Πώς μπορώ να χάσω βάρος στα χέρια μου;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Ονειρεύεστε να έχετε λεπτότερα χέρια, αλλά δεν ξέρετε πώς να τα αδυνατίσετε; Μην ανησυχείτε, έχω τη λύση για εσάς! Για να αποκτήσετε πιο σφριγηλά χέρια, πρέπει να γνωρίζετε την ανατομία των χεριών και τους λόγους για τους οποίους μεγαλώνουν. Στη συνέχεια, θα σας δώσω συμβουλές για το πώς να αδυνατίσετε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους: χωρίς τη βοήθεια του αθλητισμού ή, αντίθετα, κάνοντας τις σωστές ασκήσεις, κάνοντας απλές κινήσεις με βαράκια ή προσέχοντας τη διατροφή σας.

Η ανατομία των χεριών

Ο βραχίονας αποτελείται από τον δικέφαλο, τον τρικέφαλο και τους πήχεις, οι οποίοι σχηματίζονται από άλλα μέρη των μυών.

Comment maigrir des bras (2)
Η ανατομία των χεριών

Ο δικέφαλος

“Οι δικέφαλοι αναφέρονται άμεσα στους βραχίονες. Αποτελούνται από το βραχύ τμήμα του δικεφάλου, το μακρύ τμήμα του δικεφάλου, τον πρόσθιο βραχιόνιο και τον κορακοβραχιόνιο.

  • Το “bi” στον δικέφαλο προέρχεται από τα δύο μυϊκά τμήματα: το βραχύ και το μακρύ τμήμα του δικεφάλου. Τα οστικά σημεία πρόσφυσης στο ανώτερο επίπεδο αυτών των μυών δεν είναι τα ίδια. Το βραχύ τμήμα προσφύεται στο βραχιόνιο οστό, ενώ το μακρύ τμήμα προσφύεται στην ωμοπλάτη. Ωστόσο, και οι δύο συνδέονται με την κερκίδα ή το οστό του αντιβραχίου μέσω ενός τένοντα. Στην πραγματικότητα, μοιράζονται τους ίδιους ρόλους: κάμψη και περιστροφή του αντιβραχίου στο βραχίονα.
  • Ο πρόσθιος βραχιόνιος μυς βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον δικέφαλο πριν από το βραχιόνιο οστό, τοποθετημένος κάθετα και προσκολλημένος στο οστό της ωλένης ή του βραχιονίου. Καμπυλώνει επίσης το αντιβράχιο διεγείροντας το μυοδερματικό νεύρο.
  • Ο κορακοβραχιόνιος ή μακρύς υπερακάνθιος βρίσκεται μεταξύ του δικεφάλου και του αντιβραχίου. Τυλίγεται γύρω από το αντιβράχιο και εκτείνεται προς τον αγκώνα. Το ανώτερο τμήμα αυτού του μυός προσφύεται στο βραχιόνιο οστό, ενώ το κατώτερο τμήμα προσφύεται στη στυλοειδή απόφυση της κερκίδας. Είναι λοιπόν αυτός ο μυς που σας επιτρέπει να στηρίζετε βάρη με τη βοήθεια του δικεφάλου κατά την κάμψη του βραχίονα. Αυτό του προσδίδει το ρόλο του υπερακανθίου του αντιβραχίου, και μην ξεχνάτε ότι τον χρησιμοποιείτε επίσης για να λυγίζετε τον αγκώνα σας.

Ο τρικέφαλος

“Οι τρικέφαλοι, γνωστοί και ως triceps brachii, βρίσκονται στο πίσω μέρος του βραχίονα και είναι οι μύες που σας βοηθούν να τεντώσετε τα χέρια σας, λειτουργώντας ως εκτείνοντες του αγκώνα. Οι τρικέφαλοι αποτελούνται από τρεις μυϊκές ομάδες: το μακρύ τμήμα, τον μέσο και τον πλάγιο μυ.

  • Το μακρύ τμήμα είναι ο μεγαλύτερος μυς του τρικέφαλου. Κρύβεται από τον κορμό. Στην κορυφή, εισέρχεται πρώτα στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια στον αγκώνα στο κάτω μέρος. Ως εκ τούτου, τον αποκαλούμε αμφίδρομο δεσμό.
  • Ο vastus medialis και ο vastus lateralis είναι μονοαρθρικές δεσμίδες. Συνδέονται με το βραχιόνιο οστό (ο vastus medialis με το άνω τμήμα του βραχιονίου οστού και ο vastus lateralis με το μεσαίο τμήμα του) και καταλήγουν στον αγκώνα. Στην πλευρά του βραχίονα, διατάσσονται ως εξής: ο vastus medialis βρίσκεται πιο κοντά στον κορμό σας, ενώ ο vastus lateralis βρίσκεται στο ορατό τμήμα του τρικέφαλου.

Σημειώστε ότι ο δικέφαλος και ο τρικέφαλος είναι αντίθετοι σε μέγεθος, καθώς ο τρικέφαλος είναι μεγαλύτερος.

Τα αντιβράχια

“Τα αντιβράχια χωρίζονται σε δύο μέρη: τους εκτείνοντες και τους καμπτήρες, με συνολικά 13 μύες. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός είναι ο μακρύς υπερακάνθιος.

Βρίσκεται στο άνω μέρος του αντιβραχίου, ο μακρύς υπερακάνθιος είναι ένας ισχυρός και ογκώδης μυς. Είναι αυτός ο μυς που σας επιτρέπει να λυγίζετε το χέρι σας ή να κρατάτε το χέρι σας ακίνητο.

Γιατί μεγαλώνουν τα χέρια;

Όπως συμβαίνει με κάθε μέρος του σώματος, τα χέρια αποτελούνται από κύτταρα των οποίων ο ρόλος είναι να αποθηκεύουν λίπος προκειμένου να παράγουν τις θερμίδες που απαιτούνται για να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός μας. Μερικές φορές, ωστόσο, αυτά τα κύτταρα αποθηκεύουν περισσότερο λίπος από ό,τι συνήθως. Είναι σε αυτές τις περιπτώσεις που καταλήγουμε με κρεμασμένα ή ακόμα και παχύτερα χέρια, ειδικά στο πίσω μέρος του βραχίονα ή στους τρικέφαλους.

Graisse au niveau des bras
Το λίπος στα χέρια μπορεί να έχει διάφορες αιτίες

Ακολουθούν οι κυριότερες πιθανές αιτίες

  • Λήψη ορισμένων φαρμάκων

Η λήψη κορτιζόνης ή αντισυλληπτικών μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες. Το αποτέλεσμα είναι η περίσσεια λίπους και τα χέρια, όπως και το υπόλοιπο σώμα, δεν γλιτώνουν.

  • Κακός τρόπος ζωής

Και εδώ, η αύξηση του βάρους ενθαρρύνεται από την κακή διατροφή και την έλλειψη καθημερινής σωματικής άσκησης.

  • Η ηλικία σας

Σε αυτή την περίπτωση δεν βρισκόμαστε απαραίτητα αντιμέτωποι με τη θεωρία του υπερβολικού λίπους που έχει παγιδευτεί στα χέρια. Πρόκειται περισσότερο για χαλάρωση των μυών λόγω προχωρημένης ηλικίας (άνω των 40 ετών).

Πώς μπορώ να χάσω βάρος στα χέρια μου;

Έχετε βαρεθεί τα χέρια σας, τα οποία θεωρείτε ότι είναι πολύ χαλαρά; Ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι γι’ αυτό! Για να χάσετε τα χέρια, δεν χρειάζεται μόνο να τα αδυνατίσετε, αλλά και να τα χτίσετε. Δεν μπορείτε να έχετε το ένα χωρίς το άλλο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν επίσης αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε καμία άσκηση.

Φυσικά, οι λάτρεις του αθλητισμού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά αθλήματα και καθημερινές ασκήσεις που στοχεύουν απευθείας στους δικέφαλους και τους τρικέφαλους. Ανυπομονώ να σας τα πω όλα γι’ αυτές, ώστε να απαλλαγείτε από το λίπος στα χέρια! Και μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε στενά τη διατροφή σας.

Μπορείτε να χάσετε βάρος στα χέρια σας χωρίς να κάνετε καθόλου άθλημα;

Κανείς δεν θα ένιωθε άνετα με κυτταρίτιδα στα χέρια του. Αν αυτό ισχύει, λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς!

Επιστρέψτε στα μηχανήματα αδυνατίσματος

Υπάρχουν διάφορα μηχανήματα αδυνατίσματος που θα σας επιτρέψουν να συσφίξετε τα χέρια σας στοχεύοντας άμεσα σε αυτό το σημείο του σώματός σας. Για παράδειγμα, υπάρχουν μηχανήματα μασάζ που λειτουργούν ως μηχανήματα αδυνατίσματος. Αυτά τα ηλεκτρικά μηχανήματα μασάζ χρησιμοποιούν δονήσεις υψηλής ταχύτητας για να κάψουν και να εξαλείψουν το λίπος απευθείας από τα χέρια. Μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος!

Θεραπείες αδυνατίσματος

Στη σημερινή αγορά διατίθενται επίσης προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να αδυνατίζουν οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Πρόκειται για κρέμες αδυνατίσματος. Απλά απλώστε τη μάσκα στο δέρμα σας και στη συνέχεια τυλίξτε τα χέρια σας με μεμβράνη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Για ορατά αποτελέσματα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία 2 ή 3 φορές την εβδομάδα για 1 μήνα. Σας εγγυώμαι ότι θα μειώσει το μέγεθος των χεριών σας!

Εάν πρόκειται πραγματικά για το δέρμα που χαλαρώνει με την ηλικία, συνιστάται μια ειδική κρέμα. Αυτή τη φορά, το χέρι σας θα ανακτήσει τον παλιό του τόνο και η χαλάρωση του δέρματος θα ανήκει στο παρελθόν!

Τι αθλήματα μπορώ να κάνω για να σφίξουν τα χέρια μου;

Όπως σας υποσχέθηκα, εδώ είναι μια λίστα με 8 αθλήματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να τονώσετε τα χέρια και τα μπράτσα σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας“Πώς να χάσετε βάρος με τα δάχτυλά σας“.

1. Πυγμαχία

Είναι αυτονόητο ότι η πυγμαχία είναι ένα έντονο άθλημα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα κάψετε πάνω από 300 θερμίδες σε 30 λεπτά άσκησης! Επιπλέον, θα σας βοηθήσει επίσης να δουλέψετε το καρδιολογικό σας σύστημα. Μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια σειρά από είδη πυγμαχίας: ταϊλανδέζικο, kickboxing, γαλλικό ή αγγλικό μποξ.

Faire de la boxe peut aider à maigrir des bras
Το μποξ μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος στα χέρια

2. Κολύμπι

Η κολύμβηση είναι ένα άλλο άθλημα υψηλής έντασης. Σε μόλις 45 λεπτά, μπορείτε να κάψετε μεταξύ 300 και 800 θερμίδες. Αυτό το άθλημα στοχεύει ιδιαίτερα στην εκγύμναση των άνω άκρων, συμπεριλαμβανομένων των χεριών.

La natation est bon pour la ligne
Η κολύμβηση κάνει καλό στη σιλουέτα σας

3. Αναρρίχηση

Αυτή η σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να χάσετε μεταξύ 450 και 1000 θερμίδες σε μία ώρα. Η απλή πράξη της αναρρίχησης θα γυμνάσει ολόκληρο το σώμα και θα δυναμώσει και θα τονώσει επίσης τους μυς των χεριών.

Faire de l'escalade
Αναρρίχηση

4. Σκουός

Χτυπώντας την μπάλα, συγκεντρώνετε την προσπάθεια στα χέρια σας. Αυτό σημαίνει ότι καίγονται περίπου 500 θερμίδες σε 30 λεπτά δραστηριότητας. Όλα αυτά για να πούμε ότι τα χέρια σας θα είναι πιο σφριγηλά από ποτέ!

Le squash
Squash

5. Καγιάκ

800 θερμίδες χάνονται σε μια ώρα εξάσκησης – αυτό είναι το αποτέλεσμα που μπορείτε να περιμένετε από αυτό το άθλημα, το οποίο κατατάσσεται στις έντονες δραστηριότητες. Επιπλέον, η κωπηλασία θα σας κάνει αναμφίβολα να χάσετε τα χέρια σας σε χρόνο μηδέν!

Faire du kayak
Καγιάκ

6. Κωπηλασία

Όπως η κολύμβηση πεταλούδας, το step και το squash, έτσι και η κωπηλασία απαιτεί μεγάλη δύναμη των χεριών. Ανάλογα με την ένταση, μπορείτε να κάψετε 300 έως 1000 θερμίδες σε διάστημα μιας ώρας.

Aviron pour muscler les bras
Κωπηλασία για την ανάπτυξη της δύναμης των χεριών

7. Πηδώντας σχοινάκι

Μια έντονη αλλά πρακτική άσκηση για να αδυνατίσετε τα χέρια σας, το skipping rope θα κάψει από 200 έως 800 θερμίδες σε 30 λεπτά. Θα τελειοποιήσετε ιδιαίτερα τους δικέφαλους μυς σας περιστρέφοντας το σχοινάκι του σκιπ με τα χέρια σας.

Faire de la corde à sauter
Πηδηχτό σχοινάκι

8. Τένις

Το τένις θα τελειοποιήσει και θα τονώσει επίσης τα χέρια σας. Μόνο με τα άλματα, τα σερβίς, τις επιταχύνσεις και τις επαναλήψεις, θα κάψετε περίπου 500 θερμίδες. Μία ώρα θα είναι αρκετή για να κάψετε αυτή την ποσότητα ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος σας.

Jouer au tennis
Παίξτε τένις

Ασκήσεις για το αδυνάτισμα των χεριών σας με αλτήρες

Ακολουθούν μερικές στοχευμένες ασκήσεις για το αδυνάτισμα των χεριών σας. Μην ξεχάσετε τους αλτήρες σας!

Άσκηση 1

Πάρτε δύο αλτήρες βάρους 1 ή 2 κιλών. Θα δουλέψετε κυρίως τους δικέφαλους μυς σας. Ακολουθήστε τις εξής οδηγίες: Σταθείτε όρθιοι, κρατήστε τους αλτήρες σταθερά στα χέρια σας και κρατήστε τα χέρια σας στατικά. Στη συνέχεια, λυγίστε τους πήχεις σας και φέρτε τους κοντά στο σώμα σας, ενώ σφίγγετε τους κοιλιακούς σας. Στη συνέχεια, μείνετε ακίνητοι. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση 30 φορές.

Άσκηση 2

Για την άσκηση αυτή, θα χρειαστείτε ακόμα δύο αλτήρες ή δύο μπουκάλια νερό, όπως επιθυμείτε. Ακούστε τι πρέπει να κάνετε: Σηκωθείτε όσο πιο ίσια μπορείτε. Τοποθετήστε τα πόδια σας παράλληλα με τους γοφούς σας. Στη συνέχεια, σηκωθείτε με έναν αλτήρα σε κάθε χέρι και φέρτε τους πίσω πίσω από τους ώμους σας. Επαναλάβετε την άσκηση 30 φορές, με το ένα χέρι κάθε φορά.

Άσκηση 3

Αυτή η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να χτίσετε τους δικέφαλους μυς. Χρησιμοποιήστε δύο αλτήρες βάρους 1 ή 2 κιλών. Ξεκινήστε μετακινώντας τα πόδια σας μακριά από τους γοφούς σας και, στη συνέχεια, λυγίστε λίγο τα γόνατά σας. Πάρτε ένα βάρος σε κάθε χέρι και σηκώστε τα χέρια σας ευθεία προς τα πάνω και στις δύο πλευρές του σώματός σας. Μείνετε ακίνητοι για μια στιγμή και, στη συνέχεια, σηκώστε τους αλτήρες πάνω από το κεφάλι σας. Στη συνέχεια, φέρτε τα χέρια σας πίσω όσο πιο απαλά γίνεται και επιστρέψτε στην πρώτη θέση. Μια σειρά από 15 επαναλήψεις θα κάνει το κόλπο.

Άσκηση 4

Αυτή είναι μια άσκηση στο πάτωμα. Ξαπλώστε στο στρώμα του γυμναστηρίου σας με τα γόνατά σας λυγισμένα. Κρατήστε τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα και κρατήστε έναν αλτήρα (1 ή 2 κιλά) σε κάθε χέρι. Στη συνέχεια, τεντώστε τα χέρια σας προς τα πάνω, με τους αγκώνες λυγισμένους, και στη συνέχεια φέρτε τα πίσω πίσω από το κεφάλι σας, ώστε να ακουμπήσουν στο πάτωμα. Τέλος, επιστρέψτε στην πρώτη θέση και κάντε αυτή την άσκηση σε μια σειρά από 15 φορές.

Δίαιτα: Χάστε βάρος στα χέρια σας χωρίς να χτίσετε μυς

Ακόμη και αν εργάζεστε σκληρά σε διάφορες σωματικές ασκήσεις, πρέπει να συνοδεύετε τις προσπάθειές σας με μια ισορροπημένη διατροφή. Μάθετε πώς να απαλλαγείτε μια για πάντα από το λίπος στα χέρια σας τρώγοντας τα σωστά θρεπτικά συστατικά.

Πρώτα απ’ όλα, ξεχάστε το fast food και τα βιομηχανοποιημένα ή υπερβολικά χημικά τρόφιμα και αποφύγετε να τρώτε πολύ αλάτι, πολλή ζάχαρη ή πολλά λιπαρά.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στις κατηγορίες τροφίμων στις οποίες πρέπει να εστιάσετε για να χάσετε τα χέρια σας, πάντα με βάση τις συμβουλές των ειδικών διαιτολόγων:

Καλά λιπαρά

Αυτά είναι τα πολυακόρεστα και τα μονοακόρεστα λίπη. Θα εξισορροπήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας, σε αντίθεση με τα κακά λιπαρά (κορεσμένα λίπη και λιπαρά οξέα).

Στα πολυακόρεστα λίπη περιλαμβάνονται τα φυτικά έλαια (κραμβέλαιο, ηλιέλαιο, λινέλαιο ή καρυδέλαιο), η μαργαρίνη, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Υπάρχουν επίσης λίπη που βρίσκονται στα ψάρια (σαρδέλες, σκουμπρί) και στη σόγια.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, τα αβοκάντο, τα καρύδια macadamia, τα αμύγδαλα, τα πεκάν, τα φουντούκια και τα φιστίκια.

Μη διστάσετε να εμπνευστείτε από αυτές τις ιδέες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διατροφή σας. Για πρωινό, για παράδειγμα, μπορείτε να φάτε μια φέτα μαργαρίνη, στη συνέχεια τοστ ολικής άλεσης με αβοκάντο για μεσημεριανό γεύμα, και γιατί όχι ξηρούς καρπούς για σνακ, και τέλος να ολοκληρώσετε τη μέρα με ένα ωραίο ψητό ψάρι με λίγο ελαιόλαδο για βραδινό.

Φρούτα και λαχανικά

Δεν λέγεται συχνά ότι πρέπει να τρώτε 5 φρούτα και λαχανικά την ημέρα; Λοιπόν, τώρα είναι η ευκαιρία σας, γιατί τα καλά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε αυτές τις δύο ομάδες τροφίμων όχι μόνο θα σας κρατήσουν υγιείς, αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να χάσετε βάρος.

Les fruits et légumes sont excellents pour la forme
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικά για τη φυσική κατάσταση

Τα φρούτα απορροφούν άμεσα το περιττό λίπος. Επιπλέον, τα φρούτα που είναι πλούσια σε πηκτίνη οδηγούν γρήγορα σε κορεσμό και επομένως περιορίζουν την όρεξή σας. Αρχίστε λοιπόν να σκέφτεστε από τώρα να γεμίσετε τα καλάθια των αγορών σας με πομέλο, πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια, φράουλες, μπανάνες, βατόμουρα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, φράουλες και βύσσινα.

Τα εσπεριδοειδή είναι επίσης σπουδαίοι σύμμαχοι στη μάχη κατά του λίπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε κίτρινα ή lime λεμόνια, κίτρο, λεμόνια καλαμάνσι, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και μανταρίνια.

Η οξύτητα αυτών των φρούτων εξαλείφει τις τοξίνες και την κυτταρίτιδα από τα χέρια σε χρόνο μηδέν.

Όσο για τα λαχανικά που πρέπει να επιλέξετε, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πράσα, σπανάκι, μάραθο, κολοκυθάκια, αρακά και φασόλια, τα οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες. Γι’ αυτό μαγειρεύετε πιο συχνά γουόκ από φασολάκια, πουρέ από μπιζέλια ή κολοκυθάκια ογκρατέν στο φούρνο (χωρίς σάλτσα). Μπορείτε επίσης να φτιάξετε σούπα πράσου ή ακόμα και ψητό μάραθο, ψημένο σε ανοιχτή φωτιά ή παρασκευασμένο ως κομπόστα.

Τρόφιμα ολικής άλεσης

Πλούσιες σε φυτικές ίνες, θα σας βοηθήσουν επίσης να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα. Αντικαταστήστε το λευκό ρύζι με ρύζι ολικής άλεσης και το λευκό ψωμί για σάντουιτς με ψωμί για σάντουιτς ολικής άλεσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να απαλλαγείτε άμεσα από το λίπος.

Άπαχο κρέας

Το απόλυτο μυστικό όπλο για μια επιτυχημένη δίαιτα αδυνατίσματος, τα άπαχα κρέατα περιέχουν λιγότερο λίπος από όλα τα άλλα κρέατα. Οι πρωτεΐνες που περιέχουν θα λιώσουν το λίπος από τα χέρια σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την κατανάλωση κοτολέτας κοτόπουλου, πάπιας ή γαλοπούλας (χωρίς την πέτσα), αυγών, μαγειρεμένου ζαμπόν (χωρίς τη φλούδα) και μοσχαρίσιου κρέατος (μπριζόλα, μάγουλο).

Πίνετε αρκετό νερό

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι το φάρμακο για τα παχουλά χέρια. Στην πραγματικότητα, πίνοντας μια γερή μπουκιά νερό θα αποτρέψετε την πείνα και επομένως το τσιμπολόγημα, την πηγή του περιττού λίπους στο σώμα. Επιπλέον, η καλή ενυδάτωση θα διευκολύνει την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια των καθημερινών αθλητικών σας συνεδριών. Φροντίστε λοιπόν να μην ξεχνάτε το μπουκάλι με το νερό σας, είτε στη δουλειά ή στο σχολείο, είτε στο γυμναστήριο, είτε όταν βγαίνετε έξω.

Το καλύτερο είναι να πίνετε μόνο νερό. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε φέτες φρούτων στο μπουκάλι του νερού σας για γεύση. Το τσάι χωρίς ζάχαρη ή το τσάι από βότανα μπορεί επίσης να αποτελέσει εξαίρεση. Το να χάσετε βάρος αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες είναι επομένως απολύτως εφικτό. Τα μυστικά έχουν πλέον αποκαλυφθεί! Είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα, έφηβος ή ηλικιωμένος, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τα νωθρά χέρια.

Έχετε τώρα όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε. Ξεκινήστε μια ειδική δίαιτα αδυνατίσματος ή ασχοληθείτε με τον αθλητισμό και κάντε στοχευμένες ασκήσεις για να χάσετε βάρος στα χέρια σας. Φυσικά, οι θεραπείες αδυνατίσματος είναι εκεί για να σας υποσχεθούν λεπτότερα και πιο γυμνασμένα χέρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη μέθοδο που σας ταιριάζει καλύτερα.