Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στη Λιλ και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Οι διαιτολόγοι είναι επαγγελματίες που βοηθούν τα άτομα με διατροφικές διαταραχές να βρουν μια ισορροπημένη διατροφή. Ακολουθεί ένας κατάλογος με τους καλύτερους ειδικούς στον τομέα της διαιτολογίας για όποιον στη Λιλ και τη γύρω περιοχή αισθάνεται την ανάγκη ή την επιθυμία να συμβουλευτεί έναν διαιτολόγο.

Pauline Lecomte, πτυχιούχος διαιτολόγος

Η Pauline Lecomte είναι κάτοχος πτυχίου BTS στη διαιτολογία. Εκπαιδεύτηκε επίσης στην ψυχολογία, γεγονός που της επιτρέπει να αναλύει τις διατροφικές συνήθειες των ασθενών. Είναι αυτοαπασχολούμενη από το 2010 στο ιατρείο της στο Marcq-en-Barœul.

diététiciens à Lille
Pauline Lecomte, διαιτολόγος στη Λιλ

Παράλληλα, διοργανώνει εργαστήρια διατροφής για παιδιά και ενήλικες. Η Pauline Lecomte διαθέτει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να είναι ένας καλός διαιτολόγος, καθώς έχει καλές διαπροσωπικές δεξιότητες, οι οποίες της επιτρέπουν να ακούει τους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, χρησιμοποιεί την ικανότητά της να ακούει, να κατανοεί και να αναλύει για να βρίσκει τις καλύτερες λύσεις. Πραγματοποιεί ατομική ανάλυση και μαθαίνει όσα περισσότερα μπορεί για τις συνήθειες του ασθενούς. Αφού συζητηθούν όλα, καταρτίζει ένα πρόγραμμα διατροφής με προτεινόμενες συνταγές, ώστε να είναι εύκολη η επίτευξη των στόχων σας.

Όνομα: Pauline Lecomte
Ιστοσελίδα: https://www.dietetique-nutrition-lille.fr/
Επικοινωνία: +33 6 29 18 31 30

Laetitia Knopik, διαιτολόγος-διατροφολόγος στη Λιλ

Η Laetitia Knopik είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος που βοηθά άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και πρέπει να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Έχει πτυχίο αθλητικής διατροφής και είναι επίσης πιστοποιημένη ως ψυχολογική προπονήτρια για αθλητές.

diététicien à Lille
Laetitia Knopik, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Καθημερινά βλέπει ασθενείς που χρειάζονται βοήθεια για τα προβλήματα βάρους τους ή που ακολουθούν μια δίαιτα που δεν λειτουργεί.

Αναλύει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές συνήθειες, τις ειδικότητες και τον τρόπο ζωής του ασθενούς. Ο κύριος στόχος της Laetitia Knopik είναι να βοηθήσει τον καθένα να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό του, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες.

Όνομα: Laetitia Knopik
Ιστοσελίδα: https://dietlaet.fr
Επικοινωνία: +33 6 60 06 87 10

Charlotte Perat, πτυχιούχος διαιτολόγος

Με πτυχίο BTS στη διαιτολογία, η Charlotte Perat έχει αποκτήσει εμπειρία σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως κλινικές, γηροκομεία και σε διάφορους κλινικούς τομείς (παχυσαρκία, αλλά και άλλες παθολογίες).

Diététicien à Lille
Charlotte Perat, διαιτολόγος

Η Charlotte Perat είναι μέλος της Association Française des Diététiciens Nutritionnistes (AFND), εργαζόμενη σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανονισμούς που αφορούν την εργασία αυτή. Το έργο της βασίζεται στη διατροφή για καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση.

Η Charlotte Perat προσφέρει δύο τύπους συμβουλών. Η πρώτη περιλαμβάνει την ανάλυση των προσδοκιών και των συνηθειών του ασθενούς. Στη συνέχεια, ο διαιτολόγος κάνει έναν απολογισμό όλων όσων έχουν ειπωθεί για να καταρτίσει το πρόγραμμα διατροφής. Οι στόχοι καθορίζονται από κοινού, έτσι ώστε να μπορούν να επιτευχθούν με τον ρυθμό του ασθενούς. Ο δεύτερος τύπος είναι μια διαβούλευση παρακολούθησης κατά την οποία αξιολογείται η επίτευξη των στόχων. Μπορούν να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα ώστε να ληφθεί υπόψη η ατομική πρόοδος.

Σε κάθε περίπτωση, είτε έχετε κάποια πάθηση, είτε προβλήματα πέψης, είτε τροφικές αλλεργίες, είτε έχετε ανάγκη να χάσετε βάρος, αυτός ο διαιτολόγος θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την ισορροπία στη ζωή σας.

Όνομα: Charlotte PERAT
Ιστοσελίδα: http://dieteticienne.perat.free.fr/
Επικοινωνία: +33 6 48 54 62 32

Adeline Hage, διαιτολόγος-διατροφολόγος που υποστηρίζει την υγιεινή διατροφή

Αυτή η διαιτολόγος-διατροφολόγος σπούδασε στο Βέλγιο, όπου απέκτησε σύγχρονες τεχνικές για τη θεραπεία ασθενών στον τομέα της διαιτολογίας και της διατροφής.

Diététicien à Lille
Η Adeline Hage, μια διαιτολόγος-διαιτολόγος που ακούει

Η Adeline Hage έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο όνομά της: είναι εκπαιδεύτρια διατροφής σε γηροκομείο, εκπαιδεύτρια ομάδων για νέους και ηλικιωμένους και επαγγελματίες, ενώ έχει επίσης σπουδάσει βαριατρική χειρουργική. Χρησιμοποιεί αυτή την εμπειρία για να διαπρέψει στο επάγγελμά της ως διαιτολόγος.

Η Adeline Hage αντιμετωπίζει όλες τις κατηγορίες ασθενών. Κύριος στόχος της είναι να εξισορροπήσει τη διατροφή τους δίνοντάς τους παράλληλα ευχαρίστηση. Αξιολογεί τις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες προκειμένου να βρει τη σωστή λύση και κατά τη διάρκεια των συμβουλών της, οι ασθενείς μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα σήματα που τους στέλνει το σώμα τους.

Όνομα: Adeline Hage
Ιστοσελίδα: https://dieteticienne-lille-carvin.fr/
Επικοινωνία: +33 6 67 59 22 53

Coline Flandrin, πτυχιούχος διαιτολόγος στη Λιλ

Διπλωματούχος διαιτολόγος από το 2012, η Coline Flandrin έχει παρακολουθήσει διάφορα μαθήματα σχετικά με την παχυσαρκία και τη θεραπευτική εκπαίδευση των ασθενών. Είναι επίσης ειδικευμένη ειδικός στις διατροφικές διαταραχές. Αυτή η διαιτολόγος αντιμετωπίζει ασθενείς όλων των κατηγοριών και τους καλωσορίζει για ατομικές διαβουλεύσεις καθώς και για ζευγάρια.

Diététicien à Lille
Coline Flandrin, ειδικευμένη διαιτολόγος

Η πρώτη επαφή με την Coline Flandrin βασίζεται στη μελέτη της διατροφικής συμπεριφοράς. Όποιος και αν είναι ο λόγος της διαβούλευσης, αναλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες των συνηθειών σας και της τρέχουσας ψυχικής σας κατάστασης. Σας βοηθά να συμβιβαστείτε με το φαγητό και στη συνέχεια σας προτείνει ασκήσεις που πρέπει να κάνετε σε τακτική βάση. Ο διαιτολόγος θα σας στηρίξει σε αυτή τη διαδικασία, ενώ παράλληλα θα σας αφήσει στη διάθεσή σας.

Όνομα: Coline Flandrin
Ιστοσελίδα: http: //colineflandrin-dieteticienne.fr/
Επικοινωνία: +33 6 72 68 18 58

Bernadette Saint-Léger, πτυχιούχος διαιτολόγος

Η Bernadette Saint-Léger έχει εργαστεί ως διαιτολόγος σε νοσοκομεία, επιχειρήσεις εστίασης και γηροκομεία. Τώρα είναι αυτοαπασχολούμενη, προσφέροντας συμβουλές τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι.

Diététicien à Lille
Bernadette Saint-Léger, διαιτολόγος

Οι στόχοι της Bernadette Saint-Léger ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών της. Μπορεί να περιλαμβάνουν την επανεξισορρόπηση της διατροφής, την επεξεργασία των συμβόλων των τροφίμων, τη συμφιλίωση των αντιλήψεων (γεύση, πείνα ή κορεσμός) ή την παροχή κατάλληλων διατροφικών συμβουλών. Αντιμετωπίζει ασθενείς όλων των ηλικιών, με στόχο να τους βοηθήσει να ξαναβρούν την ευχαρίστηση και την ευεξία που προέρχεται από την καλή διατροφή, αλλά χωρίς υπερβολές.

Όνομα: Bernadette Saint-Léger
Ιστοσελίδα: http: //www.dietetique-lille-bsl.com/
Επικοινωνία: +33 7 69 10 14 04

Valérie Leconte, διαιτολόγος-διατροφολόγος που προωθεί την τέχνη της καλής διατροφής

Διαιτολόγος-διατροφολόγος από το 2012, η Valérie Leconte εργάζεται σε εταιρείες αγροδιατροφής, ιδρύματα και ενώσεις φυσικής ιατρικής, επανεκπαίδευσης και αποκατάστασης, αλλά και σε διάφορες εταιρείες και ενώσεις ως εκπαιδεύτρια. Το 2015, αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της διατροφικής συμπεριφοράς.

Diététicien à Lille
Valérie Lecompte, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Στόχος της είναι να παρέχει σε όλους τους ασθενείς μια ισορροπημένη διατροφή. Τους βοηθάει να βελτιώσουν τη σχέση τους με το φαγητό, απολαμβάνοντας παράλληλα τον εαυτό τους. Μπορεί να ταξιδέψει στους ασθενείς για διαβουλεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη Valérie Leconte, η διαιτολογία είναι η τέχνη του να τρως καλά για να παραμένεις υγιής.

Όνομα: Valérie Leconte
Ιστοσελίδα: http: //www.valerielecontedietetique.fr/
Επικοινωνία: +33 6 62 98 13 77

Marine Bauchet Astier πτυχιούχος διαιτολόγος

Η Marine Bauchet Astier είναι “grastéticienne”, δηλαδή αγαπάει το λίπος. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει μια προσέγγιση που επιτρέπει στους ασθενείς να τρώνε νόστιμα πιάτα διατηρώντας παράλληλα μια υγιεινή διατροφή.

Diététicien à Lille
Marine Bauchet Astier, διαιτολόγος

Αναλαμβάνει όλους τους ασθενείς που θέλουν να χάσουν ή να πάρουν βάρος στο ιατρείο της, στο σπίτι ή μέσω του διαδικτύου. Όλη η διατροφική υποστήριξη που προσφέρει είναι μοναδική και εξατομικευμένη. Προσαρμόζονται στην καθημερινή σας ζωή και στις επιθυμίες σας. Το θέμα είναι να δίνετε προσοχή στο τι τρώτε, χωρίς όμως να στερείστε υπερβολικά τον εαυτό σας.

Όνομα: Marine Bauchet Astier
Ιστοσελίδα: https: //www.grasteticienne.fr/
Επικοινωνία: +33 6 60 33 64 44