειώνετε τα γεύματά σας για να επιτύχετε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο όταν έχετε την ανάγκη να τσιμπολογάτε ή όταν οι περιστάσεις σας οδηγούν να τρώτε περισσότερο από τη σωστή ποσότητα.

Εκεί έρχεται ένας φυσικός λιποδιαλύτης να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, με :

 • Διεγείροντας και βελτιστοποιώντας το μεταβολισμό σας,
 • Σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι,
 • Ενεργοποιώντας την καύση του λίπους.

Πώς λειτουργεί

Οι λιποδιαλύτες δρουν με διαφορετικούς τρόπους στο σώμα, αλλά όλοι στοχεύουν στην απώλεια βάρους. Έχουν ιδιότητες αδυνατίσματος. Αυτές λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα με το φυσικό προϊόν. Ορισμένα τρόφιμα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ άλλα αποβάλλουν το λίπος απευθείας.

Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται εξαρτάται από τον αριθμό των συνδυασμών των κατηγοριών λιποδιαλυτών που χρησιμοποιούνται. Όσο περισσότερους συνδυάζετε, τόσο πιο γρήγορα χάνετε βάρος. Παρ’ όλα αυτά, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο εάν ασκείστε τακτικά. Εκτός από την ανάπτυξη αποτελεσματικών συνταγών, απαιτείται και λίγη προσπάθεια εκ μέρους σας για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους.

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Ποιες τροφές καίνε το λίπος της κοιλιάς;

Η τακτική κατανάλωση αυτών των τροφών που καίνε το λίπος μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά:

 • Αυτά τα λαχανικά δεν είναι μόνο πλούσια σε βιταμίνες, αλλά και σε φυτικές ίνες. Η αδυνατιστική τους δράση στοχεύει ιδιαίτερα στο λίπος της κοιλιάς. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό αποχετευτικό μέσο.
 • Πράσινο τσάι: Πρόκειται για ένα πραγματικό αποτοξινωτικό ρόφημα, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε πρόγραμμα αδυνατίσματος. Επιταχύνει το μεταβολισμό, κάτι που είναι απαραίτητο για την ταχύτερη απώλεια βάρους. Έχει διουρητικές ιδιότητες και περιορίζει τη μετατροπή της ζάχαρης σε λίπος.
 • Μελιτζάνα: αυτό το λαχανικό είναι ο σύμμαχός σας στη μείωση ή και στην εξάλειψη του κοιλιακού λίπους. Παγιδεύει το λίπος και τις τοξίνες σε αυτό το επίπεδο, ξεφορτώνοντάς τα. Ταυτόχρονα, σας βοηθά να επιτύχετε ένα πιο λεπτό σώμα και καλή υγεία.

Ποιος είναι ο καλύτερος φυσικός καυστήρας λίπους;

Το πίτουρο βρώμης είναι ένας από τους καλύτερους λιποδιαλύτες. Εκπληρώνει σχεδόν όλες τις λειτουργίες που αναμένονται από έναν λιποδιαλύτη. Διεγείρει την ορμόνη του κορεσμού, κρατώντας σας από το τσιμπολόγημα. Απομακρύνει τα λίπη από την τροφή μέσω της αφόδευσης, γεγονός σημαντικό για τη μείωση του αριθμού των θερμίδων που αφομοιώνει ο οργανισμός.

Αλλά ο πιο αποτελεσματικός καυστήρας λίπους είναι το PhenQ. Σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους σας για αδυνάτισμα με διάφορους τρόπους. Παρέχει τις βιταμίνες που απαιτούνται για την πρόληψη των ελλείψεων σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, είναι εύκολο στη χορήγησή του. Σας γλιτώνει από τον κόπο της προετοιμασίας συνταγών. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η κυρίως φυσική του φόρμουλα, η οποία είναι απαραίτητη για την αποφυγή των μειονεκτημάτων των χημικών ουσιών.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι λιποδιαλύτες για άνδρες και γυναίκες;

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι οι τροφές που παρατίθενται στη σύγκριση είναι κατάλληλες για όποιον θέλει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Ωστόσο, οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν ισχυρά προϊόντα. Το σώμα τους είναι πιο ανθεκτικό στην καφεΐνη και στις τροφές που καίνε το λίπος και διεγείρουν τη θερμογένεση. Ιδρώνουν περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μυϊκής ενδυνάμωσης.

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, προτιμούν μια λιγότερο έντονη διαδικασία. Προτιμούν τους λιποδιαλύτες με ιδιότητες καταστολής της όρεξης. Χρειάζονται τροφές που είναι πηγές ενέργειας, βιταμινών και μετάλλων.