Το καλύτερο φυσικό και ισχυρό διουρητικό : Κριτικές & Σύγκριση

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Σας τελειώνει ο χρόνος για διάβασμα; Εδώ είναι το πιο αποτελεσματικό διουρητικό: Water Away
Βοηθά στην αποβολή της περίσσειας νερού από τον οργανισμό, μειώνει την κατακράτηση νερού και βοηθά στην επίτευξη της βέλτιστης ισορροπίας νερού.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το εξαιρετικό προϊόν, αγοράστε το εδώ και εξοικονομήστε έως και 20% στην αγορά 3 φιαλών!


Τα διουρητικά χρησιμοποιούνται κυρίως ως θεραπεία για την κατακράτηση νερού στο σώμα, καθώς και για τις πέτρες στα νεφρά, το γλαύκωμα ή την υψηλή αρτηριακή πίεση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, εκτός από τα συνθετικά φάρμακα που πωλούνται στα φαρμακεία, ορισμένα τρόφιμα προσφέρουν φυσικά τα ίδια οφέλη και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν παρενέργειες. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε περισσότερα για ορισμένα από αυτά τα φυσικά διουρητικά.

Περίληψη

Τα 3 κορυφαία μου

Τι είναι τα διουρητικά;

Εξ ορισμού, ένα διουρητικό είναι μια ουσία, είτε φυσική είτε συνθετική, η οποία προκαλεί σημαντική αύξηση της ποσότητας των ούρων που παράγονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα οφέλη ενός διουρητικού, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη φυσιολογική λειτουργία των νεφρών και την αδυναμία της νεφρικής λειτουργίας.

Σε ένα φυσιολογικό ανθρώπινο σώμα, οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για το φιλτράρισμα του νατρίου και του καλίου από το αίμα. Αφαιρούν το νερό από το σώμα και το μετατρέπουν σε ούρα. Μέσω μιας πολύπλοκης σειράς διεργασιών, οι νεφροί είναι σε θέση να διατηρούν λίγο υγρό στην κυκλοφορία του αίματος και τα θρεπτικά συστατικά σε ένα ομοιόμορφο επίπεδο. Οποιοδήποτε επιπλέον υγρό αποστέλλεται στην ουροδόχο κύστη και αποβάλλεται από το σώμα.

Με ορισμένες ασθένειες ή ιατρικές καταστάσεις, η λειτουργία των νεφρών εξασθενεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ροής αίματος προς τους νεφρούς ή σε δυσκολίες με τους νεφρούς. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μπορεί να χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για την αποβολή των υγρών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί μπορεί να δώσουν στους ασθενείς ένα ισχυρό διουρητικό για να βοηθήσουν τον οργανισμό να λειτουργήσει σωστά. Ορισμένες κοινές ιατρικές καταστάσεις που προκαλούν κατακράτηση υγρών περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ηπατική νόσο ή καρδιακά προβλήματα.

Water Away, ένα φυσικό συμπλήρωμα και ισχυρό διουρητικό

Η γνώμη μου

Water Away, diurétique puissant

Το Water Away είναι ένα διουρητικό συμπλήρωμα που βρήκα εξίσου ισχυρό, επίσης 100% φυσικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατακράτησης νερού στο σώμα. Η κατακράτηση νερού μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, των χεριών, των ποδιών και των ποδιών. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και σε ένα δυσάρεστο αίσθημα φουσκώματος και πρηξίματος, καθώς το σώμα μπορεί να αποθηκεύσει έως και 4,5 λίτρα περιττού υγρού!

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Water Away περιέχει έντεκα βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην καταπολέμηση της κατακράτησης νερού και στην αποβολή των περιττών υγρών. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το προϊόν και λειτούργησε αρκετά καλά για μένα! Το επέλεξα επειδή ένιωθα ασφαλής. Στην πραγματικότητα, ο κατασκευαστής διευκρίνισε ότι για να εγγυηθεί την καλύτερη ποιότητα με αυτό το συμπλήρωμα, αναπτύχθηκε σύμφωνα με πολύ αυστηρά βρετανικά πρότυπα. Έτσι, αυτό ήταν καθησυχαστικό για μένα.

Σύνθεση

Κάλιο

Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο που διατηρεί την ισορροπία των υγρών και των ηλεκτρολυτών στο σώμα μας. Δρα ως διουρητικό, προάγοντας την αποβολή του νερού και των τοξινών με τα ούρα.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας της ενυδάτωσης, ρυθμίζοντας τα επίπεδα νερού και νατρίου στο αίμα. Μπορεί να αποτρέψει την κατακράτηση νερού και να μειώσει το πρήξιμο των ιστών. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν τυχόν συμπτώματα που σχετίζονται με τη χρήση διουρητικών.

Φύλλο Buchu

Το φύλλο Buchu, που βρίσκεται στο bnouveau, χρησιμοποιείται για την πρόληψη της φλεγμονής της ουρήθρας, του ουροποιητικού συστήματος και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των λίθων στα νεφρά και των ρευματισμών, αποβάλλοντας τα βακτήρια και το υπερβολικό νερό από το σώμα.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο βοηθά στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της αφυδάτωσης σταθεροποιώντας τα επίπεδα καλίου στο σώμα και αποβάλλοντας τα περιττά υγρά.

Πικραλίδα

Η πικραλίδα βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών αποβάλλοντας την περίσσεια νερού και τα ανεπιθύμητα άλατα. Χρησιμοποιείται για τη μείωση της κατακράτησης νερού στα πόδια, τα πόδια και τα χέρια.

Τα φυσικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της κατακράτησης νερού, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η καλή διατροφή και η τακτική άσκηση μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υδατικής ισορροπίας του σώματος. Έτσι, το Water Away είναι ένας ασφαλής, υγιεινός τρόπος για να καταπολεμήσετε την κατακράτηση νερού που ταλαιπωρεί τη ζωή τόσων ανθρώπων!

  Οφέλη

  • Φυσικά συστατικά ,
  • Συνδυασμός κατασταλτικού της όρεξης και λιποδιαλύτη ,
  • Πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες,
  • Λίγες ή καθόλου παρενέργειες,
  • Καλή σχέση ποιότητας-τιμής,
  • Κατάλληλο τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες,
  • Διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή.

  Μειονεκτήματα

  • Δεν διατίθεται στα φαρμακεία,

Γνώμη των καταναλωτών

H.B λέει: “Το προϊόν είναι εξαιρετικό, αισθάνομαι λιγότερο φουσκωμένος. Μόλις ξεκίνησα και το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Merciii”

Stéphanie: “Εξαιρετικό προϊόν, σε μόλις μία εβδομάδα έχω ήδη δει αποτελέσματα, λιγότερο πρήξιμο στα πόδια, στους αστραγάλους και στη μέση μου. Συνεχίζω να παίρνω τις κάψουλες, οι οποίες είχαν πολύ θετικό αποτέλεσμα για μένα.

Η Lucile λέει: “Είχα πολλά προβλήματα με το φούσκωμα και τώρα είναι πολύ καλύτερα”.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΉΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΆΤΗΣΗ ΝΕΡΟΎ ΜΕ ΤΟ WATER AWAY


 • Βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού
 • Φυσικό διουρητικό
 • Βοηθά στην καταπολέμηση της περίσσειας υγρών
Water Away, diurétique puissant

Αγοράστε το Water Away τώρα

Retenix Advanced, ένα ισχυρό φυσικό διουρητικό

Η γνώμη μου

Retenix Advanced, un diurétique naturel

Η κατακράτηση νερού μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση με δυσάρεστο φούσκωμα και σωματική κόπωση. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Retenix Advanced για να ανακουφίσει αυτή την κατάσταση. Αυτό το συμπλήρωμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψετε αυτή την υπερβολική συσσώρευση υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα, τους ιστούς του σώματος και τις κοιλότητες του σώματος, για καλά καθορισμένους μύες και ένα γυμνασμένο σώμα.

Αυτό που κάνει αυτό το διουρητικό ενδιαφέρον είναι ότι υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για την καταπολέμηση της κατακράτησης νερού. Εκτός από το να βοηθά στην αποβολή της περίσσειας νερού από το σώμα, περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρά μας. Αυτός ο συνδυασμός πλεονεκτημάτων το καθιστά ένα ευέλικτο προϊόν, ιδανικό για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη συνολική τους υγεία.

Φυσικά, μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι είναι σχεδιασμένο χωρίς τεχνητά διεγερτικά ή δυνητικά επιβλαβή συστατικά, οπότε είναι απολύτως φυσικό! Αυτό σημαίνει ότι δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αυτή η πιο φυσική σύνθεση το καθιστά μια ασφαλή επιλογή, ειδικά για άτομα που προτιμούν να αποφεύγουν τις χημικές ουσίες ή που έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Σύνθεση

Αυτές οι προηγμένες διουρητικές κάψουλες περιέχουν ένα συνδυασμό φυτικών εκχυλισμάτων, εκχυλισμάτων φρούτων, βιταμίνης Β-6 και βασικών μετάλλων για τη ρύθμιση της ισορροπίας νερού και μετάλλων του οργανισμού:

 • Μούρα αρκεύθου: βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στον καθαρισμό του ήπατος και των νεφρών. Βελτιώνουν επίσης την πέψη, μειώνουν την κόπωση και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.
 • Φύλλα Buchu: ενδημούν στη Νότια Αφρική, αντιμετωπίζουν την κατακράτηση νερού και τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος και κάνουν καλό στις αρθρώσεις. Προάγουν επίσης την κυκλοφορία των υγρών στο σώμα.
 • Πικραλίδα: τονωτικό και καθαριστικό. Καθαρίζει το συκώτι, τα νεφρά, το ουροποιητικό σύστημα και τη χοληδόχο κύστη. Χρησιμοποιείται επίσης για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την προώθηση της απώλειας βάρους.
 • Ηβιταμίνη Β6 παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιπών και στο αίσθημα κορεσμού.
 • Πράσινο τσάι: φημίζεται για τις λιποδιαλυτικές και ρυθμιστικές της όρεξης ιδιότητές του. Διεγείρει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού και δρα στις ορμόνες που επηρεάζουν το αίσθημα ευεξίας και τη ρύθμιση της όρεξης.
 • Τομηλόξυδο έχει χορταστική δράση και διεγείρει την καύση του λίπους. Λειτουργεί επίσης ως αποτοξινωτικό και ρυθμιστής του σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας την επιθυμία για ζάχαρη και προάγοντας την υγιή λειτουργία του μεταβολισμού.
 • Cranberry: καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα χάρη στις διουρητικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες.
 • Καλαμποκόσπορο : χρησιμοποιείται για τις διουρητικές του επιδράσεις στην κατακράτηση νερού και για την πρόληψη του διαβήτη.
 • Καρπούζι : βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Είναι επίσης ευεργετικό για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και του ανοσοποιητικού χάρη στην περιεκτικότητά του σε κιτρουλίνη.
 • Σπαράγγι: πλούσιο σε φλαβονοειδή, έχει αντιοξειδωτικές και πρεβιοτικές ιδιότητες που ωφελούν το εντερικό και το πεπτικό σύστημα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χάνονται όταν το προσωρινό πλεόνασμα νερού του σώματος φεύγει. Ορισμένα από αυτά τα συστατικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη λειτουργία των νεφρών και να αυξήσουν τα επίπεδα θυροξίνης. Εκτός από αυτά τα οφέλη, μπορούμε επίσης να δούμε ένα σημαντικό ποσό απώλειας βάρους με ασφαλή και φυσικό τρόπο.

  Οφέλη

  • Φυσικά συστατικά ,
  • Συνδυασμός διουρητικού και απώλειας βάρους ,
  • Παρουσία ενός μυστικού συστατικού που κάνει όλη τη διαφορά,
  • Χορήγηση από το στόμα ,
  • Ελάχιστες ή ανύπαρκτες παρενέργειες,
  • Κατάλληλο τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες,
  • Διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή.

  Μειονεκτήματα

  • Τα αποτελέσματα χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο,
  • Διατίθεται μόνο σε λίγους ιστότοπους,
  • Ελαφρώς υψηλή τιμή.

Γνώμη των καταναλωτών

Εδώ είναι μερικές κριτικές καταναλωτών για το Retenix Advanced :

Ο Qosmio89 λέει: “Επιπλέον, είναι ένα πολύ καλό φυσικό προϊόν, αποτελεσματικό κατά του φουσκώματος και του πρηξίματος του στομάχου. Συνολικά, αισθάνομαι πολύ καλύτερα από τότε που άρχισα να το παίρνω, τα πόδια μου είναι ελαφρύτερα και είμαι λιγότερο κουρασμένη.

ΗChantal λέει: “Αποτελεσματικό κατά του πρηξίματος, αυξάνει τη διούρηση. Αυτό το προϊόν μου ταιριάζει απόλυτα.

ΗSara C λέει: “Ξεκίνησα πριν από μια εβδομάδα και τα πόδια μου είναι λιγότερο πρησμένα”.

ΜΕΊΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΊΣΣΕΙΑΣ ΝΕΡΟΎ ΜΕ ΤΟ RETENIX ADVANCED


 • Vegan προϊόν
 • 100% φυσικό διουρητικό
 • Ανακουφίζει από τη δυσφορία του φουσκώματος
Retenix Advanced, un diurétique naturel

Αγοράστε το Retenix Advanced τώρα

Κατακράτηση νερού, Forté Pharma, διουρητικό με βάση την τέφρα

Complémentaire Rétention d'eau

Ως καταναλωτής, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας. Το διουρητικό Water Retention της Forté Pharma είναι σχεδιασμένο με φυσικά προϊόντα και, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, στοχεύει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης νερού, ενός κοινού προβλήματος υγείας. Συνιστάται η λήψη 2 καψουλών την ημέρα με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, κατά προτίμηση το πρωί και το μεσημέρι. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, συνιστάται να πίνετε 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Η συνήθης διάρκεια της θεραπείας είναι τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Αυτό το διουρητικό δεν συνιστάται για μακροχρόνια χρήση λόγω του κινδύνου μεταβολής της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Προσωπικά, θεωρώ ότι το προϊόν είναι αρκετά καλό, παρά τη μάλλον υψηλή τιμή του, καθώς κοστίζει περίπου 30 λίρες για μια θεραπεία 4 εβδομάδων. Παρατήρησα ορατά αποτελέσματα από την τρίτη εβδομάδα χρήσης, γεγονός που είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία της κατακράτησης νερού μου και θα συνιστούσα να το λαμβάνω σε ελεγχόμενο περιβάλλον, καθώς τα χάπια είναι αρκετά ισχυρά και εξακολουθούν να απαιτούν επίσκεψη στο γιατρό!

Σύνθεση

Η συνολική σύνθεση του Rétention d’eau είναι αρκετά φυσική, όπως αναλύεται παρακάτω:

 • Ελατιά, ορθοσιφώνιο, ρείκι και αγριολούλουδο: Κατασκευασμένο από εκχυλίσματα διουρητικών και αποσυμφορητικών φυτών όπως η σημύδα, το ορθοσιφώνιο, το ρείκι και το αγριολούλουδο, αυτό το διουρητικό προσφέρει μια φυσική εναλλακτική λύση στα συνθετικά φάρμακα. Οι διουρητικές του ιδιότητες αυξάνουν την παραγωγή ούρων και επομένως την αποβολή της περίσσειας νερού από τον οργανισμό.
 • Φραγκοστάφυλο και τέφρα, για αδυνατιστική και αποχετευτική δράση,
 • Πράσινος καφές, για αδυνάτισμα και καύση,
 • Ρόδι, για αντιγηραντική δράση,
 • Το διουρητικό κατακράτησης νερού της Forté Pharma περιέχει επίσης υδροχλωροθειαζίδη, ένα θειαζιδικό διουρητικό που δρα αναστέλλοντας την επαναρρόφηση νατρίου και χλωρίου στα νεφρικά σωληνάρια. Αυτό αυξάνει την απέκκριση νατρίου και νερού στα ούρα, συμβάλλοντας στην ανακούφιση της κατακράτησης νερού.

Οφέλη

 • Αποτελεσματική απομάκρυνση της περίσσειας υγρών και αλατιού από το σώμα,
 • Ανακουφίζει από τα δυσάρεστα συμπτώματα της κατακράτησης υγρών, όπως πρήξιμο, βαριά πόδια και προβλήματα κυκλοφορίας,
 • Βοηθά στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης μειώνοντας τον όγκο του αίματος,
 • Γενικά καλά ανεκτό, με λίγες παρενέργειες όταν χρησιμοποιείται βραχυπρόθεσμα και στη συνιστώμενη δοσολογία.

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μειωμένα επίπεδα καλίου εάν δεν πίνετε αρκετό νερό ή εάν ακολουθείτε δίαιτα χωρίς αλάτι,
 • Μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, ζάλη και κόπωση.

Γνώμες των χρηστών

Ακολουθούν μερικές κριτικές χρηστών που έχω δει σχετικά με το θέμα:

ΑΠΟΣΤΡΆΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΊΣΣΕΙΑΣ ΝΕΡΟΎ ΜΕ ΥΨΗΛΉ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΚΑΤΑΚΡΆΤΗΣΗ ΝΕΡΟΎ


 • Απομακρύνει την περίσσεια νερού από το σώμα,
 • Καταπολεμά αποτελεσματικά τα πρησμένα πόδια,
 • Βοηθά στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης.
Complémentaire Rétention d'eau

Παραγγελία Forté Pharma Κατακράτηση νερού τώρα

Πώς μπορούν τα φυσικά διουρητικά να βοηθήσουν στην κατακράτηση νερού;

Αυτά τα συμπληρώματα έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την ποσότητα του νερού ή του υγρού στο σώμα. Αυτό γίνεται ενθαρρύνοντας τα νεφρά να στείλουν περισσότερο υγρό στην ουροδόχο κύστη. Τελικά, αυτό το νερό απελευθερώνεται με τα ούρα. Στην περίπτωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μπορεί να εξαλείψει το υγρό και τον σχετικό πόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τις φυσικές εκδοχές επειδή είναι πιο εύκολο να τις αγοράσουν. Μπορούν να αγοραστούν χωρίς συνταγή γιατρού σε πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής ή παντοπωλεία. Οι άνθρωποι επιλέγουν επίσης να χρησιμοποιούν αυτές τις θεραπείες όταν η κατακράτηση νερού προκαλείται από προσωρινές πηγές, όπως η διατροφή ή το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Ποια είναι τα οφέλη των φυσικών διουρητικών;

Το προφανές πλεονέκτημα είναι ότι μειώνουν την κατακράτηση νερού. Βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο και το πρήξιμο που συνήθως συνδέονται με την κατακράτηση υγρών. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Για τα άτομα που δεν έχουν ασφάλιση υγείας, αυτές οι φυσικές θεραπείες μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική λύση. Το κόστος της επίσκεψης σε έναν γιατρό και η πληρωμή μιας συνταγής μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μικρής κατακράτησης νερού, είναι συχνά ευκολότερο και φθηνότερο να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα με βάση τα βότανα ή το τσάι. Συνήθως, επιλέγονται λόγω της χαμηλής συχνότητας των παρενεργειών που σχετίζονται με αυτά.

Un diurétique réduit la rétention d'eau
Ένα διουρητικό μειώνει την κατακράτηση νερού

Ποιες είναι οι παρενέργειες των φυσικών διουρητικών;

Κάθε φυτικό φάρμακο ή συμπλήρωμα έχει ορισμένες παρενέργειες. Η μεγαλύτερη παρενέργεια που σχετίζεται με αυτά τα φυσικά προϊόντα είναι η αφυδάτωση. Καθώς μειώνουν την ποσότητα του διαθέσιμου νερού στο σώμα, μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση εάν χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εντατική χρήση ισχυρών διουρητικών μπορεί επίσης να μεταβάλει το επίπεδο των ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο και το κάλιο στο σώμα. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και υγρά, ο οργανισμός μπορεί να εμφανίσει βλάβη στα νεφρά, μειωμένη ηπατική λειτουργία και καρδιακά προβλήματα. Εάν οι ηλεκτρολύτες παραμένουν χαμηλοί, τα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αιφνίδιας καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου.

Αυτές οι παρενέργειες μπορούν να αποφευχθούν. Αυτές οι θεραπείες δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Καθώς τα περισσότερα συμπτώματα εμφανίζονται μόνο μετά από υπερβολική χρήση διουρητικών, αυτή η τεχνική πρόληψης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παρενεργειών.

Μπορούν τα φυσικά διουρητικά να μειώσουν την κατακράτηση νερού και να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Ορισμένα βότανα και συμπληρώματα διατροφής, όπως η πικραλίδα, το τζίντζερ, ο μαϊντανός, ο ιπποφαές και ο άρκευθος, μπορούν να έχουν διουρητική δράση που μπορεί να βοηθήσει στην κατακράτηση νατρίου και νερού. Θα πρέπει όμως να προχωρήσετε με προσοχή πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε συμπληρωμάτων.

Πρώτον, η κατακράτηση νερού μπορεί να προκληθεί από διάφορες ιατρικές καταστάσεις και ορισμένα φάρμακα. Επομένως, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για τις πιθανές αιτίες της κατακράτησης υγρών προτού προσπαθήσετε να την αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Δεύτερον, ορισμένα βότανα και συμπληρώματα μπορεί να επιδεινώσουν υπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις ή να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα που παίρνετε.

Θεωρητικά, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την κατακράτηση νερού κάνοντάς σας να ουρείτε περισσότερο. Αλλά υπάρχουν ελάχιστες ή καθόλου επιστημονικές αποδείξεις για τα αποτελέσματά τους. Όσοι ελπίζουν να χάσουν βάρος στο πλαίσιο ενός στόχου απώλειας βάρους θα πρέπει να επικεντρωθούν αντ’ αυτού σε μια πιο υγιεινή διατροφή και σε άφθονη άσκηση και δραστηριότητα, χωρίς να λαμβάνουν διουρητικά.

