Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στη Μασσαλία και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η παροχή βοήθειας στους ασθενείς για μια ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να διατηρήσουν την υγεία τους ή να ελέγξουν το βάρος τους είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα ενός διαιτολόγου ή διατροφολόγου. Παρόλο που υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες για το θέμα στις μέρες μας, είναι πάντα σκόπιμο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για ένα υγιές και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ενημερωθείτε εδώ για τους 8 καλύτερους στον τομέα αυτό στη Μασσαλία και τη γύρω περιοχή.

Rachel KENIO, πτυχιούχος διαιτολόγος και διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Rachel Kénio είναι πτυχιούχος διαιτολόγος και διατροφολόγος. Προσφέρει τις υπηρεσίες της στο γραφείο, στο σπίτι και στο διαδίκτυο. Γενικά εργάζεται σε ένα ιατρικό κέντρο στο πρώτο διαμέρισμα της Μασσαλίας, αλλά μπορεί να ταξιδέψει στην περιοχή αν χρειαστεί.

Diététiciens à Marseille
Rachel Kénio, πτυχιούχος διαιτολόγος και διατροφολόγος

Πιστεύει ότι μια διαβούλευση αποτελεί καλή βάση για αποτελεσματική θεραπεία. Πρέπει να γνωρίζετε καλά τον ασθενή σας: την ηλικία του, τις διατροφικές του συνήθειες, τις γενικές του συνήθειες, την καθημερινότητά του κ.ο.κ. Στόχος της είναι η ακριβής διάγνωση, ώστε να μπορούν να γίνουν καλύτερες συστάσεις και παρακολούθηση.

Υπηρεσίες

Χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες της Rachel Kénio για να ακολουθήσετε μια θεραπεία που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την κατάσταση της υγείας σας, αν είναι στο πλαίσιο

 • Απώλεια ή αύξηση βάρους,
 • Αλλαγή της διατροφής: flexitarianism, vegetarianism, veganism,
 • Θεραπεία για ιατρικούς λόγους: καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτης, αναπροσαρμογή χοληστερόλης, βουλιμία, ανορεξία κ.λπ.

Όνομα: Rachel Kénio
Ιστοσελίδα: http://www.keniodiet.fr/
Τηλέφωνο: +33 6 68 53 52 04

Virginie COULAUD, ειδικός διαιτολόγος και διατροφολόγος στη Μασσαλία και την Aubagne

Παρουσίαση του

Η Virginie Coulaud είναι επαγγελματίας στον τομέα της διαιτολογίας και της διατροφής. Διαθέτει δύο ιατρεία. Το ένα βρίσκεται στο5ο διαμέρισμα της Μασσαλίας και το άλλο στην Aubagne κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Diététiciens à Marseille
Virginie Coulaud, ειδικός διαιτολογίας και διατροφής

Μία από τις ιδιαιτερότητές της είναι η ευελιξία της. Είναι πιστοποιημένη στη φυσιοθεραπεία, τη μικροδιατροφή, τη φυτοδιατροφή και τη χρονοδιατροφή. Είναι επίσης ενταγμένη στο δίκτυο διαβήτη της Μασσαλίας.

Αντιμετωπίζει άτομα όλων των ηλικιών. Κατά τη γνώμη της, υπάρχουν πάντα διατροφικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν ή/και να επιταχύνουν την αποκατάσταση ενός ασθενούς ή να τον βοηθήσουν να επιτύχει τους στόχους του, ανάλογα με τον τρόπο ζωής, την ηλικία και τις διατροφικές του συνήθειες.

Υπηρεσίες

Η Virginie Coulaud θα είναι μαζί σας από την αρχή έως το τέλος, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της θεραπείας σας. Μη διστάσετε να της ζητήσετε συμβουλές αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες. Ειδικεύεται σε ό,τι έχει να κάνει με την αύξηση ή την απώλεια βάρους.

Κατά τη γνώμη της, δεν αρκεί μόνο να σας προτείνει τροφές που πρέπει να τρώτε τακτικά. Πρέπει να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος:

 • Στις διατροφικές συνήθειες,
 • Ορμονικές διαταραχές, εάν υπάρχουν,
 • Διάφορες ελλείψεις βιταμινών ή ανόργανων συστατικών,
 • Στρες,
 • Μεταβολική φλεγμονή.
 • κ.λπ.

Όνομα: Virginie Coulaud
Δικτυακός τόπος: http://www.coulaud-dieteticienne.fr/
Τηλέφωνο: +33 6 85 93 19 09

Sophie ROUSSEL, πτυχιούχος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Sophie Roussel είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος με πτυχίο BTS στον τομέα αυτό. Εκτός από μέλος του δικτύου Santé Croisée Marseille diabète, είναι επίσης μέλος της AFDN ή Association Française des Diététiciens Nutritionnistes.

Diététiciens à Marseille
Sophie Roussel, εγγεγραμμένη διαιτολόγος

Η Sophie Roussel απέκτησε δίπλωμα σοφολόγου μετά τις σπουδές της στο Institut de Formation à la Sophrologie στο Παρίσι. Έχει επίσης ολοκληρώσει μαθήματα κατάρτισης 1ου και2ουέτους με την Association Française de Nouvelle Hypnose.

Υπηρεσίες

Η Sophie Roussel λειτουργεί στη Μασσαλία 12. Πριν συνταγογραφήσει οποιαδήποτε μορφή θεραπείας, πραγματοποιεί μια εις βάθος αξιολόγηση των ασθενών της για να εντοπίσει τις αιτίες των προβλημάτων τους. Η πορεία που έχει ακολουθήσει της επιτρέπει να προσαρμόσει ένα ειδικό διατροφικό πρόγραμμα για κάθε άτομο.

Οι περιοριστικές δίαιτες απέχουν πολύ από τις λύσεις που προτείνει. Κατά τη γνώμη της, η μέθοδος αυτή είναι αναποτελεσματική και οδηγεί μόνο σε απογοήτευση. Αντιθέτως, διδάσκει στους ασθενείς να εξισορροπούν τη διατροφή τους. Στόχος δεν είναι μόνο η απώλεια βάρους, αλλά κυρίως η διατήρηση του ιδανικού βάρους μακροπρόθεσμα.

Όνομα: Sophie Roussel
Ιστοσελίδα: https://diet-sophrologue-marseille.com/
Τηλέφωνο: +33 6 38 73 52 07

Gérard Henri COHEN

Παρουσίαση

Επικοινωνήστε με τον Dr. Gérard Henri Cohen εάν βρίσκεστε στη Μασσαλία και αναζητάτε έναν επαγγελματία διατροφολόγο στην περιοχή.

Diététiciens à Marseille
Gérard Henri Cohen, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Όπως και οι συνάδελφοί του, αυτός ο ειδικός υποβλήθηκε σε ειδική εκπαίδευση προτού προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας. Ειδικεύεται στην αθλητιατρική.

Υπηρεσίες

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Dr Henri Cohen τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας του στο :

 • Να χάσετε βάρος ή να θεραπεύσετε διαταραχές που σχετίζονται με το βάρος,
 • Ψυχο-συμπεριφορική παρακολούθηση των υπέρβαρων,
 • Λύσεις για τις διατροφικές διαταραχές.

Πριν από τη θεραπεία προηγείται πάντα μια διαβούλευση, ώστε να γνωρίσει καλύτερα τους ασθενείς του, ιδίως τις διατροφικές τους συνήθειες και τις συνήθειες δραστηριότητάς τους, και να τους προσφέρει αποτελεσματικές θεραπείες προσαρμοσμένες στην κατάστασή τους. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε συμβουλές για το πώς να τρώτε όταν έχετε επιτύχει τον στόχο σας.

Όνομα: Gérard Henri Cohen
Ιστοσελίδα: https://www.docvadis.fr/gerardhenricohen/
Τηλέφωνο: +33 4 91 61 00 42

Sylvie ANDRÉ

Παρουσίαση

Η Sylvie André ειδικεύεται στην επίλυση προβλημάτων και διαταραχών που σχετίζονται με τη διατροφή. Είναι διπλωματούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος. Το ιατρείο της βρίσκεται στο1ο διαμέρισμα της Μασσαλίας.

Diététiciens à Marseille
Sylvie André, πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Η Sylvie André διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη βιολογία και την υγιεινή των τροφίμων, καθώς και DU στις διαταραχές συμπεριφοράς. Προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες όλων των ασθενών. Έχουν μεγάλη ανάγκη από ενθάρρυνση, προκειμένου η θεραπεία να είναι επιτυχής.

Υπηρεσίες

Η Sylvie André ετοιμάζει καθημερινά ένα διαιτολόγιο προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή με σκοπό να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του ή να τον βοηθήσει να επιτύχει έναν συγκεκριμένο στόχο, όπως η απώλεια ή η αύξηση του βάρους του. Πολύ σπάνια προτείνει διαιτητικό περιορισμό, αν και μπορεί να ζητήσει από τους ασθενείς να διαχειριστούν την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων.

Όπως και οι συνάδελφοί της, μπορεί να σας παρέχει πλήρη υποστήριξη για :

 • Απώλεια ή αύξηση βάρους,
 • Μια δίαιτα ως μέρος μιας θεραπείας για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου ή του διαβήτη κύησης,
 • Μια προσπάθεια να γίνετε χορτοφάγος ή vegan,
 • Μια θεραπεία για διατροφικές διαταραχές.

Ο κατάλογος αυτός δεν είναι εξαντλητικός. Μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε αυτόν τον επαγγελματία εάν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε συμβουλές.

Όνομα: Sylvie André
Δικτυακός τόπος: http://www.dieteticiennemarseille.com/
Τηλέφωνο: +33 6 83 37 14 37

Esther MANGANELLI

Παρουσίαση

Η Esther Manganelli εργάζεται ως ανεξάρτητη διαιτολόγος και διατροφολόγος στη Μασσαλία εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην ύπνωση κατά Ericksonian, στο NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) και στο RITMO (Τεχνική για την αντιμετώπιση των τραυματικών σοκ).

Diététiciens à Marseille
Esther Manganelli, ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος-διατροφολόγος

Η μικροδιατροφή είναι επίσης μία από τις ειδικότητές της. Θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί της αν έχετε ερωτήσεις σε αυτόν τον τομέα.

Υπηρεσίες

Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Manganelli Esther είναι η προσέγγισή της. Χρησιμοποιεί την ύπνωση για να γνωρίσει τους ασθενείς της, ώστε να μπορέσει να εντοπίσει την πραγματική πηγή του προβλήματός τους. Κατά την άποψή της, το φαγητό δεν πρέπει να θεωρείται εχθρός. Αντίθετα, θα πρέπει να τα βλέπουμε ως συμμάχους. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να συμφιλιώσει το φαγητό και τον ασθενή.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς, όπως η αύξηση ή η αύξηση του βάρους, η ανακούφιση από το άγχος, η εύρεση μιας πιο ισορροπημένης διατροφής κ.ο.κ. Εν ολίγοις, σκάβει βαθιά για να παρακινήσει καλύτερα τον πελάτη.

Όνομα: Manganelli Esther
Ιστοσελίδα: http://www.hypnose-diet-marseille.fr/
Τηλέφωνο: +33 4 91 34 92 28

Béatrice POLIDORI

Παρουσίαση

Η Béatrice Polidori εργάζεται ως διαιτολόγος-διατροφολόγος από το 2002, μετά την απόκτηση του κρατικού της διπλώματος. Στο παρελθόν εργαζόταν αποκλειστικά σε νοσοκομεία, αλλά τώρα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος σε ιατρείο στο 10ο διαμέρισμα της Μασσαλίας.

Diététiciens à Marseille
Béatrice Polidori, διπλωματούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Προσφέρει επίσης διαδικτυακές διαβουλεύσεις για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν ή δεν βρίσκονται στην περιοχή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της και να συνομιλήσετε με αυτή τη διαιτολόγο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Skype, Facebook ή τηλεφώνου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την παρακολούθηση.

Υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια της πρώτης διαβούλευσης, η Béatrice Polidori προβαίνει σε ενδελεχή αξιολόγηση του ασθενούς της. Προσδιορίζει το βάρος, το ύψος, τον ΔΜΣ, το σωματικό λίπος και τη μυϊκή μάζα του ασθενούς κ.ο.κ. Θέτει μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, υπολογίζοντας τις θερμίδες που καταναλώνονται και μαθαίνοντας για τις διατροφικές συνήθειες, προκειμένου να προσδιορίσει την πηγή τυχόν προβλημάτων.

Η δεύτερη διαβούλευση πραγματοποιείται περίπου δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της δίαιτας. Πρόκειται για μια παρακολούθηση για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στη θεραπεία με διόρθωση των τροφών που καταναλώνονται.

Όνομα: Béatrice Polidori
Δικτυακός τόπος: http://www.dietetiquemarseille.fr/
Τηλέφωνο: +33 6 61 60 20 38

Hélène LEMAIRE

Παρουσίαση

Η Hélène Lemaire είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος που εργάζεται στον τομέα αυτό από το 1985 σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Αποφάσισε να γίνει ελεύθερη επαγγελματίας διαιτολόγος το 2005, επειδή θεώρησε ότι θα ήταν χρήσιμο να υιοθετήσει τη δική της ιδιαίτερη προσέγγιση στους ασθενείς της.

Diététiciens à Marseille
Hélène LEMAIRE, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Διαθέτει πτυχίο BTS στη διαιτολογία και πιστοποίηση κυτταρικής ενεργού διατροφής. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη σοφρολογία Caycédienne και στο G.R.O.S. στο Παρίσι. Στα προγράμματά της τονίζει τη σημασία των βιολογικών τροφίμων.

Υπηρεσίες

Η πολυετής εμπειρία της επέτρεψε στην Hélène Lemaire να αποκτήσει πλούσιες γνώσεις και τεχνογνωσία για να προσαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων. Όπως όλοι οι άλλοι διατροφολόγοι, ο έλεγχος του βάρους είναι μία από τις ειδικότητές της.

Καταρτίζει ειδικό πρόγραμμα διατροφής για όσους πάσχουν από φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες παθολογίες. Αν ασκείστε στον αθλητισμό, επικοινωνήστε μαζί της αν επιθυμείτε να υιοθετήσετε μια δίαιτα για τη βελτιστοποίηση των επιπέδων απόδοσης.

Όνομα: Hélène Lemaire
Ιστοσελίδα: http://nutriomega.net/
Τηλέφωνο: +33 4 91 79 46 22