Πώς μπορώ να αποκτήσω μεγαλύτερα πόδια;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το να έχετε δυνατά, γυμνασμένα πόδια είναι αναμφίβολα ένας παράγοντας γοητείας. Ωστόσο, αν έχετε αδύνατα πόδια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αποκτήσετε αυτά τα όμορφα πόδια που πάντα θέλατε.

Πώς μπορώ να αποκτήσω μεγαλύτερα πόδια μέσω του αθλητισμού;

Διάφορα είδη άσκησης μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μεγαλύτερα πόδια. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε μία μόνο άσκηση. Ιδανικά, θα πρέπει να συνδυάζετε διάφορες ασκήσεις για βέλτιστα αποτελέσματα. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το πετύχετε αυτό.

comment grossir des jambes
Το τζάμπολ ενισχύει τους μύες του κάτω μέρους του σώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό για να επιτευχθεί η βέλτιστη απώλεια σωματικού λίπους.

Το τζάμπολ

Ας ξεκινήσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα ρουτίνα προπόνησης για πιο δυνατά πόδια με το τζάμπολ.

Σταθείτε με τα πόδια σας ενωμένα και τα χέρια σας στα πλάγια. Εκτελέστε ένα άλμα ανοίγοντας τα πόδια σας και σηκώνοντας ταυτόχρονα τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας. Επιστρέψτε στην αρχική θέση με άλλο ένα άλμα και εκτελέστε 15 ή 20 επαναλήψεις.

Ανυψώσεις γάμπας

Συνήθως, όταν γυμνάζουμε τα πόδια μας, ξεχνάμε να αφιερώσουμε την απαραίτητη προσοχή στις γάμπες μας. Αν και είναι αλήθεια ότι μπορούν να ενισχυθούν με γενικές δραστηριότητες, συνιστούμε να κάνετε μια τοπική άσκηση για να αναπτύξετε καλύτερα αυτούς τους μυς.

Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και τα χέρια σας τεντωμένα προς τα εμπρός. Σηκώστε τις φτέρνες σας από το έδαφος και προσπαθήστε να κρατηθείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση, ξεκουραστείτε και κάντε 4 επαναλήψεις.

Η κατάληψη με πιστόλι

Για να αυξήσετε τη δυσκολία των καταλήψεων όταν γυμνάζετε τα πόδια σας, μπορείτε να εκτελέσετε καταλήψεις με πιστόλι. Αυτή η άσκηση απαιτεί μεγαλύτερη σωματική αντοχή από τις παραδοσιακές ασκήσεις, αλλά επιτρέπει στις μυϊκές ομάδες των ποδιών και των γλουτών να δουλέψουν καλύτερα.

Σταθείτε με τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά. Τεντώστε τα χέρια σας μπροστά από το στήθος σας ή, ακόμα καλύτερα, βάλτε τα πίσω από το λαιμό σας. Σε αυτό το σημείο, τεντώστε το ένα πόδι προς τα εμπρός και εκτελέστε την κίνηση του καθίσματος. Προσπαθήστε να χαμηλώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς όμως να ασκήσετε μεγάλη πίεση στο γόνατό σας. Κάντε 10 επαναλήψεις, αλλάξτε πόδια και επαναλάβετε.

Burpees

Οι κινήσεις που εκτελούνται με το burpee βοηθούν στην καύση του λίπους που έχει συσσωρευτεί σε περιοχές όπως η κοιλιά και οι γοφοί. Επιπλέον, γυμνάζουν μεγάλο αριθμό μυών, συμπεριλαμβανομένων των γλουτών και των τετρακέφαλων.

Μπείτε σε θέση οκλαδόν με τα χέρια σας στο πάτωμα. Από αυτή την αρχική θέση, φέρτε τα πόδια σας προς τα πίσω και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στην αρχική θέση. Στη συνέχεια, σηκωθείτε όρθιοι και εκτελέστε ένα κατακόρυφο άλμα, ενώ σηκώνετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας. Χτυπήστε τα χέρια σας και χαμηλώστε τον εαυτό σας πίσω στη θέση του καθίσματος και επαναλάβετε. Κάντε 15 επαναλήψεις αν μπορείτε.

Πώς μπορώ να αποκτήσω μεγαλύτερα πόδια μέσω της διατροφής;

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, το να αποκτήσετε μεγαλύτερα πόδια ξεκινάει από την κουζίνα. Πώς μπορώ να αποκτήσω μεγαλύτερα πόδια γρήγορα μέσω της διατροφής; Ο συνδυασμός της τακτικής άσκησης με μια πλούσια, υγιεινή διατροφή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Ορισμένες τροφές μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή ανάπτυξη, τη δύναμη και την αποκατάσταση για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα πόδια των ονείρων σας.

Σαλάτα με κοτόπουλο στη σχάρα

Το άπαχο στήθος κοτόπουλου είναι ιδανική τροφή για τους μυς των ποδιών. Προσθέτει πρωτεΐνη χωρίς το λίπος. Οι πράσινες σαλάτες και τα πολύχρωμα λαχανικά παρέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα να ανακάμψει από τις προπονήσεις. Το ελαιόλαδο και το αβοκάντο παρέχουν λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά, όταν είναι σωστά δομημένα.

Σολομός στη σχάρα με ρύζι και λαχανικά

Όπως πολλά ψάρια, έτσι και ο σολομός περιέχει πρωτεΐνες. Περιέχει επίσης ωμέγα-3 και ωμέγα-6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Το καστανό ρύζι και τα λαχανικά είναι επίσης ιδανικές τροφές για τους μύες των ποδιών. Παρέχουν τους υδατάνθρακες που απαιτούνται για τη διατήρηση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της προπόνησης, καθώς και αντιοξειδωτικά για την αποκατάσταση.

Ομελέτα με ασπράδι αυγού

Τα ασπράδια αυγών είναι γεμάτα πρωτεΐνες. Σε συνδυασμό με λαχανικά σοταρισμένα σε ελαιόλαδο, παρέχουν καλές πηγές λιπαρών και υδατανθράκων. Φάτε μια φέτα τοστ ολικής άλεσης για τους σύνθετους υδατάνθρακες, καθώς και πορτοκάλια για βιταμίνη C που βοηθά στην αποκατάσταση.

Δημητριακά από πίτουρο με αποβουτυρωμένο γάλα

Τα πίτουρα παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες για να τροφοδοτήσετε την ημέρα σας. Το αποβουτυρωμένο γάλα παρέχει πρωτεΐνη και μπορεί να συμπληρωθεί με σκόνη πρωτεΐνης. Ο λιναρόσπορος μπορεί να προστεθεί για να παρέχει λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά.

Yoga
Η Trikonasana, η τριγωνική στάση, τεντώνει τους προσαγωγούς των μπροστινών και πίσω ποδιών.

Πώς μπορώ να πάρω βάρος με τη γιόγκα;

Αν θέλετε να πάρετε βάρος και να τονώσετε τα πόδια σας, η γιόγκα είναι η απάντηση, αλλά όχι οποιαδήποτε γιόγκα. Πρέπει να εξασκείτε στάσεις που τεντώνουν τους γλουτούς, τους καμπτήρες του ισχίου, τους τετρακέφαλους, τους προσαγωγούς, τους απαγωγούς, τους οπίσθιους μηριαίους, τις γάμπες και τους αχίλλειους τένοντες.

Η τρικονάσανα είναι μια τέτοια στάση. Πώς την κάνετε; Σταθείτε με τα πόδια σας σε απόσταση περίπου τριών έως τρεισήμισι μέτρων μεταξύ τους. Περιστρέψτε το δεξί σας πόδι κατά 90 μοίρες και το αριστερό σας πόδι προς τα μέσα κατά 35 μοίρες περίπου.

Τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς σας και μετακινήστε τους γοφούς σας προς την πίσω φτέρνα σας, ενώ ο δεξιός σας ώμος αρχίζει να κινείται προς τα κάτω, προς το δεξί σας πόδι. Φανταστείτε ότι η πλάτη σας ακουμπάει σε έναν τοίχο, ώστε ο κορμός σας να είναι σε ευθεία γραμμή με τα πόδια σας. Ανοίξτε τα χέρια σας τοποθετώντας το δεξί σας χέρι στην κνήμη σας. Κρατήστε τη θέση για 10 βαθιές αναπνοές. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και αλλάξτε πλευρά.

Υπάρχουν προϊόντα, φάρμακα ή κρέμες για να κάνω τα πόδια μου να φαίνονται μεγαλύτερα;

Ναι, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να σας χαρίσουν τα όμορφα πόδια που θέλετε χωρίς πολύ μεγάλη σωματική προσπάθεια. Εάν γυμνάζεστε εντατικά για να μεγαλώσετε τα πόδια σας, τότε ορισμένα προϊόντα θα μπορούσαν να σας δώσουν ένα χέρι βοήθειας.

Ένα μόριο που παράγεται φυσικά στο σώμα σας, η κρεατίνη παρέχει ενέργεια στους μύες και τους άλλους ιστούς σας. Η λήψη αυτής της ένωσης ως συμπλήρωμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της περιεκτικότητας του μυϊκού ιστού σε κρεατίνη έως και 40%. Αυτά είναι καλά νέα για όσους θέλουν να μεγαλώσουν τα πόδια τους.

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την αύξηση των μυών. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συμπληρώματα πρωτεΐνης, αλλά μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η καζεΐνη και η πρωτεΐνη σόγιας. Άλλα συμπληρώματα πρωτεΐνης περιέχουν πρωτεΐνη που εξάγεται από τρόφιμα όπως αυγά, μοσχάρι, κοτόπουλο ή άλλες πηγές.

Διάφορα άλλα συμπληρώματα μπορούν επίσης να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα στα πόδια. Σε αυτά περιλαμβάνονται το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, η γλουταμίνη και η καρνιτίνη.