Πώς μπορώ να χάσω τους γοφούς μου;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Όταν είμαστε υπέρβαροι, το ισχίο είναι μία από τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από τη συσσώρευση λίπους. Αυτές οι λαβές αγάπης μπορεί να είναι αντιαισθητικές και ένα πραγματικό κόμπλεξ. Αν θέλετε να τις ξεφορτωθείτε χωρίς χειρουργική επέμβαση, συγκέντρωσα έναν πλήρη οδηγό για να αδυνατίσετε τους γοφούς σας μέσω της άθλησης και της διατροφής.

Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες;

Το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τους γοφούς είναι κοινώς γνωστό ως love handles. Αυτά τα εξογκώματα συνοδεύονται συχνά από κυτταρίτιδα και κατακράτηση νερού διαφορετικού βαθμού. Εμφανίζονται όταν ένα άτομο είναι υπέρβαρο. Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από τα love handles. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η εξήγηση είναι καθαρά ορμονική. Τα οιστρογόνα, η γυναικεία ορμόνη, ενθαρρύνουν τη συσσώρευση λίπους στο γυναικείο σώμα, ιδίως γύρω από τους γοφούς και τους γλουτούς. Ενώ οι περιοχές αυτές αναπτύσσονται φυσιολογικά στις φυσιολογικές γυναίκες, τείνουν να συσσωρεύουν εύκολα λίπος όταν είναι υπέρβαρες.

Comment perdre des hanches ?
Όταν είμαστε υπέρβαρες, το ισχίο είναι μία από τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από τη συσσώρευση λίπους.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι άνδρες υποφέρουν από love handles, αν και είναι λιγότερο συχνές από ό,τι στις γυναίκες. Καθώς το σώμα τους δεν παράγει φυσικά οιστρογόνα, οι άνδρες συσσωρεύουν λιγότερο λίπος από τις γυναίκες για την ίδια ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν. Εάν είναι υπέρβαροι, είναι στην κοιλιά που το λίπος τείνει να συσσωρεύεται πιο εύκολα στους άνδρες.

Τι προκαλεί τις παλάμες;

Η κύρια αιτία των ερωτικών χεριών είναι το υπερβολικό βάρος. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες, όπως το σχήμα του σώματος, μπορούν επίσης να συμβάλουν σε αυτή τη συσσώρευση λίπους. Στην πραγματικότητα, έχει παρατηρηθεί ότι οι λαβές του έρωτα εμφανίζονται πιο εύκολα σε άτομα των οποίων η λεκάνη είναι εκ φύσεως πιο ανεπτυγμένη.

Οι φαρδύτεροι γοφοί και η εύκολη ανάπτυξη κυτταρίτιδας επιταχύνουν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της λεκάνης. Η κακή διατροφή οδηγεί επίσης στην εμφάνιση λαβών αγάπης. Αν έχετε τη συνήθεια να τρώτε τροφές που είναι πολύ λιπαρές, ζαχαρούχες ή επεξεργασμένες, το σώμα σας θα συσσωρεύσει περισσότερο λίπος, το οποίο αργά ή γρήγορα θα εγκατασταθεί στους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά σας.

Η καθιστική ζωή είναι επίσης αιτία για την εμφάνιση των λαβών αγάπης. Η απουσία τακτικής σωματικής δραστηριότητας οδηγεί σε συσσώρευση λίπους στο σώμα. Οι ενεργειακές δαπάνες είναι πολύ χαμηλότερες από τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, με αποτέλεσμα την αποθήκευση με τη μορφή λίπους. Τέλος, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία επιταχύνουν τη συσσώρευση λίπους γύρω από τους γοφούς. Κάποιος στα πενήντα του θα αποκτήσει περισσότερο λίπος στους γοφούς από κάποιον στα είκοσί του. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός επιβραδύνεται με την ηλικία, λιώνοντας τη μυϊκή μάζα και ενθαρρύνοντας την αποθήκευση λίπους.

Ποια αθλήματα πρέπει να επιλέξετε για να χάσετε βάρος στους γοφούς σας;

Το πιο σημαντικό είναι να κινείστε για να καίτε θερμίδες. Υπάρχουν πολλά είδη αθλημάτων που θα σας βοηθήσουν να λιώσετε το λίπος γύρω από τους γοφούς σας. Οι καρδιολογικές ασκήσεις είναι από τις πιο αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους. Επιλέξτε το σχοινάκι, το τρέξιμο, την ποδηλασία και την κολύμβηση για να χάσετε βάρος γύρω από τους γοφούς σας.

Comment perdre des hanches ?
Το πιο σημαντικό είναι να κινηθείτε για να κάψετε θερμίδες.

Αυτές οι ασκήσεις συντηρούν ολόκληρο το σώμα σας στοχεύοντας όλο το περιττό λίπος. Το σημαντικό είναι να τις κάνετε καθημερινά, τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση καθώς συνηθίζετε την προσπάθεια. Επίσης, επιλέξτε προπονήσεις με διαχωρισμό για να βελτιστοποιήσετε την καύση θερμίδων. Αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας άσκησης σε υψηλή ένταση για λίγο, στη συνέχεια σε χαμηλή ή μέτρια ένταση πριν ξεκινήσετε ξανά σε υψηλή ένταση.

Συνιστάται επίσης η προπόνηση με βάρη για να λιώσει το λίπος γύρω από τους γοφούς σας. Υπάρχει πληθώρα ασκήσεων που στοχεύουν σε αυτή την περιοχή και θα σας επιτρέψουν να επιτύχετε γρήγορα τους στόχους σας. Στην επόμενη ενότητα, θα σας πω για τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για να χάσετε τους γοφούς;

Ανακαλύψτε 6 ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο γυμναστήριο ή στο σπίτι για να χάσετε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά.

Squats

Όταν πρόκειται να χτίσετε μυς ή να αδυνατίσετε τους γοφούς, τους γλουτούς, τους μηρούς και τα πόδια σας, τα squats είναι απαραίτητα. Πρόκειται για μια αγαπημένη άσκηση για την επεξεργασία των μυών σε αυτές τις περιοχές. Το πλεονέκτημά της είναι ότι μπορεί να εκτελεστεί χωρίς εξοπλισμό και χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματος. Για να εκτελέσετε σωστά ένα κάθισμα, σταθείτε με τα πόδια σας ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια και αρχίστε να χαμηλώνετε λυγίζοντας τα γόνατά σας. Το βάρος σας πρέπει να βρίσκεται στις φτέρνες σας και όχι στα δάχτυλα των ποδιών σας. Μην σταματήσετε μέχρι οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το πάτωμα. Στη συνέχεια, ανεβείτε ξανά και κάντε περισσότερες επαναλήψεις.

Squat
Καταλήψεις για να αδυνατίσετε τους γοφούς σας

Πλευρικά άλματα

Πρόκειται για μια παραλλαγή των μπροστινών βηματισμών. Δουλεύει τους εξωτερικούς μηρούς και τους γοφούς. Για να εκτελέσετε πλευρικά lunges, σταθείτε με τα πόδια σας πιο ανοιχτά από τους γοφούς σας. Με τον κορμό και το κεφάλι σας στραμμένο προς τα εμπρός, κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τη μία πλευρά και καθίστε οκλαδόν. Χαμηλώστε τον εαυτό σας μέχρι ο μηρός του ποδιού που έκανε το μεγάλο βήμα να είναι παράλληλος με το έδαφος. Κρατήστε τη θέση για ένα ή δύο δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, επιστρέψτε το πόδι στην αρχική θέση. Κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι.

Fentes latérales
Πλευρικά άλματα

Το step-up

Το step-up γυμνάζει τους μυς των γλουτών, των μηρών και των γοφών. Αυτή η άσκηση απαιτεί μια μικρή, σταθερή, ψηλή επιφάνεια στην οποία θα τοποθετήσετε τα πόδια σας για να εκτελέσετε τα περίφημα βήματα. Ένα σκαλοπάτι σκάλας μπορεί να είναι αρκετό. Σταθείτε με τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών. Τοποθετήστε το δεξί σας πόδι στο στήριγμα και στηρίξτε τον εαυτό σας σαν να ανεβαίνετε τις σκάλες. Ανασηκώστε το αριστερό σας γόνατο καθώς ανεβαίνετε, και στη συνέχεια κατεβείτε ξανά στην αρχική θέση. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την κίνηση με το άλλο πόδι σας και ούτω καθεξής. Για να αυξήσετε τη δυσκολία, κρατήστε βάρη σε κάθε χέρι ή δύο μπουκάλια νερό.

Step up
Ανεβείτε προς τα πάνω για να αδυνατίσετε τους γοφούς σας

Ξαπλωμένη πλάγια κλίση

Το ξαπλωτό οβελιαίο κάθισμα είναι μια εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση και το αδυνάτισμα των γοφών σας. Περιλαμβάνει κυρίως τους πλάγιους κοιλιακούς μυς. Για να εκτελέσετε την άσκηση, ξαπλώστε στο πλάι σε ένα στρώμα γιόγκα. Στηρίξτε τον εαυτό σας με τον αγκώνα και το πόδι της πλευράς που βλέπει στο πάτωμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει η λεκάνη σας στο πάτωμα. Για να σας βοηθήσετε στη σταθεροποίηση, μπορείτε να τοποθετήσετε το άλλο σας χέρι μπροστά από το στομάχι σας. Στη συνέχεια, σηκώστε το πάνω πόδι σας όσο το δυνατόν ψηλότερα. Κρατήστε τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα πριν επανέλθετε προς τα κάτω. Κρατήστε τους κοιλιακούς σας μυς σφιχτούς καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε σωστά τις κινήσεις και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους πλάγιους μύες σας. Η λεκάνη θα πρέπει να παραμένει σταθερή.

Πίσω σκύψιμο

Οι πιέσεις πλάτης σας βοηθούν να χάσετε βάρος γύρω από τους γοφούς και νααδυνατίσετε την πλάτη, τους γλουτούς και τους μηρούςσας. Αυτή η άσκηση απαιτεί καλή στήριξη. Για να την κάνετε, ξαπλώστε ανάσκελα. Λυγίστε τα πόδια σας και ανοίξτε ελαφρώς τα πέλματά σας. Ανασηκώστε αργά τους γλουτούς σας από το πάτωμα μέχρι να ευθυγραμμιστούν τέλεια η πλάτη, το στήθος και οι μηροί σας. Πιάστε τους κοιλιακούς σας μυς όσο πιο σφιχτά μπορείτε και κρατήστε τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε. Για ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία, τοποθετήστε ένα λουράκι αντίστασης γύρω από τα γόνατά σας.

Comment perdre des hanches ?
Η προπόνηση της πλάτης σας βοηθά να χάσετε βάρος γύρω από τους γοφούς και να αδυνατίσετε την πλάτη, τους γλουτούς και τους μηρούς σας.

Υγιεινή διατροφή: το μυστικό για να αδυνατίσετε τους γοφούς σας;

Αν θέλετε να χάσετε τους γοφούς, η σωματική δραστηριότητα από μόνη της δεν αρκεί. Για να πετύχετε πειστικά αποτελέσματα, πρέπει να υιοθετήσετε νέες διατροφικές συνήθειες, χωρίς όμως να κάνετε δραστική δίαιτα. Το σημαντικό είναι να τρώτε υγιεινά και σε επαρκή ποσότητα. Αποφύγετε τις υπερβολές και να θυμάστε ότι για να χάσετε βάρος, πρέπει να ξοδεύετε περισσότερα από όσα κερδίζετε. Για να σας βοηθήσετε να το κάνετε αυτό, τρώτε :

 • Περισσότερα λαχανικά: ειδικά αυτά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως αγκινάρες, πράσα, σέλινο, πικραλίδα, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές και μελιτζάνες,
 • Όσα φρούτα θέλετε: ανανά, παπάγια, κόκκινα φρούτα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μήλα, σταφύλια, λεμόνια, ολόκληρα σε χυμό ή σε smoothie,
 • Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες: κυρίως άπαχο κρέας, ζαμπόν χωρίς λιπαρά, λευκό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε αλουμινόχαρτο, στον ατμό ή στη σχάρα, αλλά με λίγα ή καθόλου πρόσθετα λιπαρά,
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, χωρίς ζάχαρη και φρουτέ.

Από την άλλη πλευρά, διατηρήστε την πρόσληψη :

 • Κέικ και γλυκά,
 • Γλυκές λιχουδιές,
 • Αμυλούχα τρόφιμα και ψωμί,
 • Πιάτα με πολύ αλάτι,
 • Επεξεργασμένα τρόφιμα ,
 • Αναψυκτικά,
 • Αλκοόλ και κρασί.

Άλλες συμβουλές για γρήγορη απώλεια γοφών

Υπάρχουν και άλλες απλές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος γρήγορα. Ακολουθούν μερικά από αυτά που μπορείτε να εφαρμόσετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Να είστε πιο δραστήριοι καθημερινά

Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα των γοφών σας. Δεν είναι μόνο θέμα να κάνετε σπορ, αλλά οτιδήποτε κάνετε σε καθημερινή βάση αποτελεί σημαντική προσπάθεια. Για παράδειγμα, πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπατήστε ή πηγαίνετε με το ποδήλατο στο γραφείο, αν ο χώρος εργασίας σας δεν είναι πολύ μακριά από το σπίτι. Σηκωθείτε τακτικά από την καρέκλα σας και περπατήστε ή τεντωθείτε. Τέλος, κάντε κηπουρική, πηγαίνετε για ψώνια, καθαρίστε το σπίτι σε τακτά χρονικά διαστήματα… Θα κάψετε θερμίδες κάνοντας τις δουλειές σας.

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας

Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Με τον καλύτερο ύπνο, απελευθερώνετε το άγχος που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιτρέποντας στο μεταβολισμό σας να καίει θερμίδες πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, το άγχος οδηγεί σε ψυχική και σωματική κόπωση, η οποία σας ενθαρρύνει να κινείστε λιγότερο και να τρώτε λιπαρά ή ζαχαρούχα τρόφιμα. Μην ξεχνάτε να διασκεδάζετε για να ανακουφιστείτε από το στρες και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες τη νύχτα.

Κάντε μασάζ στους γοφούς σας

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μασάζ που χρησιμοποιούν έλαια για να σας βοηθήσουν να χάσετε τους γοφούς γρήγορα και φυσικά. Η τεχνική ψηλάφηση και κύλιση είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές. Το μασάζ όχι μόνο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και συσφίγγει το δέρμα και απομακρύνει το αποθηκευμένο λίπος. Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ένα μασάζ με λάδι. Τα σεμινάρια είναι άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι οι κινήσεις σας είναι σωστές, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα ινστιτούτο αισθητικής ή ένα εξειδικευμένο κέντρο.

Comment perdre des hanches ?
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μασάζ με λάδι για να χάσετε τους γοφούς γρήγορα και φυσικά.

Πιείτε πράσινο τσάι

Τέλος, αν θέλετε να χάσετε βάρος από τους γοφούς σας γρήγορα, σας συνιστώ να πίνετε πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Το πράσινο τσάι φημίζεται για τις διουρητικές και αδυνατιστικές του ιδιότητες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη συνολική απώλεια βάρους σας και να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας.