Πώς μπορεί η ύπνωση να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Όλοι γνωρίζουμε την ύπνωση για ψυχαγωγικούς και ιατρικούς σκοπούς, που εφαρμόζεται από όλο και περισσότερους γιατρούς, αναισθησιολόγους, νοσηλευτές, διαιτολόγους κ.λπ.

Γιατί ύπνωση;

Η ύπνωση είναι μια τροποποιημένη κατάσταση συνείδησης στα όρια μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, παρόμοια με μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Σας δίνει τη δυνατότητα να είστε πιο δεκτικοί, να έχετε πρόσβαση στο ασυνείδητο μυαλό σας και έτσι να είστε σε θέση να επικοινωνήσετε μαζί του, προκειμένου να σας προσφερθούν θετικές προτάσεις και να κινητοποιήσετε τους βαθύτερους ή πιο “θαμμένους” πόρους ΣΑΣ.

Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα, να διαχειριστείτε το άγχος και να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί; Για ποιο λόγο;

  • Στρες, άγχος, έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμηση, κακουχία, επαγγελματική εξουθένωση,
  • Διαχείριση συναισθημάτων ,
  • Πόνος,
  • Προβλήματα βάρους ή διατροφικές διαταραχές.

Ως διαιτολόγος εκπαιδευμένος στην ύπνωση, μια ερώτηση τίθεται πολύ τακτικά.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει η ύπνωση αν θέλω να χάσω βάρος;

Η ύπνωση είναι μια τροποποιημένη κατάσταση συνείδησης που έχετε ήδη βιώσει. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε στο τιμόνι του αυτοκινήτου σας κάνοντας την ίδια διαδρομή κάθε μέρα, δεν έχετε φτάσει μερικές φορές στον προορισμό σας και δεν έχετε πει στον εαυτό σας ότι δεν προσέχατε το δρόμο; Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να συγκριθεί με την ονειροπόληση.

Από τα πρώτα παιδικά σας χρόνια, ο εγκέφαλός σας ανταποκρίνεται και λειτουργεί με βάση όλα όσα έχετε ακούσει και το περιβάλλον σας, οπότε έχει προγραμματιστεί κατά κάποιον τρόπο.

Όσον αφορά το θέμα του φαγητού, όταν έρχεστε για μια συμβουλευτική δίαιτας, γνωρίζετε τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής. “Φάτε πέντε φρούτα και λαχανικά την ημέρα”, “μην τρώτε πολλά λιπαρά, πολλή ζάχαρη ή πολύ αλάτι”… Αυτή η εφαρμογή δεν εξαρτάται από τη δύναμη της θέλησής μας, αλλά από αυτόν τον ασυνείδητο προγραμματισμό.

alimentation riche en fruit

Η ύπνωση μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, μεταφερόμαστε πίσω στο ασυνείδητό μας. Αυτό περιγράφεται από τον Φρόιντ ως η λειτουργία της κίνησής μας. Πρόκειται για μια εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που έχει αναπτύξει ένα άτομο και των βαθιών επιθυμιών που επιδιώκουν να ικανοποιηθούν.

Θα ανακτήσετε τα κίνητρά σας, τα οποία θα αυξηθούν εντελώς φυσικά καθώς θα εξελίσσονται οι συνεδρίες. Αυτές οι συνεδρίες μπορούν να μας αποπρογραμματίσουν από όλους εκείνους τους κανόνες και τις σκέψεις που μας κάνουν να επιβραδύνουμε.

Πώς λειτουργεί μια συνεδρία

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας που συνδυάζει ύπνωση και διαιτολογία, καθορίζουμε πρώτα τους στόχους σας. Αυτοί πρέπει να είναι “οικολογικοί” για εσάς. Με άλλα λόγια, πρέπει να είναι εφικτοί. Με τη βοήθεια του υπνοθεραπευτή, θα βρείτε όλες τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Θα βρεθείτε σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και, με τη βοήθεια διαφόρων υποδείξεων, θα μπορέσετε να ανακτήσετε την πρόσβαση στην αρχική σας βούληση.

Χρησιμοποιώντας τους δικούς σας πόρους, θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις και να κάνετε στοχευμένες αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή. Φυσικά, θα έχετε πάντα ελεύθερη βούληση.

Η ύπνωση δεν είναι ένα μαγικό φάρμακο! Θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε πιο ήρεμα και ελεύθερα. Αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να φροντίσετε και πάλι τον εαυτό σας, νιώθοντας καλύτερα στο σώμα σας και επομένως στο μυαλό σας. Είναι σημαντικό να συνδυάσετε αυτές τις πρακτικές με την παρακολούθηση των διατροφικών σας συνηθειών με έναν εκπαιδευμένο διαιτολόγο.