Κατασταλτικά της όρεξης: η γνώμη των καταναλωτών και των επαγγελματιών διατροφής

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Οι υπέρβαροι άνθρωποι συχνά αναζητούν τρόπους για να χάσουν βάρος. Ορισμένοι καταφεύγουν σε δίαιτες, ενώ άλλοι προσπαθούν να ελέγξουν την πρόσληψη τροφής. Όταν αυτές οι διαφορετικές στρατηγικές αποτυγχάνουν, πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε φυσικά βοηθήματα απώλειας βάρους ή σε συμπληρώματα διατροφής που καταστέλλουν την όρεξη για να απαλλαγούν από αυτά τα επιπλέον κιλά. Η αποτελεσματικότητα αυτών των βοηθημάτων απώλειας βάρους αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων και προκαλεί ανάμεικτες απόψεις σε διάφορα φόρουμ συζητήσεων στο διαδίκτυο. Ενώ ορισμένοι καταναλωτές επαινούν τις αρετές αυτών των προϊόντων αδυνατίσματος, άλλοι θεωρούν ότι δεν έχουν καμία δράση καταστολής της όρεξης. Επιπλέον, οι αρετές αδυνατίσματος που συνδέονται με αυτά τα κατασταλτικά της όρεξης δεν υποστηρίζονται ομόφωνα από την κοινότητα των ειδικών σε θέματα διατροφής ή από το ιατρικό σώμα, το οποίο καλεί σε επαγρύπνηση όσον αφορά αυτά τα προϊόντα.

Τι είναι τα κατασταλτικά της όρεξης;

Ένα κατασταλτικό της όρεξης είναι ένας σύμμαχος αδυνατίσματος που κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές. Στην αγορά κυκλοφορούν κατασταλτικά της όρεξης σε διάφορες μορφές (δισκία, κάψουλες κ.λπ.). Σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, μειώνουν την όρεξή σας προκαλώντας ένα αίσθημα κορεσμού που μειώνει την επιθυμία σας να φάτε. Με άλλα λόγια, με τη λήψη τους, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, να σταματήσετε να τσιμπολογάτε ανάμεσα στα γεύματα και να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους.

coupe-faim et régime
Μειώνοντας την όρεξή σας, σας βοηθούν να περιορίσετε τη λαχτάρα για φαγητό και διευκολύνουν την απώλεια βάρους. Έτσι, τα κατασταλτικά της όρεξης μπορούν να αποτελέσουν μεγάλη βοήθεια κατά τη δίαιτα.

Γνώμες των καταναλωτών για τα κατασταλτικά της όρεξης

Αρκετές πλατφόρμες επιτρέπουν στους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με ορισμένα προϊόντα αδυνατίσματος. Ορισμένοι άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα προϊόντα μοιράζονται την εμπειρία τους σχετικά με τα κατασταλτικά της όρεξης. Η ικανοποίηση ορισμένων ανθρώπων οδηγεί μερικές φορές σε μαρτυρίες ή θετικές κριτικές- η απογοήτευση άλλων οδηγεί σε αρνητικές κριτικές.

Θετικές κριτικές

Ορισμένες μάρκες και κατασκευαστές διαθέτουν στην αγορά συμπληρώματα διατροφής που καταστέλλουν την όρεξη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε ορισμένους καταναλωτές. Οι καταναλωτές σπεύδουν να επαινέσουν τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής απώλειας βάρους, μετά τη χρήση αυτών των προϊόντων. Αυτή η ανατροφοδότηση αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα των κατασταλτικών της όρεξης για την απώλεια βάρους.

Μαρτυρία από τον FabienneG, χρήστη του Brulafine

Τα θετικά αποτελέσματα που μπορείτε να περιμένετε από το συμπλήρωμα διατροφής Brulafine περιέχονται στα λόγια της FabienneG (https://astuces-de-maman.fr/brulafine-avis/)

avis brulafine 1

Γνώμη της Aline Arcis, καταναλώτριας του Anaca3

Πολλοί καταναλωτές έχουν χάσει κιλά χάρη σε αυτούς τους συμμάχους αδυνατίσματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Aline Arcis, η οποία χρησιμοποιεί το κατασταλτικό της όρεξης Anaca3 από τη γαλλική μάρκα Nutravalia. Δοκίμασα τη θεραπεία διάρκειας 2 μηνών για εσάς και έμεινα αρκετά ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα (…). Σε 2 μήνες θεραπείας, έχασα συνολικά 4 κιλά, ενώ συνέχισα να κολυμπάω δύο φορές την εβδομάδα και να τρώω λιγότερο χάρη στην κατασταλτική της όρεξης δράση (…). Είμαι πραγματικά ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα, διότι δεν έχω παρουσιάσει καμία παρενέργεια και έχασα τα λίγα επιπλέον κιλά που με ενοχλούσαν” (https://www.golias.fr/anaca3-avis/amp/).

Σύμφωνα με αυτόν τον καταναλωτή, η κατασταλτική δράση του Anaca3 βοηθά στη μείωση της όρεξης και στη ρύθμιση της επιθυμίας για φαγητό, διευκολύνοντας έτσι την απώλεια βάρους.

Ανατροφοδότηση από τον Covi, έναν χρήστη του PhenQ

Ο Covi, ένας άλλος καταναλωτής, μίλησε στο ίδιο μήκος κύματος, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα του PhenQ, ενός άλλου συμπληρώματος διατροφής που καταστέλλει την όρεξη: “Εδώ είναι η εμπειρία μου για την αποτελεσματικότητα των χαπιών PhenQ.Το αποτέλεσμα καταστολής της όρεξης είναι εκεί για να το δουν όλοι, καθώς και μια τεράστια ώθηση ενέργειας που σημαίνει ότι μπορώ να κινηθώ πολύ περισσότερο (…) Τα αποτελέσματα είναι εκεί, έχω χάσει 2 κιλά σε 2 εβδομάδες, ενώ μέχρι τώρα, με τη βοήθεια της ηλικίας (είμαι 49 ετών), δεν μπορούσα να καταφέρω να χάσω 1 γρ. Γι’ αυτό συνιστώ αυτά τα χάπια, φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά” (https://arnaqueoufiable.com/medecine/phenq-arnaque-ou-fiable/).

Συνολικά, αυτές οι διαφορετικές απόψεις είναι ομόφωνες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αυτών των διαφόρων κατασταλτικών της όρεξης. Όλοι αυτοί οι καταναλωτές αναγνωρίζουν την ανεκτίμητη βοήθεια που παρέχουν αυτά τα προϊόντα όταν πρόκειται για την επίτευξη των στόχων απώλειας βάρους.

Αρνητικές απόψεις

Η γνώμη της Crysty για το Brulafine και το Konjac

Όταν διαβάζετε τις απόψεις των χρηστών του Διαδικτύου σε ορισμένα φόρουμ, τα κατασταλτικά της όρεξης δεν είναι δημοφιλή. Υποτιμούνται έντονα, με σχόλια που υπογραμμίζουν την αναποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων, τα οποία δεν σας βοηθούν να χάσετε βάρος ή να μειώσετε την όρεξή σας.

Καταναλωτές όπως η Crysty δεν συνιστούν τη χρήση κατασταλτικών της όρεξης με την ελπίδα να χάσετε βάρος ή να περιορίσετε την πείνα: ”Έχω παραγγείλει το Brulafine και το κατασταλτικό της όρεξης konjac και μπορώ να σας πω ότι είναι μια μεγάλη απάτη. Με κάνει να νιώθω ακόμα πιο πεινασμένη. Σας συμβουλεύω να μην”. https://forum. doctissimo.fr/nutrition/complements-alimentaires/brulafine-bruleur-graisse-sujet_151265_1.htm

Μαρτυρία του Yo26 στο Anaca3

Για ορισμένους καταναλωτές, τα κατασταλτικά της όρεξης δεν είναι η απάντηση στην απώλεια βάρους. Είναι πιθανό να προκαλέσουν το αντίθετο αποτέλεσμα, ενθαρρύνοντας την αύξηση του σωματικού βάρους.

Αυτό είναι αυτό που είχε να πει ο Yo26 για το κατασταλτικό της όρεξης Anaca3: ‘‘Δοκίμασα την κάψουλα απώλειας λίπους Anaca3 και τα διάσημα γλυκά Anaca3 για 2 μήνες. Αυτό το προϊόν δεν λειτουργεί καθόλου. Δεν έχασα 1γρ, αντίθετα πήρα 3 κιλά και ένιωσα φουσκωμένος. Αυτό το προϊόν δεν έχει κανένα ενδιαφέρον εκτός από το να σας απαλλάξει από 29,90€ και 9,90 για το γλυκό και δεν πιστεύω ότι ικανοποιήθηκε ή επιστράφηκε από την πλευρά μου δεν το συνιστώ. Μεδική σας ευθύνη“. (https://www.beaute-test.com/anaca3_anaca3.php?listeavis=1).

Avis sur les coupe-faim

Η προειδοποίηση της Marie για τα κατασταλτικά της όρεξης

Ορισμένες αρνητικές κριτικές για τα κατασταλτικά της όρεξης είναι ακόμη και προειδοποιήσεις: “Να είστε προσεκτικοί με τα κατασταλτικά της όρεξης. Βάζετε τη ζωή σας σε κίνδυνο” Marie(https://sante-medecine.journaldesfemmes.fr/forum/affich-201152-coupe-faim-efficace-et-non-dangereux).

Γνώμες επαγγελματιών διατροφής/υγείας

Διάφοροι τύποι συστατικών χρησιμοποιούνται στη σύνθεση των συμπληρωμάτων διατροφής που καταστέλλουν την όρεξη. Τα αποτελέσματα ορισμένων φυσικών δραστικών συστατικών, όπως το konjac, επισημαίνονται από ορισμένους ειδικούς σε θέματα διατροφής, όπως η διαιτολόγος και διατροφολόγος Léa Zubrina.

Θετική γνώμη από τη Léa Zubrina, διαιτολόγο-διατροφολόγο

Η Léa Zubrina λέει: ‘‘Ο Konjac μπορεί να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον βοήθημα για την απώλεια βάρους. Αυτό το φυσικό φυτό είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και έχει πολλά πλεονεκτήματα χάρη στην πολύ υψηλή περιεκτικότητά του σε διαιτητικές ίνες.ΤοKonjac συνιστάται σε άτομα που δυσκολεύονται να ελέγξουν την πρόσληψη τροφής και που τείνουν να τρώνε πολύ και πολύ συχνά“.

Θετική γνώμη από την Béatrice Benavent-Marco, διαιτολόγο-διατροφολόγο

Όπως είναι φυσικό, μια άλλη διαιτολόγος-διατροφολόγος, η Béatrice Benavent-Marco, αποκαλύπτει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει το konjac στην απώλεια βάρους. Επισημαίνει ότι είναι ένας ”… καλός σύμμαχος για το αδυνάτισμα επειδή το φυτό αυτό περιέχει υδρόφιλες ίνες, τις γλυκομαννάνες, οι οποίες διογκώνονται σημαντικά σε επαφή με το νερό. Αυτό προσθέτει όγκο στο στομάχι και έχει αποτέλεσμα να αυξάνει τον κορεσμό.Ως αποτέλεσμα, τρώτε λιγότερο από τις άλλες τροφές που θα έχουν πάντα περισσότερες θερμίδες από το konjac” (https://blog.nutrilifeshop.com/le-konjac-un-bon-aide-minceur/).

Προειδοποίηση από τον Ghislain Grodard, διαιτολόγο και διατροφολόγο

Η κατασταλτική επίδραση της όρεξης ορισμένων φυτών αναγνωρίζεται από τους ειδικούς της διατροφής. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα φυτά ιδιότητες αδυνατίσματος και τα διάφορα φυτικά σκευάσματα δεν συνδέονται επίσημα με την καταστολή της όρεξης. Τα φυτικά σκευάσματα μπορεί να καταστήσουν ορισμένα προϊόντα αδυνατίσματος αναποτελεσματικά ή ακόμη και επιβλαβή.

Στην πραγματικότητα, ορισμένα φυτά έχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον διαιτολόγο και διατροφολόγο Ghislain Grodard, τα συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα ”… παρουσιάζουν κινδύνους που δεν μπορούν να υποβαθμιστούν”.(https://www.60millions-mag.com/2020/09/10/regimes-5-raisons-d-eviter-les-complements-alimentaires-17656).

