Δίαιτα για αεροσυνοδούς: σας τα λέω όλα.

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η δίαιτα της αεροσυνοδού, γνωστή και ως δίαιτα Natman, είναι μια μέθοδος αδυνατίσματος εξπρές. Παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μόλις 4 ημέρες, όσο δηλαδή κατά μέσο όρο διαρκεί μια πτήση. Πώς λειτουργεί; Περιλαμβάνει την τήρηση ενός αυστηρού, δραστικού προγράμματος. Αξίζει τον κόπο, δεδομένης της απώλειας βάρους που δημιουργεί. Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα; Θα σας δώσω τις λεπτομέρειες για να μάθετε πώς να χάσετε βάρος με το πρόγραμμα.

Γνωριμία με τη δίαιτα της αεροσυνοδού

Η αρχή της μεθόδου

Η δίαιτα της αεροσυνοδού είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα:

 • Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες: οι τροφές που προσφέρονται είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη παίζει βασικό ρόλο στο μεταβολικό σύστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την καύση θερμίδων.
 • Υποθερμιδική: αυτό σημαίνει ότι τα πιάτα είναι χαμηλά σε θερμίδες. Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων δεν υπερβαίνει τις 1.200 θερμίδες, προκειμένου να διατηρηθεί η μυϊκή μάζα. Το πρόγραμμα Natman είναι ένας από τους αγαπημένους τρόπους των αεροσυνοδών για να χάσουν τα ανεπιθύμητα κιλά κατά τη διάρκεια ενός ενδιάμεσου σταθμού. Διαρκεί 4 ημέρες και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε έως και 4 κιλά. Επικεντρώνεται σε πιάτα με κρέας και λαχανικά, δύο βασικά συστατικά για το αδυνάτισμα. Η τήρηση αυτού του τύπου διατροφής συνεπάγεται έλλειψη βιταμινών, μετάλλων και υδατανθράκων.

Οι στόχοι

Η δίαιτα της αεροσυνοδού απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα, χωρίς να ακολουθήσουν τις μακρόχρονες και κουραστικές μεθόδους άλλων διαιτών.

Faire un régime hôtesse de l'air.
Η δίαιτα της αεροσυνοδού απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες που θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος.

Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε ότι η μέθοδος εξαλείφει έως και 4 κιλά. Σας συνιστώ να εξετάσετε άλλα προγράμματα αν θέλετε να χάσετε περισσότερα.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα της αεροσυνοδού: μέθοδοι και συμβουλές

Η μέθοδος

Σε αυτή την ενότητα, θα εξηγήσω αυτά που είπα παραπάνω. Η δίαιτα της αεροσυνοδού αποτελείται από την κατανάλωση λαχανικών και κρέατος. Μπορείτε να τρώτε όσο θέλετε, αρκεί να είναι απλό. Ωστόσο, καλό είναι να μην υπερβαίνετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται. Προτιμήστε τα βιολογικά, ωμά ή στον ατμό λαχανικά. Μια συμβουλή είναι να προτιμάτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και να περιορίζετε τις πηγές υδατανθράκων και λιπών. Αυτό θα ενθαρρύνει τον οργανισμό να αντλήσει από τα αποθέματα λίπους και σακχάρων που διαθέτει για να τον βοηθήσει να κάψει θερμίδες και να χάσει βάρος. Ακολουθούν τα καλύτερα λιποδιαλυτικά που πρέπει να συνδυάσετε με τη διατροφή σας για μόνιμα αποτελέσματα.

Κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε

Το πρόγραμμα αδυνατίσματος είναι μια αυστηρή μέθοδος που περιλαμβάνει στάδια τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε την απώλεια βάρους.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά από αυτά:

 • Μην υποκύπτετε στο τσιμπολόγημα: Οι λιγούρες είναι ένας από τους πειρασμούς που επηρεάζουν τα άτομα που ακολουθούν τη δίαιτα Natman. Σας ενθαρρύνω να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό για 4 ημέρες. Μπορείτε να φάτε ένα μήλο αν πεινάτε πολύ ανάμεσα στα γεύματα ή να επιλέξετε ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης με λίγες θερμίδες.
 • Αποφύγετε τις πηγές υδατανθράκων, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή μη λιπαρά και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά: σε αυτά περιλαμβάνονται τα γλυκά, το βούτυρο και το τυρί.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση ανθρακούχων ή/και πλούσιων σε ζάχαρη ποτών και αλκοόλ: τα αναψυκτικά και η μπύρα πρέπει να αποφεύγονται.
 • Μην προσθέτετε αλάτι στο φαγητό: το αλάτι ευθύνεται για την κατακράτηση νερού και την κυτταρίτιδα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπαχαρικά για να κάνετε τα πιάτα σας να έχουν καλύτερη γεύση.
 • Αποφύγετε την άθληση κατά τη διάρκεια της φάσης της δίαιτας: δεν θα έχετε την ενέργεια να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια.
 • Μείνετε ενυδατωμένοι: υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ενυδάτωσης και της απώλειας βάρους. Το νερό είναι απαραίτητο για την πέψη. Είναι επίσης ένα φυσικό, χαμηλών θερμίδων κατασταλτικό της όρεξης.

Μια μέρα στη δίαιτα της αεροσυνοδού

Πώς λειτουργεί η μέθοδος

Υπάρχουν δύο στάδια σε μια αποτελεσματική δίαιτα αεροσυνοδών, δηλαδή η φάση της δίαιτας και η φάση της ισορροπίας. Το πρώτο αντιστοιχεί στην ίδια τη μέθοδο αδυνατίσματος. Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος, καθώς θα στερηθείτε διάφορα είδη τροφίμων. Σας συμβουλεύω να σχεδιάζετε διαφορετικά μενού κάθε μέρα για να αποφύγετε τη μονοτονία. Στη συνέχεια ακολουθεί η φάση της εξισορρόπησης, μόλις τελειώσει η 4ήμερη δίαιτα.

Ο στόχος είναι να διατηρήσετε τα αποτελέσματα και να αποφύγετε το φαινόμενο yo-yo. Ομολογουμένως, η περίοδος αυτή αντιστοιχεί στο τέλος της δίαιτας, αλλά είναι σημαντικό να μην αλλάξετε ξαφνικά τις συνήθειες που έχετε αποκτήσει. Η φάση ισορροπίας διαρκεί 7 έως 20 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να επιμείνετε σε τρία γεύματα και τρία σνακ την ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεπερνάτε τις 1.200 έως 1.500 θερμίδες την ημέρα για τις γυναίκες και τις 1.500 έως 1.800 θερμίδες την ημέρα για τους άνδρες.

Καλό είναι να εισάγετε σταδιακά στη διατροφή σας πηγές υδατανθράκων, λιπών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ωστόσο, αποφύγετε τα πολύ γλυκά και τα πολύ λιπαρά προϊόντα για να μειώσετε το φαινόμενο yo-yo. Διατηρήστε τη συνήθειά σας να απαγορεύετε το τσιμπολόγημα, αν το έχετε καταφέρει κατά τη διάρκεια της φάσης της δίαιτας.

Διάρκεια της δίαιτας

Η δίαιτα της οικοδέσποινας διαρκεί 4 ημέρες, αν και υπάρχουν παραλλαγές διάρκειας μιας εβδομάδας και 8 ημερών. Προσωπικά, σας συμβουλεύω να μην υπερβείτε τις 4 ημέρες για να αποφύγετε τη διατροφική ανεπάρκεια. Η μέθοδος μπορεί να γίνει επικίνδυνη μετά τις 4 ημέρες. Σας ενθαρρύνω να μην την παρατείνετε, αλλά μάλλον να δώσετε προσοχή στη σιλουέτα σας κατά τη διάρκεια της φάσης εξισορρόπησης.

Επιτρεπόμενες και απαγορευμένες τροφές

Η δίαιτα Natman επιτρέπει τις εξής τροφές: όσπρια, φρουτάκια, άπαχο κρέας (ζέμπου, κοτόπουλο), πράσινα λαχανικά, αυγά, θαλασσινά, τόφου, ελαιόλαδο, γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά, λευκά ψάρια και φρούτα με λίγη ζάχαρη. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας απαγορεύονται τα εξής τρόφιμα: δημητριακά, αλκοόλ, λιπαρά τυριά, πρόχειρο φαγητό, γλυκά και επεξεργασμένα προϊόντα.

Η αποτελεσματικότητα της δίαιτας των αεροσυνοδών

Η μέθοδος Natman υπόσχεται απώλεια βάρους, αφού ο οργανισμός θα αντλήσει από τα αποθέματα των σακχάρων και των λιπών του. Από εκεί θα βρει την ενέργεια που χρειάζεται, την οποία δεν μπορούν πλέον να του παρέχουν οι τροφές.

Faire un régime hôtesse de l'air.
Το σώμα αντλεί από τα αποθέματα των σακχάρων και των λιπών του

Ως αποτέλεσμα, το σωματικό λίπος μειώνεται και το σώμα γίνεται λεπτότερο. Η δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες περιορίζει την απώλεια μυών και διατηρεί τη μυϊκή μάζα. Τα κακά λίπη εξαλείφονται. Το νερό που είναι αποθηκευμένο στους ιστούς εκκενώνεται χάρη στη δίαιτα χωρίς αλάτι. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου σας για αδυνάτισμα.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δίαιτας της αεροσυνοδού

Πλεονεκτήματα

Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους το πρόγραμμα Natman είναι τόσο επιτυχημένο:

 • Πολλά τρόφιμα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης: τα περισσότερα από τα επιτρεπόμενα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, στοιχεία που συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού.
 • Η ταχύτητα της δίαιτας: η μέθοδος είναι ένα από τα συντομότερα προγράμματα αδυνατίσματος. Είναι κατάλληλη για άτομα που αναζητούν έναν τρόπο να χάσουν γρήγορα βάρος.
 • Η δίαιτα είναι προσιτή: δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλο προϋπολογισμό για να ακολουθήσετε το πρόγραμμα. Τα επιτρεπόμενα τρόφιμα είναι άμεσα διαθέσιμα στην αγορά.
 • Η μέθοδος αποφεύγει την απογοήτευση: η στέρηση οδηγεί σε αισθήματα απογοήτευσης. Είναι εύκολο να τηρηθεί όταν η δίαιτα είναι σύντομη.

Μειονεκτήματα

Η δίαιτα της οικοδέσποινας έχει και τα μειονεκτήματά της:

 • Η δίαιτα είναι εντατική: μπορεί να είναι δύσκολο και απογοητευτικό να αντισταθείτε στον πειρασμό ορισμένων τροφίμων.
 • Διατροφικές ελλείψεις: η απουσία υδατανθράκων, λιπών και γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της ενέργειας.
 • Μη δυνατότητα απώλειας πολλών κιλών: η δίαιτα καταφέρνει να εξαλείψει μόνο 4 έως 5 κιλά περιττού βάρους. Ίσως αξίζει να επενδύσετε σε άλλα προϊόντα απώλειας βάρους για να επιτύχετε μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Ιδέες για το μενού της δίαιτας της αεροσυνοδού

ΠρωινόΜεσημέριΒραδινό
Ημέρα 1Καφές χωρίς ζάχαρη + ½ γκρέιπφρουτ150 γρ. μπριζόλα στα κάρβουνα + πράσινη σαλάτα + ελαφρώς ζαχαρούχος χυμός φρούτων2 βραστά αυγά + σπανάκι + χυμός καρότου
Ημέρα 2Τσάι χωρίς ζάχαρη + μήλο150 γρ. μπριζόλα στα κάρβουνα + σαλάτα σέλινο + χυμός βατόμουρο150 γρ. κοτόπουλο στα κάρβουνα + σαλάτα ντομάτας + χυμός δαμάσκηνου
Ημέρα 3Καφές χωρίς ζάχαρη + ½ γκρέιπφρουτ150 γρ. μπριζόλα στα κάρβουνα + μερίδα πράσινα φασόλια + χυμός λεμονιού150 γρ. λευκό ψάρι στη σχάρα + χυμός ντομάτας
Ημέρα 4Τσάι χωρίς ζάχαρη + ½ γκρέιπφρουτ2 αυγά βραστά + σαλάτα με κόκκινο λάχανο + χυμός ανανά150 γρ. μπριζόλα στη σχάρα + χυμός γκρέιπφρουτ

Γνώμη του καταναλωτή

Η δίαιτα Natman προσελκύει μεγάλο αριθμό καταναλωτών στο διαδίκτυο. Πολλοί έχουν κάνει το βήμα. Έχουν βρει διαφορετικά αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι η μέθοδος είναι μοναδική. Κάποιοι κατάφεραν να χάσουν 1 κιλό την ημέρα.

Faire un régime hôtesse de l'air.
Κάποιοι άνθρωποι που έχουν ακολουθήσει τη δίαιτα της αεροσυνοδού κατάφεραν να χάσουν 1 κιλό την ημέρα.

Άλλοι μείωσαν το βάρος τους κατά 2 κιλά μέσα σε 4 ημέρες. Η διαφορά αυτή μπορεί να οφείλεται στο μεταβολισμό, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ακολουθήθηκε το πρόγραμμα. Κανείς δεν φάνηκε να παραπονιέται ότι δεν βρήκε αποτελέσματα.

Επαγγελματικές συμβουλές

Η δίαιτα της αεροσυνοδού είναι ο τύπος της δίαιτας που είναι κατάλληλος για άτομα που θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος, σύμφωνα με τους επαγγελματίες υγείας. Υπόσχεται να χάσετε μερικά κιλά, αλλά δεν σας επιτρέπει να χάσετε περισσότερα από 4 ή 5 κιλά. Οι δραστικές δίαιτες είναι γνωστό ότι έχουν γρήγορο αποτέλεσμα.

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο να τις ακολουθήσετε. Είναι σημαντικό να τηρείτε διάφορες προϋποθέσεις αν θέλετε να χάσετε βάρος. Πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της φάσης εξισορρόπησης για να αποφύγετε το φαινόμενο yo-yo. Οι ειδικοί συνιστούν να ζητάτε ιατρική συμβουλή πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα που σας εκθέτει σε διατροφικές ελλείψεις.