Χρήση ομοιοπαθητικής για να χάσετε βάρος μετά την εμμηνόπαυση

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Διανύετε την εμμηνόπαυση και αισθάνεστε άβολα με το σώμα σας; Ανακαλύψτε την ομοιοπαθητική για να χάσετε βάρος κατά την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση είναι μια γενικά επίφοβη στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας κατά την οποία λαμβάνουν χώρα πολλές αλλαγές. Συχνά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι γυναίκες βιώνουν μια σπανιότητα των εμμήνων περιόδων, δίνοντας τέλος σε χρόνια παραγωγικότητας. Η έκκριση των ορμονών που συνδέονται με την παραγωγικότητα, της προγεστερόνης και των οιστρογόνων, σταματά. Ωστόσο, το γεγονός ότι η ωορρηξία και η έμμηνος ρύση τελειώνουν, συνήθως οδηγεί και σε αύξηση του σωματικού βάρους. Για να ελαχιστοποιήσουν αυτή τη συγκεκριμένη επίδραση της εμμηνόπαυσης, πολλές γυναίκες στρέφονται σε μια ειδική δίαιτα. Η ομοιοπαθητική είναι επίσης μια πραγματική εναλλακτική λύση για τη μείωση των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης, ιδίως της αύξησης του βάρους.

Οδηγεί η εμμηνόπαυση σε αύξηση του σωματικού βάρους;

Δυστυχώς, ναι. Η εμμηνόπαυση οδηγεί γενικά σε μια μέση αύξηση του βάρους μεταξύ δύο και πέντε κιλών. Όμως η αύξηση του βάρους δεν αποτελεί κλασική επίπτωση της εμμηνόπαυσης, ούτε οι εξάψεις ή η ξηροδερμία. Ωστόσο, η έλλειψη γυναικείων ορμονών μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση αρκετών κιλών, καθώς τα οιστρογόνα ρυθμίζουν την όρεξη και η προγεστερόνη ρυθμίζει την κατανάλωση ενέργειας ως θερμότητα.

Αλλαγή της σιλουέτας

Η εμμηνόπαυση δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η φάση της ζωής επιφέρει σημαντική αλλαγή στην κατανομή του λιπώδους ιστού.

Πριν από την έναρξη της εμμηνόπαυσης, το λίπος αποθηκεύεται κυρίως στο κάτω μέρος του σώματος της γυναίκας, στους μηρούς, το στομάχι και τους γλουτούς. Αυτή η γυναικοειδής κατανομή του λίπους συνδυάζεται με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Μετά την εμμηνόπαυση, η κατανομή του σωματικού λίπους αλλάζει απότομα. Μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ανδρών: αυτό σημαίνει ότι το λίπος είναι πιθανότερο να βρίσκεται στην κοιλιά. Αυτή είναι η ανδροειδής κατανομή.

Η ουσιαστική λειτουργία του ψυχισμού

Η μεγαλύτερη αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση είναι ψυχολογική. Αυτή η περίοδος της ζωής είναι εξαιρετικά δύσκολη για πολλές γυναίκες. Η εγκατάλειψη της μητρότητας είναι περίπλοκη, ακόμη και για εκείνες που δεν επιθυμούν πλέον να κάνουν παιδιά. Υποσυνείδητα, η εμμηνόπαυση θεωρείται ως το τέλος μιας “νέας”, υγιούς και ειδυλλιακής ζωής.

Για πολλούς ανθρώπους, σημαίνει την άφιξη των γηρατειών. Καθόλου εύκολο εγχείρημα σε έναν αιώνα όπου η εμφάνιση βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το αποτέλεσμα είναι το άγχος, το οποίο οδηγεί στο τσιμπολόγημα. Το αποτέλεσμα: οι γυναίκες στρέφονται σε λιπαρές, ζαχαρούχες τροφές και παίρνουν βάρος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι η ίδια η εμμηνόπαυση που προκαλεί την αύξηση του βάρους, αλλά το μυαλό.

Εμμηνόπαυσηκαι αύξηση του κοιλιακού βάρους: πραγματικοί σύνδεσμοι

Οι ορμονικές και ουσιαστικά μεταβολικές ανακατατάξεις που προκαλεί η εμμηνόπαυση βελτιστοποιούν την εμφάνιση περιττού βάρους. Λόγω της έλλειψης αναπαραγωγικής λειτουργίας, συλλαμβάνεται ένα πλεόνασμα θερμίδων, που συχνά μετατρέπεται σε αποθέματα για το σώμα. Εκτός από την αύξηση του βάρους γύρω από την κοιλιά, η εμμηνόπαυση βελτιστοποιεί επίσης την εμφάνιση κυτταρίτιδας στους μηρούς και τους γοφούς.

Γιατί να επιλέξετε την ομοιοπαθητική έναντι της δίαιτας για την εμμηνόπαυση;

Πολλοί ειδικοί συστήνουν την ομοιοπαθητική για τη μείωση των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις. Σε αντίθεση με μια βασική δίαιτα, η ομοιοπαθητική θεραπεία χρειάζεται χρόνο για να δράσει και πριν γίνουν αισθητά τα θετικά της αποτελέσματα.

Αν θέλετε να χάσετε δέκα κιλά, να έχετε υπόψη σας ότι δεν θα φύγουν αμέσως. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τα κιλά να φύγουν ένα προς ένα. Ωστόσο, χάρη στην ομοιοπαθητική, μπορείτε να στοχεύσετε στις περιοχές που θέλετε να λιώσουν.

Ας ανακαλύψουμε τις επιδράσεις της ομοιοπαθητικής στην εμμηνόπαυση.

Στηναύξηση του βάρους που προκαλείται από την εμμηνόπαυση

Η ομοιοπαθητική λύση δεν είναι η ίδια από το ένα άτομο στο άλλο. Στην πραγματικότητα, το επίπεδο απόδοσης του φαρμάκου διαφέρει ανάλογα με τη γενική κατάσταση της υγείας, τις διατροφικές συνήθειες, τα αθλήματα που ασκούνται, την ποιότητα του ύπνου και τον χαρακτήρα. Για να μάθετε περισσότερα για το προφίλ σας, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε έναν ομοιοπαθητικό γιατρό. Ένας τέτοιος ειδικός θα είναι σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές ομοιοπαθητικό σας προφίλ. Αυτός ή αυτή θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο φάρμακο για να αδυνατίσετε. Αυτός ο ειδικός θα σας δώσει επίσης τις αντενδείξεις και την εβδομαδιαία δοσολογία του προϊόντος.

Καύσωνας

Περισσότερο από το 50% των γυναικών που περνούν την εμμηνόπαυση βιώνουν εξάψεις. Αυτό συμβαίνει όταν εμφανίζονται έξαψη και εφίδρωση, δημιουργώντας μια δυσάρεστη αίσθηση ζέστης, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες. Πρόκειται για παρενέργειες της έλλειψης οιστρογόνων. Κατά κανόνα, οι εξάψεις υποχωρούν και σταματούν αρκετά χρόνια μετά την τελευταία σας περίοδο. Είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί αυτή η δυσάρεστη επίδραση της εμμηνόπαυσης με μια ομοιοπαθητική θεραπεία. Για μένα, αυτή η λύση βοήθησε πραγματικά. Θα σας συνιστούσα αυτή την επιλογή αν περνάτε την εμμηνόπαυση.

Ομοιοπαθητική θεραπεία για τηνκατακράτησηνερού

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ορισμένες γυναίκες επηρεάζονται επίσης από το φαινόμενο που είναι γνωστό ως κατακράτηση νερού. Αυτό παίρνει τη μορφή πρηξίματος του προσώπου και ενδεχομένως των ποδιών και του στομάχου. Η κατακράτηση νερού μπορεί επίσης να επηρεάσει άλλες περιοχές του σώματος, όπως οι γλουτοί ή οι μηροί. Επιλέγοντας μια ομοιοπαθητική θεραπεία, όπως έκανα εγώ, είναι δυνατόν να αδυνατίσετε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σας. Το Natrum sulfuricum 5 c συνιστάται ανεπιφύλακτα για αυτού του είδους τη θεραπεία. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πριν πάρετε αυτό το είδος προϊόντος.

Βελτιστοποίηση της απώλειας βάρους με ομοιοπαθητικές θεραπείες

Η εμμηνόπαυση οδηγεί στην εμφάνιση κυτταρίτιδας ή φλοιού πορτοκαλιού, η οποία προκαλείται από την αποθήκευση λίπους και την κατακράτηση νερού. Οι ομοιοπαθητικές λύσεις βοηθούν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας βελτιστοποιώντας την κυκλοφορία και αποστραγγίζοντας τα κύτταρα. Ωστόσο, η ομοιοπαθητική δεν αποτελεί θαυματουργή θεραπεία. Παράλληλα, συνιστάται τακτική σωματική δραστηριότητα και υγιεινός τρόπος ζωής. Πρέπει επίσης να επιλέξετε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλές φυτικές πρωτεΐνες. Πείτε αντίο στις ζωικές πρωτεΐνες! Θα πρέπει επίσης να τρώτε τακτικά φρούτα και λαχανικά, ενώ θα πρέπει να παραλείπετε τις τροφές που μπορεί να περιέχουν τοξίνες.

Φάσεις στη θεραπεία της πρησμένης κοιλιάς στην εμμηνόπαυση με τη χρήση ομοιοπαθητικής

Ακόμη και αν οι ομοιοπαθητικές λύσεις είναι σχετικές με την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της αποθήκευσης λίπους, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα. Ακολουθούν τρεις συστάσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη σας: αποστράγγιση (ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή με “υποτοξική” δίαιτα), διακοπή της κατανάλωσης τροφών που περιέχουν τοξίνες και μείωση του στρες.

Αποστράγγιση

Το πρώτο βήμα είναι να αποβάλλετε από τον οργανισμό σας ρύπους όπως ο καφές, ο καπνός, το αλκοόλ και τα διεγερτικά. Μόλις αποτοξινωθεί, το σώμα είναι έτοιμο για νέα μέτρα για την απώλεια βάρους. Η αποστράγγιση ενεργοποιεί επίσης τις φυσικές λειτουργίες του σώματος που είναι αφιερωμένες στην εξάλειψη αυτών των τοξινών.

Σταματήστε να πίνετεαλκοόλ

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, το αλκοόλ είναι ένας μεγάλος εχθρός. Αυξάνει την όρεξή σας και επιβραδύνει την αφομοίωση των βιταμινών.

Η ομοιοπαθητική είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση της αποθήκευσης λίπους και της κατακράτησης νερού στο στομάχι πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Στην πραγματικότητα, αυτή η επιλογή καθιστά δυνατή τη στόχευση των περιοχών που χρειάζονται αδυνάτισμα. Καθιστά επίσης δυνατή την εξάλειψη των τοξινών. Βελτιώνει επίσης τη διαχείριση της πείνας.

Πώς σας βοηθάει η ομοιοπαθητική να χάσετε βάρος;

Μια ομοιοπαθητική λύση είναι μια εξαιρετική επιλογή για να βάλετε τέλος στις ξαφνικές λιγούρες για φαγητό. Βάζει το στομάχι σας σε παύση μέχρι την ώρα του γεύματός σας. Συνιστώ το Antimonium crudum 9 CH και το Ignatia amara 9 CH, τα οποία είναι πολύ καλά κατασταλτικά της όρεξης (δύο κόκκοι τρεις φορές την ημέρα).

Ποια ομοιοπαθητική θεραπεία είναι η καλύτερη για την απώλεια βάρους;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σας συμβουλεύω ανεπιφύλακτα να πάρετε Ignatia amara. Το προϊόν αυτό είναι σχετικό με τη συγκράτηση της πείνας και την αντιμετώπιση του τσιμπολογήματος: αρκούν δύο κόκκοι Ignatia Amara 7 CH τρεις φορές την ημέρα. Εάν η επιθυμία για φαγητό είναι συνεχής, συνιστώ τη λήψη δύο κόκκων Antimonium Crudum 9 CH τρεις φορές την ημέρα. Από τώρα και στο εξής, επιλέξτε την ομοιοπαθητική σας θεραπεία για την απώλεια βάρους κατά την εμμηνόπαυση!