Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στη Γκρενόμπλ και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ο διατροφολόγος είναι ειδικός στον τομέα του, του οποίου η κύρια αποστολή είναι να ανιχνεύει, να θεραπεύει και να προλαμβάνει ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης, το υπερβολικό βάρος, η παχυσαρκία, οι πεπτικές διαταραχές κ.λπ. Βοηθά και εκπαιδεύει τους ασθενείς του να εκτιμήσουν εκ νέου την υγιεινή μαγειρική και τα τρόφιμα. Αν διαβάσετε παρακάτω, θα βρείτε τη δική μου επιλογή των οκτώ καλύτερων που ασκούν το επάγγελμα στη Γκρενόμπλ και τη γύρω περιοχή.

D. Khelifa: διατροφολόγος με κρατικό δίπλωμα στη Γκρενόμπλ

Παρουσίαση

D. Khelifa είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος. Εργάζεται σήμερα στη Γκρενόμπλ και έχει το δικό του ιατρείο. Αυτός ο επαγγελματίας υγείας ήταν παλαιότερα εκπαιδευτής σε θέματα υγιεινής και διατροφής πριν ασκήσει το σημερινό του επάγγελμα. Στο παρελθόν ήταν επίσης επικεφαλής του τμήματος αθλητικής διατροφής στην Option Fitness.

Αυτό το μέλος της AFDN (Association Française des Diététiciens Nutritionnistes) είναι επίσης μέλος της Reppop 38 και της RESIC 38. Το πρώτο φροντίζει υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, ενώ το δεύτερο φροντίζει ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Σχετικά με τον διαιτολόγο D. Khalifa.

Υπηρεσίες

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αυτός ο διαιτολόγος με έδρα τη Γκρενόμπλ δέχεται ασθενείς που επιθυμούν να:

 • Να χάσουν ή να πάρουν βάρος ,
 • Να υιοθετήσουν μια δίαιτα κατάλληλη για μια συγκεκριμένη κατάσταση: εγκυμοσύνη, θεραπεία μιας ιατρικής πάθησης, δυσανεξίες, αλλεργίες, ινομυαλγία κ.λπ,
 • Αλλαγή διατροφής: vegan, vegetarian, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη,
 • Διατροφή με υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή για την πρόληψη ασθενειών.

Επικοινωνία

Όνομα: D. Khelifa
Δικτυακός τόπος: https://dieteticien-grenoble.fr/
Τηλέφωνο: 06 77 57 42 71

Alexandre Brun: Διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Παρουσίαση

Ο Alexandre Brun είναι διπλωματούχος διαιτολόγος και διατροφολόγος. Ειδικεύεται στη θεραπεία του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας, καθώς και σε διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης, η χοληστερόλη και η ουρική αρθρίτιδα. Αυτός ο ευέλικτος επαγγελματίας έχει επίσης εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να προσφέρει δίαιτα προσαρμοσμένη στους αθλητές.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Σχετικά με τον διαιτολόγο Alexandre Brun

Υπηρεσίες

Αυτός ο διατροφολόγος έχει το δικό του ιατρείο στη Γκρενόμπλ. Υπάρχουν δύο επιλογές για τους ασθενείς που επιθυμούν να επωφεληθούν από μια προσωπική διαβούλευση: κλείστε ένα ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ελάτε στο ιατρείο ή επωφεληθείτε από την προσφορά εξ αποστάσεως μέσω Skype. Το πρώτο βήμα είναι η διενέργεια μιας διατροφικής αξιολόγησης. Ακολουθούν διαβουλεύσεις παρακολούθησης.

Προσφέρει επίσης μια υπηρεσία ευαισθητοποίησης για το προσωπικό των εταιρειών. Διοργανώνει μαθήματα κατάρτισης και συνέδρια.

Επικοινωνία

Όνομα: Alexandre Brun
Τηλέφωνο: 06 52 97 61 38

Nathalie Beida: έμπειρη διατροφολόγος και διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η διατροφολόγος και διαιτολόγος Nathalie Beida προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Γκρενόμπλ και τη γύρω περιοχή. Βρίσκεται στο επάγγελμα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Εργάζεται επίσης ως εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια για φορείς που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών και των εφήβων, χάρη στο δίπλωμά της στον κοινωνικό τομέα. Αυτή η διατροφολόγος με έδρα τη Γκρενόμπλ ανήκει σε τρία δίκτυα: AFDN, Réppop 38 και RESIC 38.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Διαιτολόγος Nathalie Beida.

Υπηρεσίες

Η Nathalie Beida προσφέρει συμβουλές στο ιατρείο της και στο σπίτι της από το 2011. Οι δεξιότητές της της επιτρέπουν να αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων: θεραπευτική διαιτολογία, επανεξισορρόπηση της διατροφής ή υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής, για παράδειγμα. Η πρώτη διαβούλευση αφορά μια διατροφική αξιολόγηση, ενώ οι επόμενες είναι για παρακολούθηση και αξιολόγηση. Αυτή η επαγγελματίας υγείας προσφέρει επίσης εργαστήρια μαγειρικής για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να προετοιμάζετε γεύματα κατάλληλα για τη θεραπεία σας.

Επικοινωνία

Όνομα: Nathalie Beida
Δικτυακός τόπος: https://www.dieteticiennenutritionniste-grenoble.fr/
Τηλέφωνο: 06 10 43 27 57

Zaza Catherine: ελεύθερος επαγγελματίας διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Zaza Catherine εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος και διατροφολόγος εδώ και περίπου 6 χρόνια. Έχει επίσης εργαστεί στον κοινωνικό τομέα για περίπου είκοσι χρόνια. Έγινε μέλος της AFDN για να είναι ενήμερη για τις νέες τεχνικές και πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμά της. Συνεργάζεται με την Reppop 38.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Catherine Zaza.

Υπηρεσίες

Η Catherine Zaza συμβουλεύει στο ιατρείο της και στο σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι το σπίτι βρίσκεται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τη Γκρενόμπλ. Συνοδεύει, υποστηρίζει και παρακινεί τους ασθενείς που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια δίαιτα στο πλαίσιο ενός προγράμματος αύξησης ή απώλειας βάρους, παθολογικής θεραπείας, εξισορρόπησης κ.λπ. Είναι επίσης κάτοχος πιστοποιητικού στην ύπνωση Ericksonian από τη σχολή εκπαίδευσης EFPNL.

Επικοινωνία

Όνομα: Zaza Catherine
Ιστοσελίδα: http://www.zaza-dieteticienne-nutritionniste-grenoble.com/
Τηλέφωνο: 06 80 45 01 16

Barbara Balland: διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Barbara Balland εργάζεται στον τομέα της διαιτολογίας και της διατροφής εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια. Αυτή η διατροφολόγος με έδρα τη Γκρενόμπλ απέκτησε το δίπλωμά της στη μηχανική της διατροφής από την ENSBANA το 2000. Από το ίδιο έτος έως το 2002, κατείχε τη θέση της βοηθού διευθυντή στην κεντρική κουζίνα Athis-Mons. Το 2017 απέκτησε το πτυχίο BTS στη διαιτολογία.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Διαιτολόγος Barbara Balland

Υπηρεσίες

Στο ιατρείο της, η Barbara Balland προσφέρει υπηρεσίες στη διατροφή, τη λογοθεραπεία, τη θεραπεία χαλάρωσης και τη φυσιοθεραπεία. Στόχος αυτής της επαγγελματία υγείας είναι να παρακινήσει τους ασθενείς να υιοθετήσουν και να απολαύσουν μια υγιεινή διατροφή προσαρμοσμένη στο σώμα τους. Η βελτιστοποίηση της ποιότητας και της ποσότητας αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του προγράμματός της. Οι συμβουλές γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Η ιστοσελίδα της είναι γεμάτη με υγιεινές, ισορροπημένες συνταγές.

Επικοινωνία

Όνομα: Barbara Balland
Ιστοσελίδα: http://dieteticien-nutritionniste-grenoble.maigrir2000.com/
Τηλέφωνο: 06 21 68 44 08

Julie Ansart

Παρουσίαση

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Julie Ansart έχει πτυχίο βιολόγου μηχανικού, πτυχίο ψυχολογίας και επαγγελματικό πτυχίο στα τρόφιμα και την υγεία. Αυτή η διατροφολόγος με έδρα τη Γκρενόμπλ επιμένει ότι η επίτευξη των στόχων σας απέχει πολύ από ένα θαύμα. Κάθε άτομο είναι μοναδικό. Για το λόγο αυτό, πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να καταρτιστεί ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για κάθε ασθενή.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Julie Ansart.

Υπηρεσίες

Η Julie Ansart αντιμετωπίζει παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους σε αναζήτηση :

 • Απώλεια βάρους ,
 • Θεραπεία για ανορεξία ή βουλιμία,
 • Κατάλληλη διατροφή για μια ιατρική πάθηση,
 • Τη σωστή διατροφή για την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.

Οι διαβουλεύσεις είναι ατομικές. Αυτός ο ειδικός υγείας αφιερώνει χρόνο για να κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες του κάθε ασθενούς, προκειμένου να τις κατανοήσει καλύτερα, να κάνει σωστή διάγνωση και να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία και δίαιτα. Η παρακολούθηση πραγματοποιείται όσο συχνά επιθυμεί ο ασθενής.

Επικοινωνία

Όνομα: Julie Ansart
Δικτυακός τόπος: http://www.julieansart.fr/
Τηλέφωνο: 04 11 95 09 73

Maryline Paoli Didry: διατροφολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Maryline Paoli Didry είναι μια πολύπλευρη επαγγελματίας. Είναι και :

 • Διαιτολόγος-διατροφολόγος
 • Διατροφική συμπεριφορά
 • Ψυχοσωματοθεραπεύτρια,
 • και ψυχαναλύτρια.

Αυτή η πρώην αθλήτρια υψηλού επιπέδου κέρδισε 7 φορές το γαλλικό πρωτάθλημα και ήταν κάποτε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη γυναικεία πάλη. Αυτή η θεραπεύτρια που ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές δίνει τακτικά διαλέξεις για τη διατροφή στο CNED και στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Διαιτολόγος Maryline Paoli Didry.

Υπηρεσίες

Η εμπειρία της Maryline Paoli Didry στον τομέα της θεραπείας αποτελεί πλεονέκτημα όταν πρόκειται να υποστηρίξει τους ασθενείς της στη θεραπεία τους ή στην επιθυμία τους να υιοθετήσουν μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, ακούει με προσοχή. Έχει κατανόηση για τις ανάγκες των ασθενών της. Αυτή η διατροφολόγος με έδρα τη Γκρενόμπλ διευθύνει ένα κέντρο που συγκεντρώνει διάφορους θεραπευτές που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των διατροφικών διαταραχών.

Επικοινωνία

Όνομα: Maryline Paoli Didry
Δικτυακός τόπος: https://www.dietetcorps.com/
Αριθμός τηλεφώνου: 06 67 66 11 95

Odile Cohard: ειδικός διατροφολόγος στο Saint-Martin-d’Hères

Παρουσίαση

Η Odile Cohard έχει εκπαιδευτεί σε:

 • Μικροδιατροφή στο IEDM (Institut Européen de Diététique et micronutrition),
 • Φυτοθεραπεία στο IESV (Institut Européen des Substances Végétales).

Είναι μέλος της AFFORTHECC (Association Francophone de Formation et de Recherche en Thérapie Comportementale et Cognitive). Είναι επίσης μέλος της GROS (Groupe de Réflexion sur l’Obésité et le Surpoids).

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Odile Cochard.

Υπηρεσίες

Εργάζεται στη Γκρενόμπλ εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Εκτός από το ιατρείο της στο Saint-Martin-d’Hères, διαθέτει επίσης ένα ιατρείο στο Meylan. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα online διαβούλευσης, μέσω Skype, εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε. Πρέπει να κλείσετε ραντεβού. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους επαγγελματίες υγείας, της παρακολούθησης προηγείται μια αρχική αξιολόγηση.

Επικοινωνία

Όνομα: Odile Cohard
Δικτυακός τόπος: http://www.dieteticienne-grenoble.fr/
Τηλέφωνο: 06 71 72 52 80 / 04 76 51 61 68

Nathalie Lissot: Διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Nathalie Lissot είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος με BTS στη διαιτολογία. Αυτή η διατροφολόγος με έδρα τη Γκρενόμπλ έχει παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα σε :

 • Παιδιατρική διατροφή ,
 • Θεραπευτική εκπαίδευση ασθενών επιπέδου 1,
 • Τεχνικές για τη διαχείριση των διατροφικών διαταραχών.

Αυτός ο επαγγελματίας υγείας είναι μέλος των Reppop 38 και RESIC 38.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Nathalie Lissot.

Υπηρεσίες

Βασικός στόχος της Nathalie Lissot είναι να επιτύχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που σέβονται την υγεία σας. Κατά τη διάρκεια της πρώτης διαβούλευσης, η οποία διαρκεί περίπου 60 λεπτά, πραγματοποιεί μια πλήρη διατροφική αξιολόγηση του ασθενούς, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ακούει και προσπαθεί να κατανοήσει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του. Η δεύτερη διαβούλευση είναι η πρώτη παρακολούθηση. Αυτή είναι σημαντική, διότι της επιτρέπει να αξιολογήσει την πρόοδο του ασθενούς και να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα της δίαιτας. Αυτή η διατροφολόγος στη Γκρενόμπλ προσφέρει επίσης υπηρεσίες για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Επικοινωνία

Όνομα: Nathalie Lissot
Δικτυακός τόπος: https://www.lissotdietetique.fr/
Τηλέφωνο: 33 6 51 53 55 22

Sandra Bois: Διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Sandra Bois είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος. Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας, ιδίως σε παιδιά και εφήβους, καθώς και σε διάφορες χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης, η χοληστερόλη και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτή η πολυδύναμη επαγγελματίας έχει επίσης εκπαιδευτεί στη θεραπευτική εκπαίδευση ασθενών, στη διαιτολογική και διεπιστημονική παρακολούθηση βαριατρικών χειρουργικών επεμβάσεων (προετοιμασία και μετεγχειρητική παρακολούθηση), καθώς και στην παρακολούθηση ηλικιωμένων και αθλητών.

dieteticienne sandra bois

Υπηρεσίες

Αυτή η διατροφολόγος έχει το δικό της ιατρείο στο Σεντ Ρομάν και εργάζεται επίσης διαδικτυακά (μέσω Skype, τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) μέσω της ιστοσελίδας της. Το πρώτο βήμα είναι η διενέργεια μιας διατροφικής αξιολόγησης, όποια μέθοδο και αν επιλέξετε. Στη συνέχεια, σας προσφέρει μια 1η διαβούλευση διάρκειας 45 λεπτών έως 1 ώρας, ανάλογα με το αν θα επιλέξετε την παρακολούθηση μέσω διαδικτύου ή στο ιατρείο. Ακολουθούν επακόλουθες διαβουλεύσεις, με τον ασθενή να αποφασίζει τη συχνότητα ανάλογα με τις ανάγκες του. Προσφέρεται επίσης να διοργανώσει συνέδρια και εργαστήρια σε σχολεία και εταιρείες, για παιδιά, γονείς και προσωπικό.

Όνομα: Sandra Bois
Ιστοσελίδα: https://vitadiet.net
Τηλέφωνο: 06 41 99 90 48