Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) : η γνώμη μου & η καλύτερη τιμή

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA ή ALC) έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή στη βιομηχανία της γυμναστικής και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους γυμναστές, τους bodybuilders και τα άτομα που επιθυμούν να κάψουν λίπος. Μέλος της οικογένειας των ωμέγα λιπαρών οξέων, το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένα μείγμα τουλάχιστον 28 θέσεων και γεωμετρικών ισομερών του λινολεϊκού οξέος, ενός βασικού ωμέγα-6 πολυακόρεστου λιπαρού οξέος. Εκτός από τις ιδιότητες αδυνατίσματος, αυτό το λιπαρό οξύ παρέχει τεράστια οφέλη για την υγεία, όπως μυϊκή ενδυνάμωση και βελτιωμένη δύναμη, καταπολέμηση του καρκίνου, οικοδόμηση των οστών, αναστροφή της αθηροσκλήρωσης, βελτίωση της πέψης και μείωση των αλλεργιών. Σε ό,τι ακολουθεί, θα ρίξουμε μια ματιά στις αξιολογήσεις των χρηστών και στην τιμή του ALC, πριν καταλήξουμε με μερικές συμβουλές για τον τρόπο χρήσης του.

Περίληψη

Τι είναι το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι όλα τα είδη λίπους (λιπιδίων), είτε πρόκειται για ζωικά προϊόντα, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα ή έλαια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και καρύδες, αποτελούνται από λιπαρά οξέα. Ορισμένα λίπη θεωρούνται απαραίτητα επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να τα παράγει μόνος του, ενώ άλλα δεν είναι απαραίτητα επειδή ο οργανισμός μπορεί να τα συνθέσει από άλλα θρεπτικά συστατικά. Τα ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (που βρίσκονται στα ψάρια, τα θαλασσινά, τα αυγά και ορισμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους) και τα ωμέγα-6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (που βρίσκονται κυρίως στα φυτικά έλαια, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους) είναι τα κύρια θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στην ανθρώπινη διατροφή.

Και οι δύο τύποι έχουν σημαντικές, αλλά κάπως αντίθετες, επιδράσεις στον οργανισμό. Τα ωμέγα-3 είναι γνωστό ότι είναι αντιφλεγμονώδη, ενώ τα ωμέγα-6 είναι φλεγμονώδη. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται και τους δύο τύπους απαραίτητων λιπαρών για να εξισορροπήσει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού, ορμονικού, πεπτικού και νευρικού συστήματος, γεγονός που εξηγεί γιατί τόσοι πολλοί κίνδυνοι συνδέονται με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.

Ιδανικά, η διατροφή θα πρέπει να περιέχει ισοδύναμες ποσότητες ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Ωστόσο, η συνήθης δυτική διατροφή είναι πολύ πιο πλούσια σε ωμέγα-6. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο τύπος διατροφής αποτελεί τη ρίζα των περισσότερων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, της κατάθλιψης, των αυτοάνοσων νοσημάτων και της άνοιας.

Μεταξύ των διαφορετικών τύπων λιπαρών οξέων είναι τα κορεσμένα, τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λίπη, τα οποία είναι τρεις ονομασίες που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις χημικές δομές των λιπών. Κάθε τύπος προσφέρει διαφορετικά οφέλη και λειτουργίες χάρη στις ιδιαίτερες επιδράσεις του στα διάφορα συστήματα του οργανισμού. Όλα τα λιπαρά οξέα είναι αλυσίδες ατόμων άνθρακα που συνδέονται με δεσμό υδρογόνου. Όταν κάθε ανθρακικό οξύ συνδέεται με υδρογόνο, σχηματίζεται ένα κορεσμένο λίπος- αν ένα ζεύγος ατόμων άνθρακα σχηματίζει δεσμό, σχηματίζεται ένα μονοακόρεστο λίπος- και όταν υπάρχουν περισσότεροι από δύο ακόρεστοι δεσμοί, σχηματίζεται ένα πολυακόρεστο λίπος.

Bol d'oeufs
Τα αυγά είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένας τύπος πολυακόρεστου λίπους, συγκεκριμένα ένα ωμέγα-6 λιπαρό οξύ. Πιστεύεται ότι ορισμένα από τα μικρόβια που ζουν στον γαστρεντερικό σωλήνα των μηρυκαστικών μετατρέπουν το λινολεϊκό οξύ σε διάφορες μορφές CLA μέσω μιας διαδικασίας βιοϋδρογόνωσης. Σύμφωνα με την επαγγελματική άποψη, η διαδικασία αυτή αλλάζει τη θέση και τη διαμόρφωση των διπλών δεσμών στο λίπος, με αποτέλεσμα στη θέση του διπλού δεσμού να δημιουργείται ένας απλός δεσμός.

Συνήθως πιστεύουμε ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε περιέχουν μόνο έναν τύπο λίπους, αλλά η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλα τα τρόφιμα αποτελούνται από διαφορετικούς τύπους λίπους. Το κύριο ωμέγα-6 λίπος ονομάζεται λινολεϊκό οξύ και βρίσκεται σε τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών και των φυτικών ελαίων (όπως το καλαμπόκι, το σαφράν, το ηλιέλαιο ή το λάδι κανόλα). Τα ωμέγα-6 έλαια είναι πλέον γνωστό ότι καταναλώνονται υπερβολικά και επομένως είναι επικίνδυνα.

Όπως καταλαβαίνετε, και οι δύο τύποι απαραίτητων λιπαρών όχι μόνο πρέπει να λαμβάνονται από τις τροφές που τρώμε, αλλά είναι επίσης σημαντικό να τα καταναλώνουμε στις σωστές ποσότητες. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένας τύπος ωμέγα-6 λιπαρών που πρέπει να καταναλώνεται περισσότερο, επειδή τείνει να δρα σαν μια ωμέγα-3 τροφή, συμβάλλοντας στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση άλλων πτυχών της υγείας. Βοηθά επίσης στην καταστολή της πείνας (ελέγχοντας την ορμόνη της πείνας που ονομάζεται γκρελίνη) και μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα υπάρχουν 28 διαφορετικές μορφές CLA, αλλά δύο φαίνεται να είναι οι πιο σημαντικές. Αυτές ονομάζονται “c9, t11” και “t10, c12”.

Τιμή και τρόπος δράσης του CLA

Αυτό το σχετικά ελκυστικής τιμής συμπλήρωμα διατροφής μειώνει το σωματικό λίπος αυξάνοντας τους βασικούς μεταβολικούς ρυθμούς. Με άλλα λόγια, βοηθά το σώμα να μετατρέπει την τροφή πιο αποτελεσματικά σε ενέργεια. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ δεν μειώνει το συνολικό σωματικό βάρος, αλλά μάλλον την περιεκτικότητά του σε λίπος. Αυτό μπορεί να μεταβάλει την αναλογία λίπους προς μυς του σώματος. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι σταμάτησαν τη δίαιτα και δεν έλαβαν CLA τελικά ανέκτησαν βάρος με τον τυπικό τρόπο, περίπου 75% λίπος προς 25% μυς. Οι συμμετέχοντες που σταμάτησαν τη δίαιτα αλλά συνέχισαν να παίρνουν CLA πήραν επίσης βάρος, αλλά με αναλογία 50:50 μεταξύ μυών και λίπους.

Κατά τη γνώμη των διατροφολόγων, τα υποτιθέμενα οφέλη αυτού του χαμηλού κόστους συμπληρώματος επεκτείνονται πολύ πέρα από μια πιο λεπτή μέση. Άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι, εκτός από την αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής στην άσκηση, το CLA μπορεί να έχει αντίκτυπο σε συγκεκριμένες ασθένειες και παθήσεις. Ο δρ Delbert Dorscheid, ερευνητής καρκίνου και άσθματος στη Σχολή Πνευμονολογίας και Κρίσιμης Φροντίδας του Πανεπιστημίου του Σικάγο, εξέτασε περισσότερες από 200 ερευνητικές και κλινικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί παγκοσμίως σχετικά με τα οφέλη του CLA για την υγεία. Μεταξύ των ευρημάτων ήταν ότι οι γυναίκες με αυξημένα επίπεδα CLA στους ιστούς του σώματός τους είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού. Παρόμοια αποτελέσματα αναφέρθηκαν και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του προστάτη. Και τα οφέλη για την υγεία δεν σταματούν εδώ: το CLA έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και με τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2, της οστεοπόρωσης, ακόμη και των αλλεργιών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το CLA έχει ισχυρή ανασταλτική επίδραση στη συσσώρευση σωματικού λίπους, αλλά οι επιδράσεις του στους μυς δεν είναι πειστικές. Σε ζωικά μοντέλα, αυτό το συμπλήρωμα μεσαίας τιμής μειώνει ορισμένες αλλά όχι όλες τις μορφές καρκίνου. Το διαιτητικό συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αναστολή του καρκίνου του μαστού σε τρωκτικά. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα, όπως το πώς επηρεάζει τον διαβήτη, δεν έχουν αποδειχθεί. Ακόμη και αν το CLA δεν αποδειχθεί θαυματουργή θεραπεία για τον καρκίνο, είναι πιθανό να συνεχίσει να είναι ένα πολύ δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής.

ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΎΣΗΣ ΛΊΠΟΥΣ ΜΕ ALC


 • Κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο
 • Εύκολες στην κατάποση κάψουλες
 • Ένα μπουκάλι για θεραπεία 2 μηνών
 • Τιμές κλιμάκωσης

Αγοράστε το ALC τώρα

Τα οφέλη του συζευγμένου λινολεϊκού οξέος για την υγεία

Αυτή η ένωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως θαυματουργό συμπλήρωμα διατροφής, επειδή έχει από μόνη της ένα σωρό οφέλη για την υγεία. Υπάρχει λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλές στους bodybuilders και σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Βοηθά στην απώλεια βάρους και στην καύση λίπους

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά αποδεικνύεται ότι το βούτυρο είναι μια τροφή που καίει το λίπος! Το CLA έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια λίπους σε πολυάριθμες μελέτες σε ζώα και ανθρώπους, γεγονός που εξηγεί γιατί στη συμπυκνωμένη μορφή του είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα απώλειας βάρους στον κόσμο. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2009 στο Journal of Nutritional Biochemistry, το CLA μειώνει τη λιπώδη μάζα (λίπος) μέσω της επίδρασής του στον ενεργειακό μεταβολισμό, την αδιπογένεση, τη φλεγμονή, τον μεταβολισμό των λιπιδίων και την απόπτωση.

Η συμπληρωματική χορήγηση μείγματος CLA (ίσες συγκεντρώσεις των ισομερών 10,12 και 9,11) ή μόνο του ισομερούς 10,12 μειώνει τη λιπώδη μάζα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολυάριθμων μελετών σε ζώα. Από τα δύο κύρια ισομερή, το 10,12 φαίνεται να είναι ειδικά υπεύθυνο για τα αποτελέσματα του CLA κατά της παχυσαρκίας.

Σε μελέτες σε ανθρώπους, τα αποτελέσματα του CLA στην απώλεια βάρους ήταν κάπως ανάμεικτα, αν και ελπιδοφόρα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η συμπληρωματική χορήγηση σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα ενός μείγματος CLA (τρία έως τέσσερα γραμμάρια την ημέρα για 24 εβδομάδες) μείωσε το σωματικό λίπος και αύξησε την άλιπη σωματική μάζα. Άλλες μελέτες έδειξαν ότι το CLA δεν έχει επίσης αρνητική επίδραση στα συνολικά λιπίδια του αίματος, στα επίπεδα φλεγμονής και στην ανταπόκριση στην ινσουλίνη σε υγιείς, υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες.

Πιστεύεται ότι ορισμένοι άνθρωποι επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλους λόγω παραγόντων όπως ο συνδυασμός των ισομερών, η δόση και η διάρκεια της θεραπείας, το φύλο, το βάρος, η ηλικία και η μεταβολική κατάσταση των ατόμων. Ένας πιθανός μηχανισμός με τον οποίο το CLA μειώνει το σωματικό λίπος θα μπορούσε να είναι ότι μειώνει την ενεργειακή πρόσληψη ή αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη. Μια μελέτη έδειξε ότι ποντίκια που έλαβαν συμπλήρωμα CLA για τέσσερις εβδομάδες μείωσαν την πρόσληψη τροφής και βελτίωσαν τη λειτουργία του ήπατος, αν και μελέτες δεν έχουν δείξει το ίδιο αποτέλεσμα στους ανθρώπους.

CLA et perte de poidsΤο
CLA βοηθά στην απώλεια βάρους

Ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης CLA στη διατροφή και του κινδύνου διαβήτη. Η υπόθεση είναι ότι το CLA μπορεί να εμπλέκεται στη ρύθμιση της ινσουλίνης. Είναι επίσης γνωστό ότι οι καλύτερες πηγές CLA, συμπεριλαμβανομένων των υγιεινών λιπαρών, όπως το βούτυρο ή το βοδινό κρέας με χορτάρι, μπορούν να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν ένα άτομο να ακολουθήσει μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, η οποία είναι ευεργετική για τον έλεγχο του διαβήτη.

Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τον καρκίνο

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ έχει επιδείξει ανοσοενισχυτικά αποτελέσματα και αντικαρκινική δράση σε αρκετές μελέτες σε ζώα. Το CLA που υπάρχει σε τρόφιμα πλούσια σε κορεσμένα λίπη θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις βλαβερές συνέπειες της περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά, ωφελώντας τα πάντα, από τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη ρύθμιση των ορμονών μέχρι τη φυσική πρόληψη του καρκίνου.

Οι έρευνες δείχνουν επανειλημμένα ότι η ποιότητα των λιπαρών οξέων στη διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη μείωση του συνολικού κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, και τα συζευγμένα λινολεϊκά οξέα (ιδιαίτερα το ρουμενικό οξύ) έχει αποδειχθεί ότι ωφελούν την υγεία με διάφορους τρόπους. Οι bodybuilders πιστεύουν ότι η χαμηλότερη φλεγμονή αποτελεί μικρότερη ένδειξη βλάβης από ελεύθερες ρίζες, η οποία συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου.

Το CLA φαίνεται να διαμορφώνει τις ανοσολογικές και φλεγμονώδεις αντιδράσεις, καθώς και να βελτιώνει την οστική μάζα. Η έρευνα σχετικά με τις επιδράσεις του συζευγμένου λινολεϊκού οξέος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι κάπως αντιφατική, αλλά ορισμένες προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι η υψηλότερη πρόσληψη CLA από φυσικά τρόφιμα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Άλλα αποτελέσματα μελετών υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι ευεργετικό στην καταπολέμηση του καρκίνου των πεπτικών οργάνων και μπορεί να βελτιώσει την αποτοξίνωση μέσω της υγιέστερης λειτουργίας του ήπατος.

Μειωμένα συμπτώματα αλλεργιών και άσθματος

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε CLA ή η λήψη συμπληρωμάτων CLA για 12 εβδομάδες φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα και τη γενική ευεξία σε άτομα με εποχικά συμπτώματα αλλεργίας. Ομοίως, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι για τους πάσχοντες από άσθμα, το CLA θα μπορούσε να αποτελέσει μια φυσική μέθοδο θεραπείας για τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άσθμα. Δώδεκα εβδομάδες λήψης συμπληρωμάτων φαίνεται να βελτιώνουν την ευαισθησία των αεραγωγών και την ικανότητα άσκησης.

Βελτίωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Πρώιμες έρευνες δείχνουν ότι το CLA είναι ευεργετικό στη μείωση της φλεγμονής και επομένως των αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η λήψη συζευγμένου λινολεϊκού οξέος μόνο του ή με άλλα συμπληρώματα, όπως η βιταμίνη Ε, ωφελεί τους πάσχοντες από αρθρίτιδα μειώνοντας τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του πόνου και της πρωινής δυσκαμψίας. Οι δείκτες του πόνου και της φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένου του οιδήματος, βελτιώθηκαν σε ενήλικες με αρθρίτιδα που έπαιρναν CLA σε σύγκριση με τα συμπτώματα πριν από τη θεραπεία ή σε άτομα που δεν έπαιρναν CLA, πράγμα που σημαίνει ότι το CLA μπορεί να θεραπεύσει την αρθρίτιδα με φυσικό τρόπο.

CLA, complément alimentaire efficaceΤο
συζευγμένο λινολεϊκό οξύ συνδέεται με μια σειρά από οφέλη

Βελτίωση της μυϊκής δύναμης

Αν και τα αποτελέσματα ήταν κάπως αντιφατικά, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη συζευγμένου λινολεϊκού οξέος μόνο του ή με συμπληρώματα όπως η κρεατίνη και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της δύναμης και στη βελτίωση της άλιπης μάζας ιστού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CLA προστίθεται συχνά σε ορισμένα συμπληρώματα bodybuilding, σκόνες πρωτεΐνης ή φόρμουλες απώλειας βάρους.

Πώς λαμβάνω το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ;

Τα συμπληρώματα συζευγμένου λινολεϊκού οξέος διατίθενται γενικά σε στερεά κάψουλα ή σε υγρή μορφή. Τα συμπληρώματα CLA ποικίλλουν ως προς τη συγκέντρωσή τους, οπότε αναζητήστε ένα προϊόν που περιέχει περίπου 80 τοις εκατό CLA. Η συνιστώμενη δοσολογία των συμπληρωμάτων CLA είναι 3,4 g ή 3.400 mg την ημέρα. Η λήψη συμπληρωμάτων λινολεϊκού οξέος σε συνδυασμό με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το γάλα, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να υποφέρετε από ναυτία ή διάρροια.

Κατευθυντήριες γραμμές για την αγορά και τη χορήγηση του CLA

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένα συμπλήρωμα και επομένως δεν απαιτεί ιατρική συνταγή. Διατίθεται σε καταστήματα φυσικών συμπληρωμάτων. Η βέλτιστη δοσολογία για το CLA είναι περίπου 3,4 g. Οι ειδικοί συνιστούν να αγοράζετε μια πατενταρισμένη μάρκα, καθώς ορισμένες μάρκες ενδέχεται να έχουν ασυνεπείς ή ανεπαρκείς ποσότητες συζευγμένου λινολεϊκού οξέος. Η μελέτη που τεκμηρίωσε την αποτελεσματικότητα του CLA χρησιμοποίησε μια πατενταρισμένη μορφή CLA γνωστή ως Tonalin. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φόρμουλα Tonalin μπορεί να βρεθεί σε διάφορες μάρκες.

Κατά τη γνώμη των χρηστών, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα καταστήματα φυσικών συμπληρωμάτων και οι ηλεκτρονικοί έμποροι λιανικής πώλησης αποτελούν καλές επιλογές για όσους επιθυμούν να αγοράσουν συμπληρώματα συζευγμένου λινολεϊκού οξέος. Η εύρεση του καλύτερου, ασφαλέστερου και αποτελεσματικότερου συμπληρώματος μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά με μερικά κόλπα στο μανίκι σας, μπορείτε να βρείτε το ιερό δισκοπότηρο. Η αγορά από ένα φαρμακείο είναι μακράν η πιο συνιστώμενη επιλογή, επειδή είναι η ασφαλέστερη. Απαιτεί, ωστόσο, από τον ασθενή να ταξιδέψει. Τα διαδικτυακά φαρμακεία είναι η απόλυτη λύση, καθώς οι παραδόσεις μπορούν να γίνουν ακόμη και στο σπίτι. Ανάλογα με την επιλογή που επιλέγεται, το προϊόν μπορεί να παραδοθεί σε μία ή δύο ημέρες. Είναι απολύτως απαραίτητο να αποφεύγεται η αγορά συμπληρωμάτων διατροφής από πλανόδιους πωλητές.

ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΎΣΗΣ ΛΊΠΟΥΣ ΜΕ ALC


 • Κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο
 • Εύκολες στην κατάποση κάψουλες
 • Ένα μπουκάλι για θεραπεία 2 μηνών
 • Τιμές κλιμάκωσης

Αγοράστε το ALC τώρα

Πιθανές παρενέργειες του CLA που διατίθεται στα φαρμακεία

CLA

Το CLA θεωρείται ασφαλές όταν καταναλώνεται ως μέρος ολόκληρων φυσικών τροφίμων ή λαμβάνεται από το στόμα σε φαρμακευτικές ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που βρίσκονται στα τρόφιμα. Για ορισμένους ανθρώπους, είναι πιθανό η λήψη συμπληρωμάτων CLA να προκαλέσει παρενέργειες όπως στομαχικές διαταραχές, διάρροια, ναυτία και κόπωση.

Όσον αφορά το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ για παιδιά, είναι καλύτερο να αποφεύγεται η χορήγηση συμπληρωμάτων σε παιδιά, καθώς δεν υπάρχουν επί του παρόντος επαρκή στοιχεία για να γνωρίζουμε αν η μακροχρόνια χρήση είναι ασφαλής. Ωστόσο, οι πηγές τροφίμων, όπως το βούτυρο και το βοδινό κρέας, είναι σίγουρα ασφαλείς και ενθαρρύνονται, καθώς παρέχουν όχι μόνο CLA αλλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και την εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών.

Όσοι πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ή έχουν ιστορικό ηπατικής ανεπάρκειας ή αιμορραγικών διαταραχών θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η συμπληρωματική λήψη CLA μπορεί να μην είναι ασφαλής. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος και να αυξήσει τον κίνδυνο μελανιών και αιμορραγίας, αλλά και πάλι, η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν CLA δεν θα πρέπει να αποτελεί κίνδυνο.

