Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στη Λυών και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το επάγγελμα του διαιτολόγου ή του διατροφολόγου συνίσταται στη διδασκαλία των ασθενών να τρώνε καλύτερα. Είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν στην καθημερινή σας ζωή, να σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε στις παθολογίες σας και να κάνετε τη σωστή επιλογή τροφίμων. Αυτός ο επαγγελματίας υγείας είναι διαθέσιμος για τακτικές διαβουλεύσεις. Εάν ζείτε στην περιοχή της Λυών, θα βρείτε σε αυτό το άρθρο μια επιλογή από τους 8 καλύτερους στον τομέα αυτό.

Chloé UZEL-PONCEBLANC, διαιτολόγος με κρατική άδεια στη Λυών

Παρουσίαση του

Η Chloé είναι διαιτολόγος με πτυχίο ψυχολογίας. Η Chloé UZEL-PONCEBLANC είναι διαθέσιμη στο ιατρείο της στο δεύτερο διαμέρισμα της Λυών, αλλά μπορεί να ταξιδέψει στη γύρω περιοχή, αν χρειαστεί.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Chloé Uzel Ponceblanc

Υπηρεσίες

Αυτή η διαιτολόγος προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε αυτό που αναζητά ο ασθενής. Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, θα συνεργαστείτε για να θέσετε στόχους και ένα πρόγραμμα διατροφής για την επίτευξή τους. Υπάρχουν επίσης εργαστήρια μαγειρικής και διατροφής για όλους. Δουλεύει για ιδιώτες αλλά και για εταιρείες όπως σχολεία, εστιατόρια, ινστιτούτα υγείας και πολλούς άλλους που χρειάζονται τη βοήθειά της.

Όνομα: Chloé UZEL-PONCEBLANC
Ιστοσελίδα: https://chloeponceblanc.wixsite.com/dietlyon
Τηλέφωνο: 06 89 37 73 99

Frédérique Pellet, πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση του

Η Frédérique Pellet είναι διπλωματούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος με πτυχίο ψυχολογίας και διδασκαλίας των διατροφικών διαταραχών από την Ιατρική Σχολή της Dijon. Επικεντρώνεται στην ευημερία των ασθενών και τη διατροφή. Έχει ανοίξει το δικό της ιατρείο στο Écully, το οποίο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή. Εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, μπορεί να έρθει σε εσάς ανά πάσα στιγμή.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Frédérique Pellet

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι εξατομικευμένες και διαφοροποιημένες ανάλογα με τα αιτήματα των ασθενών.

 • Θεραπευτική διαιτολογία: γενικά για άτομα που είναι υπέρβαρα/διαβητικά/δυσλιπιδαιμικά και θέλουν να διαχειριστούν τη διατροφή τους,
 • Διαιτολογία ευεξίας: για ασθενείς που επιθυμούν να χάσουν ή να πάρουν βάρος, λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες διατροφικές τους συνήθειες και ανανεώνοντάς τες για την επίτευξη των στόχων τους,
 • Ψυχοδιατροφική διαιτολογία συμπεριφοράς: εάν ακολουθείτε μια δίαιτα και δεν βλέπετε αποτελέσματα, ο διαιτολόγος αυτός θα σας βοηθήσει εντοπίζοντας τυχόν σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να είναι η αιτία αυτής της αναποτελεσματικότητας.

Όνομα: Frédérique Pellet
Ιστοσελίδα: https://pelletdiet.wixsite.com/
Τηλέφωνο: 06 16 29 06 80

Anne Marie Costille, διπλωματούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η εν λόγω διαιτολόγος-διατροφολόγος εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Έχει πτυχίο διατροφής, επιθετικότητας και χρόνιων ασθενειών από την Ιατρική Σχολή του Clermont-Ferrand. Παρέχει συμβουλές στο σπίτι / στο γραφείο ή εξ αποστάσεως. Εργάζεται ως προπονήτρια τρόπου ζωής και διατροφής εδώ και 20 χρόνια, με εξειδίκευση στη βιοενεργό διατροφή, τις χρόνιες ασθένειες και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Διαιτολόγος Anne Marie Costille

Υπηρεσίες

Οι ασθενείς που απευθύνονται σε αυτήν για συμβουλές έχουν ατομικούς στόχους. Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν

 • Σταθεροποίηση του βάρους: αν έχετε πρόβλημα βάρους, η εν λόγω διαιτολόγος θα σας ζητήσει να κάνετε έναν έλεγχο υγείας και να αξιολογήσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ώστε να σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις,
 • Διατροφή κατά την εγκυμοσύνη: αν είστε έγκυος και χρειάζεστε συμβουλές για το πώς να προάγετε την ανάπτυξη και την υγεία του μωρού σας, αυτή η διαιτολόγος θα σας παράσχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής,
 • Σωματική βελτίωση: εάν είστε σωματικά δραστήριοι, θα σας παρασχεθεί διατροφική υποστήριξη.

Όνομα: Anne marie Costille
Ιστοσελίδα: http://www.amcoach-dietetique.com/
Τηλέφωνο: 06 84 35 47 94

Christine CAZAUX, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Christine Cazaux είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος που φροντίζει για όλες τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών. Δίνει συμβουλές στο ιατρείο της, το οποίο διαθέτει πλέον χώρο κουζίνας, ή μέσω Skype, αν δεν μπορείτε να έρθετε αυτοπροσώπως. Πραγματοποιεί επίσης εκπαιδευτικά μαθήματα και εργαστήρια για διάφορους οργανισμούς, όπως σχολεία, συλλόγους και πολλούς άλλους. Είναι διαθέσιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Christine Cazaux

Υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, χρησιμοποιεί τις ικανότητές της στην ακρόαση για να κατανοήσει τα προβλήματα και τις διατροφικές συνήθειες του ασθενούς. Στη συνέχεια, παρέχει ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα που θα σας επιτρέψει να ξεπεράσετε τις απογοητεύσεις και τα προβλήματά σας.

Όνομα: Christine CAZAUX
Ιστοσελίδα: https://www.dietsante.fr/
Τηλέφωνο: 06 87 80 34 30.

Sandrine Gourhant

Παρουσίαση

Η Sandrine Gourhant είναι διαιτολόγος που έχει εκπαιδευτεί στη διαιτολογία, στην οικογενειακή προσέγγιση της παιδικής παχυσαρκίας, στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και στη διαιτολογία, καθώς και στη δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε FODMAPs. Όποιες και αν είναι οι προσδοκίες σας ή η διατροφική σας κατάσταση, μπορείτε να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν τον επαγγελματία. Θα συνεργαστεί μαζί σας με σοβαρότητα για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Δικτυακός τόπος της διαιτολόγου Sandrine Gourhant

Υπηρεσίες

Στόχος της Sandrine Gourhant είναι να μάθει στους ασθενείς της να επαναφέρουν τη διατροφή τους σε ισορροπία. Πρώτα προσπαθεί να καταλάβει από πού πηγάζουν τα προβλήματά σας, στη συνέχεια εξετάζει προσεκτικά όλες τις πιθανότητες και σχεδιάζει τις κατάλληλες λύσεις.

Η διατροφική παρακολούθηση που προσφέρει απευθύνεται σε βρέφη, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τη συμβουλευτείτε: απώλεια βάρους, συγκεκριμένη διατροφή, τροφική αλλεργία… και πολλά άλλα.

Όνομα: Sandrine Gourhant
Ιστοσελίδα: https://www.sgourhant-dieteticienne.com/
Τηλέφωνο: 07 67 47 02 99

Laura GAUCHER, διατροφολόγος και πτυχιούχος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Laura Gaucher είναι διαιτολόγος που εργάζεται σε ένα ιατρείο στην καρδιά της Λυών, στο πρώτο διαμέρισμα. Οι διαβουλεύσεις εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητά σας. Αν δεν μπορείτε να έρθετε, θα έρθει εκείνη σε εσάς. Έχει συγκεντρώσει όλες τις γνώσεις της στον τομέα της διατροφής για να σας βοηθήσει με την καθημερινή σας διατροφή.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Διαιτολόγος Lara Gauchier

Υπηρεσίες

Μπορεί να σας βοηθήσει σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων: απώλεια βάρους, τροφικές αλλεργίες, διατροφικές διαταραχές και πολλά άλλα. Θα έχετε ατομικές διαβουλεύσεις, ώστε να μπορεί να εστιάσει στην περίπτωσή σας και να σας ακούσει για να κατανοήσει τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας. Γενικά δέχεται άτομα με ιατρικά προβλήματα όπως διαβήτη, πεπτικές διαταραχές, παχυσαρκία κ.λπ.

Όνομα: Laura GAUCHER
Ιστοσελίδα: http://www.nutrition-dietetique.fr/
Επικοινωνία: 06 50 70 97 47

Justine Ondet, πτυχιούχος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Justine Ondet είναι διαιτολόγος στη Λυών με δίπλωμα το 2010. Αρχικά εργάστηκε σε νοσοκομείο στα τμήματα βαριατρικής και ογκολογίας.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Διαιτολόγος Justine Ondet

Υπηρεσίες

Εργάζεται σε διάφορους τομείς:

 • Απώλεια βάρους: ακόμη και με τις συμβουλές που δίνονται στο διαδίκτυο σχετικά με τον σωστό τρόπο απώλειας βάρους, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλεύεστε έναν πραγματικό επαγγελματία του χώρου. Η Justine Ondet μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για την επίτευξη αυτού του στόχου,
 • Παρακολούθηση για καρκινοπαθείς,
 • Μαθήματα μαγειρικής: προσφέρει μια σειρά από υγιεινές συνταγές για την ευεξία σας,
 • Αύξηση βάρους,
 • Διατροφή για παιδιά και εφήβους,
 • Αθλητικά προγράμματα: αν έχετε καρδιακά προβλήματα, θα πρέπει να κάνετε κάποια σωματική άσκηση για να συνοδεύσετε τη διατροφή σας. Εκείνη θα σας δείξει τις πιο κατάλληλες.

Όνομα: Justine Ondet
Δικτυακός τόπος: http://justine-dieteticienne-lyon.fr/
Τηλέφωνο: 06 77 48 55 22

Valérie LEGRAND, πτυχιούχος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Valérie LEGRAND είναι πτυχιούχος διαιτολόγος από το 1999. Βοηθά όλους όσους αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα να τρέφονται σωστά και να παραμένουν υγιείς. Διατηρεί το δικό της ιατρείο στη συνοικία Part Dieu της Λυών. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα κατάρτισης με το ίδιο θέμα για να διευρύνει τις γνώσεις της (υποστήριξη διατροφικών διαταραχών, θεραπευτική εκπαίδευση ασθενών κ.λπ.). Σήμερα είναι μέλος της Association Française des Diététiciens en Libéral.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Σχετικά με τη Valérie Legrand.

Υπηρεσίες

Πρώτα απ’ όλα, θα σας δει για μια αρχική διαβούλευση για να αξιολογήσει τη διατροφή σας. Αυτή διαρκεί περίπου μία ώρα. Θα χρειαστεί να της μιλήσετε για τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει πιο εύκολα τη δουλειά της. Στη συνέχεια θα υπάρχουν συνεδρίες παρακολούθησης κάθε 15 ημέρες για να δει πώς προχωράτε και αν πετυχαίνετε τους στόχους σας.

Όνομα: Valérie LEGRAND
Ιστοσελίδα: http://www.valerie-dieteticienne.fr
Τηλέφωνο: 04 72 91 62 89