Προειδοποίηση από τον ειδικό στην παχυσαρκία καθηγητή Alain Golay

Επιπλέον, η κοινότητα των ειδικών πιστεύει ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των σκευασμάτων δεν έχει αποδειχθεί. Ο καθηγητής Alain Golay, ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Γενεύης, επισημαίνει: ”Δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι (τα σκευάσματα αυτά – σημείωση του συντάκτη) μειώνουν την πείνα”.(https://www.allodocteurs.fr/alimentation/complements-alimentaires/complements-alimentaires-utiles-ou-dangereux_1593.html).

Γνώμη της Alexandra Murcier, διατροφολόγου

Ομοίως, η αποτελεσματικότητα των λιποδιαλυτών δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Για ορισμένους εμπειρογνώμονες, ιδίως την Alexandra Murcier (διατροφολόγος): ‘ ‘Δεν υπάρχει προϊόν ικανό να κάψει το λίπος. Αυτό το είδος των διατροφικών καλλυντικών δρα αυξάνοντας τον βασικό μεταβολισμό, έτσι ώστε το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση”.(https://www.lexpress.fr/styles/forme/les-dangers-des-produits-brule-graisses_2063267.html).

Zotrim, ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης για αδυνάτισμα

Un tube de Zotrim
Zotrim, ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης για το αδυνάτισμα

Τα κατασταλτικά της όρεξης (είτε εκτρέπονται από τις αρχικές τους ενδείξεις είτε όχι) απογοητεύουν τους χρήστες τους λόγω των αμέτρητων ανεπιθύμητων επιπτώσεών τους. Εξ ου και η χρήση φυσικών κατασταλτικών της όρεξης όπως το Zotrim.

Υπάρχουν πολλά κατασταλτικά της όρεξης που είναι διαθέσιμα στους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. Έτσι, δεν είναι εύκολο να επιλέξετε το προϊόν αδυνατίσματος που ταιριάζει καλύτερα στο στόχο σας για απώλεια βάρους. Με τόσα πολλά κατασταλτικά της όρεξης για να διαλέξετε, συνιστώ το Zotrim, ένα εξαιρετικής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα κατασταλτικά της όρεξης στην αγορά.

Μια αποτελεσματική φόρμουλα με ποιοτικά συστατικά

Αναπτυγμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Swiss Research Labs, το Zotrim ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητά του στην απώλεια βάρους. Προκαλεί πραγματική και διαρκή απώλεια βάρους χάρη στη φόρμουλά του που βασίζεται σε φυτικά εκχυλίσματα. Είναι ένα φυσικό προϊόν με αποτελεσματική φόρμουλα που σας βοηθά να μειώσετε την όρεξή σας και να ελέγξετε τις λιγούρες σας.

Αυτά τα υγιεινά, φυτικά συστατικά έχουν αποτελέσματα αδυνατίσματος. Βοηθούν στην καταπολέμηση της πείνας και στη μείωση των λιγούρες, με στόχο τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα αποτέλεσμα καταστολής της όρεξης για αποτελεσματική, διαρκή απώλεια βάρους

Εκτός από τη σύνθεσή του, το Zotrim ξεχωρίζει επίσης για την ορεξιοκατασταλτική του δράση, η οποία μειώνει γρήγορα την όρεξη και τις συνήθειες τσιμπολογήματος. Ως αποτέλεσμα, η πείνα ελέγχεται καλύτερα, όπως και οι επιθυμίες για φαγητό. Ως αποτέλεσμα, αυτό το συμπλήρωμα διατροφής θα σας επιτρέψει να τρώτε λιγότερο, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού που μειώνει την κατανάλωση θερμίδων. Με αυτόν τον τρόπο, προωθεί την αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Ένα αποτέλεσμα καύσης λίπους και ενεργοποίησης

Για να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, το Zotrim διευκολύνει την καύση του λίπους. Στην πραγματικότητα, διεγείρει το μεταβολισμό σας και προκαλεί ταχεία καύση των λιποκυττάρων. Έχει επίσης ενεργοποιητική δράση, κάνοντάς σας πιο δραστήριους και δίνοντάς σας την ενέργεια που χρειάζεστε για αθλητικές δραστηριότητες.