Η λεπτομερής γνώμη μου

Η συνολική μου βαθμολογία: 4.1/5

Η βαθμολογία μου λαμβάνει υπόψη διάφορες παραμέτρους σχετικά με τα προϊόντα που δοκιμάζω. Ακολουθεί ένας σύντομος κατάλογος των στοιχείων που λαμβάνω υπόψη μου:

 • Σύνθεση: Δίνω ιδιαίτερη προσοχή στα μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους και την υγεία.
 • Ευαισθητοποίηση της μάρκας: Αυτό το κριτήριο είναι σημαντικό, διότι είναι δύσκολο να εμπιστευτείς μια άγνωστη μάρκα χωρίς παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, ειδικά όταν πρόκειται για αυτού του είδους τα προϊόντα,
 • Τιμή: το κόστος του προϊόντος πρέπει να είναι λογικό, ώστε να επιτρέπει την τακτική χρήση του υποκατάστατου γεύματος χωρίς να δημιουργεί υπερβολικούς οικονομικούς περιορισμούς,
 • Δοσολογία: η ευκολία και η πρακτικότητα της λήψης της ημερήσιας δόσης είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, εξασφαλίζοντας τη χρήση χωρίς περιορισμούς ή δυσκολίες.

Σύνθεση: 4,5/5

Η σύνθεση του ALC περιλαμβάνει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, ζελατίνη, γλυκερίνη και καθαρισμένο νερό.
Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένα συστατικό που παρουσιάζει ενδιαφέρον για την απώλεια βάρους και τη σύνθεση του σώματος. Η ζελατίνη χρησιμοποιείται ως κάψουλα σε συμπληρώματα διατροφής. Η γλυκερίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας υφής ή συντηρητικό, αλλά πρέπει να ελέγξετε την προέλευσή της, η οποία δεν παρέχεται ρητά. Το καθαρισμένο νερό χρησιμοποιείται ως αραιωτικό στο προϊόν.
Συνολικά, η σύνθεση φαίνεται πολλά υποσχόμενη με συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, αλλά για μένα δεν έχει 100% φυσικότητα, αν και το CLA φαίνεται αρκετά καλό από αυτή την άποψη!

Ευαισθητοποίηση της μάρκας: 4/5

Η WeightWorld είναι μια μάρκα που επικεντρώνεται ειδικά στην απώλεια βάρους και στα προγράμματα αδυνατίσματος, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και θεραπειών προσαρμοσμένων σε αυτόν τον στόχο. Αυτό που ξεχωρίζει αυτή την ιστοσελίδα είναι η αξιοπιστία της, η οποία ενισχύεται από τις πιστοποιημένες κριτικές του TrustPilot και τις σταθερές συνεργασίες, γεγονός που μου δίνει αυτοπεποίθηση! Ήμουν πάντα ικανοποιημένος με τις παραγγελίες μου! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το WeightWorld δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό και είναι γνωστό μόνο σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για το αδυνάτισμα.

Η τιμή: 4/5

Για την τιμή, νομίζω ότι η αποτελεσματικότητα είναι κορυφαία! Το μπουκάλι περιέχει 180 κάψουλες για το ισοδύναμο μιας θεραπείας 2 μηνών στην τιμή των 11,99 €, με έκπτωση εάν αγοράσετε 2 ή 3 μπουκάλια. Εάν αγοράσετε 1 φιάλη, η κάψουλα κοστίζει 0,07 €, εάν αγοράσετε 2 φιάλες, η κάψουλα κοστίζει 0,06 € και εάν αγοράσετε 3 φιάλες, η κάψουλα κοστίζει 0,05 €. Ειλικρινά, νομίζω ότι είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις αυτό από άποψη ποιότητας/τιμής!

Γνώμη σχετικά με τις καλύτερες πηγές συζευγμένου λινολεϊκού οξέος

Η γνώμη των εμπειρογνωμόνων

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Journal of Food Composition and Analysis, οι κύριες πηγές συζευγμένου λινολεϊκού οξέος περιλαμβάνουν το βούτυρο από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο (ιδανικά βιολογικά), τα προϊόντα πλήρους γάλακτος (κρέμα γάλακτος, γάλα, γιαούρτι ή τυρί), το βοδινό κρέας που τρέφεται με χόρτο (ιδανικά βιολογικά) και τα προϊόντα πρόβειου ή κατσικίσιου γάλακτος. Ωστόσο, υπάρχει σε μικρότερες ποσότητες στο αρνί, το μοσχάρι, τη γαλοπούλα και τα θαλασσινά.

Το ποσοστό του συζευγμένου λινολεϊκού οξέος κυμαίνεται από 0,34 έως 1,07% του συνολικού λίπους που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα (που το καθιστούν την υψηλότερη πηγή) και ακολουθείται από περίπου 0,12 έως 0,68% του συνολικού λίπους στα ακατέργαστα ή επεξεργασμένα προϊόντα βοείου κρέατος (η δεύτερη υψηλότερη πηγή). Ωστόσο, όταν πρόκειται για ζωικά προϊόντα, η φυλή και κυρίως η ποιότητα της διατροφής και του τρόπου ζωής του ζώου επηρεάζουν πραγματικά το λίπος που λαμβάνετε όταν το τρώτε. Με άλλα λόγια, δεν είναι όλες οι πηγές CLA ίσες.

Κατά τη γνώμη των προπονητών φυσικής κατάστασης, το τι έχει φάει το ζώο και οι συνθήκες υπό τις οποίες έχει εκτραφεί επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα CLA που παρέχει. Ακόμη και η εποχή, η ποιότητα του εδάφους στις φάρμες και η ηλικία του ζώου επηρεάζουν την περιεκτικότητα σε CLA. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι η περιεκτικότητα σε CLA του βοείου κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο είναι 300 έως 500% υψηλότερη από εκείνη των αγελάδων που τρέφονται με σιτηρά!

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το βοδινό κρέας που τρέφεται με χορτάρι περιέχει υψηλότερα επίπεδα συζευγμένου λινολεϊκού οξέος (και ακόμη περισσότερα ωμέγα-3 και βιταμίνες) από τα ζώα που εκτρέφονται. Το ίδιο ισχύει και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παίρνουμε από αγελάδες, συμπεριλαμβανομένης της κρέμας γάλακτος και του βουτύρου. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε υψηλής ποιότητας βοδινό κρέας που τρέφεται με γρασίδι είναι να το αγοράζετε απευθείας από μικρές φάρμες, είτε επισκεπτόμενοι τις λαϊκές αγορές, είτε συμμετέχοντας σε μια κοινοτική αγροτική ομάδα είτε ακόμη και μέσω διαδικτύου. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το τέλειο προϊόν, θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, εστιάζοντας παράλληλα στον περιορισμό των βιομηχανικών και τεχνητών λιπαρών στη διατροφή σας.

Συμβουλές προς τους καταναλωτές

Ακολουθούν μερικές από τις κριτικές που είδα στον ιστότοπο Weightworld όταν αγόρασα το CLA:

ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΎΣΗΣ ΛΊΠΟΥΣ ΜΕ ALC


 • Κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο
 • Εύκολες στην κατάποση κάψουλες
 • Ένα μπουκάλι για θεραπεία 2 μηνών
 • Τιμές κλιμάκωσης

Αγοράστε το ALC τώρα

Συμπέρασμα

Το WeightWorld CLA είναι ένα πολύ καλό προϊόν! Η σύνθεση είναι ικανοποιητική με συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, αλλά θα προτιμούσα μια 100% φυσική σύνθεση. Όσον αφορά την τιμή, το προϊόν προσφέρει καλή σχέση ποιότητας-τιμής με ένα μπουκάλι που περιέχει 180 κάψουλες για μια πορεία 2 μηνών. Ωστόσο, για βέλτιστες πηγές συζευγμένου λινολεϊκού οξέος, θα πρέπει να αναζητήσετε τρόφιμα όπως το βούτυρο από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο και πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Εν κατακλείδι, το προϊόν CLA της WeightWorld είναι μια αξιοπρεπής επιλογή όσον αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής!

Παρεμπιπτόντως, αν σας ενδιαφέρουν οι λιποδιαλύτες, σας καλώ επίσης να ρίξετε μια ματιά στο λεπτομερές συγκριτικό άρθρο μου για τα διάφορα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά. Θα βρείτε μια ανάλυση των καλύτερων λιποδιαλυτών που διατίθενται σήμερα, η οποία θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση για να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους!

Οι εναλλακτικές λύσεις

Μιλώντας για τα διάφορα προϊόντα της αγοράς, μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τους λιποδιαλύτες ακριβώς εδώ: