Δίαιτα Natman: ο πλήρης οδηγός στη γαλλική γλώσσα

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Βασισμένη στην κατανάλωση λαχανικών και κρέατος, η δίαιτα Natman έχει σχεδιαστεί για να είναι χαμηλών θερμίδων και αδυνατίσματος, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χάσετε 3 έως 5 κιλά σε μόλις 4 ημέρες! Ακούγεται εξωπραγματικό; Λοιπόν, πρόκειται για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους. Αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, αυτή η δίαιτα 4 ημερών είναι ιδανική αν ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες. Αλλά από τι αποτελείται αυτή η δίαιτα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της; Βρείτε όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σε αυτό το άρθρο.

Περίληψη

Τι είναι η δίαιτα Natman;

Γνωστή και ως δίαιτα της αεροσυνοδού, αυτό το πρόγραμμα αδυνατίσματος είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό. Η δίαιτα Natman σας επιτρέπει να χάσετε βάρος γρήγορα, με μέσο όρο 3 έως 5 κιλά την εβδομάδα. Είναι τόσο χαμηλής θερμιδικής αξίας όσο και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Στόχος της είναι να σας κάνει να τρώτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για να χάσετε βάρος, διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή σας μάζα. Αυτή η δίαιτα δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 4 ημέρες, αλλά μπορεί να γίνει μία φορά το μήνα, αν το επιθυμείτε.

Hôtesse s'occupant des passagers d'un avion
Η δίαιτα Natman, η οποία σας κάνει να χάσετε 3 έως 5 κιλά σε μια εβδομάδα, είναι επίσης γνωστή ως δίαιτα της αεροσυνοδού.

Όπως οι περισσότερες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους, η δίαιτα Natman είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Το μενού περιλαμβάνει ψάρια, άπαχο κρέας ή αυγά, καθώς και φυτικές ίνες. Μπορείτε επίσης να τρώτε λαχανικά, αρκεί να είναι μαγειρεμένα χωρίς λίπος. Από την άλλη πλευρά, οι υδατάνθρακες, τα λίπη, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κυρίως τα αλκοολούχα ποτά απαγορεύονται εντελώς.

Απαγορεύεται το βούτυρο, η μαργαρίνη και τα λίπη. Φυσικά, υπάρχουν καλά και κακά λίπη, αλλά στη δίαιτα Natman αγνοείτε όλα τα λίπη, είτε καλά είτε κακά. Σε κάθε γεύμα θα τρώτε φυτικές ίνες, οι οποίες θα σας χορταίνουν, θα βελτιώνουν την εντερική διέλευση και θα μειώνουν τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της δίαιτας Natman;

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας Natman, θα πρέπει να υιοθετήσετε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και να απαγορεύσετε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων: υδατάνθρακες, λίπη και γαλακτοκομικά προϊόντα. Επιτρέπονται μόνο τα λαχανικά, τα φρούτα και το κρέας. Φυσικά, αυτά πρέπει να είναι μαγειρεμένα χωρίς καθόλου λίπος. Απαγορεύεται επίσης το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων.

Για πειστικά αποτελέσματα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα βασικά στοιχεία αυτής της δίαιτας. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθήσετε τη φάση σταθεροποίησης για μία εβδομάδα, διαφορετικά κινδυνεύετε να ξαναπάρτε το βάρος που χάσατε.

Σε ποιους απευθύνεται η δίαιτα Natman;

Η δίαιτα Natman απευθύνεται επισήμως σε άτομα που έχουν να χάσουν μόνο μερικά κιλά. Δεν είναι μια μέθοδος που έχει σχεδιαστεί για να ξεπεράσει προβλήματα υπέρβαρου ή παχυσαρκίας.

Personne prenant la dimension de sa ceinture
Η δίαιτα Natman έχει σχεδιαστεί για άτομα που θέλουν να χάσουν 2 έως 5 κιλά. Αυτή η δίαιτα δεν έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας.

Είναι σχεδιασμένη για όποιον θέλει να χάσει μερικά κιλά γρήγορα, χωρίς να ακολουθήσει μια δίαιτα για μήνες. Ωστόσο, η δίαιτα Natman δεν συνιστάται για οποιονδήποτε χάνει περισσότερα από 5 κιλά. Μετά από τέσσερις ημέρες, μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία σας.

Λόγω των απαγορευμένων τροφίμων, η δίαιτα Natman μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις και επομένως κινδύνους κόπωσης και αδυναμίας. Ομολογουμένως, οι κίνδυνοι αυτοί είναι μικρότεροι από ό,τι σε άλλες δίαιτες, αλλά αυτή η δίαιτα δεν συνιστάται για άτομα με προβλήματα υγείας.

Εν ολίγοις, άντρας ή γυναίκα, αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα και αν είστε ικανοί για αυτοπειθαρχία.

Δίαιτα Natman: πώς λειτουργεί;

Η δίαιτα Natman είναι τόσο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όσο και χαμηλής θερμιδικής αξίας. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί.

Δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες

Ως δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, η δίαιτα αυτή μεταβάλλει τα επίπεδα αρκετών ορμονών που ρυθμίζουν το βάρος. Η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνει στην πραγματικότητα τα επίπεδα της ορμόνης κορεσμού, ενώ μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης της πείνας, της γκρελίνης. Επιπλέον, η πέψη και ο μεταβολισμός της πρωτεΐνης καίει θερμίδες.

Λόγω της υψηλής θερμογόνου δράσης και πολλών άλλων παραγόντων, η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης τείνει να ενισχύει το μεταβολισμό. Αυτό σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες, ακόμη και ενώ κοιμάστε. Έχει αποδειχθεί ότι η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών διεγείρει το μεταβολισμό και αυξάνει την ποσότητα των θερμίδων που καίγονται κατά περίπου 80 έως 100 την ημέρα.

Οι πρωτεΐνες μειώνουν την όρεξή σας και σας κάνουν να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι αυξάνουν την πρόσληψη πρωτεϊνών, αρχίζουν να τρώνε λιγότερες θερμίδες. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μειώνει τις λιγούρες και μειώνει την επιθυμία για σνακ αργά το βράδυ.

Δίαιτα χαμηλών θερμίδων

Ως δίαιτα χαμηλών θερμίδων, αυτή η δίαιτα ενισχύει την απώλεια βάρους σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χάσουν βάρος αν περιορίσουν τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν. Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων, ιδιαίτερα οι δίαιτες πολύ χαμηλών υδατανθράκων, μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική απώλεια βάρους. Μια ανασκόπηση του 2015 διαπίστωσε ότι οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες μπορεί να προσφέρουν ένα μικρό πλεονέκτημα απώλειας βάρους.

Αν και παραμένει αμφιλεγόμενο, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχουν μεταβολικό πλεονέκτημα. Με άλλα λόγια, οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων αυξάνουν την ενεργειακή σας δαπάνη.

Η κύρια εξήγηση για τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους των διαιτών χαμηλών υδατανθράκων είναι πιθανώς η ισχυρή επίδρασή τους στην όρεξη. Είναι γνωστό ότι όταν οι άνθρωποι στερούνται υδατάνθρακες, η όρεξή τους μειώνεται και αρχίζουν αυτόματα να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες.

Ο στόχος των δίαιτες χαμηλών θερμίδων είναι να αναγκάσουν το σώμα να χρησιμοποιεί το λίπος ως κύρια πηγή ενέργειας. Όταν συμβαίνει αυτό, το άτομο παράγει κετονικά σώματα για να τροφοδοτήσει μέρη του σώματος που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λίπος ως πηγή ενέργειας, τον εγκέφαλο και τα ερυθρά αιμοσφαίρια ειδικότερα.

Cellulles sanguines
Ο στόχος των δίαιτων χαμηλών θερμίδων είναι να αναγκάσουν το σώμα να χρησιμοποιεί το λίπος ως κύρια πηγή ενέργειας. Για να τροφοδοτήσει μέρη όπως ο εγκέφαλος και τα ερυθρά αιμοσφαίρια που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν λίπος, το σώμα παράγει κετονικά σώματα.

Πλεονεκτήματα της δίαιτας Natman

Η μέθοδος Natman τα έχει όλα: είναι μια δίαιτα εξπρές, απλή και δωρεάν. Η γρήγορη απώλεια βάρους και η πολύ σύντομη διάρκεια της στέρησης (η οποία εξακολουθεί να είναι δρακόντεια) εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τη μεγάλη της απήχηση.

Κάθε δίαιτα έχει τον δικό της στόχο. Η δίαιτα Natman είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα που υπόσχεται να σας βοηθήσει να χάσετε 4 κιλά σε μόλις 4 ημέρες. Πρόκειται για μια ιδέα που δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει, επειδή η απώλεια τόσο μεγάλου βάρους σε χρόνο ρεκόρ μοιάζει αδιανόητη. Ωστόσο, αυτή η δίαιτα δεν εξαπατά: μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική. Πολλοί ειδικοί διατροφολόγοι προσυπογράφουν την αυθεντικότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Η δίαιτα διαρκεί μόλις τέσσερις ημέρες. Έτσι, ο κίνδυνος απογοήτευσης είναι περιορισμένος. Για να μην αναφέρουμε ότι η απώλεια βάρους είναι πολύ γρήγορη: δεν χρειάζεται να περιμένετε μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα.

Ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα αδυνατίσματος, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ποσότητα των τροφίμων που μπορείτε να καταναλώσετε. Έτσι, η απογοήτευση που μπορεί να νιώσετε δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτή που προκαλούν άλλα διατροφικά προγράμματα.

Ακόμη και αν τρώτε μόνο πρωτεΐνες, μπορείτε να τρώτε όσο θέλετε στα κύρια γεύματά σας. Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό διαρκεί μόνο 4 ημέρες. Θα στερηθείτε λίπη, υδατάνθρακες, μέταλλα και βιταμίνες για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά οι κίνδυνοι ελλείψεων είναι πρακτικά μηδενικοί. Συμπεριλαμβάνοντας συμπληρώματα διατροφής στο πρόγραμμά σας, η υγεία σας θα διατηρηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μειονεκτήματα

Η δίαιτα Natman, όπως όλες οι δίαιτες αδυνατίσματος ταχείας δράσης, έχει μερικά αρνητικά σημεία. Πρώτον, καθώς πρόκειται για ένα αυστηρό πρόγραμμα που βασίζεται σε μια εξαιρετική αρχή, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τους κανόνες.

Δεύτερον, μόλις τελειώσει η περίοδος του προγράμματος αδυνατίσματος, δεν είστε απρόσβλητοι από το φαινόμενο yo-yo, καθώς ο οργανισμός σας τίθεται σε νέα δίαιτα. Ωστόσο, η διάρκεια αυτού του προγράμματος είναι τόσο σύντομη που οι κίνδυνοι αυτοί μειώνονται επίσης. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ακολουθείτε το πρωτόκολλο σταθεροποίησης για να αποφύγετε το φαινόμενο yo-yo.

Για να παρατείνετε τα αποτελέσματα της δίαιτάς σας, απλά επιβάλλετε νέες καθημερινές συνήθειες. Για παράδειγμα, ξεκινήστε ένα άθλημα που σας βοηθά να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας. Ωστόσο, η άθληση αποκλείεται για τη διάρκεια της δίαιτάς σας.

Αίσθημα κόπωσης, πεπτικά προβλήματα ή ακόμη και προβλήματα εντερικής διέλευσης μπορεί να εμφανιστούν όταν ακολουθείτε αυτό το πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Cycliste
Η εξάσκηση ενός αθλήματος όπως η ποδηλασία, το κολύμπι ή το γρήγορο περπάτημα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας μετά από μια δίαιτα Natman. Ωστόσο, η άθληση δεν συνιστάται αυστηρά κατά τη διάρκεια των 4 ημερών της δίαιτας.

Το πρόγραμμα αδυνατίσματος που πρέπει να υιοθετήσετε κατά τη διάρκεια της δίαιτας Natman

Αυτή η γρήγορη δίαιτα αποτελείται από 3 γεύματα την ημέρα. Αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος, θα πρέπει να τηρήσετε αυτόν τον κανόνα και για τις 4 ημέρες. Σημειώστε επίσης ότι το μενού του πρωινού είναι το ίδιο για όλη την περίοδο. Τα μενού αποτελούνται από πολύ μικρές μερίδες κρέατος, φρούτων και λαχανικών. Πρόκειται για μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Τα γεύματα περιλαμβάνουν επίσης άφθονο κρέας στα κάρβουνα.

Πρώτη ημέρα

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσάι ή καφέ, χωρίς ζάχαρη, και μισού γκρέιπφρουτ κάθε πρωί. Την πρώτη ημέρα, για μεσημεριανό γεύμα, το μενού σας θα περιλαμβάνει ψητή μπριζόλα, ντοματοσαλάτα, μαρούλι και ένα μήλο για επιδόρπιο. Για δείπνο, φάτε ένα πιάτο με πράσινα φασόλια και δύο αυγά βραστά και το άλλο μισό από το επιδόρπιο γκρέιπφρουτ.

Δεύτερη ημέρα

Για πρωινό, θα φάτε μια ψητή μπριζόλα με μαρούλι και ένα μεγάλο ποτήρι χυμό ντομάτας. Για δείπνο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πιάτο με πράσινα φασόλια, κουνουπίδι και κολοκυθάκια. Για επιδόρπιο θα φάτε μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη.

Τρίτη ημέρα

Στα μισά της ημέρας, το μενού σας για αδυνάτισμα διαμορφώνεται ως εξής. Για μεσημεριανό γεύμα, θα φάτε μπριζόλα στη σχάρα με σαλάτα σέλινο και μαρούλι και θα ακολουθήσει ένα μήλο για επιδόρπιο. Για βραδινό, θα φάτε κοτόπουλο στη σχάρα με ντομάτες στιφάδο. Συν ένα μεγάλο ποτήρι χυμό δαμάσκηνου.

Τέταρτη ημέρα

Το μεσημέρι, θα φάτε ένα πιάτο πράσινα φασόλια και δύο αυγά βραστά. Μπορείτε επίσης να κεράσετε τον εαυτό σας χυμό ντομάτας. Το βράδυ, θα φάτε μια ψητή μπριζόλα με μια μερίδα μαρούλι, συνοδευόμενη από χυμό ανανά, πάλι χωρίς ζάχαρη.

Jus de tomates
Τη δεύτερη μέρα της δίαιτας Natman, πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι χυμό ντομάτας για πρωινό, αφού φάτε ψητή μπριζόλα και σαλάτα.

Τρόφιμα και συμπεριφορές που απαγορεύονται κατά τη διάρκεια των 4 ημερών

Απαγορεύεται απολύτως η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, γιαουρτιών, επιδόρπιων κρεμών, λιπών, μαργαρίνης και βουτύρου καθ’ όλη τη διάρκεια της δίαιτας Natman. Απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση αλκοόλ. Για να πετύχει η δίαιτά σας, αποφύγετε τον αθλητισμό και αποφύγετε τα σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Μενού που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη φάση σταθεροποίησης της δίαιτας Natman

Στο τέλος της 4ήμερης δίαιτας, θα εισέλθετε στη λεγόμενη φάση σταθεροποίησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η οποία διαρκεί 7 ημέρες, μπορείτε να επανεισάγετε απαγορευμένες τροφές (υδατάνθρακες, λίπη κ.λπ.), αλλά σε μικρές ποσότητες. Στόχος αυτής της φάσης είναι να σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε το βάρος σας και να διατηρήσετε τα κιλά που χάσατε.

Κατά τη διάρκεια των 7 ημερών, θα υιοθετήσετε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων και θα μπορείτε να έχετε σνακ εκτός από τα συνήθη 3 γεύματά σας. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ημερήσιας δίαιτας 1200 kcal, 1500 kcal και 1800 kcal.

Η πρώτη μερίδα συνιστάται ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Θα πρέπει να αντικαθίσταται από τη δεύτερη όταν το αίσθημα πείνας σας αυξάνεται. Οι άνδρες θα πρέπει να ξεκινήσουν με το μενού των 1500 kcal και στη συνέχεια να μεταβούν στο μενού των 1800 kcal μόλις νιώσουν μεγαλύτερη πείνα.

Το τυπικό μενού της δίαιτας των 1200 kcal

Για πρωινό, πιείτε ένα τσάι χωρίς ζάχαρη, τσάι από βότανα ή καφέ, ακολουθούμενο από ένα γιαούρτι χωρίς λιπαρά και μια φέτα ψωμί με μαργαρίνη. Επιτρέπεται ένα κομμάτι φρούτου. Για σνακ, φάτε 100 γραμμάρια φρουτέ φραίς, συνοδευόμενα από ένα φλιτζάνι τσάι, τσάι από βότανα ή καφέ χωρίς ζάχαρη.

Για μεσημεριανό γεύμα, φάτε 150 γρ. κόκκινο λάχανο με βινεγκρέτ, 150 γρ. σολομό à la papillote, 150 γρ. πράσινα φασόλια, 100 γρ. φραγκόσυκο και ένα φρούτο. Για σνακ, φάτε ένα γιαούρτι χωρίς λιπαρά με ένα φλιτζάνι τσάι, τσάι από βότανα ή καφέ χωρίς ζάχαρη.

Για δείπνο, μπορείτε να φάτε 1 μπολ σούπα λαχανικών, μια φέτα ψωμί, 150 γρ. σολομό à la papillote, στη συνέχεια 200 γρ. μπρόκολο με μαργαρίνη και ένα κομμάτι φρούτο.

Το τυπικό μενού της δίαιτας των 1500 kcal

Το πρωινό είναι το ίδιο με το μενού των 1200 kcal. Για το πρώτο σας σνακ, φάτε ένα κομμάτι φρούτο. Για μεσημεριανό γεύμα, έχετε το ίδιο γεύμα με το προηγούμενο μενού, συν 100 γρ. πατάτες στον ατμό. Το σνακ και το δείπνο σας είναι τα ίδια με αυτά του προηγούμενου μενού.

Το τυπικό μενού της δίαιτας των 1800 kcal

Οι τύποι γεύματος που συνιστώνται είναι οι εξής. Για πρωινό, τρώτε το ίδιο πράγμα με το μενού των 1200 kcal. Χαρίστε στον εαυτό σας μια φέτα ψωμί. Τα δύο σνακ σας και το μεσημεριανό γεύμα είναι τα ίδια με αυτά του μενού των 1500 kcal. Όσον αφορά το δείπνο σας, αποτελείται από το ίδιο γεύμα με το μενού των 1200 kcal, συνοδευόμενο από 100 γραμμάρια πουρέ πατάτας και ένα κομμάτι ελαφρύ τυρί.

Κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αδυνατίσματος

Καθόλου υδατάνθρακες ή λιπαρά ή πολύ λίγα.

Η αρχή είναι να καταναλώνετε περισσότερες πρωτεΐνες. Πρόκειται λοιπόν για μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες με γρήγορη δράση. Κατά τη διάρκεια αυτών των 4 ημερών, καλείστε να αποκλείσετε τα λίπη και τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας.

Κανένα σνακ μεταξύ των γευμάτων

Για να κάνετε τη δίαιτά σας πιο γρήγορη και αποτελεσματική, λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για να προστατεύσετε τη σιλουέτα σας. Μην τσιμπολογάτε ανάμεσα στα κύρια γεύματά σας. Ωστόσο, καθώς τρώτε άφθονη πρωτεΐνη, οι λιγούρες σας μειώνονται, γεγονός που σας βοηθά να αντισταθείτε στους πειρασμούς.

Τρώτε ολόκληρα λαχανικά, όχι αλκοόλ

Επιτρέπεται να τρώτε λαχανικά, αλλά θα πρέπει να τα τρώτε ολόκληρα. Η πειθαρχία θα είναι το σύνθημά σου για να πετύχεις τον στόχο σου. Το αλκοόλ θα απαγορευτεί επίσης από το πρόγραμμά σας.

Δίαιτα 4 ημερών (όχι περισσότερο) και μόνο μία φορά το μήνα

Δεν θα πρέπει να επεκτείνετε τη δίαιτά σας πέραν των τεσσάρων ημερών. Ούτε θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά το μήνα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μειώσετε την ποσότητα του αλατιού που καταναλώνετε χωρίς να το αποκλείσετε από τα γεύματά σας.

Οι συγγραφείς της δίαιτας Natman παραμένουν ανώνυμοι. Όταν ακολουθείτε αυτού του είδους το πρόγραμμα αδυνατίσματος, το σώμα σας αντλεί την ενέργεια που χρειάζεται από τα αποθέματα λίπους και ζάχαρης που δεν σας παρέχει η νέα σας διατροφή. Αυτός είναι ο κύριος μηχανισμός που σας βοηθά να χάσετε βάρος. Επιπλέον, δεδομένου ότι πρόκειται για μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, δεν οδηγεί σε μυϊκή σπατάλη.

Τρώτε στο τραπέζι και αφιερώστε χρόνο για να μασήσετε το φαγητό σας

Για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό το πρόγραμμα διατροφής σας, μειώνοντας παράλληλα την απογοήτευσή σας, υιοθετήστε τις σωστές συμπεριφορές. Πρώτα απ’ όλα, συμπεριφερθείτε φυσιολογικά, σαν να μην ήσασταν σε δίαιτα αδυνατίσματος. Στη συνέχεια, καταναλώστε τα γεύματά σας στο τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε πιο χαλαροί και θα μπορείτε καλύτερα να μασάτε αργά.

Πίνετε άφθονο νερό

Πίνετε 1,5 έως 2 λίτρα νερό κάθε μέρα, επειδή αυτού του είδους η δίαιτα ενθαρρύνει κυρίως την απώλεια νερού και πρωτεϊνών από όλους τους ιστούς του σώματος, οι οποίοι καλούνται πρώτα να αναπληρώσουν την ενέργεια που δαπανάται κατά τη διάρκεια αυτής της γρήγορης δίαιτας.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ζυγίζεστε κάθε πρωί. Μην ξεχνάτε ότι η δίαιτά σας διαρκεί μόνο τέσσερις ημέρες και ότι υπόσχεται να χάσετε 4 κιλά αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συστάσεις. Μια άλλη συμβουλή: προετοιμάστε τα γεύματά σας εκ των προτέρων και αποφύγετε τόσο τα προμαγειρεμένα όσο και τα τρόφιμα σε κονσέρβες.

Eau minérale
Κατά τη διάρκεια της δίαιτας Natman, θα πρέπει να πίνετε έως και 2 λίτρα νερό την ημέρα για να αναπληρώσετε το νερό που χάνετε.

Άλλες πρακτικές συμβουλές για να αποφύγετε το φαινόμενο yo-yo

Μετά τις τέσσερις ημέρες της δίαιτας Natman, μπορείτε να επαναφέρετε υδατάνθρακες, λίπη και γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή σας, αλλά σε μικρές ποσότητες για να αποφύγετε το φαινόμενο yo-yo. Οι τρεις εβδομάδες που ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα αδυνατίσματος είναι γνωστές ως φάση σταθεροποίησης:

Επομένως, πρέπει να προσέχετε να μην τρώτε τροφές που είναι πολύ λιπαρές ή πολύ γλυκές, διαφορετικά θα ξαναπάρτε γρήγορα το βάρος που χάσατε. Η δίαιτα Natman απαγορεύει κάθε είδους τσιμπολόγημα: μια καλή συνήθεια που πρέπει να αποκτήσετε όποια και αν είναι η δίαιτα για να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους.

Για να αποφύγετε να ξαναπάρετε βάρος, περιορίστε τον εαυτό σας σε 3 γεύματα την ημέρα και αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο να παραλείπετε γεύματα. Όταν επιστρέψετε στη συνήθη διατροφή σας, μάθετε να περιορίζετε την ποσότητα των τροφίμων που τρώτε.

Καταναλώστε 25% λίπος, 50% υδατάνθρακες και 15% πρωτεΐνες. Στη συνέχεια, φάτε περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες θα βοηθήσουν την πέψη και την απορρόφηση από το έντερο. Τηρήστε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων ανάλογα με την ηλικία και το φύλο σας. Συνιστάται να μην ξεπερνάτε τις 2.000 kcal για μια γυναίκα και τις 2.500 kcal για έναν άνδρα.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια των διακοπών ή σε ειδικές περιστάσεις, επιτρέπεται μια μικρή απόκλιση από τους κανόνες. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε την πείνα σας (ίσως θέλετε να σκεφτείτε τα καλύτερα κατασταλτικά της όρεξης που θα σας βοηθήσουν στην αρχή), ώστε η υπερκατανάλωση τροφής να μην γίνει συχνό φαινόμενο.

Προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε

Η δρακόντεια στέρηση της δίαιτας Natman δεν είναι βιώσιμη πέραν των 4 ημερών. Μετά από αυτό το βραχυκύκλωμα, η δίαιτα μετατρέπεται σε πράξη βασανισμού που είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Η τήρηση της δίαιτας πέραν των 4 ημερών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές διατροφικές ελλείψεις, έντονη κόπωση και γενική αδυναμία. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μείζονες διατροφικές διαταραχές, όπως καταναγκαστικές λιγούρες και έντονα αισθήματα πείνας.

Κατά τη γνώμη μου

Αυτή η δίαιτα είναι ένα δώρο του Θεού για τους ανθρώπους που θέλουν να απαλλαγούν από 4 επιπλέον κιλά γρήγορα, χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο σε ένα μακρύ πρόγραμμα αδυνατίσματος. Είναι επίσης μια ευκαιρία για όσους θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο να μην πετύχουν μακροπρόθεσμα τον στόχο τους.

Ονομάζεται “δίαιτα της αεροσυνοδού” επειδή διαρκεί όσος είναι ο αριθμός των ημερών που έχουν οι αεροσυνοδοί μεταξύ των πτήσεων. Και οι αεροσυνοδοί είναι διαβόητες για τη διατήρηση μιας αδύνατης σιλουέτας όλο το χρόνο.

Επιπλέον, αυτή η γρήγορη δίαιτα είναι πάνω απ’ όλα μια μέθοδος που απλοποιεί τη ζωή σας. Ομολογουμένως, πρόκειται για μια δίαιτα εξπρές και αρκετά δρακόντεια, αλλά τα αποτελέσματα είναι γρήγορα και τα βασικά εύκολα στην εφαρμογή. Και επειδή διαρκεί μόνο τέσσερις ημέρες, οι θυσίες που συνεπάγεται είναι πιο εύκολα ανεκτές.

Αν έχετε ιατρικό ιστορικό, συμβουλευτείτε εκ των προτέρων έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι η δίαιτα Natman είναι κατάλληλη για εσάς. Σημειώστε επίσης ότι η δίαιτα αυτή δεν συνιστάται για παιδιά, ηλικιωμένους, εγκύους, διαβητικούς ή άτομα που πάσχουν από γαστρεντερικά προβλήματα.