Όσοι ανησυχούν για την κατακράτηση νερού που συνδέεται με την έμμηνο ρύση, πάλι, θα ήταν καλύτερα να κάνουν μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως η μείωση του αλατιού στη διατροφή τους. Θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε συμπληρώματα διατροφής ή φυσικά φυτικά συμπληρώματα που σκέφτεστε να πάρετε.

Οι ερωτήσεις σας

Είναι ασφαλή τα διουρητικά συμπληρώματα;

Τα διουρητικά συμπληρώματα μπορεί να παρουσιάσουν κινδύνους για την υγεία εάν χρησιμοποιηθούν ακατάλληλα ή υπερβολικά. Μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, διαταραχή της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών και προβλήματα στα νεφρά. Είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα ή διουρητικό συμπλήρωμα!

Βοηθούν τα διουρητικά συμπληρώματα στην απώλεια βάρους;

Αν και μπορούν να οδηγήσουν σε προσωρινή απώλεια βάρους λόγω της μειωμένης κατακράτησης νερού, τα διουρητικά συμπληρώματα δεν προάγουν τη μακροπρόθεσμη απώλεια λίπους. Αυτή η απώλεια βάρους συχνά ανακτάται γρήγορα μόλις αποκατασταθεί η φυσιολογική ενυδάτωση.

Συνιστώνται διουρητικά συμπληρώματα για την αποτοξίνωση του σώματος;

Τα διουρητικά συμπληρώματα δεν συνιστώνται απαραίτητα για την αποτοξίνωση του σώματος. Η χρήση τους για αποτοξίνωση δεν υποστηρίζεται από αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία. Είναι προτιμότερο να επικεντρωθείτε σε μια ισορροπημένη διατροφή, επαρκή ενυδάτωση και υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής για την υποστήριξη της συνολικής υγείας του οργανισμού.

Είναι ασφαλή τα διουρητικά συμπληρώματα για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού;

Συνιστάται να μην χρησιμοποιούνται διουρητικά συμπληρώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού, εκτός εάν υπάρχει ειδική ιατρική συμβουλή. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για συμβουλές προσαρμοσμένες στην κατάσταση, καθώς ορισμένα συστατικά των διουρητικών συμπληρωμάτων θα μπορούσαν να έχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού.

Τα διουρητικά συμπληρώματα αλληλεπιδρούν με ορισμένα φάρμακα;

Ναι, τα διουρητικά συμπληρώματα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα, ιδίως με εκείνα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή των νεφρικών προβλημάτων. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν σκέφτεστε να πάρετε διουρητικά συμπληρώματα, για να ελέγξετε εάν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι αλληλεπιδράσεων μεταξύ φαρμάκων.

Τρόφιμα και ποτά που περιέχουν καφεΐνη ως φυσικά διουρητικά

Τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως το τσάι και ο καφές, είναι φυσικά διουρητικά. Εκτός από διεγερτικό ενέργειας, η καφεΐνη ενθαρρύνει τον οργανισμό να ουρεί συχνότερα. Η καφεΐνη απαντάται φυσικά σε φρούτα και σπόρους, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών κόλα και των κόκκων κακάο, και θεωρείται ασφαλής για τακτική κατανάλωση.

Παρασκευάζεται επίσης συνθετικά και προστίθεται σε αθλητικά ποτά και σε ορισμένους τύπους φαρμάκων για τον πόνο και τη γρίπη. Στα παραδοσιακά συστήματα ιατρικής, το τσάι, με τη φυσική του περιεκτικότητα σε καφεΐνη, χρησιμοποιούνταν ως διεγερτικό. Τα φύλλα τσαγιού επεξεργάζονται για την παρασκευή μαύρου, πράσινου, λευκού τσαγιού και τσαγιού oolong. Η σύσταση είναι ότι οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 200 έως 300 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα.

Ο καφές και το τσάι σε μικρότερο βαθμό περιέχουν καφεΐνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τις διεγερτικές επιδράσεις των ροφημάτων. Η καφεΐνη δρα ως ήπιο διουρητικό στον οργανισμό, ενεργοποιώντας τα νεφρά να αποβάλλουν περισσότερα ούρα και να αποβάλλουν το υπερβολικό αλάτι. Οι επιδράσεις είναι πιο έντονες για όσους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην καφεΐνη και όχι για τους τακτικούς πότες. Η καφεΐνη ασκεί διουρητική δράση σε διαφορετικό βαθμό ανάλογα με τη δοσολογία και την ανοχή της καφεΐνης του ατόμου που την προσλαμβάνει.

Μάραθος: ένα ισχυρό φάρμακο κατά της κατακράτησης νερού

Αρκετές μελέτες έχουν εντοπίσει τις ιδιότητες αυτού του φυτού με άρωμα γλυκάνισου. “Το τσάι μάραθου είναι ένα φυσικό διουρητικό που μειώνει την υπερβολική αποθήκευση νερού”, εξηγεί η γιατρός και διατροφολόγος Michelle Storfer. Είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος για την πρόληψη του φουσκώματος και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σε λίγες μόνο ημέρες. Όσοι δεν είναι πολύ ενθουσιώδεις με τα τσάγια βοτάνων μπορούν να απολαύσουν τον βολβό του μάραθου ως λαχανικό ή να δοκιμάσουν να αρωματίσουν τα γεύματά τους με τους σπόρους και τα φύλλα του.

Le fenouil est efficace contre la rétention d'eau
Ο μάραθος είναι αποτελεσματικός κατά της κατακράτησης νερού

Σπαράγγια: ένα ισχυρό διουρητικό

Τα σπαράγγια εκτός εποχής δεν είναι φθηνά, αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο αν υποφέρετε από κατακράτηση νερού. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2010 στο West Indian Medical Journal κατέδειξε τις διουρητικές ιδιότητες του σπαραγγιού, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών. Τα σπαράγγια περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη, το οποίο διεγείρει και υποστηρίζει τη λειτουργία των νεφρών, βοηθώντας το σώμα να απαλλαγεί από την περίσσεια νερού και αλατιού.

Φύλλα πικραλίδας

Η πικραλίδα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη λαϊκή ιατρική ως μέσο αποβολής της περίσσειας νερού και αλατιού από το σώμα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στο Journal of Alternative and Complementary Medicine διαπίστωσε ότι το φυτό αυξάνει τη συχνότητα της ούρησης. Τα φύλλα πικραλίδας περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου του καλίου) και άλλες ισχυρές ενώσεις που διεγείρουν την υγιή ροή των ούρων.

Σταφύλια

Πολλοί άνθρωποι έχουν πιθανώς παρατηρήσει ότι ουρούν συχνότερα μετά την κατανάλωση σταφυλιών. Αυτό το φρούτο έχει εντυπωσιακές ιδιότητες και περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου, ένα μέταλλο που εξισορροπεί τα επίπεδα αλατιού στο σώμα και διεγείρει τα νεφρά να παράγουν περισσότερα ούρα. Μια χούφτα σταφύλια ή μερικά ποτήρια χυμού σταφυλιών αρκετές φορές την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν το κόλπο και να βοηθήσουν να διατηρηθούν τα επίπεδα υγρών σε ισορροπία.

Glasswort

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό το αλμυρό θαλάσσιο λαχανικό είναι χρήσιμο για την απαλλαγή του οργανισμού από την περίσσεια νατρίου και νερού. Το Glasswort δρα ως ισχυρό φυσικό διουρητικό. Ένα δημοφιλές φάρμακο για τις πρησμένες αρθρώσεις από τον Μεσαίωνα, το glasswort χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία του οιδήματος. Το λαχανικό ήταν παλαιότερα δυσεύρετο και μπορούσε να βρεθεί μόνο στις λαϊκές αγορές. Ευτυχώς, η φρέσκια σαλάτα μπορεί να βρεθεί στις περισσότερες μεγάλες υπεραγορές αυτές τις μέρες.

Καρπούζι

Εξαιρετικά πλούσιο σε νερό, μέταλλα και φυτικά σάκχαρα, το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό διουρητικό. Η 92% περιεκτικότητά του σε νερό ενθαρρύνει τη συχνότερη ούρηση, ενώ η περιεκτικότητα του φρούτου σε μέταλλα και σάκχαρα προκαλεί αύξηση του όγκου των ούρων, ενισχύοντας το αποτέλεσμα. Όσοι δεν θέλουν να τσιμπολογούν τεράστιες φέτες καρπουζιού, θα πρέπει να δοκιμάσουν το φρούτο φουσκωμένο σε ένα smoothie ή προστιθέμενο σε μια δροσιστική σαλάτα.

Σέλινο

Αυτό το λαχανικό και οι σπόροι του περιέχουν μια ισχυρή, μοναδική χημική ουσία που ονομάζεται βουτυλοφθαλίδη, η οποία, σύμφωνα με έρευνες, έχει ισχυρές διουρητικές ιδιότητες, διεγείροντας τα νεφρά να αποβάλλουν περισσότερα ούρα και να αποβάλλουν την περίσσεια νερού και αλατιού. Η ένωση, η οποία δίνει στο σέλινο τη χαρακτηριστική του γεύση και το άρωμά του, έχει επίσης αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες ότι ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και μπορεί ακόμη και να προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και την άνοια.

Σκόρδο: μια αποτελεσματική θεραπεία για την κατακράτηση νερού

Τα λαχανικά της οικογένειας Liliaceae, όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια, είναι γεμάτα με θείο. Αυτό το απαραίτητο μέταλλο ρυθμίζει το μεταβολισμό και υποστηρίζει τη λειτουργία των νεφρών, συμβάλλοντας στη ρύθμιση των επιπέδων νερού και αλατιού στο σώμα. Αν δεν είστε μεγάλος οπαδός του σκόρδου ή των κρεμμυδιών με έντονη γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο ήπια εναλλακτική λύση, όπως τα φρέσκα κρεμμυδάκια ή το σχοινόπρασο, ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης ενός συμπληρώματος σκόρδου χωρίς οσμή.

L'ail, comme l'oignon, aide à réguler le métabolismeΤο
σκόρδο, όπως και τα κρεμμύδια, βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού

Νεροκάρδαμο

Το νεροκάρδαμο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο βοηθά στον έλεγχο των υπερβολικών επιπέδων αλατιού στο σώμα. Το νεροκάρδαμο είναι επίσης γεμάτο από ουσίες που προάγουν αποτελεσματικά την κυκλοφορία και τη συχνότητα των ούρων. Είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες. Δοκιμάστε το ανακατεμένο σε μια υγιεινή σούπα, μαραμένο όπως το σπανάκι ή σερβιρισμένο ωμό σε σαλάτα, σάντουιτς ή νόστιμο smoothie.

Λεμόνι: ένα εξαιρετικό διουρητικό

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας είναι να αρχίσετε να πίνετε χυμό λεμονιού το πρωί. Τα λεμόνια δεν βελτιώνουν μόνο τη γεύση του νερού, αλλά βοηθούν επίσης στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, στην αλκαλοποίηση του σώματος, στην αποβολή των βλαβερών τοξινών και στη θρέψη του οργανισμού με ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα.

Για όσους δεν είναι μεγάλοι οπαδοί των λεμονιών, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν χρειάζεστε ολόκληρες φέτες λεμονιού για να αποκομίσετε τα απίστευτα οφέλη τους για την υγεία. Αντιθέτως, η δύναμη προέρχεται από το χυμό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού στο ζεστό νερό, να ανακατέψετε λίγο βιολογικό μέλι και να πιείτε το μείγμα. Μόλις αρχίσετε να πίνετε νερό με λεμόνι, θα κάνετε περισσότερες βόλτες στο μπάνιο.

Βρώμη: ένα φυτό με ανυποψίαστες αρετές

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τη βρώμη με την υγεία της καρδιάς, καθώς μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη. Ωστόσο, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι η βρώμη θεωρείται επίσης φυσικό διουρητικό. Αυτό συμβαίνει επειδή η βρώμη είναι πλούσια σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β, καθώς και σε κάλιο, ένα μέταλλο που ρυθμίζει τα επίπεδα νερού στο σώμα. Αυτό λειτουργεί ανταγωνιζόμενο το νάτριο για να διασφαλίσει ότι το σώμα παραμένει ενυδατωμένο.

Certaines céréales, comme l'avoine, possèdent des vertus insoupçonnées
Ορισμένα δημητριακά, όπως η βρώμη, έχουν ανυποψίαστα οφέλη

Λάχανα Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν ισχυρά θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό με περισσότερους από έναν τρόπους. Βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου, προστατεύουν την καρδιά, βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλκαλοποιούν τον οργανισμό και δρουν ως φυσικό διουρητικό. Μόνο ένα φλιτζάνι τσάι με λαχανάκια Βρυξελλών θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες σε βιταμίνες C και Κ. Είναι επίσης πλούσια σε ευεργετικά μέταλλα, όπως μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κάλιο. Χάρη σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, αυτό το λαχανικό βοηθά στην τόνωση των νεφρών και του παγκρέατος, στην αποβολή των περιττών υγρών και στον καθαρισμό του σώματος.

Όποιος δεν αντέχει στη σκέψη ενός σωρού λαχανάκια Βρυξελλών ως συνοδευτικό πιάτο, μπορεί να δοκιμάσει να τα αναμείξει με άλλα λαχανικά ή να τα ενσωματώσει σε ένα κύριο πιάτο.