Μπορείτε να χάσετε βάρος με την ύπνωση;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η θεραπευτική ύπνωση είναι μια όλο και πιο δημοφιλής εναλλακτική ιατρική. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων της, γνωρίζατε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ύπνωση για να χάσετε βάρος στον ύπνο σας.

Το να χάσετε βάρος σημαίνει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, να αθλείστε και να αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε. Αλλά η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε ψυχικά σκληροί. Σε αυτό το σημείο η ύπνωση μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Η ύπνωση για να χάσετε βάρος στον ύπνο σας δεν είναι μύθος!

Πώς λειτουργεί η ύπνωση;

Εκεί που η άσκηση και η δίαιτα έχουν θετική επίδραση στην πρόσληψη θερμίδων και επομένως στην απώλεια βάρους, η ύπνωση μπορεί να έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, σας βοηθά να μην τα παρατήσετε. Έτσι, όπως εγώ, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Όταν είστε σε δίαιτα, είναι συχνά δύσκολο να μην καταρρεύσετε, να μην εγκαταλείψετε τον αθλητισμό ή να μην ακολουθήσετε κατά γράμμα ένα πρόγραμμα διατροφής. Η ύπνωση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τα κίνητρά σας και να δείτε το σώμα σας διαφορετικά. Θα έχει αντίκτυπο στη σχέση σας με το φαγητό, την όρεξή σας, τον τρόπο που βλέπετε την πείνα σας αλλά και τα κίνητρά σας. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ύπνωσης, ο ειδικός θα εστιάσει στη φωνή σας. Η αποστολή του ή της θα είναι στη συνέχεια να δημιουργήσει, να σταθεροποιήσει ή να αλλάξει τις εικόνες και τις αντιλήψεις που έχετε. Ο επαγγελματίας μπορεί επίσης, όπως έκανε για μένα, να σας μιλήσει για να ξεμπλοκάρει τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Μπορεί επίσης να συνειδητοποιήσετε πιθανά σοβαρά προβλήματα, όπως οι εξαρτήσεις.

Πώς μπορώ να χάσω βάρος με την ύπνωση;

Η μέθοδος της ύπνωσης έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά. Εκτός από ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος, η ύπνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεχνική κάπου ανάμεσα στην ιατρική και την πνευματικότητα. Προσφέρει πραγματική βοήθεια στον ασθενή και διευκολύνει τον εγκέφαλο να αποδεχτεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό θα σας διευκολύνει να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

Η ύπνωση δεν θα σας κάνει να αδυνατίσετε αμέσως, αλλά θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος βελτιώνοντας την ψυχική σας κατάσταση. Οι συνεδρίες μπορούν να δώσουν στους ασθενείς την ευκαιρία να αποκτήσουν περισσότερα κίνητρα και να κατανοήσουν και να αποδεχτούν καλύτερα τη σωματική τους εμφάνιση. Βελτιώνοντας την ισορροπία και την ευημερία και διευκολύνοντας να περάσετε μια περίοδο δίαιτας, η τεχνική της ύπνωσης μπορεί να αποτελέσει πραγματική βοήθεια για τα άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος.

Εστίαση στην εικονική γαστρική ζώνη

Η εικονική γαστρική ζώνη, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, δεν αποτελεί πραγματικότητα. Είναι μια αντίληψη που λαμβάνει το σώμα σας. Έτσι, χωρίς να έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, έχετε μια γαστρική ζώνη… έστω και αν είναι πλασματική! Ο στόχος είναι να αναγκάσετε το μυαλό σας να δεχτεί τους περιορισμούς που θα δημιουργούσε μια πραγματική γαστρική ζώνη και να επιτύχετε πανομοιότυπα αποτελέσματα. Προφανώς, το κίνητρο και η αποφασιστικότητα του ατόμου είναι απαραίτητα.

