Πώς να χάσετε λίπος στο στομάχι;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Οι επιπτώσεις της αύξησης του σωματικού βάρους γίνονται συχνότερα αισθητές σε ορισμένα σημεία του σώματος, ιδίως στο στομάχι και την κοιλιά. Αν θέλετε να χάσετε λίπος σε αυτές τις περιοχές, πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας τα μέσα για να το κάνετε. Εάν δεν είστε νοσηρά παχύσαρκοι, η γαστρική χειρουργική επέμβαση δεν είναι απαραίτητη. Σας συμβουλεύω να ζητήσετε τη συμβουλή ενός αθλητικού προπονητή και ενός διατροφολόγου αν είστε υπέρβαροι. Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια λίπους στο στομάχι είναι εφικτή με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και στοχευμένη άσκηση.

Γιατί έχουμε πρησμένο στομάχι;

Η απώλεια βάρους από το στομάχι και η απώλεια λίπους στην κοιλιά είναι δύο αδιαχώριστοι στόχοι. Οι υπέρβαροι άνθρωποι αποθηκεύουν λίπος στους γοφούς, τους μηρούς, την κοιλιά, τα χέρια και το στομάχι τους. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν αντιαισθητική την κυτταρίτιδα και το πλαδαρό δέρμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς. Θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα διέλευσης ή απλά ένας κακός τρόπος ζωής, ή ακόμα και οι ορμόνες στις γυναίκες.

Maigrir de la poitrine
Το λίπος μπορεί να εμφανιστεί στο στήθος για διάφορους λόγους

Τις περισσότερες φορές, μια ισορροπημένη διατροφή και στοχευμένη άσκηση είναι το μόνο που χρειάζεστε για να χάσετε γρήγορα το λίπος στο στομάχι. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας για το bodybuilding, η καθοδήγηση από ειδικούς μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το ιδανικό σας μέγεθος. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, απαιτείται χειρουργική επέμβαση για τη μείωση του μεγέθους του στομάχου. Σας συμβουλεύω να δίνετε προσοχή στην καθημερινή σας διατροφή για να πετύχετε σιδερένια υγεία και ένα ονειρεμένο σώμα.

Πώς μπορώ να χάσω γρήγορα το λίπος στο στομάχι;

Για να χάσετε βάρος από το στομάχι σας, πρέπει επίσης να χάσετε βάρος από ολόκληρο το σώμα σας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι λιπαρές εναποθέσεις εξαλείφονται γρήγορα με τη σωστή δίαιτα αδυνατίσματος. Ως διατροφολόγος, σας συμβουλεύω να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή και να κάνετε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Ο λιπώδης ιστός μετατρέπεται γρήγορα σε μυϊκή μάζα υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Το κλειδί είναι να αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε γρήγορη ζάχαρη και λίπος.

Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης πρέπει να εκτελούνται με ένταση και με το σωστό αριθμό επαναλήψεων. Η πειθαρχία και το κίνητρο είναι οι πυλώνες της επιτυχίας σας. Η παρακολούθηση και η υποστήριξη από έναν επαγγελματία θα σας βοηθήσει να επιτύχετε γρήγορα τους στόχους σας. Αν έχετε μερικά εξογκώματα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκτελέσετε μερικές στοχευμένες ασκήσεις στο σπίτι ή στο γυμναστήριο. Η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του σώματός σας και της υγείας σας.

Ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνω για να χάσω βάρος;

Οι ασκήσεις για την απώλεια λίπους στο στομάχι και στην κοιλιά είναι οι ίδιες. Η χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας είναι απαραίτητη για τα υπέρβαρα άτομα των οποίων η ζωή κινδυνεύει. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος του στομάχου του ασθενούς πρέπει να μειωθεί, ώστε να σταματήσει να τρώει. Πρέπει να σημειωθεί ότι η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα. Εάν έχετε να χάσετε μερικά κιλά, σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε μια δίαιτα αδυνατίσματος και να ασχοληθείτε με τη σωματική δραστηριότητα.

Η αρχή είναι απλή: τρώτε τροφές πλούσιες σε ποιοτικά θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσετε την υγεία σας και να ενισχύσετε τους μυς σας. Οι ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές όταν είναι έντονες. Πρέπει να αυξάνετε τον αριθμό των σετ των στοχευμένων ασκήσεων για το στομάχι κατά τη διάρκεια των εβδομάδων. Οι εναποθέσεις λίπους λιώνουν και η μυϊκή μάζα γεμίζει τα κενά που αφήνουν οι εναποθέσεις λίπους. Αν δεν σεβαστείτε αυτές τις συνθήκες, θα καταλήξετε με περισσότερο πλαδαρό, χαλαρό δέρμα γύρω από την κοιλιά σας.

Η σανίδα

Η σανίδα είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση για την ενδυνάμωση των μυών του σώματος, ιδιαίτερα του στομάχου και της κοιλιάς. Είναι εύκολο να την κάνετε, στο σπίτι και χωρίς εξοπλισμό. Ο πόνος μπορεί να είναι έντονος στην αρχή, αλλά εξασθενεί με τις επαναλήψεις και τις διατάσεις. Σας συνιστώ να κάνετε πάντα κάποια καρδιοαναπνευστική άσκηση πριν από την προπόνηση με βάρη για να ζεστάνετε τους μυς σας. Οι τραυματισμοί και τα σκισίματα των μυών είναι αναπόφευκτα, αν δεν τα φροντίζετε.

La planche
Η σανίδα

Εδώ είναι πώς να κάνετε τη σανίδα:

  • Σταθείτε με τους αγκώνες σας απέναντι από το πάτωμα, με τα πόδια σας ίσια και στα δάχτυλα των ποδιών σας.
  • Συσπάστε τους κοιλιακούς μυς και τους γλουτούς σας
  • Κρατήστε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα στην αρχή
  • Αυξήστε το χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε 5 έως 15 λεπτά

Θα δείτε αποτελέσματα μετά από 15 ημέρες αν δουλέψετε σκληρά. Η σανίδα σας επιτρέπει να δυναμώσετε όλους τους μυς σας γρήγορα. Είναι αποτελεσματική για το αδυνάτισμα των γοφών σας. Μπορείτε να χάσετε λίπος στο στομάχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειώστε ότι η αντοχή αποκτάται με την ενδυνάμωση των μυών σας. Για αυτό, μια καλή διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας.

Squats

Το κάθισμα είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση bodybuilding. Μπορείτε να προσθέσετε φορτία για να αυξήσετε τη δυσκολία της άσκησης. Εδώ είναι τα μυστικά για την οικοδόμηση των μυών: ποιοτικά θρεπτικά συστατικά και έντονη άσκηση. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις ασκήσεις squat για να χάσετε κοιλιά, να χάσετε στομάχι και να χάσετε μηρούς με παραλλαγές. Είναι σημαντικό να είστε τακτικοί στο πρόγραμμα οικοδόμησης των μυών της κοιλιάς και του στομάχου.

Η λιπώδης μάζα μετατρέπεται γρήγορα σε μυϊκή μάζα αν είστε αυστηροί. Οι ασκήσεις είναι απλές: λυγίζετε τα γόνατα και τους αγκώνες σας και επιστρέφετε στην αρχική σας όρθια στάση. Πρέπει να κρατάτε την πλάτη σας ίσια καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε σειράς καταλήψεων. Πρέπει επίσης να διατηρείτε έναν κανονικό, βαθύ ρυθμό αναπνοής. Η αναπνοή βοηθά στην τροφοδοσία των μυών με οξυγόνο. Το νερό είναι επίσης απαραίτητο για την απώλεια λίπους στο στομάχι.

Les squats pour perdre du ventre
Καθισμοί για να χάσετε το στομάχι

Οβελιαίοι κοιλιακοί

Οι ασκήσεις οβελιαίων κοιλιακών σας χαρίζουν λεπτότερη κοιλιά από όλες τις πλευρές. Η απώλεια βάρους στο στομάχι και η απώλεια κοιλιάς μπορούν να επιτευχθούν γρήγορα με πειθαρχία. Σας συμβουλεύω να ορίσετε μια σταθερή ώρα κάθε μέρα για να κάνετε τις ασκήσεις. Σας συνιστώ να επιλέξετε μια ώρα το πρωί ή πριν από τις 4 το απόγευμα. Η έντονη σωματική δραστηριότητα πριν από την ώρα του ύπνου δεν ενδείκνυται. Μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Προτιμήστε ένα ζεστό ντους στο τέλος της βραδιάς!

Abdominaux obliques
Οβελιαίοι κοιλιακοί

Οι ασκήσεις είναι απλές:

  • Ξαπλώστε ανάσκελα.
  • Λυγίστε το δεξί σας γόνατο, φέρνοντας το πόδι σας προς τον αριστερό σας αγκώνα
  • Κάντε την ίδια άσκηση με το αριστερό σας πόδι
  • Τουλάχιστον 10 σετ των 15 ολοκληρωμένων ασκήσεων για αρχή
  • Αυξήστε τον αριθμό των σετ και των επαναλήψεων για να αυξήσετε τον όγκο των κοιλιακών σας μυών.

Σας συνιστώ να κάνετε μερικές ασκήσεις για να ζεστάνετε τους μυς σας πριν ξεκινήσετε τα σετ. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε μερικές ασκήσεις διατάσεων. Με αυτόν τον τρόπο, φροντίζετε τους μύες σας και μειώνετε τον κίνδυνο πόνου και τραυματισμού. Η ξεκούραση είναι επίσης απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών σας. Μόλις ξεκουραστούν, είναι πιο δυνατοί και έτοιμοι για τις καθημερινές σας συνεδρίες. Είναι ένα πραγματικό έργο από μόνο του και πρέπει να έχετε κίνητρο.

Τροφές για γρήγορη απώλεια κοιλιάς

Η επανεξισορρόπηση της διατροφής σας είναι προσιτή σε όλους και ευεργετική για την υγεία σας και όλη την οικογένεια. Το άγχος και τα προβλήματα σημαίνουν ότι δεν ακούτε το σώμα σας. Η κοιλιά και το λίπος στο στομάχι είναι σημάδια ότι χάνετε την ισορροπία στη διατροφή σας. Σας συμβουλεύω να προετοιμάζετε τα πιάτα σας και να επιλέγετε φυσικά, πολύχρωμα υλικά. Ξεχάστε τα γρήγορα σάκχαρα και τα κρυμμένα σάκχαρα στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Το ίδιο ισχύει και για τις λιπαρές τροφές.

Εν ολίγοις, τα φυσικά τρόφιμα δεν είναι μόνο υγιεινά, αλλά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα βάρος. Για να το κάνετε αυτό, συνιστώ πράσινα λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, πράσινα φασόλια και πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν φυτικές ίνες. Τα πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα είναι καλύτερα αν κάνετε έντονη σωματική άσκηση. Σας συνιστώ να επιλέγετε φυτικές πρωτεΐνες και να παίρνετε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με βάση τις πρωτεΐνες.

Συμβουλές για το λιώσιμο του λίπους στο στομάχι

Δεν υπάρχει καμία θαυματουργή λύση για να χάσετε το λίπος στο στομάχι. Πρέπει να τρώτε υγιεινές τροφές και να είστε σωματικά δραστήριοι. Οι λιπαρές εναποθέσεις θα εξαφανιστούν και αντ’ αυτού θα έχετε λείο, σφριγηλό δέρμα. Μπορείτε να οραματιστείτε τον στόχο σας για το bodybuilding για να ενισχύσετε το κίνητρό σας. Είναι ζωτικής σημασίας να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάστε καλά και να τρώτε πραγματικά γεύματα που παρασκευάζονται χωρίς λιπαρά ή ζάχαρη.

Θα δείτε αποτελέσματα μετά από τρεις εβδομάδες, αν δεν είστε πολύ υπέρβαροι. Ένας προπονητής μπορεί να σας συνοδεύσει αν πρέπει να χάσετε βάρος πριν χτίσετε τους μύες του στομάχου σας. Τα αθλήματα είναι σχεδιασμένα για να καίνε το λίπος σε όλο το σώμα. Για να χάσετε λίπος στο στομάχι, το τρέξιμο και οι αθλητικές δραστηριότητες που λυγίζουν το γόνατο προς τους κοιλιακούς μύες είναι αποτελεσματικές. Οι ασκήσεις στοχεύουν στο λίπος και τελειοποιούν τη σιλουέτα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σφριγηλό ή μυώδες στομάχι, ανάλογα με τους στόχους σας.

Sleeve, Bypass, γαστρική ζώνη: τι γίνεται με τις επεμβάσεις για να χάσετε βάρος;

Οι χειρουργικές επεμβάσεις παχυσαρκίας μπορούν να αποφευχθούν με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις νοσογόνου παχυσαρκίας απαιτούν γαστρική χειρουργική επέμβαση για τη μείωση του μεγέθους του στομάχου. Σας συνιστώ να μην καταφεύγετε σε χειρουργική επέμβαση στομάχου για να χάσετε βάρος, εκτός αν είναι ζωτικής σημασίας. Μια ισορροπημένη διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους στο στομάχι. Εάν ο στόχος σας για την ανάπτυξη μυών είναι δύσκολος, η υποστήριξη ενός προπονητή είναι απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος.

Ο ειδικός σε θέματα διατροφής θα σας πει ποιες τροφές είναι οι καταλληλότερες για τη δίαιτα αδυνατίσματος και τους στόχους σας για το bodybuilding. Από την πλευρά σας, η παρουσία ενός τρίτου προσώπου, και μάλιστα επαγγελματία, μπορεί να σας παρακινήσει να επιτύχετε στις καθημερινές σας προκλήσεις. Δεν μπορείτε να τα παρατήσετε αν θέλετε να χάσετε βάρος. Πρέπει να ξεπεράσετε τους φόβους και τα όριά σας. Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι απαραίτητος για τους αθλητές και τους body-builders.