Μπορεί η ομοιοπαθητική να έχει κατασταλτική επίδραση στην όρεξη;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ως ήπια μέθοδος θεραπείας, η ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθολογιών σε άτομα, ενσωματώνοντας διαφορετικές καταστάσεις του ασθενούς (σωματική, ψυχική, τρόπος ζωής, προσωπικότητα, περιβάλλον). Η θεραπεία αυτή έχει το πλεονέκτημα της εξατομίκευσης της θεραπείας της παρά την ομοιότητα των παθολογιών σε δύο διαφορετικούς ασθενείς. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί άνδρες και γυναίκες στρέφονται στην ομοιοπαθητική στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος.

Ομοιοπαθητική: ακόμη ελάχιστα γνωστές επιδράσεις καταστολής της όρεξης

Πολλοί από εσάς στρέφονται τώρα στην ομοιοπαθητική για να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά και να ελέγξετε το βάρος σας. Η αλήθεια είναι ότι η ομοιοπαθητική είναι μια απλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τη ρύθμιση του περιττού σας βάρους. Τα κατασταλτικά της αποτελέσματα για την όρεξη είναι τα εξής:

 • Η ομοιοπαθητική κόβει την πείνα και αντιμετωπίζει στη ρίζα του προβλήματος από το οποίο πάσχετε: το υπερβολικό βάρος,
 • Βοηθά στη ρύθμιση της όρεξής σας,
 • Βοηθά στη ρύθμιση της όρεξής σας και σας εμποδίζει να έχετε τις συνήθεις λιγούρες, ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε στη φόρμα σας το συντομότερο δυνατό.
Coupe faim homéopathique
Αρκετά ομοιοπαθητικά σκευάσματα έχουν κατασταλτική επίδραση στην όρεξη.

Τα οφέλη της ομοιοπαθητικής ως κατασταλτικό της όρεξης

Τα καλά νέα είναι ότι η χρήση ενός ομοιοπαθητικού κατασταλτικού της όρεξης δεν είναι επικίνδυνη ή αντενδείκνυται. Δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες. Προστατεύεστε από οποιαδήποτε εξάρτηση ή αλληλεπίδραση με φάρμακα. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση με την αλλοπαθητική θεραπεία.

Μερικές φορές παρουσιάζεται σε σφαιρίδια ή με τη μορφή γλυκών σταγόνων, ο σύμμαχός σας για το αδυνάτισμα ενδείκνυται και για παιδιά και είναι πολύ εύκολο στην κατάποση.

Αν ήθελα να μιλήσω για τα μειονεκτήματα της ομοιοπαθητικής σας θεραπείας, θα έλεγα ότι χρειάζεστε μια δόση υπομονής. Υπομονή χρειάζεται για να καθοριστεί η ιδανική δοσολογία που θα σας συστήσω, επειδή η θεραπεία είναι εξατομικευμένη. Επιπλέον, η θεραπεία σας μπορεί να μην είναι προσωρινά διαθέσιμη από τον εγκεκριμένο προμηθευτή σας. Επομένως, μην ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Ομοιοπαθητικές θεραπείες για την απώλεια βάρους

Όπως γνωρίζετε, το πρώτο εμπόδιο για να χάσετε λίπος και να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας είναι το τσιμπολόγημα. Για να το πετύχετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Antimonium crudum 9 CH και Ignatia amara 9 CH, εξαιρετικά κατασταλτικά της όρεξης (2 κόκκοι 3 φορές την ημέρα) για να σταματήσετε αυτές τις τρελές λιγούρες και να κάνετε το στομάχι σας να περιμένει μέχρι το επόμενο γεύμα,
 • Το θειάφι 9 CH θα κάνει το κόλπο αν έχετε αδυναμία στη ζάχαρη (κέικ, γλυκά και άλλα γλυκά),
 • από την άλλη πλευρά, αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις αλμυρές λιχουδιές και έχετε δυσκοιλιότητα, σύμμαχός σας θα είναι το Natrum muriaticum ,
 • Calcarea carbonica 9 CH κατά του επαναστατικού τσιμπολογήματος που σας ταλαιπωρεί όλη μέρα,
 • Αν, από την άλλη πλευρά, σας βασανίζει η πείνα ή υποφέρετε από τα τραντάγματά της, οι κόκκοι του Anacardium Orientale 15 CH θα σας καταπραΰνουν,
 • Αν, δυστυχώς, είστε λίγο γουρούνι, μην πανικοβάλλεστε, το Antimonium Crudum είναι το ιδανικό κατασταλτικό της όρεξης. Το Sulfur 12 CH και το Sulfur 9 CH είναι επίσης καλά κατασταλτικά της όρεξης.
 • Αν όμως ανησυχείτε για τη σιλουέτα σας μετά τον περιορισμό του τσιμπολογήματος, το Vegetalis 5 CH, το Lycopodium 5CH ή το China Rubra 5CH ενδείκνυνται για να βελτιώσουν την εντερική διέλευση και να βάλουν τέλος στο φούσκωμα που προκαλείται από την πέψη, για να ισοπεδώσουν την κοιλιά σας,
 • Για μια τέλεια μέση, συνιστώ τις σταγόνες Pilosella (20 σταγόνες 3 φορές την ημέρα),
 • Για τους γοφούς σας, πάρτε κόκκους Thuya occidentalis (3 φορές την ημέρα για 1 εβδομάδα κάθε μήνα),
 • Η φυσική σας θεραπεία με βάση το Natrum sulphuricum 5 CH ή το Thuya occidentalis 5 CH (2 κόκκοι 3 φορές την ημέρα) για να απομακρύνετε το επίμονο λίπος που παραμορφώνει τους μηρούς και τους γοφούς σας, τη ραχοκοκαλιά της κυτταρίτιδας.

Σημείωση: δεν υπάρχει κανένα θαυματουργό κατασταλτικό της όρεξης, ακόμη και μεταξύ των καλύτερων μειωτών της όρεξης. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να φροντίζετε αυτό που τρώτε. Να τρώτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να ξεχνάτε την τακτική άσκηση, για μια επιτυχημένη ομοιοπαθητική θεραπεία.