MSM : η γνώμη μου & Αγοράστε στην καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM), επίσης γνωστό ως διμεθυλοσουλφόνη ή DMSO2, είναι η οξειδωμένη μορφή του διμεθυλοσουλφοξειδίου (DMSO), μιας οργανικής ένωσης του θείου. Είναι μια ένωση που περιέχει οργανικό θείο και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση της φλεγμονής και την αποκατάσταση των ιστών του σώματος. Το οργανικό MSM είναι επίσης ένα πολύ δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής. Βρίσκεται φυσικά σε ορισμένα πράσινα λαχανικά και άλλα προϊόντα διατροφής. Τα πολλά οφέλη που αποδίδονται σε αυτό το συμπλήρωμα σε καλή τιμή προέρχονται από την ικανότητά του να παρέχει βιολογικά ενεργό θείο, μια ένωση που είναι το τέταρτο πιο άφθονο μέταλλο στο ανθρώπινο σώμα και απαιτείται για πολλές κρίσιμες μεταβολικές λειτουργίες.

Ενημέρωση : Το MSM δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Γνώμη σχετικά με τις αρετές του MSM

MSM (1000 MG)

Αυτό το μέτριας τιμής συμπλήρωμα είναι απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου. Η χαλάρωση του δέρματος και οι ρυτίδες, καθώς και το ξηρό, σκασμένο δέρμα, προκαλούνται από την απώλεια κολλαγόνου. Το MSM συνεργάζεται με τη βιταμίνη C για την οικοδόμηση νέων, υγιών ιστών. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, μπορεί να ομαλοποιήσει τον σχηματισμό κολλαγόνου και να βελτιώσει ριζικά την υγεία του δέρματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η ένωση χαμηλού κόστους είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη βελτίωση της ευελιξίας των αρθρώσεων. Επιπλέον, συμβάλλει στην παραγωγή εύκαμπτου δέρματος και υγιούς μυϊκού ιστού. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη ευελιξία και τόνο των ιστών.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του οργανικού MSM είναι ότι καθιστά τα κύτταρα πιο διαπερατά. Αυτό σημαίνει ότι οι τοξίνες και τα μεταβολικά απόβλητα μπορούν εύκολα να αποβληθούν από τα κύτταρα, ενώ τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και το νερό μπορούν να διεισδύσουν σε αυτά πιο εύκολα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το συμπλήρωμα αυτό έχει την ικανότητα να διαλύει το φωσφορικό ασβέστιο. Επομένως, έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να διασπά το κακό ασβέστιο που βρίσκεται στη ρίζα των εκφυλιστικών ασθενειών. Το κολλαγόνο και η κερατίνη είναι απαραίτητα για την παραγωγή υγιών μαλλιών και νυχιών. Το MSM είναι ένα γνήσιο “ορυκτό ομορφιάς” που παρέχει το θείο που απαιτείται για την παραγωγή κολλαγόνου και κερατίνης.

Το γαλακτικό οξύ και πολλά άλλα υποπροϊόντα του μεταβολισμού προκαλούν πόνο στο σώμα. Χάρη στην ικανότητά του να ενισχύει την αποβολή των αποβλήτων σε κυτταρικό επίπεδο, αυτό το συμπλήρωμα ταχείας χορήγησης επιταχύνει την αποκατάσταση και απελευθερώνει περισσότερη ενέργεια για την αναδόμηση. Το MSM είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες λόγω της ικανότητάς του να αποβάλλει τα μεταβολικά απόβλητα από τα κύτταρα. Τα υπερβολικά μεταβολικά απόβλητα βρίσκονται στη ρίζα της φλεγμονής. Τα κύτταρα του σώματος είναι χρόνια φλεγμονώδη και συγκρατούν τα υποπροϊόντα των μεταβολικών διεργασιών. Το θείο πρέπει να είναι παρόν για να αποβάλλονται αποτελεσματικά αυτές οι τοξίνες και τα απόβλητα από το σώμα, εξ ου και η αποτοξινωτική δύναμη αυτής της ένωσης.

Χρήσεις του MSM που αγοράζεται στα φαρμακεία

Ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις περιλαμβάνουν τη θεραπεία χρόνιου πόνου στις αρθρώσεις, όπως η οστεοαρθρίτιδα, η φλεγμονή των αρθρώσεων και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτή η φθηνή ένωση αντιμετωπίζει επίσης το σύνδρομο διαρροής του εντέρου και τις αυτοάνοσες διαταραχές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης και της ευαισθησίας σε κατάγματα των οστών. Υπερέχει στη θεραπεία της θυλακίτιδας, της τενοντίτιδας, της ανάπτυξης ουλώδους ιστού και άλλων μυοσκελετικών πόνων.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, το MSM είναι απαραίτητο στη διαχείριση των αλλεργιών, του άσθματος, των μολύνσεων από ζυμομύκητες και των μυϊκών κράμπων. Αυτό το χαμηλού κόστους συμπλήρωμα είναι ιδανικό για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, του έλκους, των στομαχικών διαταραχών και της δυσπεψίας. Οι γυναίκες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (κράμπες, πονοκέφαλοι, κατακράτηση νερού, δυσπεψία).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το συμπλήρωμα που πωλείται γρήγορα είναι ιδανικό για τη θεραπεία των ραγάδων, της τριχόπτωσης, των δερματικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και των ηλιακών εγκαυμάτων. Προσφέρει κάποια προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πληγών, κοψιμάτων και δερματικών εκδορών. Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της φλεγμονής των ματιών, της κακής κυκλοφορίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της κόπωσης. Είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία των στοματικών λοιμώξεων, του πονόδοντου, της νόσου των ούλων και της περιοδοντικής νόσου.

Μία από τις τρεις πιο δημοφιλείς χρήσεις είναι ως αντι-αθηροσκληρωτικό για την πρόληψη της σκλήρυνσης ή της πάχυνσης των αρτηριών. Χρησιμοποιείται επίσης ως φυσική χημειοπροληπτική και αντιφλεγμονώδης ένωση. Το MSM βοηθά τις φυσικές ικανότητες του οργανισμού να απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνει το οξειδωτικό στρες και τις πολλές παθήσεις που το συνοδεύουν. Σύμφωνα με ορισμένους λογαριασμούς, είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες, εμποδίζοντας την απελευθέρωση προφλεγμονωδών μεσολαβητών και ρυθμίζοντας ορισμένα επιβλαβή σήματα που αποστέλλονται από το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο το σώμα.

Allergies, rhumes des foins
Οι αλλεργίες, η αλλεργική ρινίτιδα… Το MSM έχει πολλές αρετές

Πώς λειτουργεί το MSM

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συμπληρώματα παρέχουν στον οργανισμό πρόσθετο θείο για τη σύνθεση της μεθειονίνης, ενός απαραίτητου αμινοξέος που εμπλέκεται σε πολυάριθμες μεταβολικές διεργασίες, όπως ο σχηματισμός του συνδετικού ιστού, η πέψη της τροφής και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το MSM είναι ένα φυσικό υποπροϊόν του διμεθυλοσουλφοξειδίου (DMSO) και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες φαίνεται να είναι παρόμοιες με εκείνες του DMSO. Το DMSO μετατρέπεται στο σώμα σε MSM.

Η διατροφή των πρώτων ανθρώπων παρείχε μεγάλη ποσότητα θείου, καθώς το θείο υπάρχει στα ζωικά μέρη, στα λαχανικά και σε πολλά φρούτα. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτές τις τροφές στη διατροφή τους και επομένως μπορεί να έχουν έλλειψη θείου. Το θείο είναι παρόν στο σώμα μας ανά πάσα στιγμή, αλλά τα επίπεδα θείου μπορεί να μειωθούν καθώς γερνάμε, όταν είμαστε στρεσαρισμένοι ή όταν τρώμε μια διατροφή χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά. Ενώ πολλές ολόκληρες τροφές παρέχουν θείο, σε τροφές όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα αυγά και τα θαλάσσια λαχανικά μπορεί να καταστραφεί μέρος του φυσικού τους θείου όταν υποβάλλονται σε επεξεργασία ή μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ενημέρωση : Το MSM δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο αυτό προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

Στους ανθρώπους και τα ζώα, η ένωση αυτή υπάρχει φυσικά στον φλοιό των επινεφριδίων, ο οποίος αποτελεί μέρος του ορμονικού συστήματος και συμβάλλει στη ρύθμιση της αντίδρασης στους παράγοντες του στρες. Αποθηκεύεται επίσης στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της δομής του συνδετικού ιστού.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των συμπληρωμάτων με βάση το MSM είναι ότι συμβάλλουν στην επιτάχυνση της επούλωσης και στην “αποτοξίνωση” του σώματος βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χημικές ουσίες κινούνται μέσα και έξω από τα κύτταρά μας. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το συμπλήρωμα αυτό καθιστά τα κύτταρα πιο διαπερατά, απελευθερώνοντας ορισμένα συσσωρευμένα μέταλλα, βαρέα μέταλλα, απόβλητα και τοξίνες, ενώ παράλληλα βοηθά στην εισαγωγή θρεπτικών συστατικών και νερού. Αυτό βοηθά το σώμα να παραμείνει ενυδατωμένο. Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής, η οποία είναι η βασική αιτία των περισσότερων ασθενειών. Το MSM σταθεροποιεί επίσης τις κυτταρικές μεμβράνες, βελτιώνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, επιβραδύνει ή σταματά τη διαρροή από τραυματισμένα κύτταρα και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου.

Κατά τη γνώμη των ερευνητών, η χρήση αυτών των συμπληρωμάτων συνδέεται με τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, την επιτάχυνση της επούλωσης και τη μείωση του πόνου, επειδή συμβάλλει στην αντιμετώπιση ορισμένων υποπροϊόντων (όπως το γαλακτικό οξύ) που συμβάλλουν στο αίσθημα του πόνου, της δυσκαμψίας και της δυσκαμψίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι αθλητές και πολύ δραστήριοι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν αυτό το συμπλήρωμα για να βελτιώσουν το χρόνο αποκατάστασης, την απόδοση και τη διαδικασία αναδόμησης των μυών και των αρθρώσεων. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι το θείο που περιέχεται στο MSM παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της γλουταθειόνης, η οποία θεωρείται “κύριο αντιοξειδωτικό” και σημαντικός αποτοξινωτικός παράγοντας.

Αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο αυτό το συμπλήρωμα θεωρείται “ενισχυτικό απόδοσης”, καθώς αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και καταπολεμά την κόπωση. Ενισχύει την πέψη και βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών πριν τα ανακατευθύνει στους μυς κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

Θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και του πόνου στις αρθρώσεις

Ένα καλά τεκμηριωμένο όφελος αυτού του προϊόντος είναι ότι συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων, βελτιώνει την ευλυγισία και αποκαθιστά την παραγωγή κολλαγόνου. Έρευνες δείχνουν ότι πολλοί ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα, πόνο στις αρθρώσεις, δυσκαμψία, προβλήματα στα γόνατα ή στην πλάτη και περιορισμένο εύρος κίνησης, παρουσιάζουν μείωση των συμπτωμάτων τους και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους όταν λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα με βάση το MSM.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συμπληρώματα αυτά είναι ευεργετικά στο να βοηθούν τον οργανισμό να σχηματίσει νέο αρθρικό και μυϊκό ιστό, ενώ μειώνουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που συμβάλλουν στο πρήξιμο και τη δυσκαμψία. Το συμπλήρωμα MSM είναι ένα φυσικό και αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες λόγω του τρόπου με τον οποίο το θείο επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και διευκολύνει την κυτταρική δραστηριότητα. Το θείο πρέπει να είναι παρόν για να απελευθερώσουν τα κύτταρα πολλά υποπροϊόντα και υγρά που μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν πρήξιμο ή ευαισθησία.

Μια κλινική δοκιμή που αξιολόγησε τις επιδράσεις αυτής της ένωσης στον πόνο των αρθρώσεων σε 118 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα αποκάλυψε ότι, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, τα συμπληρώματα MSM που λαμβάνονταν επί 12 εβδομάδες παρήγαγαν μεγαλύτερη βελτίωση στον πόνο, το πρήξιμο και την κινητικότητα των αρθρώσεων. Τα συμπληρώματα αυτά χορηγήθηκαν σε δόσεις των 500 χιλιοστογραμμαρίων τρεις φορές την ημέρα μαζί με γλυκοζαμίνη (που λαμβάνεται επίσης σε δόσεις των 500 χιλιοστογραμμαρίων τρεις φορές την ημέρα). Μαζί, αυτά τα δύο δραστικά συστατικά βοήθησαν στη μείωση της φλεγμονής και της έντασης του πόνου χωρίς να προκαλέσουν παρενέργειες στην πλειονότητα των ασθενών. Αυτό καθιστά το MSM, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με γλυκοζαμίνη, μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για την αρθρίτιδα.

Douleur articulaire
Το συμπλήρωμα διατροφής MSM βοηθά στη μείωση του πόνου στις αρθρώσεις

Βελτιώνει τα πεπτικά προβλήματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το MSM μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του βλεννογόνου του πεπτικού συστήματος και να μειώσει τη φλεγμονή ή τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένες τροφές. Είναι επίσης χρήσιμο για την επούλωση του διαρρέοντος εντέρου, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της εισόδου σωματιδίων στο έντερο μέσω μικρών ανοιγμάτων διασταύρωσης, όπου μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο θείο που περιέχεται σε αυτά τα συμπληρώματα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την πέψη.

Επιπλέον, τα συμπληρώματα αυτά βοηθούν στη θεραπεία των αιμορροΐδων. Σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς, η εφαρμογή μιας γέλης που περιέχει MSM με έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο που προκαλούν οι αιμορροΐδες (πρησμένα αιμοφόρα αγγεία στο ορθό που προκαλούν πόνο και αιμορραγία κατά την αφόδευση).

Επισκευή του δέρματος και θεραπεία της ροδόχρου ακμής, των αλλεργιών και των πληγών

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η εφαρμογή μιας τοπικής κρέμας που περιέχει MSM και σιλυμαρίνη βοηθά στη μείωση της φλεγμονής που προκαλεί η ροδόχρου ακμή. Το μείγμα καταπολεμά τον αποχρωματισμό του δέρματος, μειώνει τις αλλεργίες και επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Αυτό το δραστικό συστατικό συμβάλλει στη βελτίωση του τόνου του δέρματος, στη μείωση της ερυθρότητας, στην ανακούφιση από την ευαισθησία και στην αντιμετώπιση άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη ροδόχρου ακμή.

Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης για να διατηρήσουν μια νεανική εμφάνιση, καθώς το μείγμα φαίνεται να έχει ενισχυμένη ικανότητα να αποτρέπει τον σχηματισμό ρυτίδων, ουλών, καφέ κηλίδων και ηλιακών βλαβών. Το MSM είναι απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου, μιας ένωσης που εμποδίζει το δέρμα να γίνει πλαδαρό, ρυτιδιασμένο, ραγισμένο και ξηρό.

Οι άνδρες χάνουν κολλαγόνο και κερατίνη καθώς μεγαλώνουν, γι’ αυτό και ο τόνος και η ελαστικότητα του δέρματος επιδεινώνονται. Επειδή το θείο είναι απαραίτητο για την παραγωγή αυτών των ενώσεων, η χρήση ενός συμπληρώματος όπως αυτό βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου και κερατίνης, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην επιβράδυνση των επιπτώσεων της γήρανσης. Ακόμα περισσότερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση του σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, της βιταμίνης Ε και της βιταμίνης Α, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων του δέρματος.

Ενημέρωση : Το MSM δεν πωλείται πλέον, το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Μειωμένος μυϊκός πόνος

Οι δραστήριοι άνθρωποι που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους μπορούν να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες του MSM. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ουσία αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό αναλγητικό, βοηθώντας στην πρόληψη και τη θεραπεία του μυϊκού πόνου, του παλμού και του πρηξίματος, ενώ παράλληλα βελτιώνει το εύρος και την κινητικότητα. Η ένωση αυτή έχει αποδειχθεί ότι βοηθά την αποκατάσταση των μυών μετά από άσκηση, τραυματισμό, ακόμη και χειρουργική επέμβαση. Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευεργετική όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντιφλεγμονώδη.

Επιπλέον, ο Dr Bohlooli και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν μια μελέτη στο Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, στην οποία διαπίστωσαν ότι η συμπληρωματική χορήγηση 10 ημερών βοήθησε στη μείωση της μυϊκής βλάβης που προκαλείται από αθλητική δραστηριότητα υψηλού επιπέδου. Το θείο σε αυτό το συμπλήρωμα μειώνει επίσης τον μυϊκό πόνο, καθώς συμβάλλει στην αποκατάσταση των μυϊκών ινών και αποτρέπει τη διόγκωση των μυών κατά τη διάρκεια της έντονης σωματικής άσκησης.

Σύμφωνα με ορισμένους, το MSM αποκαθιστά επίσης την ευελιξία και τη διαπερατότητα των τοιχωμάτων των μυϊκών κυττάρων, πράγμα που σημαίνει ότι τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να περάσουν ευκολότερα μέσα από τους ιστούς, διευκολύνοντας το έργο της επιδιόρθωσης και την εξάλειψη του γαλακτικού οξέος. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του χρόνου που απαιτείται για την αποκατάσταση, καθώς και λιγότερος πόνος και κράμπες.

Αποκατάσταση της ανάπτυξης των μαλλιών

Τα άτομα με αραίωση των μαλλιών ή φαλάκρα καθώς μεγαλώνουν μπορούν να επωφεληθούν από το MSM. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιπέδων τόσο του κολλαγόνου όσο και της κερατίνης, δύο θρεπτικών συστατικών που το σώμα χρειάζεται οπωσδήποτε για να σχηματίσει νέες τρίχες και επίσης να αναδομήσει ισχυρά νύχια και δερματικά κύτταρα. Το κολλαγόνο και η κερατίνη βρίσκονται συχνά σε προϊόντα για τα μαλλιά, καθώς δίνουν στα μαλλιά τη δύναμη, την αντοχή και την υγιή τους εμφάνιση. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αναστροφή της τριχόπτωσης.

Chute de cheveux
Τα επίπεδα κολλαγόνου και κερατίνης μπορούν να διεγερθούν για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών

MSM: μια κρίσιμη πηγή θείου

Ως φυσική πηγή βιοδιαθέσιμου θείου, το συμπλήρωμα αυτό λειτουργεί ως καταλύτης για όλα τα οφέλη που προσφέρει το θείο στον ανθρώπινο οργανισμό. Για παράδειγμα, το θείο παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή γλουταθειόνης, ενός βασικού αντιοξειδωτικού που υποστηρίζει επίσης τη φυσική αποτοξίνωση. Χωρίς θείο, η γλουταθειόνη δεν μπορεί να δράσει. Χωρίς θείο, τα αμινοξέα που λειτουργούν ως δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών δεν είναι επίσης λειτουργικά. Το MSM είναι η καλύτερη διαθέσιμη μορφή θείου.

Ενισχυμένη αντιοξειδωτική δραστηριότητα και αποτοξίνωση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το θείο αποτελεί βασικό στοιχείο για την παραγωγή της φυσικής γλουταθειόνης. Επιπλέον, αυτό το συμπλήρωμα λειτουργεί για τη διατήρηση ενός κρίσιμου επιπέδου γλουταθειόνης στο σώμα, το οποίο επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του οργανισμού να διαχειρίζεται το οξειδωτικό στρες, δηλαδή τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με τη διαδικασία της γήρανσης. Μπορεί επίσης να αυξήσει τη φυσική διαπερατότητα των κυττάρων, επιτρέποντάς τους να αποτοξινώνουν και να αποβάλλουν τις τοξίνες.

Υποστήριξη της υγείας του δέρματος και των νυχιών

Εκτός από τη χρήση του για την υγεία των αρθρώσεων, το MSM χρησιμοποιείται συχνότερα για την ικανότητά του να προάγει το υγιές, ελαστικό δέρμα και τα δυνατά, λαμπερά μαλλιά. Χάνουμε κολλαγόνο και υγιή δερματικό ιστό καθώς γερνάμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρατηρούμε μείωση του τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος. Το βιοδιαθέσιμο θείο σε αυτό το συμπλήρωμα βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και κερατίνης, τα οποία διατηρούν τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια ισχυρά και ζωτικά.

Ενημέρωση : Το MSM δεν πωλείται πλέον. Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

Συνιστώμενη δοσολογία και φυσικές πηγές του MSM

Μία κάψουλα των 500 mg την ημέρα είναι μια καλή δόση για την πρόληψη της ανεπάρκειας θείου και την υποστήριξη της κατασκευής υγιούς συνδετικού ιστού. Αυτή η δόση μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση και στην οικοδόμηση υγιών μαλλιών, δέρματος και νυχιών. Για τη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας μπορεί να απαιτούνται από 1.000 έως 6.000 mg ημερησίως, ανάλογα με το μέγεθος του σώματος, την ηλικία και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Το MSM είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με αλλεργίες, αθλητικούς τραυματισμούς, πέψη και δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, ηλιακό έγκαυμα και ουλές. Τα συμπτώματα μειώνονται γενικά μέσα σε 2 έως 21 ημέρες. Οι άνθρωποι λαμβάνουν συνήθως 500 χιλιοστόγραμμα τρεις φορές την ημέρα έως 3 γραμμάρια δύο φορές την ημέρα για την οστεοαρθρίτιδα. Ωστόσο, οι βέλτιστες δόσεις δεν έχουν καθοριστεί για καμία πάθηση. Επιπλέον, η ποιότητα και τα ενεργά συστατικά στα συμπληρώματα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τον έναν κατασκευαστή στον άλλο, καθιστώντας δύσκολο τον καθορισμό μιας τυπικής δόσης.

Τιμή, αγορά και παράδοση του MSM

MSM (1000 MG)

Το MSM μπορεί να αγοραστεί σε μορφή σκόνης, κρέμας, κάψουλας ή δισκίου. Η σκόνη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή. Μπορεί να βρεθεί σε μείγματα διαφόρων συμπληρωμάτων, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε παραφαρμακεία ή εξειδικευμένα καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες και να ξεκινάτε με μια δόση ενός ή δύο κουταλιών του γλυκού σκόνης. Στη συνέχεια μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τη δόση, καθώς ο οργανισμός σας συνηθίζει και δεν υπάρχουν πεπτικές παρενέργειες.

Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη σκόνη πρέπει απλώς να προσθέσουν νερό, συνήθως 16 ουγγιές για μια μερίδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται η χρήση MSM με αντιοξειδωτικά ή αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, όπως η βιταμίνη C και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Θα πρέπει, ωστόσο, να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε το συμπλήρωμα σας από έναν αξιόπιστο πωλητή ή ένα εγκεκριμένο φαρμακείο. Η αγορά από φαρμακείο ή παραφαρμακείο συνιστάται ιδιαίτερα. Λάβετε υπόψη ότι πολλά συμπληρώματα περιέχουν συνθετικά υποπροϊόντα και πληρωτικά υλικά.

Αντενδείξεις, πιθανές παρενέργειες του MSM και προειδοποιήσεις

Το MSM δεν είναι κατάλληλο για άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά. Οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει να μιλήσουν με έναν γιατρό πριν λάβουν τακτικά αυτό το συμπλήρωμα. Το MSM φαίνεται να είναι καλά ανεκτό, καθώς είναι εντελώς φυσικό και ήδη παρόν στον ανθρώπινο οργανισμό. Ελάχιστες παρενέργειες έχουν αναφερθεί όσον αφορά τη χρήση του. Ωστόσο, έχουν διεξαχθεί πολύ λίγες μελέτες μεγάλης κλίμακας σε ανθρώπους σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις του.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Αρθρίτιδας, έως και 6.000 χιλιοστόγραμμα μπορούν να λαμβάνονται καθημερινά από ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα χωρίς σημαντικές παρενέργειες. Τούτου λεχθέντος, το MSM, παρόλο που αγοράζεται από αδειοδοτημένο φαρμακείο και χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να προκαλέσει ήπιες παρενέργειες σε ορισμένους ανθρώπους, όπως δυσπεψία, στομαχικές διαταραχές ή διάρροια.

Ενημέρωση : Το MSM δεν διατίθεται πλέον προς πώληση. Το άρθρο αυτό προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.