Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στη Νάντη και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ο διαιτολόγος είναι ένας επαγγελματίας που παρέχει ανεκτίμητη βοήθεια στην εξεύρεση μιας ισορροπημένης διατροφής. Είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος, να παραμείνετε αδύνατοι ή απλώς να παραμείνετε υγιείς, αυτός ο ειδικός θα σας προσφέρει ανεκτίμητη υποστήριξη. Ανακαλύψτε την επιλογή μας από τους καλύτερους διαιτολόγους στη Νάντη και τη γύρω περιοχή.

Ο διαιτολόγος Mousset Gautier Julia

Η Mousset Gautier Julia είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Tours το 2000. Έχει δεκαπενταετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και είναι πλέον μέλος του δικτύου Loire-Atlantique Diabetes Network.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Διαιτολόγος Julia Mousset Gautier.

Φροντίζει όλους όσοι θέλουν να επιτύχουν μια ισορροπημένη διατροφή, είτε πρόκειται για παιδιά είτε για ενήλικες, είτε για αθλητές είτε για εγκύους.

Οι άνθρωποι που θέλουν να ρυθμίσουν το βάρος τους μπορούν επίσης να απευθυνθούν στις υπηρεσίες της, είτε είναι παχύσαρκοι, είτε χρόνια αδύνατοι είτε υπέρβαροι.

Τα άτομα που πάσχουν από μικρές ή σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, όπως διαβήτη, υπερχοληστερολαιμία, πεπτικές και μεταβολικές διαταραχές…

Τέλος, την Mousset Gautier Julia μπορούν να συμβουλευτούν άτομα που πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές που σχετίζονται με το φαγητό, όπως το συχνό τσιμπολόγημα ή η βουλιμία, για να τους βοηθήσει να επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Ακούει τους ασθενείς της προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τα προβλήματα και τις επιθυμίες τους. Δεν αναζητά μόνο την πηγή των προβλημάτων σας, αλλά προτείνει και τις κατάλληλες λύσεις.

Όνομα: Mousset Gautier Julia
Ιστοσελίδα: https://www.dieteticienne-nantes.org/
Τηλέφωνο: +33 2 40 08 07 31

Adèle Geslin, διαιτολόγος και διατροφολόγος

Η Adèle Geslin εργάζεται στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι συνδυάζει τη διαιτολογία με την ποδηλασία.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Διαιτολόγος Adèle Geslin

Η διαμονή της στο Άμστερνταμ και η θέρμη της για την προστασία του περιβάλλοντος την οδήγησαν να στραφεί από τα ρυπογόνα και ενεργοβόρα μέσα μεταφοράς στην ποδηλασία.

Σύμφωνα με τις αρχές της, η δίαιτα δεν αρκεί για την αποκατάσταση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά η τακτική σωματική δραστηριότητα. Η ποδηλασία είναι ένας χρήσιμος και πρακτικός τρόπος για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Είτε θέλετε να χάσετε βάρος, να ρυθμίσετε τη διατροφή σας, να λάβετε συμβουλές σχετικά με ορισμένες τροφικές δυσανεξίες, να λάβετε διατροφικές συμβουλές για τα παιδιά σας ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας με συγκεκριμένο στόχο (βελτίωση της απόδοσης για έναν αθλητή, διακοπή του καπνίσματος ή του αλκοόλ κ.λπ.), μπορείτε να απευθυνθείτε στην Adèle Geslin.

Προσφέρει συμβουλές κατ’ οίκον, είτε μένετε κοντά στην πόλη της Νάντης είτε σχετικά μακριά.

Όνομα: Adèle Geslin
Ιστοσελίδα: http://ladietabicyclette.fr/
Τηλέφωνο: +33 6 38 67 82 06

Emilie Elstob, προσωπικές διαιτητικές και διατροφικές συμβουλές

Η Emilie Elstob είναι διαιτολόγος διαθέσιμη για συμβουλές στη Νάντη. Για να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τις αισθήσεις σας και να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τη διατροφή σας ανεξάρτητα. Προσφέρει μια λιγότερο συμβατική μέθοδο που δεν χρησιμοποιεί ζυγαριές ή καταμέτρηση θερμίδων, αλλά βασίζεται στην ακρόαση, την ενσυναίσθηση, τη γνώση του σώματός σας και την εμπιστοσύνη.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Διαιτολόγος Emilie Elstob.

Καθώς κάθε άτομο έχει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες, το να αφιερώσετε χρόνο για να εκτιμήσετε τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου είναι απαραίτητο όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής. Γι’ αυτό η Emilie Elstob προσφέρει μια αρχική δίωρη διαβούλευση για να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές σε μια ήρεμη, φροντιστική ατμόσφαιρα.

Η μέθοδός της σας επιτρέπει να αποφύγετε το άγχος και την απογοήτευση που προκαλεί μερικές φορές η δίαιτα. Αγκυρώνεται στο χρόνο για αλλαγές που διαρκούν. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το σώμα σας και τη φυσιολογία του, ώστε να επιτύχετε τους στόχους σας.

Όνομα: Emilie Elstob
Ιστοσελίδα: http://www.diet-conseil.fr/
Τηλέφωνο: +33 7 67 74 16 85

Delphine Caillon-Loger, διαιτολόγος: υποστήριξη χωρίς απογοήτευση με βάση την ευχαρίστηση

Η Delphine Caillon-Loger είναι διαιτολόγος και διατροφολόγος που παρέχει υποστήριξη σε άτομα μέσω διαβουλεύσεων, συνεδρίων, εργαστηρίων και ενδοεπιχειρησιακών μαθημάτων κατάρτισης.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Διαιτολόγος Delphine Caillon-Loger.

Η προσέγγισή της είναι να δίνει συγκεκριμένες, πρακτικές συμβουλές προσαρμοσμένες στην πραγματική ζωή. Η προσέγγισή της είναι να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα ή απογοήτευση, με βάση την ευχαρίστηση.

Έχει πτυχίο κοινωνιολογίας, το οποίο τη βοηθάει πολύ στον τρόπο που προσεγγίζει τους ασθενείς και βρίσκει την πηγή των προβλημάτων τους. Λαμβάνει υπόψη της κάθε λεπτομέρεια του ιστορικού κάθε ασθενούς και προτείνει ένα εξατομικευμένο μέτρο υποστήριξης που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στην κατάσταση.

Διαθέτει εμπειρία λίγο κάτω από 20 χρόνια στον τομέα της υγείας και των τροφίμων, η οποία την έχει πείσει ότι η διατροφή έχει σημαντική επίδραση στην υγεία. Το 2015 απέκτησε δίπλωμα εγγεγραμμένου διαιτολόγου.

Οι υπηρεσίες της απευθύνονται ιδίως σε άτομα (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, έφηβοι) που θέλουν να χάσουν βάρος, σε εγκύους που θέλουν να βελτιστοποιήσουν τη διατροφή τους, σε αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους με σκοπό την ενίσχυση της απόδοσής τους, καθώς και σε άτομα με παθήσεις όπως ο διαβήτης, η χοληστερόλη ή η υψηλή αρτηριακή πίεση που θα ήθελαν να προσαρμόσουν τη διατροφή τους ανάλογα με την κατάσταση.

Όνομα: Delphine Caillon-Loger
Ιστοσελίδα: http://www.histoiredediet.com
Τηλέφωνο: +33 7 83 05 87 55

Laurianne Chignard, για πλήρη διατροφικό έλεγχο

Διαιτολόγος από το 2005, η Laurianne Chignard προσφέρει στους ασθενείς της πλήρη διατροφικό έλεγχο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναλάβουν τη διατροφή τους όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα από την πρώτη κιόλας διαβούλευση.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Διαιτολόγος Laurianne Chignard.

Προσφέρει πλήρως εξατομικευμένη υποστήριξη σε όσους επιθυμούν να εξισορροπήσουν τη διατροφή τους, να χάσουν ή να πάρουν βάρος ή να προσαρμόσουν τη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Άτομα που πάσχουν από διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως διαβήτη, χοληστερόλη, προβλήματα διέλευσης, τροφικές αλλεργίες ή αθλητές και αθλήτριες μπορούν επίσης να απευθυνθούν στις υπηρεσίες της για να προσαρμόσουν τη διατροφή τους στην κάθε περίπτωση.

Προσφέροντας γνήσια διατροφική καθοδήγηση, η Laurianne Chignard προσφέρει στους ασθενείς της τη δυνατότητα να παραμένουν σε συνεχή επαφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή μέσω των πολλών κοινωνικών δικτύων της, ώστε να τους παρακολουθεί στενά και να τους δίνει κίνητρα μεταξύ των διαβουλεύσεων.

Για όσους θέλουν να ενισχύσουν το σώμα τους με συμπληρώματα διατροφής, προσφέρει επίσης μικροδιατροφή. Θα σας συνταγογραφήσει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα φυσικά μικροστοιχεία για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Όνομα: Laurianne Chignard
Ιστοσελίδα: https://www.dieteticienne-nutritionniste-nantes.com/
Τηλέφωνο: +33 2 72 65 51 66

Chantal Eluère, για μια συμπεριφορική προσέγγιση

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Chantal Eluère, οι δίαιτες αδυνατίσματος δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους. Ομολογουμένως, λειτουργούν βραχυπρόθεσμα, αλλά οι άνθρωποι που τις ακολουθούν τείνουν να επιστρέφουν στο αρχικό τους βάρος πολύ γρήγορα ή και περισσότερο μετά από μερικούς μήνες. Αυτό τους αποσυντονίζει και τους καθιστά πολύ δύσκολο να χάσουν ξανά βάρος.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Διαιτολόγος Chantal Eluère.

Είναι μία από τους γιατρούς του GROS (Groupement de Réflexion sur l’Obésité et le Surpoids). Η ένωση αυτή συγκεντρώνει διάφορους θεραπευτές (διαιτολόγους, διατροφολόγους, γενικούς ιατρούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους κ.λπ.) που θεραπεύουν άτομα που είναι υπέρβαρα ή εξαιρετικά αδύνατα.

Οι συμβουλές πραγματοποιούνται γενικά σε 3 στάδια: συμφιλίωση του ασθενούς με τη διατροφή του, αναδόμηση των συναισθημάτων του και απόκτηση αυτοαποδοχής.

Το πρώτο στάδιο αποσκοπεί στο να παραμερίσετε την αίσθηση ότι ό,τι τρώτε θα σας κάνει να πάρετε βάρος – ο περιορισμός δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημά σας.

Το δεύτερο στάδιο είναι να ξαναβρείτε το ανακουφιστικό συναίσθημα που σας προσφέρει το φαγητό, ενώ παράλληλα να μην κατακλύζετε τον εαυτό σας με φαγητό μόλις προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Το τρίτο βήμα είναι να αποκαταστήσετε την αυτοεκτίμησή σας. Οι υπέρβαροι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, πιστεύοντας ότι μόνο τα αδύνατα στη μέση και μυώδη άτομα είναι αποδεκτά από την κοινωνία.

Όνομα: Chantal Eluère
Ιστοσελίδα: https://chantaleluere.wordpress.com/
Τηλέφωνο: +33 6 84 22 86 41

Dr. Rémi Gressard, διαιτολόγος-διατροφολόγος-παθολόγος στη Νάντη

Ο Dr Rémi Gressard ασκεί το επάγγελμα στη Νάντη εδώ και πολλά χρόνια και είναι διαιτολόγος και διατροφολόγος που ασκεί διατροφοθεραπεία, ομοιοπαθητική και βελονισμό. Έχει πτυχίο στην ανοσολογία και την προληπτική ιατρική, καθώς και στην πρόληψη των ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Σχετικά με τον διαιτολόγο Dr Rémi Gressard.

Σύμφωνα με τις αρχές του, η άριστη υγεία βασίζεται στη διατροφική, ορμονική και ενεργειακή ισορροπία και αυτούς τους 3 πυλώνες θα αντιμετωπίσει προκειμένου να αποκαταστήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια σιδερένια υγεία.

Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί τη nutritherapy, μια θεραπεία που βασίζεται σε διατροφικά μόρια, ως μια νέα και καινοτόμο θεραπευτική εναλλακτική λύση στις συμβατικές θεραπείες. Η διατροφική και ορμονική εξισορρόπηση πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο, αλλά βελτιστοποιείται χάρη στα μόρια.

Όνομα: Rémi Gressard
Ιστοσελίδα: https://dr-gressard-medecin-nutritionniste.fr
Τηλέφωνο: +33 2 40 76 08 86

Karine Guimbretière, διαιτολόγος-διατροφολόγος που ακούει

Η Karine Guimbretière είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος που εργάζεται στο ιατρείο της στη Νάντη και στο Gétigné εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Συνεργάζεται επίσης με ορισμένους οίκους ευγηρίας για την κατάρτιση διατροφικών προγραμμάτων για τους ενοίκους τους.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Διαιτολόγος Karine Guimbretière.

Η μέθοδός της περιλαμβάνει πρώτα απ’ όλα την ακρόαση των ασθενών της, με ενδιαφέρον για το ιστορικό και τις προσωπικές τους εμπειρίες, την εμπειρία τους από το φαγητό και τον γενικότερο τρόπο ζωής τους. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να προτείνει ένα πρόγραμμα που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασθενούς της.

Στη συνέχεια, τους βοηθά να ανακαλύψουν ξανά την απόλαυση του φαγητού, εξαλείφοντας σταδιακά τις αρνητικές σκέψεις που μπορεί να είχαν για το φαγητό. Τέλος, βελτιστοποιεί τη διατροφή τους με στόχο τη βελτίωση της συνολικής τους ευεξίας, τόσο από πλευράς σώματος όσο και από πλευράς υγείας.

Η Karine Guimbretière μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της, είτε είναι υπέρβαρος, είτε αδύνατος, είτε χρειάζεται να επαναφέρει τη διατροφή του, είτε παιδιά, είτε ενήλικες, είτε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, είτε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, είτε αθλούμενες.

Όνομα: Guimbretière Karine
Ιστοσελίδα: https://dieteticienne-clisson-nantes.fr/
Τηλέφωνο: +33 6 21 06 07 10