Ποιο φάρμακο διευκολύνει την απώλεια βάρους;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απώλειας βάρους. Εκτός από τη διατροφή και την άσκηση, μπορείτε να πάρετε φάρμακα από το στόμα για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Αυτά συνταγογραφούνται κυρίως από γιατρό για την αντιμετώπιση προβλημάτων παχυσαρκίας. Ακολουθεί μια ματιά στα φάρμακα που είναι διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Φάρμακα για την απώλεια βάρους: για σοβαρά προβλήματα βάρους

Τα σοβαρά προβλήματα βάρους αφορούν άτομα που είναι σοβαρά υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Για αυτό, ο γιατρός αναφέρεται στον ΔΜΣ ή Δείκτη Μάζας Σώματος. Είστε υπέρβαροι εάν ο ΔΜΣ σας είναι μεγαλύτερος ή ίσος με 25. Εάν ο ΔΜΣ σας είναι 30 ή μεγαλύτερος, είστε παχύσαρκοι. Οι ασθενείς που επιτρέπεται να λαμβάνουν φάρμακα για την απώλεια βάρους πρέπει να έχουν ΔΜΣ μεγαλύτερο από 28. Δεν επιτρέπεται για όσους επιθυμούν να χάσουν μόνο μερικά κιλά.

Σε γενικές γραμμές, το υπερβολικό βάρος οφείλεται στην αποθήκευση θερμίδων με τη μορφή λίπους. Αυτό συμβαίνει όταν τρώμε πολύ περισσότερο από ό,τι καταναλώνουμε ενέργεια. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα ενός καθιστικού τρόπου ζωής, μιας διατροφής πολύ πλούσιας σε λίπη και υδατάνθρακες ή κληρονομικών παραγόντων στο 20% των περιπτώσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δισκία απώλειας βάρους μπορούν να αγοραστούν μόνο με συνταγή γιατρού.

Utiliser un médicament pour maigrir

Ορλιστάτη: η δραστική ουσία σε ένα δισκίο αδυνατίσματος

Γνωστή και ως τετραϋδρολιπστατίνη, η ορλιστάτη είναι γνωστή για τη δράση της κατά της παχυσαρκίας. Λειτουργεί εμποδίζοντας την απορρόφηση και το μεταβολισμό του εντερικού λίπους, το οποίο υπάρχει κυρίως στη θεραπεία Xenical. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά της να μπλοκάρει με φυσικό τρόπο τις παγκρεατικές λιπάσες. Πρόκειται για ένζυμα που μεταβολίζουν τα λίπη ή τα τριγλυκερίδια στο έντερο. Ένα φάρμακο απώλειας βάρους με βάση την ορλιστάτη βοηθά επομένως στην αποβολή των λιπών στα κόπρανα.

ΣΥΛΛΆΒΕΙ ΤΟ ΛΊΠΟΣ ΜΕ XENICAL


  • Κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα
  • Εύκολη στην παρακολούθηση της θεραπείας
Xenical 12mg

Αγοράστε Xenical και χάστε βάρος τώρα

Χρήση φαρμάκων με βάση την ορλιστάτη

Για να είναι αποτελεσματική, η λήψη ενός δισκίου απώλειας βάρους πρέπει να συνοδεύεται από διαιτητικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των θερμίδων και της σωματικής δραστηριότητας. Με αυτόν τον τύπο θεραπείας, η απώλεια βάρους είναι αρκετά μέτρια, αλλά ο κίνδυνος επανάκτησης βάρους είναι μικρότερος από ό,τι με άλλες διαδικασίες. Μετά από 6 μήνες, είναι δυνατόν να χαθούν κατά μέσο όρο 5 κιλά. Η χρήση ενός δισκίου βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του διαβήτη.

Πιθανές αντενδείξεις και παρενέργειες

Η λήψη ενός προϊόντος απώλειας βάρους που περιέχειορλιστάτη δεν ενδείκνυται για άτομα κάτω των 18 ετών. Το ίδιο ισχύει για ασθενείς που έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων και για έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.

Αν και αρκετά σπάνιες, οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πιθανές και περιλαμβάνουν συχνές ή επείγουσες κενώσεις, διάρροια, κοιλιακό άλγος, μετεωρισμό και μετεωρισμό.