Μπορείτε να χάσετε βάρος με πρωτεΐνες;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Θέλετε να χάσετε βάρος; Η πρωτεΐνη για την απώλεια βάρους σημαίνει κάτι για εσάς; Η πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μάθετε πώς.

Στη διατροφή μας, βρίσκουμε ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες. Αυτές έχουν πολλαπλές λειτουργίες στο σώμα. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πρωτεΐνες για αδυνάτισμα.

Χαρακτηριστικά των πρωτεϊνών

Οι πρωτεΐνες είναι τα κύρια δομικά συστατικά όλων των κυττάρων του σώματος. Είναι αλυσίδες αμινοξέων που σχηματίζουν τη δομή των μυών, του δέρματος, των νυχιών, των μαλλιών και του αίματος. Αποτελούν επίσης τη βάση πολλών ορμονών, ενζύμων και αντισωμάτων. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη, την επισκευή και την άμυνα των ανθρώπινων ιστών.

Οι πρωτεΐνες έχουν ως εξής: Οι πρωτεΐνες είναι οι εξής: Η πρωτεΐνη, η πρωτεΐνη, η πρωτεΐνη, η πρωτεΐνη, η πρωτεΐνη, η πρωτεΐνη και η πρωτεΐνη:

  • Απαραίτητες για τη ζωή ,
  • Αποτελούνται από αμινοξέα, απαραίτητα ή μη, τα οποία χαρακτηρίζουν την ποιότητα της πρωτεΐνης,
  • Υπάρχουν ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες,
  • Πολλαπλοί ρόλοι στο σώμα (ενζυμικός, μεταφορικός και ιστικός),
  • Και τέλος, οι απαιτήσεις σε πρωτεΐνες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής.

Ποια πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα βάρος;

Ακολουθεί ένας κατάλογος πρωτεϊνών που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα βάρος.

Τροφική άνοιξη

Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές μάρκες πρωτεϊνών στον κόσμο. Οι προγραμματιστές του ομίλου Foodspring προσφέρουν μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας, το 96% των οποίων προέρχεται από την πατρίδα τους, τη Γερμανία. Συνιστώ ιδιαίτερα το Whey, το οποίο είναι πλούσιο σε αμινοξέα και χωρίς γλουτένη. Είναι ιδανική για την οικοδόμηση των μυών και την αντοχή. Υπολογίστε ότι θα πληρώσετε περίπου τριάντα ευρώ για ένα κουτί των 750 γραμμαρίων.

Μπορώ επίσης να συστήσω το Shape Shake. Πρόκειται για ένα μείγμα ορού γάλακτος και 25% καζεΐνης. Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για αδυνάτισμα ή για να παραμείνετε σε φόρμα. Μπορείτε επίσης να περιμένετε να πληρώσετε περίπου τριάντα ευρώ για ένα κουτί των 750 γραμμαρίων.

Natural Mojo

Εδώ είναι μια μάρκα που είναι λίγο λιγότερο γνωστή, αλλά εξακολουθεί να έχει καλή φήμη. Αυτή η ΜΜΕ εμφανίστηκε στη Γερμανία πριν από δέκα χρόνια. Οι διατροφολόγοι και οι ειδικοί του ομίλου σχεδιάζουν σειρές προϊόντων που κατασκευάζονται στη Γερμανία, συνδυάζοντας υψηλής ποιότητας, φυσικές, νόστιμες και καινοτόμες τροφές χωρίς πρόσθετα. Σας συνιστώ να επωφεληθείτε από τα προϊόντα της Naturel Mojo που είναι εντελώς vegan, χωρίς γλουτένη και λακτόζη.

Feed

Αυτή η γαλλική εταιρεία ιδρύθηκε από τον Anthony Bourbon. Χάρη στην τεχνογνωσία περίπου πενήντα ειδικών σε θέματα διατροφής, η Feed προσφέρει σχεδόν ένα εκατομμύριο γεύματα το μήνα σε περίπου πενήντα χώρες. Χωρίς γλουτένη, λακτόζη, vegan και χωρίς ΓΤΟ, ανακαλύψτε αυτές τις σειρές πρωτεϊνών, οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν ως μπάρες ή να καταναλωθούν ως ποτά.

Η σειρά “Original” προσφέρει ισορροπημένα γεύματα έτοιμα σε μόλις τριάντα δευτερόλεπτα. Η σειρά “Light” προσφέρει γεύματα χαμηλών θερμίδων και λιπαρών, γεμάτα με υπερτροφές. Και τέλος, η σειρά “Sport” προσφέρει γεύματα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Οι πρωτεΐνες μειώνουν την όρεξη;

Μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για τη μείωση της όρεξής σας είναι να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες είναι χορταστικές και το 50% των θερμίδων τους καίγεται κατά τη φάση της πέψης. Καταναλώστε τις ειδικά όταν τρώτε (πρωί, μεσημέρι και βράδυ). Κατά τη διάρκεια του γεύματός σας, φάτε το μερίδιό σας από ωμά λαχανικά και στη συνέχεια ολοκληρώστε με αμυλούχες τροφές.

Η πρωτεΐνη είναι γνωστή ως η τροφή του κορεσμού (αίσθημα πληρότητας στο στομάχι). Αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών GLP-1, PYY και CCK που καταστέλλουν την όρεξη και μειώνει την παραγωγή της γκρελίνης. Βελτιστοποιώντας την καθημερινή σας πρόσληψη τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, θα μειώσετε με φυσικό τρόπο την πείνα σας και θα αυξήσετε το επίπεδο κορεσμού σας. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα, από το πρωινό έως το δείπνο. Θα διαπιστώσετε ότι τσιμπολογάτε λιγότερο μεταξύ των γευμάτων και ότι αισθάνεστε χορτάτοι πολύ πιο γρήγορα (και καλύτερα).

Πόση πρωτεΐνη την ημέρα;

Για ένα υγιές σώμα, με σωστά λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τρώτε πρωτεΐνη τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. 2 φορές την ημέρα. Συνιστώ μία πηγή ζωικής πρωτεΐνης και μία πηγή φυτικής πρωτεΐνης κάθε μέρα (μία μερίδα αντιστοιχεί σε 120 έως 150 γραμμάρια κρέατος ή 150 έως 200 γραμμάρια ψαριού ή δύο αυγά ή πέντε έως έξι κουταλιές της σούπας όσπρια). Αν είστε αθλητής, ειδικά αν ασχολείστε με σωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δύναμη, η συνιστώμενη πρόσληψη θα πρέπει να είναι υψηλότερη.

Πώς να ακολουθήσετε μια δίαιτα φυσικής πρωτεΐνης;

Με τις λεγόμενες δίαιτες “υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη”, μπορείτε να τρώτε όσο άπαχο κρέας, ψάρι και αυγά θέλετε, καθώς και λαχανικά. Φροντίστε να τρώτε φρούτα και ελαιούχους σπόρους με μέτρο. Από την άλλη πλευρά, σας το λέω από τώρα: αποχαιρετήστε τα δημητριακά και τα όσπρια!

Υπάρχουν τέσσερα στάδια σε αυτή τη δίαιτα:

  • Η επίθεση ή μίζα (άφθονη σε πρωτεΐνες), η κανονική δίαιτα (περιλαμβάνονται λαχανικά) η μετάβαση (εναλλαγή κλασικών και πρωτεϊνικών γευμάτων) και η σταθεροποίηση (σταδιακή επιστροφή στο φυσιολογικό). Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, επικεντρωθείτε στις πρωτεΐνες και το νερό και στα πέντε γεύματα και στα σνακ. Αυτό θα δημιουργήσει αυτό που είναι γνωστό ως κέτωση: τη χρήση του αποθηκευμένου λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.
  • Δεύτερο στάδιο: χρησιμοποιήστε πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια των κύριων γευμάτων και συμπεριλάβετε φρούτα και λαχανικά, ακόμη και αμυλούχες τροφές.
  • Τρίτο βήμα: συμπεριλάβετε όλα τα είδη τροφίμων. Ωστόσο, περιορίστε τις ποσότητες. Είναι δυνατόν να κρατήσετε ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη σε λίγες φορές την εβδομάδα.
  • Και τέλος, το τελευταίο στάδιο: η επιστροφή στην κλασική διατροφή. Πρέπει να αυξήσετε τις θερμίδες σε σύγκριση με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να διατηρήσετε ένα ή δύο υποκατάστατα γεύματος, αν ξεφύγετε.