Ποιοι είναι οι καλύτεροι διατροφολόγοι/διαιτολόγοι στο Nancy και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου συνίσταται στην ανίχνευση, τη θεραπεία ή ακόμη και την πρόληψη διατροφικών διαταραχών, ανισορροπιών ή ακόμη και ασθενειών. Ασχολούνται με προβλήματα όπως το υπερβολικό βάρος, η παχυσαρκία και η χρόνια αδυναμία, καθώς και με παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης, η υπερχοληστερολαιμία και οι τροφικές αλλεργίες. Αν πάσχετε από κάποιο από αυτά τα προβλήματα και βρίσκεστε στη Νανσί ή στη γύρω περιοχή, ανακαλύψτε μια επιλογή από τους 8 καλύτερους διαιτολόγους-διατροφολόγους στην περιοχή.

Pierre Allory, αθλητικός προπονητής και φυσιοθεραπευτής/πρακτικός ιατρός στη Nancy

Παρουσίαση του

Ο Pierre Allory είναι πρώτα και κύρια αναγνωρισμένος ως αθλητικός προπονητής πριν γίνει διαιτολόγος. Ασχολείται με τη γυμναστική εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και με την προπόνηση με βάρη.

Εκτός από την καλλιτεχνική γυμναστική, έχει ασχοληθεί επίσης με το street workout, την άρση βαρών και το bodybuilding.

Σήμερα, μοιράζεται το πάθος του με το ευρύ κοινό, εμφυσώντας τους την αγάπη για τον αθλητισμό σε συνδυασμό με έναν απόλυτα ισορροπημένο τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή. Η σημασία της τελευταίας τον ώθησε να κάνει εξειδικευμένες σπουδές με σκοπό να γίνει σύμβουλος διατροφής και φυσιοθεραπευτής.

Είναι πτυχιούχος γυμναστής με εξειδίκευση στην καλλιτεχνική γυμναστική γυναικών, δάσκαλος γυμναστικής, μυϊκής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης, σύμβουλος και προπονητής αθλητισμού, σύμβουλος διατροφής και φυσιοθεραπευτής.

Υπηρεσίες

Ως φυσιοθεραπευτής και σύμβουλος διατροφής, ακούει κάθε διατροφικό σας πρόβλημα. Τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με τον υποσιτισμό μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον Pierre Allory.

Από το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία έως τη βουλιμία που σχετίζεται με το άγχος, χρησιμοποιεί τις δεξιότητες και την εμπειρία του στον τομέα του αθλητισμού για να σας προσφέρει εξατομικευμένες θεραπείες για τα προβλήματά σας.

Αναλαμβάνει επίσης άτομα που έχουν καλή υγεία και θέλουν να διατηρήσουν αυτή την κατάσταση ή ακόμη και να βελτιώσουν τη σωματική τους απόδοση, ιδίως στην περίπτωση αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου.

Επικοινωνία

Όνομα: Pierre Allory
Ιστοσελίδα: https://nancy-naturopathie.fr/
Τηλέφωνο: 06 24 56 11 39

Aline Mougenot, μηχανικός επιστήμης τροφίμων

Παρουσίαση

Η Aline Mougenot, με έδρα τη Νανσί από το 2011, είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και μηχανικός επιστήμης τροφίμων με πτυχία και στους δύο τομείς.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Οι επαγγελματικές διαδρομές της διαιτολόγου Aline Mougenot.

Υποβάλλεται σε τακτική εκπαίδευση για να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις της και να προσφέρει στους ασθενείς της την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων, ενισχύει τις δεξιότητές της παρακολουθώντας μαθήματα σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής συνεντεύξεων στο πλαίσιο μιας σχέσης βοήθειας, ώστε να μπορεί να κατανοεί και να ακούει κάθε άτομο όσο το δυνατόν καλύτερα και να εντοπίζει με ακρίβεια το πρόβλημά του.

Επίσης, ασκεί την ύπνωση στην ψυχοδιατροφή για να βοηθήσει τους ασθενείς να ανοιχτούν πλήρως στον θεραπευτή και να αποκαλύψουν λεπτομερώς το πρόβλημά τους. Τέλος, η μελέτη της για τις διατροφικές διαταραχές της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει λύσεις όσο το δυνατόν πιο εξατομικευμένες.

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες της απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, σωματικής ή ψυχικής κατάστασης όσον αφορά το φαγητό, τις επιθυμίες ή τις ανάγκες τους. Είτε είστε υπερβολικά ή ελαφρώς υπέρβαροι, είτε αδύνατοι, είτε διαβητικοί, είτε πάσχετε από υψηλή χοληστερόλη, είτε είστε έγκυος γυναίκα, είτε αθλήτρια, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Aline Mougenot για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα διατροφικά σας προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης διαβούλευσης, θα γνωριστείτε καλύτερα, ώστε να πάρετε μια ιδέα για το τι πραγματικά αναζητάτε και γιατί θέλετε να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία διατροφής.

Χάρη στις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιεί, θα έχετε μια θεραπεία που σας ταιριάζει, χωρίς να σας αναγκάζει να ακολουθήσετε μια δραστική δίαιτα, κάνοντας παράλληλα μια αισθητή αλλαγή.

Επικοινωνήστε με το

Όνομα: Aline Mougenot
Ιστοσελίδα: http://ma-nutrition.fr/
Τηλέφωνο: 06 02 04 09 68

Claire Rebussi, πτυχιούχος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Claire Rebussi είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος με BTS στη διαιτολογία από τη σχολή Notre Dame des Anges στο Belfort. Για ένα διάστημα, εργάστηκε σε συνεργασία με άλλους διαιτολόγους ως σύμβουλος για την καθοδήγηση νέων μητέρων στη διατροφή των παιδιών τους μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Claire Rebussi.

Η Claire Rebussi είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο νοσοκομείο Bar-Le-Duc, όπου εργάστηκε στο τμήμα διαβήτη και διατροφής, θεραπεύοντας διαβητικούς και υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.

Υπηρεσίες

Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιά, ενήλικες, έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, είτε πάσχουν από διαταραχές και παθολογίες που σχετίζονται με τη διατροφή είτε όχι (παχυσαρκία, υπέρβαρο, βουλιμία, ανορεξία, διαβήτη, χοληστερίνη κ.λπ.).

Η πρώτη διαβούλευση συνίσταται στη γνωριμία με τον ασθενή και στην καταγραφή των πραγματικών κινήτρων του για την αναζήτηση των υπηρεσιών μας.

Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες διαβουλεύσεις αφιερώνονται στην πρόταση της κατάλληλης θεραπείας, στην ανασκόπηση της προόδου της κατάστασής σας και στην πραγματοποίηση τυχόν αναγκαίων προσαρμογών. Στο τέλος, θα έχετε πάντα τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Επικοινωνία

Όνομα: Claire Rebussi
Ιστοσελίδα: http: //www.claire-rebussi-dietetique.fr/
Τηλέφωνο: 06 35 25 17 15

Nicolas Aubineau, διαιτολόγος με έδρα τη Νάνσυ

Παρουσίαση

Ο Nicolas Abineau είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος που ασκεί το επάγγελμα στο Νανσί εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο καρδιακής αποκατάστασης Cardiocéan της La Rochelle, διαιτολόγος-διατροφολόγος της σειράς προϊόντων Nutratlétic για αθλητές υψηλού επιπέδου από το 2008 έως το 2016 και διαιτολόγος-διατροφολόγος στο κέντρο πνευμονολογικής αποκατάστασης Croix Rouge της La Rochelle από το 2010.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Σχετικά με τον διαιτολόγο Nicolas Abineau

Έχει επίσης γράψει πολλά βιβλία σχετικά με τη διατροφή και τον κόσμο της διατροφής. Δίνει επίσης πολλές ομιλίες σε αθλητικές εκδηλώσεις και για συγκεκριμένα κέντρα.

Υπηρεσίες

Το πρώτο στάδιο της θεραπείας συνίσταται στον εντοπισμό των προβλημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή του ασθενούς. Ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο είναι το μόνο που χρειάζεται για να εντοπιστούν όλες οι λεπτομέρειες του τρόπου ζωής, των διατροφικών και αθλητικών συνηθειών του ασθενούς.

Στη συνέχεια, οι περαιτέρω διαβουλεύσεις βασίζονται σε μέτρα για την προσαρμογή της διατροφής του ασθενούς χωρίς να καταφεύγει σε στερήσεις, καθώς και στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της κατάστασης του ασθενούς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Επικοινωνία

Όνομα: Nicolas Aubineau
Δικτυακός τόπος: https: //www.nicolas-aubineau.com

Chrystel Beaufils

Παρουσίαση

Η Christel Beaufils πέρασε πολλά χρόνια ως χημικός μηχανικός πριν στραφεί στη διαιτολογία και τη διατροφή. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Nancy πριν αποφοιτήσει με DUT στη διαιτολογία το 2016.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Διαιτολόγος Chrystel Beaufils.

Έχοντας ζήσει στην περιοχή για περισσότερα από 10 χρόνια, εγκαταστάθηκε επίσης εδώ με σκοπό να γίνει ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος. Προσφέρει κατ’ οίκον συμβουλές σε όλη τη Νανσί και τη γύρω περιοχή.

Υπηρεσίες

Η πρώτη συνεδρία είναι η πιο σημαντική στην προσέγγισή της. Περιλαμβάνει μια διατροφική αξιολόγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας καταρτίζεται ένα διατροφικό πρόγραμμα μετά από εκτενή συζήτηση των λόγων για τους οποίους επιλέξατε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Το πρόγραμμα είναι 100% εξατομικευμένο και απόλυτα προσαρμοσμένο στην κατάστασή σας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάθε μέθοδος είναι μοναδική, χωρίς στερήσεις.

Επικοινωνία

Όνομα: Chrystel Beaufils
Ιστοσελίδα: https://cbeaufilsdieteticienne.wordpress.com/
Τηλέφωνο: 06 20 03 53 97

Clélia D’angélo

Παρουσίαση

Η Clélia D’angelo είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος που ασκεί επίσης την ύπνωση. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος από απόσταση και έχει κάνει το επάγγελμά της πραγματικό πάθος. Στα προγράμματά της, προσφέρει στους ασθενείς μια μέθοδο που είναι αποκλειστικά δική της: να ανακαλύψουν ξανά ένα σώμα και ένα μυαλό που βρίσκονται σε ειρήνη με τον εαυτό τους.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Διαιτολόγος Clélia D’angelo.

Είναι πολύ εμφανής στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς θέλει να μοιραστεί το πάθος και τις γνώσεις της για την ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή όσο το δυνατόν ευρύτερα. Είναι μια ευκαιρία για εκείνη να δώσει συνταγές, συμβουλές και πρακτικές συμβουλές στους χρήστες του διαδικτύου.

Έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Aix en Provence, BTS στη Διαιτολογία με το Prépadiet και το CNED και είναι επαγγελματίας ύπνωσης στο Metz, στο Hypnosalys.

Υπηρεσίες

Χρησιμοποιεί την ύπνωση για την υποστήριξη των ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Εκτός από τη βοήθεια σε διατροφικά και διαιτητικά προβλήματα, η μέθοδος αυτή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από το άγχος, την απεξάρτηση των ασθενών από τον καπνό, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, την αντιμετώπιση φοβιών κ.λπ.

Για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος, η βασική ιδέα δεν είναι να χάσουν βάρος πάση θυσία, αλλά να βελτιώσουν τη σχέση με το φαγητό, να τρώνε με ευχαρίστηση χωρίς στερήσεις, αλλά με τη σωστή ποσότητα και ποιότητα.

Επικοινωνία

Όνομα: Clélia D’angelo
Ιστοσελίδα: http://nutri-lia.com/
Τηλέφωνο: 06 15 13 65 71

Karine Hypolite

Παρουσίαση

Η Karine Hypolite είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος που φροντίζει για τη διατροφή παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, αθλητών και εγκύων γυναικών μέσω συμβουλών στο γραφείο.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Διαιτολόγος Karine Hypolite.

Παρέχει επίσης ατομικές συμβουλές για διατροφική εκπαίδευση σε άτομα με καλή υγεία ή που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, υπερβολικό βάρος, έντονη αδυναμία κ.λπ.

Προσφέρει επίσης μαθήματα κατάρτισης για επαγγελματίες της διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των μαγείρων των τοπικών αρχών, των βοηθών φροντίδας κ.λπ.

Υπηρεσίες

Μέσω των συμβουλών της, θα ακούσει προσεκτικά τις ανάγκες σας προκειμένου να εντοπίσει το πρόβλημα και να προτείνει εξατομικευμένες λύσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα σας καθοδηγεί, θα σας συμβουλεύει και θα σας παρακινεί. Θα σας προτείνει μια συγκεκριμένη διατροφική στρατηγική που δεν θα σας στερήσει καμία τροφή, απολαμβάνοντας παράλληλα τις αισθήσεις ευχαρίστησης που φέρνει το φαγητό.

Επικοινωνία

Όνομα: Karine Hypolite
Ιστοσελίδα: http://dieteticienne-nancy.fr/
Αριθμός τηλεφώνου: 09 80 74 75 48

Caroline Lavigne

Παρουσίαση

Η Caroline Lavigne απέκτησε δίπλωμα διαιτολόγου-διατροφολόγου τον Οκτώβριο του 2006. Εκπαιδεύτηκε για το BTS στη διαιτολογία στο Μονπελιέ. Πήρε το δίπλωμά της στη διαιτολογία παιδιών και εφήβων από την Ιατρική Σχολή της Νανσί το 2016.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Σχετικά με την Caroline Lavigne.

Έγινε ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος το 2007, προσφέροντας κατ’ οίκον συμβουλές. Ταυτόχρονα, προσέφερε επίσης μαθήματα διατροφής στο εκπαιδευτικό κέντρο της Reims.

Μόλις το 2009 άνοιξε το δικό της ιατρείο στο Sedan, επιτρέποντάς της να αφοσιωθεί πλήρως στη δουλειά της. Το 2012 μετακόμισε στην περιοχή της Λωρραίνης και εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί.

Υπηρεσίες

Η πρώτη διαβούλευση είναι ένας χρόνος ανταλλαγής και μοιράσματος μεταξύ της ίδιας και του ασθενούς. Της δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσει επακριβώς τις προσδοκίες και τις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Ο τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες και η σωματική δραστηριότητα εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να μπορέσει να σας προσφέρει ένα πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητα και τις ανάγκες σας.

Οι υπόλοιπες επακόλουθες διαβουλεύσεις απέχουν μεταξύ τους 3 έως 4 εβδομάδες, ώστε να μπορέσετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα. Κάνετε από κοινού έναν απολογισμό και εκείνη σας παρακινεί και σας ενθαρρύνει να σημειώσετε πρόοδο, κάνοντας προσαρμογές καθώς το πρόγραμμα εξελίσσεται.

Επικοινωνία

Όνομα: Caroline Lavigne
Ιστοσελίδα: http://www.dieteticienne-lavigne-nancy.com/
Αριθμός τηλεφώνου: 06 73 85 51 49