Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στην Angers και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι επαγγελματίας υγείας που εργάζεται σε γραφείο, νοσοκομείο ή στο σπίτι. Κύριο καθήκον τους είναι να προτείνουν ένα συγκεκριμένο, εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασθενούς τους. Το είδος της προσέγγισης που επιλέγει είναι αποτελεσματικό για να διασφαλίσει ότι ο στόχος επιτυγχάνεται και διατηρείται μακροπρόθεσμα. Η Ανζέ και η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από εξαιρετικούς διαιτολόγους και διατροφολόγους. Μάθετε περισσότερα γι’ αυτούς σε αυτό το άρθρο.

Caroline Louis: ευέλικτος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση του

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Caroline Louis ασκεί το επάγγελμά της στην Angers εδώ και 3 χρόνια. Διευθύνει την εταιρεία συμβούλων διατροφής και διαιτολογίας στο Maine-et-Loire.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Διαιτολόγος Caroline Louis.

Αυτή η επαγγελματίας διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι κάτοχος των ακόλουθων τίτλων σπουδών:

 • Δίπλωμα BTS στη διαιτολογία που απονέμεται από το ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης “Progress Santé”,
 • DU στην αθλητική διατροφή από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie,
 • DU στη θεραπευτική αγωγή που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο της Angers.

Υπηρεσίες

Η Caroline Louis προσφέρει μια σειρά από διαιτολογικές και διατροφικές υπηρεσίες:

 • Συμβουλές: πραγματοποιούνται στο ιατρείο της και προσφέρονται σε όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν μια νέα δίαιτα για την επίτευξη ενός στόχου (απώλεια βάρους, αθλητική διατροφή κ.λπ.),
 • Εκπαίδευση και εργαστήρια: διδάσκοντας σε άλλους να τρέφονται υγιεινά,
 • Εκπαιδευτική συμβουλευτική: παροχή διατροφικών συμβουλών.

Επικοινωνία

Όνομα: Caroline Louis
Ιστοσελίδα: https://www.dietetiquenutritionetsport.com/
Τηλέφωνο: 06 74 92 97 13

Sophie Martin: έμπειρος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Sophie Martin εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος στην Angers εδώ και δώδεκα περίπου χρόνια. Ωστόσο, η εμπειρία της στον τομέα της διαιτολογίας και της διατροφής χρονολογείται εδώ και 18 χρόνια. Έχει ήδη εργαστεί σε επιχειρήσεις εστίασης, νοσοκομεία και κέντρα για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Σχετικά με τη Sophie Martin.

Υπηρεσίες

Οι συμβουλές της Sophie Martin πραγματοποιούνται στο ιατρείο της, όπου υποδέχεται παιδιά και ενήλικες που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και, πιο συγκεκριμένα, τις διατροφικές τους συνήθειες. Για να γίνει αυτό, η διαιτολόγος-διατροφολόγος πραγματοποιεί :

 • Πρώτον, μια διάγνωση της κατάστασης της υγείας τους, των διατροφικών τους συνηθειών και προτιμήσεων,
 • Δεύτερον, τακτική παρακολούθηση της προόδου του ασθενούς.

Επικοινωνία

Όνομα: Sophie Martin
Δικτυακός τόπος: https: //www.angers-dietetique.fr/
Τηλέφωνο: 02 41 27 16 11

Sonia Menard: διαιτολόγος και κινησιολόγος

Παρουσίαση

Η Sonia Menard είναι διαιτολόγος και κινησιολόγος με έδρα την Angers, όπου διατηρεί το δικό της ιατρείο. Υποδέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού από Δευτέρα έως Σάββατο.

Diététicien nutritionniste à Angers
Το ιατρείο της Sonia Menard στην Angers

Αυτή η διαιτολόγος καθοδηγεί τους ασθενείς της στις διατροφικές τους επιλογές, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους. Οι προτεινόμενες λύσεις λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο την υγεία, αλλά και τις ατομικές προτιμήσεις και δυνατότητες (οικονομικές και άλλες). Στόχος είναι η σταδιακή υιοθέτηση καλών συνηθειών, χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινή ζωή.

Η Sonia Menard εργάζεται με ασθενείς με διαφορετικές ανάγκες, ορισμένοι από τους οποίους χρειάζονται διατροφική υποστήριξη λόγω συγκεκριμένης ιατρικής θεραπείας. Άλλοι χρειάζονται να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες για να βελτιώσουν την υγεία τους. Και υπάρχουν και εκείνοι που απλά θέλουν να βρουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Διαβουλεύσεις

Οι διαβουλεύσεις με τη Sonia Menard πραγματοποιούνται βήμα προς βήμα. Οι δύο πρώτες είναι απαραίτητες για να γνωρίσουν καλύτερα τους ασθενείς και να θέσουν σε εφαρμογή το καταλληλότερο πρόγραμμα διατροφής. Ακολουθούν οι επακόλουθες διαβουλεύσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαιτολογική παρακολούθηση μπορεί να υποστηρίζεται από κινησιολογικές διαβουλεύσεις.

Επικοινωνία

Όνομα: Sonia Menard
Τηλέφωνο: 06 68 67 08 64

Vanessa Colas: ειδικευμένος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Vanessa Colas είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος. Απέκτησε το πτυχίο BTS στη διαιτολογία από την Académie de Nantes το 2013. Έχει παρακολουθήσει δύο μαθήματα κατάρτισης, το ένα για την ETP ή τη θεραπευτική εκπαίδευση ασθενών και το άλλο για την OBEPEDIA, ένα εθνικό πρόγραμμα του οποίου η αποστολή είναι να φροντίζει παιδιά και εφήβους που πάσχουν από παχυσαρκία σε όλες τις μορφές της.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Διαιτολόγος Vanessa Colas

Υπηρεσίες

Η Vanessa Colas παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές προσαρμοσμένες στην κατάσταση του ασθενούς στο ιατρείο της στο Maison Médicale Saint-Jacques. Υποδέχεται όλους, από τους πολύ νέους έως τους ηλικιωμένους, από τις εγκύους έως τους αθλητές. Συνιστά μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή για να διατηρήσετε την υγεία σας.

Επικοινωνία

Όνομα: Vanessa Colas
Ιστοσελίδα: https://vanessacolas.fr/
Τηλέφωνο: 07 82 02 75 40

Jordan Bougeard: διαιτολόγος-διατροφολόγος για αθλητές

Παρουσίαση

Ο Jordan Bougeard είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος στην Ανζέ. Σπούδασε επί επτά χρόνια πριν αποκτήσει αυτά τα δύο προσόντα:

 • Μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Staps ή στις Επιστήμες και Τεχνικές των σωματικών και αθλητικών δραστηριοτήτων,
 • BTS στη διαιτολογία.

Προσφέρει επίσης συμβουλές και υπηρεσίες σχετικά με τον αθλητισμό, καθώς εργάζεται ως μηχανικός σε σωματικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Διαιτολόγος Jordan Bougeard.

Υπηρεσίες

Ο Jordan Bougeard παρακολουθεί όλες τις κατηγορίες αθλητών στο δικό του ιατρείο. Δίνει προτεραιότητα στην παρακολούθηση κατά τη διάρκεια των συμβουλών του, οι οποίες απαιτούν λεπτομερείς εξετάσεις για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με το σωματικό λίπος και τη μυϊκή μάζα. Οι συμβουλές και τα διατροφικά προγράμματα έχουν ως στόχο :

 • Να εξαλείψει κάθε μορφή διατροφικής απογοήτευσης και περιορισμού,
 • Να βοηθήσει τους ασθενείς να προσαρμόσουν τις σωματικές τους συνήθειες,
 • Να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Επικοινωνία

Όνομα: Jordan Bougeard
Δικτυακός τόπος: https: //dieteticien-sportif-angers.fr/
Τηλέφωνο: 06 69 90 58 21

Bérengère Bellier: διαιτολόγος-διατροφολόγος-λουξοθεραπευτής

Παρουσίαση

Η Bérengère Bellier είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και λουξοθεραπεύτρια με εκπαίδευση στην ψυχοδιατροφή. Αυτή η ειδικευμένη επαγγελματίας διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες για να ασκήσει τη λουξοθεραπεία και να βοηθήσει τους ασθενείς που χρειάζονται συμβουλές στον τομέα της διατροφής.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Διαιτολόγος Bérengère Bellier.

Υπηρεσίες

Η Bérengère Bellier ειδικεύεται στο αδυνάτισμα και την ευεξία. Η στρατηγική της βασίζεται στον πολυτεμαχισμό. Η πρακτική αυτή είναι παρόμοια με τον βελονισμό, αλλά χωρίς τις βελόνες. Δεν συνεπάγεται πόνο και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για τον ασθενή. Οι διαβουλεύσεις ακολουθούν τα ακόλουθα στάδια:

 • Διάγνωση της σχέσης του ασθενούς με το φαγητό,
 • Προσδιορισμός των αναγκών,
 • Καθιέρωση κατάλληλου διατροφικού προγράμματος.

Επικοινωνία

Όνομα: Bérengère Bellier
Δικτυακός τόπος: https: //www.luxoangers.fr/
Τηλέφωνο: 06 85 10 57 94

Adeline Petiteau: ελεύθερος επαγγελματίας διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Adeline Petiteau είναι ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος-διατροφολόγος στην Ανζέ. Εργάζεται επίσης σε κέντρο παρακολούθησης και αποκατάστασης. Έχει επωφεληθεί από το πρόγραμμα OBEPEDIA. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους που πάσχουν από παχυσαρκία. Είναι μέλος της Association Végétarienne de France και του δικτύου Diabetes 49 ή Remmedia 49.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Σχετικά με τη διαιτολόγο Adeline Petiteau.

Υπηρεσίες

Η Adeline Petiteau διοργανώνει επίσης εργαστήρια και συνέδρια. Τα θέματα που καλύπτει αφορούν τη διαιτολογία και τη διατροφή. Στόχος τους είναι να διδάξουν στους ανθρώπους πώς να υιοθετήσουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή χωρίς να δαπανήσουν μεγάλο προϋπολογισμό.

Ωστόσο, καλωσορίζει επίσης τους ασθενείς που θα ήθελαν μια προσωπική διαβούλευση στο ιατρείο της. Η πρώτη συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ οι επόμενες συνεδρίες διαρκούν περίπου 30 λεπτά.

Επικοινωνία

Όνομα: Adeline Petiteau
Ιστοσελίδα: https://www.adelinepetiteau.fr/
Τηλέφωνο: 06 13 79 93 52

Isabelle Hobé-Joubert: διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στην παχυσαρκία

Παρουσίαση

Η Isabelle Hobé-Joubert εργάζεται ως διαιτολόγος-διατροφολόγος εδώ και περίπου δέκα χρόνια μετά την απόκτηση διπλώματος στον τομέα αυτό. Αυτή τη στιγμή διατηρεί το δικό της ιατρείο στην Angers. Τώρα εκπαιδεύεται για ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διατροφή για την παχυσαρκία και τις μεταβολικές επιπλοκές της στην Ιατρική Σχολή του Μονπελιέ.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Ιστοσελίδα της διαιτολόγου Isabelle Hobé Joubert.

Υπηρεσίες

Οι συμβουλές της Isabelle Hobé-Joubert πραγματοποιούνται στο ιατρείο της. Αντιμετωπίζει υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς. Η προσέγγισή της παραμένει εξατομικευμένη για να παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και παρακίνηση. Αντιμετωπίζει έναν αριθμό περιπτώσεων και καταρτίζει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για :

 • Διαβητικούς ή προ-διαβητικούς,
 • Άτομα με τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες,
 • Προεγχειρητικούς ή μετεγχειρητικούς ασθενείς.

Επικοινωνία

Όνομα: Isabelle Hobé-Joubert
Δικτυακός τόπος: http: //www.dieteticienne-nutritionniste-angers.fr/
Τηλέφωνο: 06 58 65 74 08