Οφέλη της πιπερίνης

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η πιπερίνη είναι το στοιχείο που δίνει στο πιπέρι την πικάντικη γεύση του. Εκτός από την έντονη γεύση της, έχει πολλά ενδιαφέροντα οφέλη.

Συγκεκριμένα, αυτό το δραστικό συστατικό βοηθά τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά. Είναι επίσης ικανό να καίει το λίπος. Μάθετε περισσότερα για τις διάφορες ιδιότητες της πιπερίνης, τη δράση της στην απώλεια βάρους και τις κριτικές των χρηστών.

Η πιπερίνη, η δραστική ουσία του πιπεριού

Η πιπερίνη είναι ένα μόριο που βρίσκεται στο πιπέρι. Πρόκειται για μια δραστική ένωση που προσδίδει στο μπαχαρικό αυτό την πικάντικη γεύση του.

Το πιπέρι προέρχεται από το φυτό της πιπεριάς, ένα δέντρο που προέρχεται από τις μακρινές περιοχές της Ινδίας. Υπάρχουν διάφορα χρώματα, αλλά η πιπερίνη υπάρχει στο λευκό, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι.

Όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αλλά τα διαφορετικά χρώματα οφείλονται στις διάφορες επεξεργασίες που εφαρμόζονται. Εδώ, μιλάμε για την πιπερίνη στο μαύρο πιπέρι.

Les bienfaits de la pipérine
Η πιπερίνη είναι το ενεργό συστατικό που ευθύνεται για την πικάντικη γεύση του πιπεριού.

Οι ιδιότητες της πιπερίνης

Η τακτική κατανάλωση πιπερίνης βελτιώνει την υγεία χάρη στις πολλαπλές αρετές της.

Διευκολύνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Η πιπερίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των απαραίτητων στοιχείων, στην προκειμένη περίπτωση της βιταμίνης Β6, του σεληνίου (μέταλλα) και των αμινοξέων.

Χάρη σε αυτή την ικανότητα, βοηθά τον οργανισμό να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντάς του να μετατρέπει ευκολότερα την τροφή σε ενέργεια.

Είναι επίσης ένας εξαιρετικός αναστολέας ενζύμων που επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης. Ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός είναι σε θέση να αφομοιώσει αποτελεσματικότερα τα δραστικά συστατικά των φαρμάκων πριν αυτά φτάσουν στο παχύ έντερο.

Η πιπερίνη μπορεί να συνδυαστεί με χημειοθεραπεία για να επιβραδύνει την πέψη. Αυτό δίνει χρόνο στο σώμα να απορροφήσει σωστά τη θεραπεία.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Τα υπέρβαρα άτομα έχουν συχνά υψηλή αρτηριακή πίεση. Η πιπερίνη βοηθά στο μπλοκάρισμα των διαύλων ασβεστίου που προκαλούν υψηλή αρτηριακή πίεση όταν αισθάνεστε αδιαθεσία, άγχος ή στρες.

Ταυτόχρονα, παίζει ρόλο στην παραγωγή κατεχολαμινών, ορμονών κοινώς γνωστών ως αδρεναλίνη ή ντοπαμίνη. Παρέχουν ένα αίσθημα ευεξίας και σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε το στρες.

Βελτιώνει την πέψη

Εάν το στομάχι ή το έντερό σας είναι ευαίσθητα, καλό είναι να καταναλώνετε πιπερίνη.

Η πέψη πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια. Ορισμένοι άνθρωποι βιώνουν ναυτία ή πόνους στο στομάχι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Η πιπερίνη διεγείρει τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την πέψη στο πάγκρεας, διευκολύνοντας το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Επίσης, μειώνει το χρόνο διέλευσης από το έντερο και καταπολεμά τα βακτήρια Helicobacter pylori που ευθύνονται για τη μόλυνση του γαστρικού βλεννογόνου, προωθώντας τις δραστηριότητες κατά του έλκους.

Βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση

Η πιπερίνη έχει τις ίδιες ιδιότητες με ένα γνωστικό διεγερτικό και δρα ως αντικαταθλιπτικό. Προλαμβάνει επίσης τη γήρανση των νευρώνων, η οποία ευθύνεται για τις ασθένειες Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον που επηρεάζουν τον ιππόκαμπο, όπου δρα ως φραγμός για την πρόληψη νευροεκφυλιστικών βλαβών.

Παράλληλα, έχει θετικές επιδράσεις στη γνωστική λειτουργία και τον κινητικό συντονισμό.

Πιπερίνη για την απώλεια βάρους

Θερμογόνος παράγοντας

Η πιπερίνη διεγείρει τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τη θερμογένεση, ένα φαινόμενο που αντιστοιχεί στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε αύξηση της ενεργειακής δαπάνης. Το σώμα αντλεί στη συνέχεια πόρους από τα ενεργειακά του αποθέματα, τα οποία δεν είναι άλλα από το λίπος.

Η πιπερίνη μπορεί επομένως να θεωρηθεί ως θεραπεία για την παχυσαρκία λόγω της ικανότητάς της να ρυθμίζει τον μεταβολισμό των λιπιδίων.

Ένας λιποδιαλύτης

Η πιπερίνη έχει ανασταλτική επίδραση στα γονίδια. Εμποδίζει τη συσσώρευση ενεργειακών αποθεμάτων με τη μορφή λίπους. Αυτό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους.

Ρυθμίζει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Ορισμένοι θεωρούν επίσης ότι αντιμετωπίζει την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2.

Les bienfaits de la pipérine
Το Piperine Forte είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά της αύξησης του λίπους

Piperine Forte ως συμπλήρωμα διατροφής

Η κατανάλωση του Piperine Forte σημαίνει ότι ακολουθείτε μια αποτελεσματική θεραπεία που βασίζεται στην καθαρή πιπερίνη (περίπου 95%). Αυτό το προϊόν είναι διαθέσιμο στην αγορά και συνιστάται από πολλούς ειδικούς για ταχεία απώλεια βάρους.

Λαμβάνεται με τη μορφή κάψουλας των 520 mg. Για να αποκομίσετε τα οφέλη του, πρέπει να το λαμβάνετε μία φορά την ημέρα. Διεγείρει το μεταβολισμό για την εξάλειψη του λιπώδους ιστού που είναι υπεύθυνος για την αποθήκευση περιττών θερμίδων.

Επίσης, μειώνει τις λαβές αγάπης, την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες διασπώντας τα λιποκύτταρα. Μπορείτε να χάσετε περίπου 12 κιλά το μήνα, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά μετά από μόλις ένα μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που δεν έχει επικίνδυνες παρενέργειες για την υγεία.

Τι λένε οι χρήστες

Οι χρήστες του Piperine Forte ισχυρίζονται ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική και ταχείας δράσης κατά του υπερβολικού βάρους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να γίνουν δραστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Στο τέλος της θεραπείας, το δέρμα δεν γίνεται αντιαισθητικό και οι πόροι δεν διαστέλλονται. Τα αποτελέσματα του αδυνατίσματος είναι μακροχρόνια, αφήνοντας το σώμα να δείχνει πιο λεπτό και σφριγηλό.

Αυτό το φάρμακο παρουσιάζει τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο, καθώς έχει σχεδιαστεί με ένα φυσικό, επιστημονικά επικυρωμένο δραστικό συστατικό.

Οι πολλές αρετές του σας βοηθούν να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις κουραστικές δραστηριότητες της καθημερινότητας. Οι χρήστες αισθάνονται πιο ανάλαφροι και λιγότερο αγχωμένοι.

Συμπέρασμα

Η πιπερίνη του μαύρου πιπεριού είναι μια φυσική θεραπεία με πολλαπλά οφέλη. Όσον αφορά την Piperine Forte, το προϊόν αυτό ρυθμίζει το σχηματισμό των λιποκυττάρων προκειμένου να ελέγξετε το βάρος. Σας βοηθά να επιτύχετε τη φιγούρα των ονείρων σας. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία.