Πώς μπορώ να χάσω βάρος στα μάγουλά μου;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το πρόσωπο, όπως και το σώμα, διαθέτει έναν αριθμό μυών που πρέπει να δουλεύουν και να τονώνονται για να προλαμβάνονται οι ρυτίδες και να συσφίγγεται το δέρμα. Αν παραμελήσετε τους μύες του προσώπου σας, κινδυνεύετε να αποκτήσετε μεγάλα, πλαδαρά μάγουλα και ένα ιδιαίτερα αντιαισθητικό διπλοσάγονο. Για να το αποφύγετε αυτό, συνηθίστε να κάνετε ασκήσεις προσώπου, ειδικά αν θέλετε να αδυνατίσετε τα μάγουλά σας. Η υιοθέτηση της σωστής διατροφής είναι επίσης απαραίτητη. Θέλετε να αδυνατίσετε τα μάγουλά σας και να έχετε ένα πρόσωπο με σφριγηλό δέρμα; Ως ειδικός σε θέματα διατροφής, σας προτείνω να ακολουθήσετε τις συμβουλές μου, τις οποίες σας καλώ να ανακαλύψετε στις επόμενες γραμμές. Θα μπορέσετε να σμιλέψετε το περίγραμμα του προσώπου σας και να χάσετε τα μάγουλα.

Γιατί μεγαλώνουν τα μάγουλα;

Τα μάγουλα μπορεί να μεγαλώσουν για διάφορους λόγους. Πρώτον, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας κακής διατροφής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος. Εάν τα μάγουλά σας αυξάνονται σε μέγεθος, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση λιπαρών τροφών. Αυτό μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα του σώματος σε υδατάνθρακες και αλάτι. Εξ ου και η διόγκωση του προσώπου σας, ιδίως των μάγουλων, καθώς και του στομάχου, των ποδιών και των γλουτών σας.

Comment maigrir des joues ?
Το πρόσωπο, όπως και το σώμα, έχει έναν αριθμό μυών που πρέπει να δουλεύουν και να τονώνονται για να αποφεύγονται οι ρυτίδες και να συσφίγγεται το δέρμα.

Επιπλέον, τα πρησμένα μάγουλα μπορεί να υποδηλώνουν ότι δεν εφοδιάζετε το σώμα σας με αρκετό νερό. Αυτό τείνει να οδηγεί σε κατακράτηση νερού. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Ένα παχουλό πρόσωπο μπορεί απλώς να είναι κληρονομικός παράγοντας. Αν οι γονείς σας έχουν παχιά μάγουλα, μπορεί να έχετε προδιάθεση να τα έχετε κι εσείς.

Απώλεια βάρους στα μάγουλα: πώς;

Τα μεγάλα μάγουλα είναι γενικά σημάδι υπέρβαρου. Αυτό συμβαίνει όταν τα μάγουλά σας είναι λιπαρά και το πρόσωπό σας γίνεται πιο στρογγυλό. Αν αρχίσετε να έχετε διπλό πηγούνι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι γίνεστε παχύσαρκη. Για να αδυνατίσετε τα μάγουλά σας και να χάσετε το διπλοσάγονο, πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από το λίπος στα μάγουλά σας, αλλά και από το λίπος που περιέχεται σε όλο το σώμα σας.

Ακολουθούν οι πιο αποτελεσματικές λύσεις. Θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές αν τις συνδυάσετε:

  • Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες για να αδυνατίσετε τα μάγουλά σας και να εξαφανίσετε το διπλοσάγονο,
  • Ξεκινήστε αθλητικές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε το πρόσωπό σας: τζόκινγκ, zumba, κολύμπι κ.λπ,
  • Κάντε γυμναστική προσώπου σε τακτική βάση,
  • Χαμογελάστε: βοηθάει στο να χάσετε τα μάγουλα.

Μερικές πολύ απλές ασκήσεις μπορούν επομένως να αποδειχθούν αποτελεσματικές. Θα σας πω περισσότερα γι’ αυτές στη συνέχεια του άρθρου. Προς το παρόν, θα ήθελα να σας προτείνω μερικές επιπλέον συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε το λίπος από το πρόσωπό σας και να χάσετε μάγουλα:

  • Δώστε στο πρόσωπό σας άφθονη υγρασία,
  • Καθαρίζετε το δέρμα σας καθημερινά,
  • Να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή,
  • Αποφύγετε τη χρήση συμπαγούς foundation,
  • Μην αγγίζετε ποτέ τα σπυράκια στο πρόσωπό σας,
  • Να είστε προσεκτικοί στον ήλιο – η καλή προστασία είναι απαραίτητη.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, σας εγγυώμαι ότι θα έχετε λιγότερο λίπος στο πρόσωπό σας, γεγονός που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος στα μάγουλά σας.

Τι ασκήσεις μπορώ να κάνω για να αδυνατίσω τα μάγουλά μου;

Όπως ανέφερα προηγουμένως, θα ήθελα να μιλήσω πιο αναλυτικά για τις μικρές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε για να αδυνατίσετε αποτελεσματικά τα μάγουλά σας. Βασικά, καταλήγει στο να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής του προσώπου. Η γυμναστική προσώπου είναι μια εύκολη τεχνική για την επεξεργασία των μυών του προσώπου. Οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να συσφίξετε, να τονώσετε και να συσφίξετε τους μύες του προσώπου σας. Αν τις κάνετε καθημερινά, θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος στα μάγουλά σας και το διπλοσάγονο.

Comment maigrir des joues ?
Το μάσημα μιας τσίχλας, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη, μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε το πρόσωπό σας και να χάσετε το διπλοσάγονο και τα μάγουλά σας.

Πρώτη άσκηση: ρουφήξτε και μετά ξεφουσκώστε τα μάγουλά σας

Η πρώτη άσκηση περιλαμβάνει το φούσκωμα και το ρούφηγμα των μάγουλών σας. Καθώς ρουφάτε τα μάγουλά σας, τσιμπήστε τα χείλη σας μεταξύ τους. Κρατήστε αυτή τη στάση για περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό, ξεφουσκώστε τα μάγουλά σας για άλλα δέκα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή την ακολουθία 15 φορές. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει πολύ στο αδυνάτισμα των μάγουλών σας.

Δεύτερη άσκηση: χαμογελάστε, χαμογελάστε και χαμογελάστε

Το χαμόγελο βοηθά στην άσκηση των μυών στα μάγουλά σας. Όταν χαμογελάτε μέχρι τα αυτιά σας και το κρατάτε για δέκα δευτερόλεπτα, θα σας βοηθήσει να χάσετε μάγουλα. Ενώ χαμογελάτε, φέρτε τα μάγουλά σας όσο το δυνατόν πιο ψηλά προς τα μάτια σας. Κρατήστε αυτή τη θέση για περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν την αφήσετε. Επαναλάβετε τις δύο ασκήσεις 15 φορές στη σειρά.

Τρίτη άσκηση: Μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη

Το μάσημα μιας τσίχλας, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη, μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα του προσώπου, καθώς και στη μείωση του μεγέθους του διπλοσάγονου και των μάγουλων. Στην πραγματικότητα, η επαναλαμβανόμενη κίνηση του μασήματος βοηθά στην ενδυνάμωση του σαγονιού. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας πιο μυώδες. Για παράδειγμα, μπορείτε να μασάτε την τσίχλα σας αφού φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα. Αυτό θα σας δώσει μια καλή προπόνηση του προσώπου. Συμβουλή: μασήστε τσίχλα μία φορά την ημέρα. Και κρατήστε το στόμα σας κλειστό κατά τη διάρκεια της άσκησης, διαφορετικά μπορεί να πρηστεί η κοιλιά σας.

Τέταρτη άσκηση: προφέρετε τον ήχο “Α”.

Όπως και οι προηγούμενες ασκήσεις, η προφορά του ήχου “Α” είναι αποτελεσματική για να αδυνατίσετε τα μάγουλά σας και να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό. Για να το κάνετε αυτό, απλά ανοίξτε το στόμα σας διάπλατα και πείτε το γράμμα “Α”. Κρατήστε τη στάση για δέκα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, χαλαρώστε. Και πάλι, επαναλάβετε αυτή την κίνηση 15 φορές.

Πέμπτη άσκηση: Αγγίξτε τη μύτη σας με το άνω χείλος σας

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση και να βελτιώσετε τα μάγουλά σας, σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να αγγίξετε τη μύτη σας με το άνω χείλος σας. Για να το κάνετε αυτό, σπρώξτε τα χείλη σας προς τα εμπρός και ανασηκώστε κάθε γωνία των χειλιών σας. Τα καταφέρνετε; Στη συνέχεια, κρατήστε τη στάση για δέκα δευτερόλεπτα και αφήστε την. Επαναλάβετε την άσκηση άλλες πέντε φορές.

Τελική άσκηση: προφέροντας τα γράμματα “Ο” και “Χ

Πείτε δυνατά το “Ο Χ” και αρθρώστε το καλά. Κάντε το αυτό δεκαπέντε φορές στη σειρά. Κάντε ένα διάλειμμα για λίγα δευτερόλεπτα πριν επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές. Αυτό είναι εγγυημένο ότι θα σας βοηθήσει να δουλέψετε το σαγόνι σας και να χάσετε βάρος στα μάγουλά σας.

Διατροφή: Προσαρμόστε τη διατροφή σας για να χάσετε μάγουλα

Πολύ συχνά, όπως ανέφερα παραπάνω, όταν παρατηρείτε λίπος στο πρόσωπό σας, είναι σημάδι ότι είστε υπέρβαροι, λόγω κακής διατροφής. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι ακόμα και αν εφαρμόζετε επιμελώς απόλυτα στοχευμένες ασκήσεις, αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα όσο δεν υιοθετείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Αυτή θα πρέπει να συνδυάζεται με επαρκή ημερήσια ενεργειακή δαπάνη.

Έτσι, για να χάσετε βάρος στα μάγουλα, όπως και σε άλλες περιοχές του σώματος, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε στενά τη διατροφή σας, φροντίζοντας να τρώτε ισορροπημένα και ποικίλα. Με λίγα λόγια, για να αδυνατίσετε τα μάγουλά σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Μερικές συμβουλές είναι επίσης αποτελεσματικές. Αν βρίσκετε το πρόσωπό σας υπερβολικά παχουλό για τα γούστα σας, δεν είναι απαραίτητα επειδή είστε υπέρβαρη.

Comment maigrir des joues ?
Τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην ενυδάτωση και αποτρέπουν την κατακράτηση νερού στα μάγουλα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί απλώς να κατακρατάτε νερό. Για να το διορθώσετε αυτό, πρέπει απλώς να απαλλαγείτε από το νερό που έχει συσσωρευτεί στα μάγουλά σας. Πίνετε περισσότερο νερό και βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η ζάχαρη και το αλάτι ευνοούν την κατακράτηση νερού. Αν συνηθίζετε να τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα, ήρθε η ώρα να σταματήσετε, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης. Αντ’ αυτού, προτιμήστε φρέσκα τρόφιμα που ετοιμάζετε μόνοι σας. Έτσι, θα μπορείτε να δοσολογήσετε σωστά το αλάτι και τη ζάχαρη.

Οι φυτικές ίνες είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος όταν πρόκειται να αδυνατίσετε τα μάγουλά σας. Για να ολοκληρώσετε τη διατροφή σας, μην ξεχνάτε να τρώτε λαχανικά, φρούτα και δημητριακά: αγγούρι, σέλινο, ανανά, λεμόνι, αγκινάρα, πεπόνι κ.λπ. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην ενυδάτωσή σας και στην πρόληψη της κατακράτησης νερού στα μάγουλα. Θα πρέπει επίσης να επιλέγετε τροφές που περιέχουν ασβέστιο, όπως το απλό γιαούρτι και το fromage blanc. Τέλος, καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο, αν όχι καθόλου, ειδικά αν θέλετε να χάσετε μάγουλα! Και μην ξεχνάτε να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη.

Προϊόντα και θεραπείες για το αδυνάτισμα των μάγουλων

Ενώ οι κρέμες αδυνατίσματος μπορούν να μειώσουν τη μέση σας κατά μερικά εκατοστά, ορισμένα προϊόντα περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πρόσωπο μπορούν να είναι αποτελεσματικά για το αδυνάτισμα των μάγουλων. Για τη νυχτερινή περιποίηση της επιδερμίδας, επιλέξτε κρέμες αδυνατίσματος για το πρόσωπο τη νύχτα, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύσφιξη του προσώπου και θα βελτιώσουν τα μάγουλα χάρη στην ανυψωτική και αποστραγγιστική τους δράση.

Όσον αφορά τη φροντίδα της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλές κορυφαίες μάρκες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να σας προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα. Ορισμένες κρέμες με ανυψωτική δράση όχι μόνο μειώνουν τις ρυτίδες, αλλά και λειαίνουν το δέρμα. Τα προϊόντα αντιγηραντικής περιποίησης είναι ιδανικά για τη διόρθωση της απώλειας της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Τέλος, υπάρχουν κρέμες περιγράμματος ή οροί για να τονώσουν το πρόσωπο και να κάνουν τα μάγουλα να φαίνονται λιγότερο πλαδαρά.

Για να εφαρμόσετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας, απλώστε μια σταγόνα προϊόντος στις άκρες των δακτύλων σας. Στη συνέχεια, απλώστε το στα ζυγωματικά σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ προς τους κροτάφους. Επαναλάβετε αυτή τη χειρονομία τουλάχιστον 10 φορές για να διασφαλίσετε ότι το προϊόν διεισδύει βαθιά στο δέρμα σας. Για το πηγούνι, επαλείψτε το χέρι σας με την κρέμα και, στη συνέχεια, ζεστάνετε την ανάμεσα στις παλάμες σας. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και κάντε απαλό μασάζ με την κρέμα στο πηγούνι σας. Ξεκινήστε από το πηγούνι και προχωρήστε προς τα πάνω στο στήθος.

Βοήθησαν οι συμβουλές μου; Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πάντα ότι για να χάσετε λίπος, ανεξάρτητα από την περιοχή του σώματος που αφορά: μάγουλα, πρόσωπο, πόδια, κοιλιά κ.λπ., είναι απαραίτητο να συνδυάζετε την τακτική σωματική δραστηριότητα με την καλή διατροφή. Τότε το αδυνάτισμα των μάγουλών σας θα είναι παιχνιδάκι!