Πρόκειται για ένα φανταστικό εργαλείο που μπορεί να αποτελέσει πραγματική βοήθεια για το άτομο στη διατροφική του μετάβαση. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, ο επαγγελματίας θα εγκαταστήσει έναν φανταστικό δακτύλιο υπό ύπνωση. Το δαχτυλίδι θα εισαχθεί στο υποσυνείδητο του ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο, η όρεξη του υποκειμένου θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου χάρη σε αυτό το φανταστικό βοήθημα.

Πώς μπορείτε να αυτο-υπνωτιστείτε για να χάσετε βάρος;

Η αυτοΰπνωση σας επιτρέπει να εκτελέσετε ύπνωση στον εαυτό σας χωρίς βοήθεια. Απαιτεί μεγάλη εξάσκηση και έλεγχο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνιστάται για αρχάριους. Η μέθοδος αυτή απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Στόχος των συνεδριών αυτοΰπνωσης είναι να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε το σώμα σας και να βελτιστοποιήσετε τον έλεγχο της όρεξής σας.

Η αυτοΰπνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηχητικών κομματιών που ακούγονται στο σπίτι, στόχος των οποίων είναι να διεγείρουν το υποσυνείδητο για τη δημιουργία νοητικών εικόνων. Αυτές οι εικόνες θα πρέπει να επιτρέπουν στον ασθενή να δημιουργεί αυτόματες υποδείξεις και να αλλάζει τη συμπεριφορά του. Κατά συνέπεια, η αυτοΰπνωση είναι μια πραγματική υποστήριξη και ψυχολογική βοήθεια στην οποία μπορεί να βασιστεί κανείς κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας.

Σεμινάριο: απώλεια βάρους με ύπνωση

Τόσο η ύπνωση όσο και η αυτοΰπνωση είναι πρακτικές εντύπωσης και όχι έκφρασης. Η πτώση σε κατάσταση ύπνωσης απαιτεί να διακόψετε τις νοητικές διεργασίες που συνήθως βρίσκονται σε λειτουργία. Συνιστάται έντονα στους ανθρώπους να μην περιγράφουν ή να μελετούν εκ των υστέρων αυτό που αισθάνονται όταν βρίσκονται υπό ύπνωση.

Αυτή η πρακτική είναι ένα είδος “μαγεμένης παρένθεσης”, ένα μέρος όπου δεν υπάρχει πλέον καμία πίεση ή άγχος. Είναι σαν να μην είναι πλέον ενεργά τα εναύσματα για ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Είναι δυνατόν να χάσετε βάρος με την ύπνωση! Σε αντίθεση με τις δίαιτες αδυνατίσματος, η ύπνωση δεν είναι μια περιοριστική τεχνική. Έχει πραγματική επίδραση στην αντίληψη των τροφίμων και στη σύνδεση με τις γεύσεις. Βοηθάει στον περιορισμό της λαχτάρας και των συνηθειών του τσιμπολογήματος.

Πόσα κιλά μπορούν να χαθούν μέσω της ύπνωσης;

Η ύπνωση δεν είναι μια επιστημονικά αναγνωρισμένη μέθοδος. Ενσωματώνει τεχνικές εναλλακτικής ιατρικής που είναι αντίθετες με τη συμβατική ιατρική. Το μεγαλύτερο μέρος της αποτελεσματικότητας αυτής της μεθόδου βασίζεται στην αυτοπεποίθηση και το φαινόμενο placebo.

Κατά συνέπεια, το κίνητρο και η επιθυμία είναι απαραίτητα αν θέλετε να χάσετε βάρος χρησιμοποιώντας την ύπνωση. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω: η μέθοδος αυτή σας επιτρέπει να εστιάσετε στον εαυτό σας και να βελτιστοποιήσετε τον αυτοέλεγχο και την όρεξή σας. Για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, η ύπνωση πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ένα άτομο που είναι σίγουρο για την αποτελεσματικότητά της, μαζί με μια κατάλληλη διατροφή και ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα σωματικής άσκησης (διάφορες αθλητικές δραστηριότητες ή μυϊκή ενδυνάμωση, για παράδειγμα).