Πώς μπορώ να χάσω βάρος γύρω από το στήθος μου;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η ηλικία και το υπερβολικό βάρος μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος, τον τόνο και τη σφριγηλότητα του στήθους. Ευτυχώς, είναι δυνατόν να μειώσετε το στήθος με φυσικό τρόπο, επαναφέροντας τη διατροφή σας σε ισορροπία και κάνοντας ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Η απώλεια στήθους απαιτεί να ενισχύσετε τους μύες και τους ιστούς του στήθους σας. Σας συμβουλεύω να ζητήσετε τη συμβουλή ενός προπονητή διατροφής και bodybuilding αν οι στόχοι σας είναι πιο δύσκολοι. Το αδυνάτισμα του στήθους σας είναι εφικτό για όλους. Θα ήθελα τώρα να μοιραστώ μαζί σας μερικές πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές!

Γιατί παίρνουμε βάρος στο στήθος μας;

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην απώλεια ελαστικότητας και στη χαλάρωση του στήθους. Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και το υπερβολικό βάρος είναι οι φυσικοί παράγοντες που ευθύνονται για τις διακυμάνσεις στο μέγεθος του στήθους. Οι μαστοί αυξάνονται σε μέγεθος όταν αυξάνεται η λιπώδης μάζα του μαστικού αδένα. Με λίγα λόγια, το στήθος σας μεγαλώνει μαζί με την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς σας. Είναι σημαντικό να το γνωρίζετε αυτό, καθώς το δέρμα των μαστών μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξει το βάρος του λιπώδους ιστού.

Maigrir de la poitrine
Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες για το λιπώδες στήθος

Ως αποτέλεσμα, τα στήθη τείνουν να πέφτουν. Οι ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν επίσης τη σφριγηλότητα του γυναικείου στήθους. Καθώς πλησιάζει η εμμηνόπαυση, η πτώση των οιστρογόνων οδηγεί σε μείωση του κολλαγόνου, προκαλώντας χαλάρωση των μαστών. Στους άνδρες, το σωματικό λίπος εμφανίζεται επίσης στην περιοχή του στήθους. Σας συνιστώ να αναθεωρήσετε τις διατροφικές σας συνήθειες αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος. Ξεχάστε τις λιπαρές τροφές και τα σάκχαρα!

Πώς επηρεάζει το βάρος το μέγεθος του στήθους;

Η μεγέθυνση του στήθους οφείλεται στην αύξηση του σωματικού λίπους. Το υπερβολικό βάρος, το πρόχειρο φαγητό και οι ορμόνες ευθύνονται για το μέγεθος του στήθους σας. Η μείωση του στήθους με φυσικό τρόπο περιλαμβάνει τη μετατροπή της λιπώδους μάζας στο στήθος σε μυϊκή μάζα. Οι μαστοί είναι ευαίσθητοι στις αλλαγές του βάρους. Οι ιστοί γύρω από το στήθος γίνονται εύθραυστοι με την πάροδο του χρόνου. Τα στήθη μπορεί να κρεμάσουν και να χαλαρώσουν μόλις φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Σας συνιστώ να τους φροντίζετε.

Το αδυνάτισμα του στήθους σας σημαίνει απώλεια βάρους. Μπορείτε επίσης να ασχοληθείτε με το στήθος σας με στοχευμένες ασκήσεις, αν θέλετε απλώς να το συσφίξετε. Στην πραγματικότητα, όλες οι ασκήσεις bodybuilding και τα αθλήματα που είναι κατάλληλα για το πάνω μέρος του σώματος είναι αποτελεσματικά για την απώλεια στήθους. Οι στόχοι του bodybuilding του καθενός είναι διαφορετικοί. Κάθε σωματότυπος αντιδρά διαφορετικά σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Σας συμβουλεύω να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα.

Πώς μπορώ να χάσω βάρος στο στήθος μου;

Η μείωση του στήθους σας με φυσικό τρόπο είναι εύκολη αν δεν είστε πολύ υπέρβαρη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκτελέσετε ένα στοχευμένο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης στο σπίτι ή σε ένα γυμναστήριο. Η χρήση σουτιέν βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του ιστού γύρω από το στήθος. Ωστόσο, κάνοντας αθλήματα και ασκήσεις προσαρμοσμένες στο στήθος σας, μπορείτε να χτίσετε μυς μακροπρόθεσμα. Τέλος, η απώλεια στήθους είναι το ίδιο με την απώλεια λίπους στο στομάχι, οπότε πρέπει να έχετε κίνητρο για να πετύχετε.

Ποια αθλήματα μπορώ να κάνω για να χάσω το στήθος μου;

Το αδυνάτισμα του στήθους σας μπορεί να γίνει τακτικά και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ασκείστε τα σωστά αθλήματα για να χάσετε το στήθος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το στήθος τείνει να μεγαλώνει με την ηλικία. Η χαλάρωση του ιστού γύρω από το στήθος είναι υπεύθυνη για το φαινόμενο αυτό. Όλα τα αθλήματα και οι σωματικές δραστηριότητες γυμνάζουν όλους τους μύες του σώματος, ιδιαίτερα αυτούς του στήθους. Υπάρχουν μερικά αθλήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Κολύμβηση

Η μείωση του στήθους με φυσικό τρόπο περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση. Μια καλή σιλουέτα πρέπει να διατηρείται σε καθημερινή βάση. Δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι να είστε πολύ υπέρβαρη για να χάσετε βάρος γύρω από το στήθος σας. Συνιστώ την κολύμβηση, ιδιαίτερα το κολύμπι και το πρόσθιο, για να χάσετε το στήθος. Δεν πρόκειται για μείωση του μεγέθους του στήθους σας, αλλά για αντικατάσταση του λιπώδους ιστού με μυς. Πηγαίνετε για κολύμπι 2 ή 3 φορές την εβδομάδα!

Nager pour perdre de la poitrine
Κολύμπι για να χάσετε το στήθος

Αθλήματα με μπάλα

Η αρχή είναι απλή: πρέπει να επιλέγετε αθλήματα που γυμνάζουν και δυναμώνουν τους μύες του άνω μέρους του σώματος. Τα αθλήματα που περιλαμβάνουν μπάλες είναι αποτελεσματικά για το αδυνάτισμα του στήθους σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο τένις, το μπάντμιντον, το σκουός, το μπάσκετ, το βόλεϊ ή το χάντμπολ. Αυτά τα αθλήματα χρησιμοποιούν τους ώμους, τα χέρια και το στήθος σας για την εκτέλεση των κινήσεων. Με λίγα λόγια, στοχεύουν στους μυς του στήθους και σας βοηθούν να χάσετε βάρος.

Les sports de balle
Αθλήματα με μπάλα για το αδυνάτισμα του στήθους σας

Ασκήσεις για να χάσετε το στήθος

Οι ασκήσεις που στοχεύουν στο πάνω μέρος του σώματος είναι αποτελεσματικές για την απώλεια στήθους. Απλά πρέπει να έχετε κίνητρο και να είστε αυστηρές για να πετύχετε γρήγορα καλλίγραμμο στήθος. Το μυστικό είναι απλό: πρέπει να αυξήσετε τον αριθμό των σετ των ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης και την ένταση των κινήσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος προπόνησης. Ο χρόνος ανάπαυσης και οι διατάσεις είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία. Σας συνιστώ να κάνετε κάποια καρδιοαναπνευστική άσκηση πριν από τις στοχευμένες ασκήσεις.

Push-ups

Οι κάμψεις είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση των μυών του άνω μέρους του σώματος. Δουλεύουν τους θωρακικούς μυς, τους ώμους και τα χέρια. Πρέπει να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα στην περιοχή του στήθους για να μειώσετε το λίπος στο στήθος. Ένα σετ από 10 push-ups την ημέρα είναι αρκετό για την πρώτη εβδομάδα. Αυξήστε τον αριθμό των σετ καθώς περνούν οι εβδομάδες. Οι μύες σας δυναμώνουν και σας βοηθούν να αυξήσετε την ένταση των ασκήσεων.

Les pompes pour maigrir de la poitrine
Πιέσεις για να χάσετε το λίπος στο στήθος

Βυθίσεις

Οι ασκήσεις με βυθίσεις είναι αποτελεσματικές και εύκολες. Χρειάζεστε μια καρέκλα ή άλλο σταθερό στήριγμα για να χάσετε στήθος με βουτιές. Καθίστε μπροστά από την καρέκλα περίπου 60 cm από το έδαφος και τοποθετήστε και τα δύο χέρια στις άκρες της καρέκλας. Λυγίστε τους αγκώνες σας και χαμηλώστε τους γλουτούς σας. Σπρώξτε τα χέρια σας πίσω προς τα πάνω. Κάντε όσα περισσότερα σετ μπορείτε κατά τη διάρκεια των εβδομάδων.

Faire des dips
Κάντε βουτιές

Βαράκια

Οι ασκήσεις με αλτήρες στοχεύουν στους θωρακικούς μύες. Μπορείτε να αυξήσετε το βάρος των φορτίων για να αποκτήσετε περισσότερους θωρακικούς μύες. Μπορείτε να χάσετε στήθος σε λίγες μόνο εβδομάδες με τις διάφορες παραλλαγές των ασκήσεων με αλτήρες.

Ποιες τροφές πρέπει να τρώω για να χάσω το μέγεθος του στήθους;

Σας συνιστώ να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να κάνετε πολλές ασκήσεις bodybuilding για να χάσετε βάρος στο στήθος. Θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα στις φυτικές πρωτεΐνες, όπως το κρέας, για να βελτιώσετε την ποιότητα των μυών σας. Θα πρέπει να απαγορεύσετε τα γρήγορα σάκχαρα και να εξαλείψετε τις λιπαρές τροφές από τη διατροφή σας. Σας συμβουλεύω να ετοιμάζετε τα πιάτα σας χρησιμοποιώντας υγιεινές, πολύχρωμες συνταγές. Πρέπει να ποικίλλετε τα ποιοτικά θρεπτικά συστατικά που τρώτε για να αποκτήσετε όμορφους μύες και να χάσετε βάρος στο στήθος σας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι ασκήσεις είναι αποτελεσματικές υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Θα πρέπει να εκτελείτε τις στοχευμένες ασκήσεις αρκετές φορές την εβδομάδα. Ο αριθμός των επαναλήψεων στη σειρά και η ένταση των κινήσεων θα πρέπει να αυξάνονται με την πάροδο των εβδομάδων. Σε γενικές γραμμές, όλα τα αθλήματα που είναι κατάλληλα για την ανάπτυξη των μυών του άνω μέρους του σώματος είναι αποτελεσματικά για το αδυνάτισμα του στήθους σας. Με λίγη πειθαρχία, μπορείτε να επιτύχετε ένα όμορφο ντεκολτέ και καλοσχηματισμένο στήθος.