Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε το ξύδι μήλου;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά το βιολογικό μηλόξυδο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για το δέρμα. Μακριά από τις κρέμες και τα άλλα προϊόντα που πωλούνται, το μηλόξυδο (ή μηλόξυδο) είναι ένα φυσικό προϊόν που μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ή να φτιάξετε μόνοι σας. Τα συστατικά που περιέχει έχουν θετικές επιδράσεις στο δέρμα. Επιπλέον, κοστίζει λιγότερο από πολλά προϊόντα προσώπου που προσφέρουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Μεταξύ των βασικών του ρόλων: βαθύς καθαρισμός του προσώπου και καταπολέμηση της ακμής και των κηλίδων γήρανσης.

Βιολογικό μηλόξυδο, ρυθμιστής του pH

Το pH του δέρματος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Ως ο πρώτος φραγμός απέναντι στα εξωτερικά στοιχεία, το δέρμα υπόκειται σε μεγάλο στρες. Ακόμη περισσότερο στον δυτικό πολιτισμό μας, όπου οι ρύποι βρίσκονται παντού γύρω μας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τις εκπομπές των αυτοκινήτων είναι βασικός παράγοντας για τη φθορά της επιδερμίδας.

Για να βοηθήσετε το δέρμα να καταπολεμήσει αυτές τις επιθέσεις, το μηλόξυδο είναι μια πολύ καλή λύση. Με αυτό το προϊόν, μπορείτε να ελέγξετε την υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα σας. Αφαιρώντας αυτό το στρώμα που παράγεται από το σώμα, θα μπορέσετε να εξισορροπήσετε τα επίπεδα pH για να αποφύγετε τις καθημερινές επιθέσεις (από τη ρύπανση, για παράδειγμα).

Στην πραγματικότητα, το να έχετε ισορροπημένο pH είναι συνώνυμο της προστασίας και της υγείας. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε άλλες “ασθένειες”, όπως η ακμή. Μια εφάπαξ θεραπεία με ξύδι θα βοηθήσει το δέρμα σας μεσοπρόθεσμα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ξύδι κάθε μέρα, απλά εναλλάσσετε μια θεραπεία με μια περίοδο ξεκούρασης.

Pommes dans leur pommier
Δεν κάνουν όλα τα μήλα καλό ξύδι

Ακμή και μαύρα στίγματα

Η ακμή και τα μαύρα στίγματα είναι οι πιο γνωστές δερματικές παθήσεις. Και δεν είναι μόνο θέμα των εφηβικών ορμονών που δρουν… Τα μαύρα στίγματα συχνά προκαλούνται από την απόφραξη του δέρματος και τα σπόρια. Η ακμή είναι μια αντίδραση σε εξωτερικές επιθέσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, αποτελούν σημάδια καθημερινής επιθετικότητας προς το δέρμα… Για να απαλλαγείτε από την ακμή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια σύντομη αγωγή με μηλόξυδο! Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτό το φυσικό προϊόν είναι πολύ πλούσιο σε μηλικό οξύ. Το μηλικό οξύ έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιιικές ιδιότητες.

Όταν κάνετε μασάζ με αυτό στο δέρμα σας, θα το καθαρίσει καλά, καταπολεμώντας τα βακτήρια και άλλες ακαθαρσίες που έχουν κατακάτσει στην επιφάνεια του δέρματος ή στους ανοιχτούς πόρους και τρίβοντάς τα μακριά. Παρομοίως, το μηλόξυδο καταπολεμά τις λοιμώξεις και άλλες φλεγμονές του δέρματος, ενώ διατηρεί τους πόρους καθαρούς αποβάλλοντας τις τοξίνες.

Στο τέλος, μετά από μια σύντομη θεραπεία, το δέρμα στο πρόσωπό σας θα αποκτήσει μια διαφορετική απόχρωση και θα έχετε αυτό που είναι γνωστό ως “λαμπερό πρόσωπο”.

Σημάδια ηλικίας και άλλα σημάδια του χρόνου

Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε ενώσεις που ονομάζονται άλφα-υδροξυοξέα, οι οποίες βοηθούν στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση στις περιοχές όπου έχει αλλάξει η μελάγχρωση του δέρματος. Οι παραδοσιακές θεραπείες ομορφιάς περιέχουν επίσης πάντα μικρές ποσότητες αυτού του άλφα-υδροξυ οξέος.

Μιλώντας για αλλαγμένη μελάγχρωση, η ηλικία και οι κηλίδες δεν είναι οι μόνες δυσχρωμίες που μπορεί να υποστεί το δέρμα. Η πιο γνωστή από όλες είναι το περίφημο“ηλιακό έγκαυμα“, ένα έγκαυμα που κάνει το δέρμα κόκκινο. Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει και εδώ… Ένα από τα πολλά οφέλη του μηλόξυδου είναι η ικανότητά του νακαταπραΰνει το ηλιακό έγκαυμα. Είναι ένα φυσικό, οργανικό στυπτικό που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Είναι επίσης αποτελεσματικό κατά του κνησμού, του ερεθισμού και της φλεγμονής που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα.

Ομοίως, το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση απότη φλεγμονή που προκαλείται από το έγκαυμα από το ξυράφι. Περιέχει οξικό οξύ, το οποίο μαλακώνει το δέρμα σας και βοηθάει τις ενσφηνωμένες τρίχες να επανέλθουν εύκολα. Ένα ιδανικό προϊόν μπάνιου για εσάς και τον άντρα σας.

Τέλος, όπως συμβαίνει με όλα τα ξύδια, το μηλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση τσιμπήματος. Θυμάστε τη διάσημη θεραπεία της γιαγιάς που έριχνε ξύδι πάνω σε τσίμπημα μέλισσας για να καταπραΰνει τον πόνο; Λοιπόν, το ίδιο συμβαίνει και με τη θεραπεία με βάση το μήλο… Περιέχει επίσης οξικό οξύ, το μόριο που παίζει ρόλο στη μείωση του πόνου (αντιφλεγμονώδης ιδιότητα) και του πρηξίματος.

Vinaigre de pomme
Το μηλόξυδο έχει μερικές ελάχιστα γνωστές αρετές

Τι είναι το άλφα υδροξυ οξύ;

Το άλφα-υδροξυοξύ είναι ένα μόριο που βρίσκεται στο μηλόξυδο καιαπομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα ίδια συστατικά βρίσκονται σε προϊόντα και κρέμες προσώπου, τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά. Αλλά η περιεκτικότητα είναι πολύ υψηλότερη στο φυσικό μηλίτη.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βιολογικό μηλόξυδο για τις κηλίδες γήρανσης, απλά απλώστε μια μικρή ποσότητα αραιωμένου μηλόξυδου στο πρόσωπό σας με βαμβάκι. Αφήστε την ουσία στο πρόσωπό σας για 20-30 λεπτά πριν ξεπλύνετε, και το δέρμα σας θα είναι σαν καινούργιο.

Η ουσία αυτή βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της ακμής. Αυτές οι όξινες ουσίες σχηματίζονται κατά την παραγωγή του ξυδιού και προσφέρουν αποτελεσματικές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες κατά των δερματικών προβλημάτων.

Επειδή το μηλόξυδο είναι μια ισχυρή ουσία, μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Μπορείτε να το αποφύγετε αυτό αραιώνοντας την ουσία πριν από τη χρήση. Όταν το εφαρμόζετε στο δέρμα σας, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε αυτό το σημείο, ώστε να μην το βλάψετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Τα μήλα λοιπόν έχουν πολλά οφέλη, όπως και οι μπανάνες, για παράδειγμα, για τα οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα!