Πώς μπορώ να αντικαταστήσω το βραδινό μου γεύμα για να χάσω βάρος;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Θέλετε να χάσετε βάρος χωρίς να παραλείπετε γεύματα; Τότε θα σας συμβούλευα να επιλέξετε υποκατάστατα γεύματος ή δείπνου. Υπάρχουν σε διάφορες μορφές, όπως μπάρες, διατροφικά ροφήματα και πουτίγκες. Έχουν επίσης παρασκευαστεί για να παρέχουν στον οργανισμό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να χάσετε βάρος και παράλληλα να παραμείνετε υγιείς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνετε όταν αντικαθιστάτε το βραδινό σας γεύμα προκειμένου να χάσετε βάρος.

Συνοδεύστε τις αντικαταστάσεις γευμάτων με μια μικρή ποσότητα υγιεινής τροφής

Σας συμβουλεύω να μην τρώτε μόνοι σας τα υποκατάστατα γεύματος. Για το δείπνο, συνοδεύστε τα με φρούτα και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, για παράδειγμα. Αυτό θα σας δώσει ένα αίσθημα κορεσμού, το οποίο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και να αποφύγετε τις νυχτερινές λιγούρες. Από την άλλη πλευρά, το να παίρνετε ένα υποκατάστατο το βράδυ και να τρώτε γεύματα υψηλής θερμιδικής αξίας το μεσημέρι δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Επομένως, είναι απαραίτητο να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Comment remplacer le repas du soir pour perdre du poids ?
Να εναλλάσσετε τα υποκατάστατα με πραγματικά γεύματα.

Εναλλάσσετε τα υποκατάστατα με πραγματικά γεύματα

Δεν είναι απαραίτητο να παίρνετε υποκατάστατα γεύματος όπως το PhenQ Meal Shake κάθε βράδυ. Συνιστώ να τα εναλλάσσετε με πραγματικά γεύματα. Μεταξύ άλλων, έτσι αποφεύγεται η ταχεία επανάκτηση βάρους όταν σταματήσετε τη δίαιτα. Το φαινόμενο yo-yo μπορεί να βλάψει την υγεία σας μακροπρόθεσμα. Η εναλλαγή πραγματικών γευμάτων και υποκατάστατων σας βοηθά επίσης να αποφύγετε προβλήματα ανεπάρκειας. Θα σας συμβούλευα επίσης να παρακολουθείτεται από διατροφολόγο εάν επιλέξετε να επεκτείνετε αυτή τη δίαιτα για περισσότερο από 2 εβδομάδες.

Πίνετε άφθονο νερό και ασκηθείτε

Ακόμη και το καλύτερο υποκατάστατο γεύματος αδυνατίσματος δεν είναι θαυματουργή θεραπεία για την απώλεια βάρους. Πρέπει να ασχολείστε τακτικά με τη σωματική δραστηριότητα για να χάσετε βάρος γρήγορα και υγιεινά. Θα πρέπει επίσης να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα για να βοηθήσετε τη διαδικασία απώλειας βάρους. Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε τα αλκοολούχα, τα ανθρακούχα και τα υπερβολικά γλυκά ποτά, όπου είναι δυνατόν. Η αντικατάσταση των βραδινών σας γευμάτων με υποκατάστατα που έχουν σχεδιαστεί για να σας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα να προωθούν την απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Ωστόσο, θυμηθείτε να τα εναλλάσσετε με πραγματικά γεύματα των 400 έως 600 Kcal για να παραμείνετε υγιείς. Επίσης, σταματήστε τη δίαιτα σταδιακά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τέλος, μην πανικοβάλλεστε αν διαπιστώσετε ότι μερικές φορές υποκύπτετε!