Καυστήρες λίπους: η γνώμη των καταναλωτών και των επαγγελματιών της διατροφής

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Τα προϊόντα καύσης λίπους έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Οι διαφημίσεις είναι γεμάτες επαίνους για αυτές τις θαυματουργές λύσεις. Αλλά τι πραγματικά πιστεύουν οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες για αυτά τα προϊόντα;

Για να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, σε αυτό το άρθρο θα εξετάσω τα σχόλια ανθρώπων που έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα προϊόντα καύσης λίπους, καθώς και τις απόψεις ειδικών στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ PHENQ


 • Δωρεάν αποστολή
 • Γίνετε μέλος σε πάνω από 190.000 ικανοποιημένους πελάτες
 • Μέχρι 2 δωρεάν φιάλες
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών
3 bouteilles de Phenq

Παραγγείλετε το PHENQ τώρα στην επίσημη ιστοσελίδα

Γνώμες καταναλωτών

Διαφορετικές απόψεις

Από τότε που οι λιποδιαλύτες έγιναν προϊόντα της μόδας, έχουν υπάρξει εκατομμύρια γνώμες καταναλωτών σε φόρουμ σχετικά με τα διάφορα προϊόντα της αγοράς. Φυσικά, τα σχόλια για το ίδιο προϊόν διαφέρουν σημαντικά. Ορισμένοι βρίσκουν αποτελέσματα που ανταποκρίνονται ακριβώς στις υποσχέσεις των διαφημίσεων, ενώ άλλοι βλέπουν μικτά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, η Anastasia, μια πελάτισσα στο Amazon, αγόρασε το Natural L-Carnitine 1500 και είναι απόλυτα ικανοποιημένη με αυτό. Σύμφωνα με τα λόγια της: “Πολύ καλό προϊόν, πάρτε τουλάχιστον 3000 mg την ημέρα σε 3 δόσεις, συνδυάστε με το συνένζυμο Q10 για καλύτερα αποτελέσματα, κατάφερα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απαλλαγώ από το παλιό λίπος που είχε αποθηκευτεί για χρόνια, δεν μπορούσα να το πιστέψω…”.

Témoignage d'Anastasia
Μαρτυρία από την Αναστασία

Ακόμα στο θέμα της L-Carnitine, ένας άλλος καταναλωτής, η Morgane, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη χρήση της, αφού είχε μια κακή εμπειρία με άλλα παρόμοια προϊόντα, ιδιαίτερα όσον αφορά την τιμή. Η Morgane συνδυάζει τη λήψη του προϊόντος για την καύση λίπους με σωματική δραστηριότητα για να βελτιστοποιήσει τα αποτελέσματα.

Témoignage de Morgane
Η μαρτυρία της Morgane

Από την άλλη πλευρά, για το ίδιο προϊόν και μόνο, υπάρχουν μαρτυρίες πελατών που αναφέρουν έλλειψη αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, ο Lacret, πελάτης του Amazon, δήλωσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με την αγορά του L-Carnitine, παρόλο που είχε ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες χρήσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη λήψη του προϊόντος για 15 ημέρες, δεν είχε παρατηρήσει καμία αλλαγή, παρά τις αλλαγές στον αθλητισμό και τον τρόπο ζωής που είχε κάνει.

Témoignage de Lacret
Μαρτυρία από τον Lacret

ΟChris, ένας άλλος πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος, φαίνεται να έχει την ίδια γνώμη με τον Lacret. Αφού χρησιμοποίησε το προϊόν για 3 εβδομάδες, δεν παρατήρησε καμία αξιοσημείωτη αλλαγή στην εμφάνισή του.

Témoignage de Chris
Μαρτυρία από τον Chris

Υπάρχουν επίσης πελάτες που τους αρέσει πραγματικά το προϊόν, αλλά που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μερικές ενοχλήσεις που σχετίζονται με τη χρήση του. Ωστόσο, αυτά δεν φαίνεται να τους ενοχλούν πάρα πολύ και είναι γενικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του προϊόντος.

Ως παράδειγμα, ο Voldowins, χρήστης του Body Shaper Thermo Caps, τονίζει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος στην καύση λίπους και την παροχή αίσθησης κορεσμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τον αποτρέπει από το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων και μειώνει την πρόσληψή του κατά τη διάρκεια των 3 κύριων γευμάτων. Ωστόσο, παρατηρεί μια έντονη οσμή αερίου στα ούρα του.

Témoignage de Voldowins
Μαρτυρία από τον Voldowins

Υπάρχουν επίσης πελάτες που έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα ενός προϊόντος, αλλά δεν ήταν πλέον ικανοποιημένοι όταν αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν ξανά για να χάσουν βάρος. Δεν ξέρω αν το φαινόμενο yo-yo που υπέστη το σώμα του έκανε τον καυστήρα λίπους λιγότερο αποτελεσματικό ή αν τα συστατικά είχαν πραγματικά αλλάξει από την τελευταία του θεραπεία. Η περίπτωση αυτή συμπίπτει με εκείνη του Justice, ενός πελάτη στο Amazon που αγόρασε το Calori Light που σχεδιάστηκε και διανεμήθηκε από το εργαστήριο Forté Pharma.

Témoignage de Justice
Η μαρτυρία της Justice

Περίληψη των κριτικών πελατών

Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι απόψεις των πελατών θα διαφέρουν πάντα, ακόμη και για το ίδιο προϊόν και τις ίδιες οδηγίες. Το σώμα όλων δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε κάθε συστατικό και είναι πιθανό ο πελάτης Α να είναι πιο ευαίσθητος στα συστατικά ενός προϊόντος από τον Β.

Ομοίως, είναι πιθανό ότι αν ο Α γευτεί σήμερα πίτσα και σόδα, θα πάρει βάρος πιο εύκολα από τον Β. Ως αποτέλεσμα, το προϊόν θα έχει μικρότερο αντίκτυπο στον οργανισμό. Κατά συνέπεια, το προϊόν θα έχει μικρότερη επίδραση στον έναν από ό,τι στον άλλο.

Εάν αυτές είναι οι απόψεις των καταναλωτών, είναι καιρός να εξετάσουμε τις απόψεις των επαγγελματιών της διατροφής και της διαιτολογίας σχετικά με αυτά τα προϊόντα καύσης λίπους.

Γνώμες των επαγγελματιών της διατροφής

Γνώμη του Dr. Gérard Apfeldorfer

Σύμφωνα με τον Dr. Gérard Apfeldorfer, τα προϊόντα καύσης λίπους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι τα επικίνδυνα αλλά αποτελεσματικά προϊόντα και η δεύτερη είναι τα αναποτελεσματικά αλλά όχι επικίνδυνα προϊόντα.

Μεταξύ των επικίνδυνων αλλά αποτελεσματικών προϊόντων συγκαταλέγονται εκείνα που βασίζονται σε ουσίες που προέρχονται από την τεστοστερόνη και τα εκχυλίσματα τεστοστερόνης. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα που θεωρούνται φυσικά και “ακίνδυνα”.

Σύμφωνα με αυτόν τον επαγγελματία, τα προϊόντα αυτά, για τα οποία υποστηρίζεται ευρέως ότι δεν έχουν παρενέργειες, δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής επιστημονικής μελέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνος πραγματικός “μη επιθετικός” τρόπος για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά είναι να συνδυάσετε μια υγιεινή διατροφική συνήθεια με τακτική άσκηση. Ομοίως, τα φρούτα και τα λαχανικά που υποτίθεται ότι επιταχύνουν την απώλεια βάρους είναι απλώς τρόφιμα όπως τόσα άλλα που χρησιμεύουν μόνο για να ενισχύσουν το κίνητρο.

Γνώμη της Géraldine Martin, φαρμακοποιού

Σύμφωνα με την Géraldine Martin, τα κατασταλτικά της όρεξης και οι λιποδιαλύτες δεν είναι σε καμία περίπτωση θαυματουργές συνταγές που σας κάνουν να χάσετε βάρος σε μια νύχτα. Στην πραγματικότητα, η σύνθεσή τους αποτελείται κυρίως από φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες, κυρίως καφεΐνη ή πράσινο τσάι, και τα ενεργά συστατικά που περιέχονται σε αυτά τα φυτά θα βελτιστοποιήσουν το μεταβολισμό καίγοντας περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας.

Ωστόσο, ο συνδυασμός αυτών των προϊόντων με μια αλλαγή στον τρόπο ζωής, ιδίως μια πιο υγιεινή διατροφή και συχνότερη άσκηση, θα φέρει πραγματικά αποτελέσματα. Ακόμα κι έτσι, δεν θα πρέπει να περιμένετε να χάσετε 10 κιλά σε 10 ημέρες, αλλά το πολύ 3 κιλά το μήνα.

Γνώμη της Corinne Chicheportiche-Ayache, ιατρικής διατροφολόγου

Κατά τη γνώμη της Corinne Chicheportiche-Ayache, όλα αυτά τα φυσικά προϊόντα καύσης λίπους δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο αποδεδειγμένων κλινικών ή επιστημονικών μελετών. Ως αποτέλεσμα, οι πωλητές βασίζονται αποκλειστικά σε ουσιαστικά αχρείαστους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι πιθανό να παράγουν ψευδή αποτελέσματα και ουσιαστικά να εξαπατούν τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον πωλητή, θα πρέπει πιθανότατα να πάρετε υπερβολική δόση αυτών των προϊόντων για να έχετε πραγματικά αποτελέσματα. Πόσο όμως μπορεί να αντέξει ο οργανισμός χωρίς να εμφανίσει τα αποτελέσματα της υπερδοσολογίας;

Γνώμη της Sofia Abdelkafi, διαιτολόγου-διατροφολόγου στο Κεμπέκ

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο και διαιτολόγο Sofia Abdelkafi, η ιδέα της απώλειας βάρους μόνο με τη λήψη χαπιών θα πρέπει να απορριφθεί μια για πάντα. Καμία ακίνδυνη θαυματουργή θεραπεία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα.

Ούτε και τροφές που καίνε το λίπος. Είναι δυνατόν να βελτιστοποιηθεί η πέψη των πρωτεϊνών ή να αυξηθεί το αίσθημα κορεσμού χάρη στις ιδιότητες ορισμένων τροφίμων, αλλά δεν καίνε το λίπος ως τέτοιο. Θα πρέπει επομένως να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο, ο οποίος είναι λίγο υπερβολικά εμπορικός.

Θα πρέπει επίσης να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε όλα τα λεγόμενα φυσικά ή φαρμακευτικά προϊόντα καύσης λίπους που πωλούνται. Τα περισσότερα από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας. Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν αριθμό άδειας που να επιτρέπει την πώλησή τους και τη συμμόρφωση με τους καναδικούς κανονισμούς υγείας και υγιεινής.

Για παράδειγμα, ορισμένα λιποδιαλυτικά συνδυάζουν καφεΐνη και εφεδρίνη, κάτι που είναι δυνητικά θανατηφόρο.

Η γνώμη του καθηγητή Luc Cynober, καθηγητή Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Descartes του Παρισιού και επικεφαλής του τμήματος Βιοχημείας στο νοσοκομείο Cochin

Σύμφωνα με τον καθηγητή Luc Cynober, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένας λιποδιαλύτης. Παρά τον ατελείωτο αριθμό νέων φυσικών προϊόντων που εμφανίζονται στην αγορά, κανένα δεν είναι ικανό να κάψει άμεσα το λίπος. Επομένως, είναι λάθος να ισχυρίζεται κανείς ότι οι θαυματουργές λύσεις θα λιώσουν το σωματικό λίπος.

Η πραγματική απώλεια βάρους προϋποθέτει προσοχή στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας, ιδιαίτερα την τακτική άσκηση. Άλλες μέθοδοι είναι απατηλές και μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνες για την υγεία σας.

PhenQ, ένας ποιοτικός καυστήρας λίπους

Με τη συνεχή διαφοροποίηση των προϊόντων καύσης λίπους στην αγορά, ένα όνομα φαίνεται να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα: PhenQ. Το μυστικό του έγκειται στην τριπλή επίδραση καύσης λίπους, καταστολής της όρεξης και ενεργοποίησης.

Phenq brûleur de graisse
Ο καυστήρας λίπους Phenq, ένα ποιοτικό προϊόν

Αυτή η ναυαρχίδα του αδυνατίσματος βοηθά στην :

 • Να αυξήσει τη δαπάνη θερμίδων του οργανισμού ,
 • Να βελτιστοποιήσει την καύση του λίπους από το μεταβολισμό,
 • Να περιορίσει την απορρόφηση του λίπους κατά τη διάρκεια της πέψης,
 • Να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,
 • Να μειώσει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα,
 • Παρέχουν αίσθημα κορεσμού,
 • Βοηθούν το νευρικό σύστημα και το σώμα να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν.

Το PhenQ θεωρείται επίσης ένας από τους καλύτερους λιποδιαλύτες, ιδιαίτερα χάρη στα φυσικά συστατικά του και το γεγονός ότι δεν έχει σημαντικές παρενέργειες για όσους το παίρνουν.

ΧΆΣΕΤΕ ΒΆΡΟΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΕ PHENQ


 • Δωρεάν αποστολή
 • Γίνετε μέλος σε πάνω από 190.000 ικανοποιημένους πελάτες
 • Μέχρι 2 δωρεάν φιάλες
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών
3 bouteilles de Phenq

Παραγγείλετε το PHENQ τώρα στην επίσημη ιστοσελίδα