Ποιοι είναι οι καλύτεροι διατροφολόγοι/διαιτολόγοι στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ως διατροφολόγος ορίζεται ο επαγγελματίας που ειδικεύεται στη διατροφή και προσφέρει στους ασθενείς του ένα πλήρες πρόγραμμα διατροφής με σκοπό την απώλεια βάρους, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους. Αν αναζητάτε αυτού του είδους τον ειδικό για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, παρακάτω θα βρείτε μια επιλογή από τους καλύτερους στον τομέα τους στο Παρίσι και τη γύρω περιοχή.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν διατροφολόγο ή διαιτολόγο;

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να χάσουν βάρος και θέλουν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος που περιλαμβάνει άθληση και αυστηρή διατροφή. Δυστυχώς, συχνά τείνουν να το κάνουν με λάθος τρόπο, καθιστώντας τις προσπάθειές τους αναποτελεσματικές.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Ο διατροφολόγος και ο διαιτολόγος είναι ειδικοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τη διατροφή σας.

Αντί να μειώσουν το βάρος τους, μπορεί ακόμη και να έχουν το φαινόμενο μπούμερανγκ και να πάρουν περισσότερο σωματικό λίπος. Γι’ αυτό καλό είναι να απευθυνθείτε σε διατροφολόγο ή διαιτολόγο για να λάβετε αποτελεσματικά μέτρα για το υπερβολικό βάρος.

Μακριά από το να είναι μάγοι, αυτοί οι επαγγελματίες θα καταρτίσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για εσάς, προσαρμοσμένο σε κάθε περίπτωση και σχεδιασμένο έτσι ώστε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος σταδιακά χωρίς να βλάψετε τον οργανισμό σας.

Θα σας βοηθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να σας παρακινήσουν, να εξαλείψουν σταδιακά τις ανθυγιεινές διατροφικές σας συνήθειες και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την αύξηση του σωματικού βάρους και τις διατροφικές διαταραχές. Εναπόκειται στον διατροφολόγο να προσδιορίσει τα ακριβή αίτια για κάθε ασθενή και, μαζί, να βρουν διορθωτικά μέτρα για τους παράγοντες αυτούς.

Οι 8 καλύτεροι διατροφολόγοι στο Παρίσι

Το Παρίσι και η γύρω περιοχή είναι γεμάτο από εξαιρετικούς διατροφολόγους που θα μπορέσουν να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία τους. Ακολουθεί μια επιλογή 8 ονομάτων που εμφανίζονται συχνά σε αυτόν τον τομέα.

Vanessa Bedjaid Haddad

Η Vanessa Bedjaid Haddad είναι διπλωματούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στο Παρίσι.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Η Vanessa Bedjaï Haddad είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Έχει εκπαιδευτεί στην καθοδήγηση και την προσωπική ανάπτυξη και συνεργάζεται με διάφορους επαγγελματίες υγείας, όπως αισθητικούς χειρουργούς, φυσιοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς και ψυχοθεραπευτές.

Εργάζεται για τη δημιουργία προγραμμάτων διατροφικής πρόληψης και την ευαισθητοποίηση για την ανάγκη σωματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Διοργανώνει επίσης διάφορα εργαστήρια για την ισορροπημένη διατροφή, τη διατροφή των παιδιών, το αδυνάτισμα και τη διαιτητική διαχείριση ιατρικών παθήσεων.

Αυτή η διαιτολόγος-διατροφολόγος παρακολουθεί τακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τις διάφορες προσεγγίσεις στη διαιτολογία και τη διαχείριση ασθενών, προκειμένου να επικαιροποιεί τις γνώσεις της και να βελτιώνει τις δεξιότητές της. Συμμετέχει επίσης σε διεπαγγελματικά συνέδρια στη Γαλλία και σε άλλα μέρη του κόσμου για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών.

Όνομα: Vanessa Bedjaï-Haddad
Ιστοσελίδα: www.vbh-dieteticienne-nutritionniste.com
Τηλέφωνο: +33 6 60 61 17 53

Deborah Ohana

Η Deborah Ohana είναι επαγγελματίας που ειδικεύεται στην αθλητική διατροφή, την παιδική διατροφή, τη μικροδιατροφή και τις διατροφικές διαταραχές. Μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε προγράμματα απώλειας βάρους.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Διατροφολόγος Deborah Ohana.

Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια βοηθάει πολλούς ασθενείς να βρουν φυσικές λύσεις που είναι ακίνδυνες για τον οργανισμό, με σκοπό την αποκατάσταση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής. Εκπαιδευμένη στην ACT (θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης), χρησιμοποιεί μια λειτουργική προσέγγιση για τον εντοπισμό των αιτιών και τη λήψη θεραπευτικών μέτρων.

Η ψυχοδιατροφική της προσέγγιση είναι προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο, βοηθώντας το συγκεκριμένα στις δυσκολίες του και οδηγώντας το προς τα ιδανικά και τους στόχους του. Η φροντίδα, η ακρόαση και η συμπόνια είναι επαγγελματικές αξίες που τη διακατέχουν.

Η Deborah Ohana προσφέρει συμβουλές στο ιατρείο της για άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών και των αθλητών υψηλού επιπέδου που επιθυμούν να επανέλθουν σε φόρμα ή να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

Διοργανώνει επίσης διάφορα εργαστήρια και συνέδρια σχετικά με τη διατροφή και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Όνομα: Deborah Ohana
Ιστοσελίδα: https://www.do-nutrition.com
Τηλέφωνο: +33 1 42 78 84 70

Corinne Chicheportiche-Ayache

Η Corinne προσφέρει συμβουλές που βασίζονται σε τρία κρίσιμα και συμπληρωματικά θέματα: διαιτολογία, σωματική δραστηριότητα και συμπεριφορά.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Διατροφολόγος Corinne Chicheportiche-Ayache

Οι συνεδρίες είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένες, με στόχο τη λεπτομερή γνωριμία με τον ασθενή, προσδιορίζοντας τον τρόπο ζωής του και το προσωπικό του ιστορικό όσον αφορά το βάρος και τον τρόπο ζωής του, συντάσσοντας μια αξιολόγηση με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται, εντοπίζοντας τυχόν ανωμαλίες και τις κύριες αιτίες τους και συνταγογραφώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασθενούς.

Ο ασθενής θα ενημερώνεται τακτικά σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος, τα κίνητρά του, τη σωματική δραστηριότητα και τις διατροφικές του συνήθειες, καθώς και τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών στη ζωή του.

Όνομα: Corinne Chicheportiche-Ayache
Δικτυακός τόπος: https://dr-chicheportiche-ayache-nutrition.fr
Τηλέφωνο: +33 1 53 70 43 21

Pascal Nourtier

Ο Pascal Nourtier είναι επαγγελματίας διατροφολόγος που εργάζεται σε ιδιωτική πρακτική εδώ και δώδεκα χρόνια. Ειδικεύεται στο βιώσιμο αδυνάτισμα, το οποίο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Διατροφολόγος Pascal Nourtier

Ενημερώνει συνεχώς τις γνώσεις του, συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και πανεπιστημιακά μαθήματα για να προσφέρει στους ασθενείς λύσεις αιχμής.

Προσεκτικός και προσεκτικός στις ανάγκες κάθε ατόμου, προσφέρει πλήρη ικανοποίηση στους ασθενείς προτείνοντας εξατομικευμένα προγράμματα που ανταποκρίνονται πραγματικά στην κάθε περίπτωση. Ως αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα είναι πιο πειστικά και η απώλεια βάρους πιο βιώσιμη.

Όνομα: Pascal Nourtier
Ιστοσελίδα: www.nutritionniste-paris.com
Τηλέφωνο: +33 6 03 30 04 40

Nina Cohen-Koubi

Η Nina Cohen-Koubi είναι γιατρός που εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Xavier Bichat. Διαθέτει ευρύ ακαδημαϊκό υπόβαθρο στον τομέα της ιατρικής και έχει επίσης μελετήσει σε βάθος τη διατροφή, πιστεύοντας ότι πολλές ασθένειες μπορούν να θεραπευτούν και να προληφθούν μέσω της βελτίωσης της διατροφής.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Διατροφολόγος Nina Cohen-Koubi.

Ασκεί το επάγγελμα για πάνω από 17 χρόνια, συγκεντρώνοντας πλούσια εμπειρία στον τομέα και σφυρηλατώντας τη φήμη της ανάμεσα στον ολοένα και πιο σκληρό ανταγωνισμό.

Λειτουργώντας ως γνήσια ψυχολόγος, ακούει προσεκτικά τους ασθενείς της, βάζοντάς τους να μιλήσουν λεπτομερώς για τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους, τα άγχη και τις πιέσεις τους, ώστε να τους βοηθήσει να αποφασίσουν για την προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσουν.

Όνομα: Nina Cohen-Koubi
Ιστοσελίδα: www.medecin-nutritionniste.fr
Τηλέφωνο: +33 1 47 64 56 06

Marie-Christine Laroudie

Με ιατρεία στο Παρίσι και στο Issy-les-Moulineaux, η Marie-Christine Laroudie αντιμετωπίζει ασθενείς όλων των ηλικιών που επιθυμούν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους μέσω της διατροφής, από έγκυες γυναίκες έως διαβητικούς και άτομα με προβλήματα νεφρών ή πεπτικού συστήματος.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Διατροφολόγος Marie-Christine Laroudie.

Αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την κατάσταση της υγείας και της σωματικής μας ευεξίας. Αναλύει, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και προσαρμόζει τη διατροφή στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου.

Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δοκιμασμένων και δοκιμασμένων μεθόδων. Προσαρμόζει τις συμβουλές της στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

Για παράδειγμα, προσφέρει θεραπεία για εθισμούς με τη μέθοδο “δυναμικής νευροανάδρασης”, διάφορες μεθόδους απώλειας βάρους και θεραπεία για διατροφικούς καταναγκασμούς, καθώς και τη διενέργεια πλήρους αξιολόγησης των μεταλλικών αλάτων και των βαρέων μετάλλων με τη χρήση φασματοφωτομετρίας.

Όνομα: Marie-Christine Laroudie
Ιστοσελίδα: www.dietetique-nutrition-paris.com
Τηλέφωνο: +33 1 41 90 91 27

Alexandre Lefèvre

Ο Alexandre Lefèvre είναι διατροφολόγος με εικοσαετή περίπου πείρα στη διαιτολογία και τη διατροφή που σχετίζεται με το βάρος.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Διατροφολόγος Alexandre Lefèvre.

Έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Δεν είναι θέμα να δούμε το βάρος ως πρόβλημα, αλλά να εντοπίσουμε γιατί ο ασθενής είναι υπέρβαρος.

Εφαρμόζοντας διορθωτικές μεθόδους στα αίτια του υπερβολικού βάρους, οι ασθενείς μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουν τη διαταραχή αποτελεσματικά και βιώσιμα.

Χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ύπνωσης Eriksonian για τη θεραπεία των ασθενών, η οποία ενισχύει τα κίνητρά τους και βελτιώνει τη συμπεριφορά τους.

Όνομα: Alexandre Lefèvre
Δικτυακός τόπος: https: //www.alexandre-lefevre.com
Τηλέφωνο: +33 6 74 46 40 00

Συμπέρασμα

Η προσφυγή στις υπηρεσίες διατροφολόγων ή διαιτολόγων είναι απαραίτητη εάν σκοπεύετε να αναλάβετε τον έλεγχο της διατροφής σας και να αποκτήσετε ξανά έναν πιο αξιοπρεπή τρόπο ζωής με σκοπό την απώλεια βάρους. Τώρα ξέρετε ποιον να καλέσετε αν θέλετε να βρείτε έναν κοντά στο Παρίσι.