Κολλοειδές ασήμι με πολλές αρετές

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Τι είναι το κολλοειδές ασήμι;

Ο κολλοειδής άργυρος είναι ένα ιοντικό διάλυμα άχρωμου υγρού αργύρου. Το νερό που χρησιμοποιείται καθαρίζεται προηγουμένως με υπερκαθαρισμό και τα ηλεκτρόδια καθαρού αργύρου 99,99% βυθίζονται σε αυτό για να παραχθεί αυτός ο κολλοειδής άργυρος. Σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία, αυτό το κολλοειδές έχει πολύ ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, απόδειξη της ποιότητάς του, και επιπλέον, μπορεί να χορηγηθεί με ένεση. Το διάλυμα αυτό παραμένει αποτελεσματικό για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Η αποθήκευσή του στο σκοτάδι μπορεί εύκολα να παρατείνει αυτή την περίοδο σε ένα καλό έτος.

Ο κολλοειδής άργυρος ενυδατώνει, θεραπεύει, καταπραΰνει…

Οκολλοειδής άργυρος είναι μια μικτή λοσιόν για άνδρες και γυναίκες: ως aftershave, η λοσιόν καταπραΰνει, απολυμαίνει και επουλώνει. Ως προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ, καθαρίζει και ενυδατώνει. Η λοσιόν εφαρμόζεται σε βαμβάκι και στη συνέχεια στο δέρμα ή ψεκάζεται απευθείας στο δέρμα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση της. Πρόκειται για ένα σχεδόν άγευστο διάλυμα που πρέπει να πίνεται για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών, όπως τα παράσιτα, η ανοιξιάτικη κόπωση κ.λπ. Στα μάτια, είναι χρήσιμο για την επιπεφυκίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις ή ερεθιστικές καταστάσεις. Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πλύνει κάθε φυσικό στόμιο του σώματος. Το ξέπλυμα της μύτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την καταπράυνση του κρυολογήματος, για παράδειγμα.

L'argent colloïdal

Συμπλήρωμα διατροφής

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Καταστρέφει τους ιούς, τα βακτήρια, τις μυκητιάσεις και τους μύκητες. Συνεπώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για “μικρές” παθήσεις, όπως ο στρεπτοκοκκικός λαιμός, η γαστρεντερίτιδα, τα κονδυλώματα, οι μυκητιάσεις, η ακμή κ.ά. Συνιστάται επίσης σταδιακά από τους γιατρούς για τη θεραπεία πιο σοβαρών παθήσεων, όπως η νόσος του Lyme, ο καρκίνος (ως συμπλήρωμα της χημειοθεραπείας), η νόσος του Crohnκ.ά. Σε ορισμένα νοσοκομεία, οι γιατροί εφαρμόζουν επιθέματα με βάση τον άργυρο στα εγκαύματα σοβαρών εγκαυματιών.

Χρησιμοποιείται ως απλό καλλυντικό προϊόν

Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, έχει καλή επίδραση στην ακμή, τα κονδυλώματα, τις ανοιχτές πληγές και τους μύκητες των ποδιών, για παράδειγμα. Ο κολλοειδής άργυρος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απλό καλλυντικό προϊόν. Πρόκειται για μια λοσιόν καθαρισμού και ενυδάτωσης. Ο κολλοειδής άργυρος έχει την ιδιότητα της απολύμανσης, έτσι καταστρέφει τα βακτήρια ή τα μικρόβια που ευθύνονται για τις ακαθαρσίες του δέρματος (έρπης, ακμή, ροδόχρου ακμή κ.λπ.). Επίσης, καταπραΰνει και ενυδατώνει. Εκτιμάται ιδιαίτερα από το ευαίσθητο, πολύ ξηρό, ερεθισμένο και καμένο δέρμα.