Ποιοι είναι οι καλύτεροι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι στο Στρασβούργο και τη γύρω περιοχή;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ο διαιτολόγος είναι ειδικός σε θέματα διατροφής που βοηθά τους ασθενείς να επιτύχουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Οι διαιτολόγοι εργάζονται σε ιδιωτικά ιατρεία, στο σπίτι ή σε διάφορες εταιρείες, όπως εστιατόρια ή νοσοκομεία. Πριν τους επιτραπεί να εργαστούν στον τομέα αυτό, πρέπει να υποβληθούν σε εκτεταμένη εκπαίδευση. Εάν ζείτε στο Στρασβούργο και τη γύρω περιοχή, εδώ είναι μια επιλογή από τους καλύτερους διαιτολόγους του κλάδου.

Véronique Nouvier, πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Αυτός ο διαιτολόγος ειδικεύεται στη θεραπεία ατόμων που είναι υπέρβαρα. Κύριος στόχος της είναι να προσφέρει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Έχει πιστοποιηθεί ως προπονήτρια αδυνατίσματος και διασφαλίζει ότι χάνετε βάρος διατηρώντας παράλληλα μια υγιεινή διατροφική συνήθεια.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Véronique Nouvier

Υπηρεσίες

Η Véronique Nouvier είναι διαιτολόγος που δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού στο ιατρείο της στην περιοχή του Στρασβούργου, το οποίο εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα ασθενών:

 • Αθλητές: αν θέλετε να χάσετε βάρος ενώ αθλείστε, μπορείτε να τη συμβουλευτείτε για ένα πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας,
 • Υπέρβαρα παιδιά: πολλά παιδιά στη Γαλλία υποφέρουν από παχυσαρκία. Αν το δικό σας είναι ένα από αυτά, μπορείτε να ζητήσετε από τη Véronique Nouvier διατροφικές συμβουλές για το πώς να διορθώσετε την κατάσταση, διατηρώντας παράλληλα την υγεία σας,
 • Έγκυες γυναίκες: κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μητέρες πρέπει να διατηρούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τρώνε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Αυτή η διαιτολόγος μπορεί να σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές για να διατηρήσετε εσείς και το μωρό σας υγιείς.

Όνομα: Véronique Nouvier
Ιστοσελίδα: https: //www.nouvier.com/
Τηλέφωνο: 03 88 21 07 66

Magali MOEGLE, πτυχιούχος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Magali είναι διαιτολόγος με πτυχίο BTS (HND) στη διαιτολογία, έχοντας πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία, catering και vegan μαγειρική. Έχει επίσης ειδικευτεί σε μεθόδους επικοινωνίας με τους ασθενείς, διαταραχές συμπεριφοράς, αρωματοθεραπεία και μικροδιατροφή. Είναι μέλος πολλών διαιτολογικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων των ADL, AVF, AFDIAG και IEDM.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Magali Moegle.

Υπηρεσίες

Σύμφωνα με τη Magali MOEGLE, η διαιτολογία είναι μια τέχνη ζωής. Για να τη συμβουλευτείτε, πρέπει να κλείσετε ραντεβού ηλεκτρονικά. Αντιμετωπίζει διαφορετικούς τύπους ασθενών. Αρχικά, πραγματοποιεί αξιολόγηση των διατροφικών τους συνηθειών. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των επόμενων διαβουλεύσεων, παρακολουθείται στενά για να διασφαλίσει ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται και ότι οι ασθενείς ακολουθούν το πρόγραμμα κατά γράμμα. Εάν όχι, προτείνει άλλες λύσεις.

Όνομα: Magali MOEGLE
Ιστοσελίδα: https://www.magali-moegle.fr/
Τηλέφωνο: 06 23 08 55 80

Laurent TSCHANZ, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Αυτός ο διαιτολόγος εργάζεται στο ιατρείο NUTRITIONCONSEIL, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του για να βοηθήσει τους ασθενείς να επιλύσουν τα διατροφικά τους προβλήματα. Ασκεί αυτό το επάγγελμα εδώ και 20 χρόνια και είναι διαθέσιμος τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες, όπως εστιατόρια, αθλητικούς συλλόγους κ.λπ.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Δικτυακός τόπος του διαιτολόγου Laurent Tschanz.

Υπηρεσίες

Όποια κι αν είναι η ηλικία σας (παιδί, ενήλικας, ηλικιωμένος) ή το πρόβλημά σας (εγκυμοσύνη, ασθένεια), ο Laurent TSCHANZ θα βρει πάντα μια λύση για εσάς. Οι διαβουλεύσεις στο ιατρείο πραγματοποιούνται ως εξής: – Η συμβουλευτική του ιατρείου είναι η ακόλουθη:

 • Μια αρχική διαβούλευση για τη γνωριμία με τους ασθενείς, κατά την οποία καλούνται να αφηγηθούν την ιστορία τους, να μιλήσουν ιδιαίτερα για τις διατροφικές τους συνήθειες και να αναφέρουν τον λόγο της επίσκεψής τους,
 • Επακόλουθες διαβουλεύσεις για να δούμε πώς εξελίσσεται η πορεία του ασθενούς. Θα σας δοθεί διατροφική καθοδήγηση και θα τίθενται στόχοι σε κάθε συνάντηση.

Όνομα: Laurent TSCHANZ
Δικτυακός τόπος: https: //www.nutritionconseil.fr/
Τηλέφωνο: 06 82 52 07 43

Lorette Richarth, πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση του

Η Lorette Richarth είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στη διαιτολογία και τη διατροφή ατόμων με ειδικές διατροφικές ανάγκες, η οποία εργάζεται στο Στρασβούργο. Είναι μέλος της Association Française des Diététiciens Nutritionnistes (AFDN), γεγονός που την υποχρεώνει να ακολουθεί κατά γράμμα τα πρότυπα του επαγγέλματος.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Διαιτολόγος Lorette Richarth.

Υπηρεσίες

Οι ασθενείς που τη συμβουλεύονται είναι ποικίλοι όσον αφορά τα προβλήματα (παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.λπ.) και την ηλικία (παιδιά, ενήλικες, έφηβοι, ηλικιωμένοι).

Οι υπηρεσίες που προσφέρει εξαρτώνται από τις ανάγκες τους: ισορροπημένη διατροφή, υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αθλητική προπόνηση ή πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους. Κατά τη διάρκεια της πρώτης διαβούλευσης, θα συζητήσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ώστε να καταρτίσει το κατάλληλο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των επακόλουθων διαβουλεύσεων, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε μαζί της τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζετε εφαρμόζοντας το πρόγραμμα στην πράξη. Εκείνη θα σας βοηθήσει και θα σας δώσει πρακτικές συμβουλές.

Όνομα: Lorette Richarth
Ιστοσελίδα: https://www.lorettericharth.fr/
Τηλέφωνο: 06 75 71 95 53

Jacques Géraud, πτυχιούχος διατροφολόγος και διαιτολόγος

Παρουσίαση

Ο Jacques Géraud είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος που ασχολείται με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους. Στόχος του είναι να τους βοηθήσει να χάσουν κιλά ή να αποβάλουν το λίπος. Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί αυστηρά φυσικές μεθόδους, που αφορούν κυρίως τη διατροφή.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Διαιτολόγος Jacques Géraud.

Υπηρεσίες

Οι συμβουλές με τον Jacques Géraud γίνονται κατόπιν ραντεβού ή μέσω διαδικτύου.

Πριν από τη δημιουργία ενός νέου διατροφικού προγράμματος, οι διαβουλεύσεις έχουν ως εξής:

 • Πρώτη επαφή με τον ασθενή, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος ακούει όλα όσα έχει να πει ο ασθενής: την καθημερινή του διατροφή, τις ασθένειες, τις αλλεργίες και πολλά άλλα,
 • Επακόλουθες διαβουλεύσεις για να δοθεί ώθηση στον ασθενή, ώστε να ξεπεράσει τα όριά του και να επιτύχει τους στόχους του,
 • Διαδικτυακές διαβουλεύσεις για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Όλα γίνονται μέσω τηλεφώνου ή υπολογιστή, ώστε να διατηρείται η σχέση μεταξύ διαιτολόγου και ασθενούς.

Όνομα: Jacques Géraud
Δικτυακός τόπος: http: //www.cabinet-nutritionniste-bnf.com/
Αριθμός τηλεφώνου: 01 60 61 26 29

Camille Althaus-Oswalt, διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Ο εν λόγω διαιτολόγος διαθέτει πτυχίο BTS στη διαιτολογία. Για εκείνη, η διαιτολογία είναι μια τέχνη ζωής, δηλαδή η τέχνη της υγιεινής διατροφής. Εργάζεται στο δικό της ιατρείο και βλέπει ασθενείς που θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών ή απλώς να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι μέλος της AFND, η οποία θέτει πρότυπα για το επάγγελμα.

Camille Althaus
Διαιτολόγος Camille Althaus Oswalt.

Υπηρεσίες

Άνοιξε το ιατρείο της στο Στρασβούργο και τη γύρω περιοχή. Αντιμετωπίζει διαφορετικούς τύπους ασθενών:

 • Έγκυες γυναίκες: οι μητέρες πρέπει να υιοθετήσουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να έχουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη και να βοηθήσουν τα μωρά τους να αναπτυχθούν,
 • Παιδιά: αυτή η διαιτολόγος αναλαμβάνει τη φροντίδα παιδιών με προβλήματα βάρους,
 • Ηλικιωμένοι: υπάρχουν δίαιτες κατάλληλες για αυτή την ηλικιακή ομάδα και η Camille Althaus-Oswalt θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη για εσάς,
 • λάτρεις του αθλητισμού: για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη σωματική σας άσκηση, αυτή η διαιτολόγος συνιστά ένα κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα.

Όνομα: Camille Althaus-Oswalt
Ιστοσελίδα: https://althaus-oswalt.fr/
Τηλέφωνο: 07 82 20 69 94

Jessica KRENTZ, πτυχιούχος διαιτολόγος

Παρουσίαση

Η Jessica KRENTZ αποφοίτησε από το Lycée Jean Rostand με ανώτερο δίπλωμα στη διαιτολογία, μετά το οποίο εργάστηκε ως εγγεγραμμένη διαιτολόγος στη Saverne πριν ανοίξει το δικό της ιατρείο. Ασχολείται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Έχει παρακολουθήσει σε βάθος μαθήματα για εφήβους με διατροφικές διαταραχές και για όσους πάσχουν από υπέρβαρο ή ανορεξία.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Σχετικά με τη διαιτολόγο Jessica Krentz

Υπηρεσίες

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι διαβουλεύσεις:

 • Η διαβούλευση αξιολόγησης: ο εν λόγω διαιτολόγος ακούει προσεκτικά για να κατανοήσει τις διατροφικές σας συνήθειες, την κατάσταση της υγείας σας και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στη συνέχεια θα σας συμβουλεύσει για ένα νέο πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στους στόχους και τις ανάγκες σας,
 • Οι επόμενες διαβουλεύσεις είναι αυστηρά αφιερωμένες στην παρακολούθηση. Πρέπει να δει πώς τα πάτε.

Όνομα: Jessica KRENTZ
Ιστοσελίδα: https://www.cabinetpsynco.com/
Τηλέφωνο: 06 17 38 37 35

Camille FREY, ειδικευμένη διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παρουσίαση

Η Camille Frey είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος που έχει ανοίξει ιατρείο στην περιοχή του Στρασβούργου. Φροντίζει τους ασθενείς που έχουν κακές διατροφικές συνήθειες, θέλουν να χάσουν βάρος ή να προλάβουν ορισμένες ασθένειες. Κύριος στόχος της είναι να βοηθήσει τον οργανισμό του ασθενούς να λειτουργήσει καλύτερα, ώστε να αισθάνεται καλύτερα. Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της αρεσκείας σας.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Ιστοσελίδα της διαιτολόγου Camille Frey.

Υπηρεσίες

Προσφέρει δύο τύπους συμβουλών. Πρώτον, υπάρχει η αρχική διαβούλευση κατά την οποία γνωρίζει τον ασθενή. Αυτό περιλαμβάνει συζήτηση μαζί της για τον τρόπο ζωής του ασθενούς, τις διατροφικές του συνήθειες, τα προβλήματα υγείας κ.λπ. Αυτή η διαβούλευση διαρκεί γενικά περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια, θα υπάρξουν επακόλουθες διαβουλεύσεις για να αξιολογηθεί η πρόοδος του ασθενούς όσον αφορά την επίτευξη των στόχων του και να του δοθούν πρακτικές συμβουλές, εάν είναι απαραίτητο.

Όνομα: Camille FREY
Ιστοσελίδα: http: //www.camille-frey-diet.fr/
Τηλέφωνο: 09 61 21 41 98