Ginseng : η γνώμη μου & η καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το τζίνσενγκ είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που προέρχεται από την Ασία. Θεωρείται πανάκεια. Από την αρχαιότητα, η ρίζα αυτού του φυτού έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενός εντυπωσιακού αριθμού παθήσεων. Οι ιδιότητές του είναι τόσο πολυάριθμες που αποτελεί αντικείμενο πολλών θρύλων. Σε συνδυασμό με το Ginkgo biloba, το φυτό αυτό μπορεί να ανακουφίσει από την κόπωση, να προστατεύσει από τις λοιμώξεις και να ρυθμίσει το νευρικό σύστημα. Ως ισχυρός ρυθμιστής του ύπνου, αυτό το συμπλήρωμα βελτιώνει τη συγκέντρωση και βοηθά τα άτομα που πάσχουν από απώλεια μνήμης. Το φυτό αναπτύσσεται αυθόρμητα στις ορεινές κοιλάδες της Ασίας, απ’ όπου και προέρχεται. Υπάρχουν πολλά είδη στο γένος Panax, αλλά μόνο το Panax ginseng (κινέζικο ginseng) και το Panax quinquefolius (αμερικανικό ginseng) χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Περίληψη

Η ιστορία του τζίνσενγκ

Ginseng Blanc Bio

Από την αρχαιότητα, ο βασιλιάς των φαρμακευτικών φυτών χρησιμοποιείται στην Κίνα, την Κορέα και την Ινδία. Με την επιστημονική του ονομασία, Panax ginseng, το φυτό αυτό είναι ίσως το πιο διάσημο φαρμακευτικό φυτό στην ασιατική ήπειρο. Το Panax quinquefolius, το βορειοαμερικανικό αντίστοιχό του, το οποίο ανακαλύφθηκε αργότερα, έχει παρόμοιες φαρμακευτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με ορισμένους Ινδιάνους, πρόκειται για ένα φυτό με εξαιρετικές ιδιότητες.

Η συγκομιδή των άγριων φυτών στην Κίνα έφερε το φυτό στα πρόθυρα της εξαφάνισης τη δεκαετία του 1600. Στις αρχές της δεκαετίας του 1700, η ανακάλυψη της αμερικανικής ποικιλίας προκάλεσε ένα κύμα κυνηγιού στην περιοχή. Εξερευνητές όπως ο Αμερικανός Τζον Τζέικομπ Άσταρ επιδόθηκαν σε ένα ιδιαίτερα προσοδοφόρο εμπόριο, εξάγοντας τόνους του φυτού στην Ασία.

Το όνομα του γένους, Panax, προέρχεται από το ελληνικό panakos, που σημαίνει πανάκεια. Στην Άπω Ανατολή, το φυτό θεωρούνταν μέσο ενίσχυσης της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Στη σύγχρονη φυτοθεραπεία, το φυτό αυτό θεωρείται προσαρμογόνο. Πριν ανακαλυφθεί από τους Ευρωπαίους, η αμερικανική ποικιλία χρησιμοποιούνταν από πολλές φυλές των Ινδιάνων της Αμερικής ως φαρμακευτικό φυτό.

Περιγραφή του φυτού

Το τζίνσενγκ είναι ένα πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Araliaceae. Το φυτό φυτρώνει άγριο στα ορεινά δάση της βορειοανατολικής Κορέας, της βορειοανατολικής Κίνας, της Μαντζουρίας, του Νεπάλ, της βόρειας Ιαπωνίας και της Ρωσίας. Μπορεί επίσης να βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Έχει σαρκώδεις μίσχους και μεγάλα πράσινα φύλλα. Το ύψος του είναι γενικά 40-70 εκατοστά. Τα μικρά, λευκά άνθη μετατρέπονται στη συνέχεια σε κόκκινους καρπούς γεμάτους με σπόρους. Το φυτό αναπαράγεται μόνο από σπόρους, οι οποίοι δεν βλαστάνουν παρά μόνο 20 έως 22 μήνες μετά τη σπορά. Αναπτύσσεται επίσης πολύ αργά. Οι ρίζες αναπτύσσονται μόλις κατά ένα γραμμάριο το χρόνο και μπορούν να συγκομιστούν μόνο μετά από περίπου δέκα χρόνια.

Ginseng
Το Panax ginseng προέρχεται από την Κορέα, την Κίνα και τις γύρω χώρες. Ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να προσαρμόζεται στις διάφορες πιέσεις, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, γι’ αυτό και είναι γνωστό ως προσαρμογόνο.

Τι είναι το κόκκινο τζίνσενγκ;

Η κόκκινη ποικιλία είναι η ευγενέστερη από τις υπάρχουσες ποικιλίες αυτού του δημοφιλούς φυτού. Σε αντίθεση με το λευκό τζίνσενγκ, η κόκκινη ποικιλία παρασκευάζεται από ολόκληρη τη ρίζα. Χρησιμοποιείται ατμός, ο οποίος προσδίδει στο προϊόν μια γλυκύτητα που εντείνει τη γεύση και το άρωμά του, καθιστώντας την κόκκινη ποικιλία ιδανική όχι μόνο για την παρασκευή τσαγιού, αλλά και για μάσημα.

Το όνομά της προέρχεται από το χρώμα που παίρνουν οι ρίζες της μετά από ειδική επεξεργασία που αποσκοπεί στη διατήρησή τους. Η κόκκινη ποικιλία καλλιεργείται στην Κίνα και τη Νότια Κορέα. Χρειάζονται αρκετά χρόνια για την παραγωγή κόκκινου τζίνσενγκ. Πρέπει να συγκομιστεί, να πλυθεί, να ελεγχθεί, να καθαριστεί, να αποξηρανθεί και να μαγειρευτεί στον ατμό. Οι ρίζες εμβαπτίζονται σε διάφορα αφεψήματα, η φόρμουλα των οποίων κρατείται μυστική. Μετά τον ατμό, οι ρίζες παίρνουν μια πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση.

Ginseng
Είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ του λευκού τζίνσενγκ (οι λευκές ρίζες) και της κόκκινης ποικιλίας. Για να ληφθεί το κόκκινο τζίνσενγκ, όλα τα μέρη του φυτού βυθίζονται σε ειδικά διαλύματα και στη συνέχεια ατμοποιούνται.

Ποια είναι η σύνθεση του βιολογικού τζίνσενγκ;

Οι γλυκοζίτες είναι τα κύρια ενεργά συστατικά του βιολογικού τζίνσενγκ. Βρίσκονται στο φύλλωμα, το στέλεχος και τις ρίζες του φυτού. Τα πιο συνηθισμένα συστατικά περιλαμβάνουν :

 • Πολυακετυλένιο
 • άμυλο
 • αλκαλοειδή
 • πηκτίνη
 • τανίνες
 • Βιταμίνη C
 • κόμμεα
 • Θείο
 • Φώσφορος

Τα βιολογικά ενεργά μακροθρεπτικά συστατικά βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στις ρίζες. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε στο φυτό αυτό μεταλλικό γερμάνιο.

Περιέχει βιταμίνες B1, B2 και B3, οι οποίες δρουν στο μεταβολισμό της γλυκόζης, των λιπαρών οξέων και των αμινοξέων. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, μια ένωση που είναι πολύ σημαντική για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η βιταμίνη αυτή συμμετέχει στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των λειτουργιών του νευρικού συστήματος.

Η ρίζα και ο μίσχος είναι πλούσια σε σίδηρο, μια απαραίτητη ένωση για την καταπολέμηση της αναιμίας. Περιέχουν επίσης κοβάλτιο και μαγνήσιο, δύο μέταλλα απαραίτητα για το σχηματισμό και την καλή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Το φυτό περιέχει επίσης μαγγάνιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτική δράση, και χαλκό, ο οποίος συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου. Το τζίνσενγκ διακρίνεται για την παρουσία σαπωνινών, οι οποίες έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Οι γκινσενοσίδες προστατεύουν τον οργανισμό από ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις και τον βοηθούν να ανακάμψει ταχύτερα από τη μόλυνση. Οι γκινσενοσίδες βελτιώνουν την ικανότητα της αιμοσφαιρίνης να δεσμεύει οξυγόνο, έτσι ώστε τα κύτταρα των οργάνων να οξυγονώνονται καλύτερα και ο οργανισμός να έχει περισσότερη ενέργεια.

ΑΝΆΚΤΗΣΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΌ GINSENG


 • 100% φυσικό και βιολογικό
 • Διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ελέγχει την αρτηριακή πίεση
 • Ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα
Ginseng Blanc Bio

Απολαύστε το βιολογικό σας Ginseng τώρα

Ποιες είναι οι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίνσενγκ;

Η κατανάλωση αυτού του συμπληρώματος ενδείκνυται για τη θεραπεία καταστάσεων όπως :

 • κατάθλιψη
 • χαμηλή λίμπιντο
 • αναιμία
 • καρκίνος του πνεύμονα
 • Διαβήτης τύπου 2
 • δερματικές παθήσεις
 • υπερχοληστερολαιμία
 • επιληψία
 • ηπατική νόσος
 • καρδιακά προβλήματα,

Διεγείρει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης. Είναι χρήσιμο για τη θεραπεία πληγών και φλεγμονών του λαιμού, αιμορραγιών, σεξουαλικής ανικανότητας, λοιμώξεων και ανδρικής στειρότητας. Βελτιώνει τη μνήμη και την πνευματική ζωτικότητα και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, το στρες και τους ρευματισμούς.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμετού κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Η κατανάλωσή του μπορεί επίσης να ανακουφίσει τις εντερικές κράμπες, τα αέρια, την κοιλιακή διάταση, τη δυσπεψία και τη διάρροια.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ιδανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του πόνου, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν το χρησιμοποιήσετε.

Ποιες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις;

Το βιολογικό τζίνσενγκ βελτιώνει τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος χωρίς παρενέργειες. Η ρίζα του φυτού επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφαλικού φλοιού, την ανταλλαγή αερίων και τη σύνθεση του αίματος που ρέει στον εγκέφαλο. Σε συνδυασμό με το Ginkgo biloba, διεγείρει την αναπνοή των εγκεφαλικών κυττάρων, μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, αυξάνει την έκκριση χολής, αναστέλλει ορισμένους μικροοργανισμούς και βελτιώνει την όραση.

Έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακτινοβολίας: τα ζώα στα οποία χορηγήθηκε ταυτόχρονα μια δόση ακτινοβολίας και ένα φάρμακο με βάση το ginseng είδαν τα συμπτώματά τους να βελτιώνονται.

Αυτή η ρίζα επηρεάζει το μεταβολισμό των υδατανθράκων μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στη ζέστη, το κρύο, τις λοιμώξεις και το στρες. Αντιμετωπίζει την υπόταση. Ωστόσο, δεν προκαλεί εθισμό και δεν διαταράσσει τον ύπνο. Μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα και διεγείρει τη δραστηριότητα των επινεφριδίων.

Αυτό το συμπλήρωμα βοηθά στη θεραπεία πολλών ασθενειών, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται στη σωστή μορφή και στη σωστή δοσολογία. Αν σας ενδιαφέρουν περισσότερο τα συμπληρώματα διατροφής με διαφορετικά οφέλη για το σώμα και τον οργανισμό σας, σας συνιστώ να διαβάσετε το συγκριτικό μου άρθρο για τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής!

Μια θεραπεία κατά του στρες

Η ρίζα τζίνσενγκ είναι ένα προσαρμογόνο. Τα προσαρμογόνα είναι φυτικά φάρμακα που κάνουν τον οργανισμό μας πιο ανθεκτικό στο ψυχικό, σωματικό και περιβαλλοντικό στρες, βοηθώντας μας να ανταπεξέλθουμε στην πίεση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Μειώνουν τις επιδράσεις της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, και ενισχύουν τη λειτουργία των επινεφριδίων. Ομαλοποιούν τις ζωτικές λειτουργίες και μας επιτρέπουν να συσσωρεύουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε τις δυσλειτουργίες του οργανισμού. Σε αντίθεση με τα διεγερτικά όπως ο καφές, αυτό το συμπλήρωμα δεν προκαλεί υπερβολική διέγερση. Προστατεύει επίσης το στομάχι από τα έλκη που προκαλούνται από το στρες.

TranquilitéΕκτός από τη
βελτίωση της εγρήγορσης, το τζίνσενγκ προάγει τη χαλάρωση.

Σταθεροποιητής της διάθεσης

Όπως και το πράσινο τσάι, το τζίνσενγκ μας εισάγει σε μια κατάσταση χαλάρωσης και ηρεμίας, διατηρώντας παράλληλα την εγρήγορση. Βελτιώνει τη γενική ευεξία και έχει θετική επίδραση στον ύπνο και τη σεξουαλική λειτουργία. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης.

Το τζίνσενγκ είναι ένα από τα συστατικά του παραδοσιακού κινεζικού φαρμάκου Kai Xin San. Αυτός ο συνδυασμός βοτάνων ρυθμίζει τα επίπεδα σεροτονίνης, ντοπαμίνης και νοραδρεναλίνης και έχει αναγνωριστεί ως το φυσικό ισοδύναμο του Prozac στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Ένας φυσικός προμηθευτής ενέργειας

Τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας είναι ένα από τα πιο γνωστά οφέλη του τζίνσενγκ και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της δύναμης και της αντοχής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι ιδανικό για άτομα με καλή υγεία που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, καθώς και για όσους υποφέρουν από χρόνια κόπωση. Η τόνωση που παρέχει αυτό το φυτό είναι ηπιότερη από εκείνη που παρέχει ο καφές. Δεν προκαλεί νευρικότητα ούτε επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό όπως ο καφές.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι το συστατικό αυτό μπορεί να μειώσει την κόπωση και να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας σε καρκινοπαθείς. Είναι μία από τις πιο χρήσιμες θεραπείες για τα άτομα που πάσχουν από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Μια πηγή νεότητας

Οι Κινέζοι πιστεύουν εδώ και καιρό ότι το τζίνσενγκ προάγει τη μακροζωία και έχουν δίκιο. Όταν λαμβάνεται από το στόμα, βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ανδρικής φαλάκρας. Βελτιώνει την κυκλοφορία και προστατεύει την καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά από τις επιπτώσεις της γήρανσης. Μειώνει επίσης τη θνησιμότητα στους μεσήλικες άνδρες.

Ενισχυτής της μνήμης και των πνευματικών επιδόσεων

Λειτουργεί ως ενισχυτής για τον εγκέφαλο. Βελτιώνει την πνευματική ικανότητα και τη συγκέντρωση. Ως αντιοξειδωτικό, λειτουργεί ως προστάτης για τον εγκέφαλό μας. Συγκεκριμένα, προστατεύει τους νευρώνες από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών. Αποτρέπει την απώλεια μνήμης και προστατεύει από τη γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία. Ειδικότερα, η καθημερινή χρήση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης να βελτιώσει και να αποκαταστήσει τη μνήμη των θυμάτων εγκεφαλικού επεισοδίου. Σε συνδυασμό με το ginkgo biloba, μπορεί να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ADHD). Οι γκινσενοσίδες ενισχύουν το νευρικό σύστημα και βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία και τη μαθησιακή ικανότητα.

Mémoire
Το τζίνσενγκ λειτουργεί ως ενισχυτικό της μνήμης. Προλαμβάνει μεγάλο αριθμό διαταραχών που επηρεάζουν τη μνήμη.

Ένα φυσικό αφροδισιακό

Το τζίνσενγκ χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τη βελτίωση της λίμπιντο και της σεξουαλικής λειτουργίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, θεωρείται αφροδισιακό. Η κορεατική κόκκινη ποικιλία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους άνδρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Σε μελέτες, έως και το 60% των ασθενών παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασής τους. Στις γυναίκες, ελαχιστοποιεί τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ιδίως τη μειωμένη λίμπιντο, την κατάθλιψη, το άγχος, την αϋπνία και την κόπωση.

Πολύτιμη βοήθεια για τους διαβητικούς

Η κορεατική κόκκινη ποικιλία αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μπορεί να είναι χρήσιμη για ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 (μη ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης), προστατεύει το πάγκρεας και ομαλοποιεί την παραγωγή ινσουλίνης σε διαβητικούς με διαβήτη τύπου 1. Ωστόσο, πριν την εισαγωγή του στη διατροφή ενός διαβητικού, θα πρέπει να ζητείται η γνώμη ενός γιατρού. Μειώνει επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε υγιή άτομα. Οι ασθενείς που πάσχουν από υπογλυκαιμία θα πρέπει να το λαμβάνουν μαζί με τα γεύματα για να αντισταθμίσουν αυτή την επίδραση.

Ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος

Το συμπλήρωμα τζίνσενγκ αυξάνει τον αριθμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Η χρήση του βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Η βελτίωση της ανοσίας εμφανίζεται επίσης σε άτομα με HIV και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Φαίνεται επίσης να αποτελεί φυσική θεραπεία για τους πάσχοντες από ινομυαλγία. Μειώνει τον πόνο, την αϋπνία και το άγχος που σχετίζονται με αυτή την ασθένεια.

Ένα φάρμακο που προστατεύει από τον καρκίνο

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και προστατεύει από ορισμένους τύπους καρκίνου του πνεύμονα, του ήπατος, του παγκρέατος, των ωοθηκών και του στομάχου. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου που σχετίζεται με το κάπνισμα στους καπνιστές που το λαμβάνουν. Τα ποσοστά επιβίωσης μεταξύ των γυναικών με καρκίνο του μαστού που χρησιμοποιούν αυτό το συμπλήρωμα είναι υψηλότερα από εκείνες που δεν το χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση αυτού του συμπληρώματος διατροφής δίνει στους ασθενείς με καρκίνο μια ώθηση ενέργειας και διεγείρει την όρεξή τους.

Βοηθά στην αναπνευστική λειτουργία

Εδώ και χρόνια, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων. Βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων και μειώνει τα συμπτώματα της αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και του άσθματος. Λαμβάνεται ταυτόχρονα με ένα αντιβιοτικό, αυξάνει την αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία της βρογχίτιδας.

Σύμμαχος κατά του εθισμού

Αυτό το παρασκεύασμα μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη που εμφανίζονται κατά την εγκατάλειψη εθιστικών ουσιών όπως η μορφίνη και η νικοτίνη. Το τζίνσενγκ είναι ένα αποδεδειγμένο φάρμακο για το hangover.

Sevrage tabagique
Το τζίνσενγκ είναι σύμμαχος κατά τη διάρκεια της στέρησης, επειδή μειώνει τα ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την εγκατάλειψη των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τζίνσενγκ, μια παγκόσμια πανάκεια

Η ρίζα τζίνσενγκ περιέχει πάνω από 200 δραστικές ουσίες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο φυτό. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι οι γκινσενοσίδες, οι οποίες αυξάνουν την ικανότητα της αιμοσφαιρίνης να συνδυάζεται με το οξυγόνο. Αυτό καθιστά το σώμα πιο αποδοτικό και πιο ικανό να αναγεννηθεί μετά από ασθένεια ή τραυματισμό. Οι γκινσενοσίδες υποστηρίζουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το λιγότερο ευάλωτο σε λοιμώξεις και φλεγμονές. Τα σάκχαρα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα μπορούν επίσης να εξαχθούν από τη ρίζα του φυτού. Ο αριθμός των δραστικών συστατικών που περιέχονται στη ρίζα το καθιστά ένα σχεδόν καθολικό φάρμακο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην ελληνική ονομασία του panax.

ΑΝΆΚΤΗΣΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΌ GINSENG


 • 100% φυσικό και βιολογικό
 • Διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ελέγχει την αρτηριακή πίεση
 • Ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα
Ginseng Blanc Bio

Απολαύστε το βιολογικό σας Ginseng τώρα

Ποια είναι η δοσολογία του τζίνσενγκ;

Ως συμπλήρωμα διατροφής, το τζίνσενγκ κυκλοφορεί γενικά σε μορφή δισκίων ή κάψουλας. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι γενικά 1 δισκίο την ημέρα. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι μετά από τρεις μήνες καθημερινής χρήσης, πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα περίπου 4 εβδομάδων. Διαφορετικά, μπορεί να εμφανιστούν λειτουργικές διαταραχές πολλών οργάνων.

Δεν πρέπει να λαμβάνεται το βράδυ ή μετά από κατανάλωση πολλών καφέδων, καθώς μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση, καρδιακές αρρυθμίες, διάρροια και δερματικά εξανθήματα.

Πού μπορώ να αγοράσω τζίνσενγκ;

Ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό, το τζίνσενγκ πωλείται από ένα ευρύ φάσμα λιανοπωλητών. Υπάρχουν αμέτρητα συμπληρώματα και προϊόντα που ισχυρίζονται ότι περιέχουν αυτό το συστατικό. Το βιολογικό τζίνσενγκ έπεσε γρήγορα θύμα της δημοτικότητάς του και οι απομιμήσεις έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Ενόψει αυτής της κατάστασης, συνιστάται προσοχή σε όσους θέλουν να το αγοράσουν.

Για να αποφύγετε τις απομιμήσεις, συνιστάται έντονα να το αγοράζετε από έναν γνωστό λιανοπωλητή. Αυτή η προφύλαξη μπορεί να έχει το μειονέκτημα της αύξησης της τιμής, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την εξαπάτηση.

Τα φαρμακεία είναι μια άλλη επιλογή για όσους θέλουν ποιοτικά συμπληρώματα. Επιλέγοντας να αγοράσετε από ένα φαρμακείο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε προϊόντα που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα και άλλα επιβλαβή συστατικά. Τα εγκεκριμένα ηλεκτρονικά φαρμακεία είναι η λύση επιλογής για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν ένα παραδοσιακό φαρμακείο.

Ποιες μορφές είναι διαθέσιμες προς πώληση;

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μορφές είναι τα βάμματα ρίζας τζίνσενγκ με βάση την αλκοόλη, τη βότκα ή το κρασί. Το βάμμα είναι αποτελεσματικό κατά της νεύρωσης, της ψύχωσης και της νευρασθένειας.

Βοηθά επίσης στη θεραπεία της γαστρίτιδας, του διαβήτη, των πνευμονοπαθειών και των διαταραχών του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται τόσο για θεραπευτικούς όσο και για προληπτικούς σκοπούς. Για προφύλαξη, το βάμμα πίνεται 30 λεπτά πριν από τα γεύματα, 1 έως 2 φορές την ημέρα.

Οι φαρμακολογικές ιδιότητες του βάμματος της ρίζας και των φύλλων του τζίνσενγκ είναι σχεδόν ταυτόσημες. Χρησιμοποιούνται και τα δύο για τη θεραπεία του διαβήτη, της νέκρωσης, των τροφικών ελκών, των επιπλοκών του διαβήτη, του υποσιτισμού και των νευροψυχιατρικών ασθενειών.

Αυτό το προϊόν είναι ένα προσαρμογόνο. Βοηθά τον οργανισμό να προσαρμοστεί στο στρες και την κούραση, ενώ βελτιώνει την αντοχή, τον συντονισμό και την ταχύτητα αντίδρασης. Στην Κορέα και την Κίνα, η ρίζα χρησιμοποιείται στη μαγειρική, ενώ σε άλλες χώρες θεωρείται αποκλειστικά για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η χορήγησή του σε διαβητικούς ασθενείς που χρησιμοποιούν ινσουλίνη ή υπογλυκαιμικούς παράγοντες μπορεί επομένως να αποτελέσει πρόβλημα. Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του σε ασθενείς με σημαντικές καρδιακές μεταβολές και η χρήση του σε άτομα με διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης θα πρέπει να γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Το φάρμακο αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυες γυναίκες χωρίς τη συμβουλή γιατρού.

Grossesse et ginseng
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν ginseng χωρίς τη συμβουλή γιατρού.

Πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Το τζίνσενγκ μπορεί να επηρεάσει τη δράση των αναστολέων της μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟΙ). Μπορεί επίσης να ενισχύσει τις επιδράσεις των από του στόματος χορηγούμενων αντιπηκτικών, αυξάνοντας τον κίνδυνο αιμορραγίας. Η αλληλεπίδρασή του με τα από του στόματος αντισυλληπτικά με βάση τα οιστρογόνα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εμμηνορροϊκή αιμορραγία.

Η αλληλεπίδραση με αντιυπερτασικά φάρμακα όπως η νιφεδιπίνη μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα και καρδιακή ανεπάρκεια. Όταν λαμβάνεται με φουροσεμίδη, μπορεί να προκαλέσει υπόταση και οίδημα. Η αλληλεπίδραση με ινσουλίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή υπογλυκαιμία. Το φυτό αυτό μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια κατά της γρίπης.

ΑΝΆΚΤΗΣΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΌ GINSENG


 • 100% φυσικό και βιολογικό
 • Διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ελέγχει την αρτηριακή πίεση
 • Ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα
Ginseng Blanc Bio

Απολαύστε το βιολογικό σας Ginseng τώρα

Παρενέργειες

Η κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, πονοκεφάλους, διάρροια και νευρικότητα. Σε υπερβολική κατανάλωση, το τζίνσενγκ μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, ζάλη, αίσθημα παλμών, αλλεργίες, οίδημα, κνησμό και προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η κατανάλωση μπορεί επίσης να ενισχύσει τη δράση της υπόφυσης και του υποθαλάμου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και ταχυκαρδία. Το τζίνσενγκ πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Η μακροχρόνια κατανάλωση τζίνσενγκ από έγκυες γυναίκες μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και πόνο στο στήθος.

Η λεπτομερής γνώμη μου

Η συνολική μου βαθμολογία: 3,8/5

Όταν δοκιμάζω προϊόντα, δίνω μεγάλη σημασία σε μια σειρά από κριτήρια. Ακολουθεί ένας σύντομος κατάλογος με αυτά που λαμβάνω υπόψη μου:

 • Η σύνθεση είναι μια κρίσιμη πτυχή για μένα, ιδιαίτερα τα μικροθρεπτικά συστατικά και τα μακροθρεπτικά συστατικά, καθώς παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υγεία μου και στην προσπάθειά μου να χάσω βάρος.
 • Η αναγνωρισιμότητα της μάρκας αποτελεί καθοριστικό κριτήριο. Είναι δύσκολο να εμπιστευτείς μια άγνωστη μάρκα χωρίς προβολή στα μέσα ενημέρωσης, ειδικά όταν πρόκειται για αυτού του είδους τα προϊόντα.
 • Η τιμή πρέπει να είναι λογική, ώστε να μπορώ να το υιοθετήσω ως τακτικό υποκατάστατο γεύματος χωρίς να θέσω σε κίνδυνο την οικονομική μου κατάσταση.
 • Η δοσολογία είναι επίσης σημαντική για μένα. Αναζητώ μια εύκολη και βολική καθημερινή πρόσληψη, χωρίς επιπλοκές ή δυσκολίες.

Μη διστάσετε να διαβάσετε τις κριτικές σχετικά με τη σύνθεση, τη φήμη και την τιμή του Anastore white ginseng. Ελπίζω ότι αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Σύνθεση: 4,5/5

Το προϊόν είναι απολύτως φυσικό, δεδομένου ότι το ginseng είναι μια ρίζα! Η ρίζα περιέχει τζινσενοσίδες, οι οποίες είναι τα κύρια ενεργά συστατικά. Με άλλα λόγια, όσο πιο παλιό είναι το φυτό, τόσο περισσότερα ginsenosides και άλλα οφέλη για την υγεία περιέχει η ρίζα. Ειλικρινά, δεν έχω τίποτα περισσότερο να πω για αυτό το προϊόν!

Ευαισθητοποίηση της μάρκας: 3/5

Η Anastore είναι μια μάρκα που ειδικεύεται σε υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής και φυσικά προϊόντα. Προτεραιότητά τους είναι να προσφέρουν αγνά, διαφανή και αποτελεσματικά προϊόντα, και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μεγάλη γκάμα των καλά αξιολογημένων προϊόντων τους. Φημίζονται για την παροχή λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τη σύνθεση και τα οφέλη των προϊόντων τους, γεγονός που με ώθησε να δοκιμάσω μερικά από αυτά!

Τιμή: 4/5

Όσον αφορά την τιμή, πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι λίγο πιο δύσκολο να την αξιολογήσω, επειδή πρόκειται για σκόνη που λαμβάνεται ως ρόφημα ή σε τρόφιμα και η δοσολογία δεν είναι ποτέ ακριβής σε σύγκριση με ένα δισκίο, για παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση, μια συσκευασία περιέχει 50 γραμμάρια τζίνσενγκ, ή 25 μερίδες σύμφωνα με το κατάστημα, έναντι 29,90 ευρώ. Νομίζω ότι η τιμή είναι περίπου μέση, αν και δεν έχω πολλά πράγματα για να τη συγκρίνω.

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, η ρίζα τζίνσενγκ είναι πλούσια σε βιολογικά ενεργά μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Β και βασικά μέταλλα όπως ο σίδηρος, το κοβάλτιο και το μαγνήσιο. Περιέχει επίσης τζινσενοσίδες, οι οποίες είναι τα κύρια ενεργά συστατικά και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, οπότε δεν έχω καμία ανησυχία σχετικά με τη σύνθεσή του.
Όσον αφορά την Anastore, πρόκειται για μια αξιόπιστη μάρκα που ειδικεύεται σε συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα τους είναι καλά αξιολογημένα και παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση και τα οφέλη. Ενθαρρύνθηκα να δοκιμάσω μερικά από τα προϊόντα τους λόγω της δέσμευσής τους για καθαρότητα και αποτελεσματικότητα. Το τζίνσενγκ δεν αποτελεί προτεραιότητα για την απώλεια βάρους, αλλά μπορεί να κάνει το σώμα σας πιο αποδοτικό, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος στη συνέχεια!

Εναλλακτικές λύσεις

Αν ο στόχος σας είναι πραγματικά περισσότερο η απώλεια βάρους, σας προτείνω τα ακόλουθα προϊόντα: