Ομοιοπαθητική για την απώλεια βάρους: η μαγεία του φαινομένου placebo;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Η ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στο δόγμα των ανάλογων θεραπειών. Το σύστημα αυτό λειτουργεί με βάση την αρχή ότι μια ουσία που προκαλεί τα συμπτώματα μιας ασθένειας σε υγιείς ανθρώπους θα θεραπεύσει παρόμοια συμπτώματα σε άρρωστους ανθρώπους. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος διαταραχών, από απλούς πονόδοντους μέχρι λοιμώξεις. Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν. Είναι η απώλεια βάρους με την ομοιοπαθητική ένας μύθος ή μια πραγματικότητα; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ομοιοπαθητική για την απώλεια βάρους;

Τι είναι η ομοιοπαθητική;

Η ομοιοπαθητική συνίσταται στη χρήση φυσικών ουσιών για να βοηθήσει τον οργανισμό να θεραπευτεί από μια δεδομένη ασθένεια. Χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από 200 χρόνια ως μια ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία των ασθενών. Αρχικά σχεδιάστηκε ως ένας τρόπος θεραπείας ασθενειών με φυσικές θεραπείες που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα σε υγιείς ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια, η ομοιοπαθητική ιατρική έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο της φυσικής και ολιστικής ιατρικής. Η ολιστική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας του ατόμου και όχι ενός μεμονωμένου προβλήματος. Προέρχεται από τις αρχαίες ιατρικές παραδόσεις και πρακτικές της Ανατολής. Η ομοιοπαθητική είναι ένα είδος ολιστικής ιατρικής.

Πολλοί γιατροί έχουν υιοθετήσει την ομοιοπαθητική για να συμπληρώσουν τις σύγχρονες φαρμακευτικές τεχνικές τους, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα αποβάλλουν τις τοξίνες και διεγείρουν το μεταβολισμό του οργανισμού για την καύση του λίπους.

Personne pesant 84 kg
Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην ομοιοπαθητική για να τους βοηθήσει να χάσουν βάρος.

Ομοιοπαθητική: μια λύση που λειτουργεί για την απώλεια βάρους

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν ομοιοπαθητικά φάρμακα για να χάσουν βάρος. Εάν φροντίζετε τη διατροφή και τη διατροφή σας, η ομοιοπαθητική μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του υπερβολικού βάρους. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φυσικά και αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους και την παχυσαρκία. Δεν έχουν παρενέργειες.

Βελτιώνοντας την πέψη και τη μεταβολική σας δραστηριότητα, η ομοιοπαθητική δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα για την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές σας πτυχές καθώς και τα συμπτώματά σας, οι ομοιοπαθητικοί θεραπευτές συνταγογραφούν φάρμακα για την παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι αποτελεσματικά για το αδυνάτισμα. Βελτιώνουν την πέψη και τον γενικό μεταβολισμό για την καύση του σωματικού λίπους. Επιταχύνουν τη διαδικασία απώλειας βάρους και μερικές φορές παράγουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μια αποτελεσματική λύση, αλλά όχι μια θαυματουργή συνταγή

Είναι μια δημοφιλής μορφή φαρμάκου επειδή οι παρενέργειές της είναι αμελητέες. Η ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη μείωση του βάρους και τη διατήρηση ενός υγιούς δείκτη μάζας σώματος. Ωστόσο, μην περιμένετε θαύματα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δρουν αργά και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να παρατηρήσετε αξιοσημείωτες αλλαγές.

Όπως συμβαίνει με όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, κανένα φάρμακο δεν είναι κατάλληλο για όλους. Κατά τη συνταγογράφηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων για την απώλεια βάρους, ο γιατρός θα πρέπει να κατανοήσει το ιατρικό ιστορικό, τον τρόπο ζωής και τη γενική σας κατάσταση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την απώλεια βάρους δρουν διεγείροντας το μεταβολισμό.

Για να είναι αποτελεσματικό το φάρμακο, πρέπει να συνοδεύεται από τακτική άσκηση και ελεγχόμενη διατροφή.

remèdes homéopathiques
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του υπέρβαρου, αλλά δεν αποτελούν θαυματουργές θεραπείες.

Ομοιοπαθητική για την απώλεια βάρους: μια λύση που αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος

Τα αποθέματα λίπους ρυθμίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα από πολύπλοκα συστήματα που περιλαμβάνουν ανατροφοδότηση από τον λιπώδη ιστό, τον εγκέφαλο και ενδοκρινείς αδένες όπως το πάγκρεας και ο θυρεοειδής.

Ο θεραπευτής μπορεί επίσης να ρωτήσει για τις διατροφικές συνήθειες, τις συνήθειες του τρόπου ζωής και άλλα υποκείμενα προβλήματα υγείας πριν συνταγογραφήσει ένα φάρμακο. “Η τάση για υπερκατανάλωση τροφής και καθιστική ζωή, η μειωμένη ικανότητα να χρησιμοποιείται το διατροφικό λίπος ως καύσιμο και η υψηλή ικανότητα αποθήκευσης σωματικού λίπους έχουν όλα γενετική προέλευση.

Η διαφοροποίηση στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αντιδρούν στο περιβάλλον και οι διαφορές στην απόκτηση παθολογιών που σχετίζονται με την παχυσαρκία είναι επίσης γενετικά καθορισμένες.

Η ομοιοπαθητική είναι πολύ καλή στη διαχείριση όλων των συμπτωμάτων της παχυσαρκίας και παίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη των υποτροπών. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα συνταγογραφούνται με βάση τη σωματική, συναισθηματική και γενετική σύσταση του ατόμου. Αυτή η συνταγματική προσέγγιση του νου και του σώματος δρα στη ρίζα του προβλήματος. Η επιλογή της ομοιοπαθητικής για την απώλεια βάρους είναι επομένως μια καλή ιδέα.

Μια θεραπεία χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες

Η ομοιοπαθητική θεραπεία θα σας κάνει να νιώσετε σαν ένας νέος άνθρωπος. Είναι φυσική, ασφαλής, ήπια και δεν έχει παρενέργειες. Ένα άλλο εντυπωσιακό πράγμα σχετικά με την ομοιοπαθητική είναι ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν διάφορα φάρμακα μπορούν να λάβουν με ασφάλεια ομοιοπαθητικά φάρμακα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν προκαλούν εθισμό.

Οι περισσότερες αξιόπιστες λύσεις απώλειας βάρους τονίζουν ότι οι αλλαγές στη διατροφή, την άσκηση και τη συμπεριφορά είναι πιο σημαντικές από τα φάρμακα για την απώλεια βάρους. Είτε επιλέξετε φυσική απώλεια βάρους είτε φυτική απώλεια βάρους, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια αυστηρή, υγιεινή διατροφή και άσκηση σε συνδυασμό με το φάρμακο.

Μια ισορροπημένη διατροφή περιέχει επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Μόλις το σωματικό βάρος φθάσει στο τυπικό επίπεδο για το ύψος, θα πρέπει να λαμβάνετε δίαιτες συντήρησης του βάρους για να διατηρήσετε το βάρος σταθερό. Κατά συνέπεια, η καθημερινή διατροφή πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη ποσότητα δημητριακών, οσπρίων, πράσινων φυλλωδών λαχανικών, άλλων λαχανικών, ριζών, φρούτων, γάλακτος, λιπών και ελαίων, ζάχαρης και ξηρών καρπών.

trois personnes à vélo
Απλά αθλήματα όπως η ποδηλασία, το τρέξιμο και η κολύμβηση μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Απώλεια βάρους με Calcarea carbonica

Το Calcarea carbonica, που παρασκευάζεται από το κέλυφος του στρειδιού, ενδείκνυται για άτομα με υπερβολικό κοιλιακό λίπος και πολύ χαμηλό μεταβολισμό. Αυτοί οι ασθενείς τείνουν να ιδρώνουν έντονα, ιδίως γύρω από το κεφάλι.

Είναι ευαίσθητοι στο κρύο, τείνουν να έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση και γενικά έχουν αργές κινήσεις. Λόγω της αργής μεταβολικής δραστηριότητας, οι ασθενείς αυτοί είναι σχεδόν πάντα δυσκοίλιοι. Μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητοι συναισθηματικά. Η Calcarea carbonica εξετάζεται επίσης εάν η υπερβολική αύξηση βάρους οφείλεται σε προβλήματα του θυρεοειδούς. Μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση της αύξησης του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Απώλεια βάρους με Natrum muriaticum

Το Natrum muriaticum συνιστάται όταν το λίπος είναι συγκεντρωμένο στους μηρούς και τους γλουτούς σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματος. Η θεραπεία αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική εάν το άτομο έχει αποκτήσει υπερβολικό βάρος ως αποτέλεσμα συνεχούς στρες ή κατάθλιψης.

Τα κύρια συνταγματικά συμπτώματα περιλαμβάνουν υπερβολική θερμότητα στο σώμα του ασθενούς και δυσανεξία στη θερμότητα του ήλιου. Οι ασθενείς που είναι πιθανό να ωφεληθούν από το Natrum muriaticum υποφέρουν γενικά από αναιμία και χρειάζονται περισσότερο αλάτι στη διατροφή τους. Αυτό το φάρμακο ενδείκνυται εάν ο ασθενής έχει την τάση να κλαίει, ιδίως όταν είναι μόνος του, ή εάν είναι από τη φύση του κλειστός.

Lycopodium: ομοιοπαθητική λύση για την απώλεια βάρους

Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την απώλεια λίπους. Χρησιμοποιείται κυρίως όταν οι μηροί και οι γλουτοί έχουν υπερβολικό λίπος. Οι ασθενείς που μπορούν να επωφεληθούν από το Lycopodium υποφέρουν χρόνια από γαστρικές διαταραχές, όπως μετεωρισμός και δυσκοιλιότητα.

Έχουν την τάση να επιθυμούν γλυκές τροφές. Απολαμβάνουν τα ζεστά ροφήματα και τα ζεστά τρόφιμα. Έχουν την τάση να τρώνε πολύ περισσότερο από την ικανότητά τους, γεγονός που οδηγεί σε διόγκωση της κοιλιάς. Συναισθηματικά, είναι ευερέθιστοι και διεγείρονται εύκολα από θυμό. Το Lycopodium συνιστάται επίσης για ασθενείς που έχουν πάρει βάρος λόγω υποθυρεοειδισμού.

Εγγυημένη απώλεια βάρους με το Nux Vomica

Ορισμένοι άνθρωποι παίρνουν βάρος ως αποτέλεσμα της αδράνειας. Σε επίσημους όρους, αυτό είναι γνωστό ως καθιστικές συνήθειες. Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής κατά τον οποίο οι άνθρωποι τείνουν να κάθονται σε έναν χώρο και προτιμούν την αδράνεια από την άσκηση.

Η Nux Vomica συνιστάται για αυτούς τους ανθρώπους. Υποφέρουν γενικά από χρόνια δυσκοιλιότητα και άλλα γαστρικά προβλήματα. Το άτομο που χρειάζεται Nux Vomica έχει συνεχή ανάγκη να πάει στην τουαλέτα, αλλά γενικά δυσκολεύεται να αφοδεύσει.

Τα άτομα αυτά έχουν έντονη επιθυμία για πικάντικα και λιπαρά τρόφιμα. Αναζητούν επίσης διεγερτικά όπως το αλκοόλ και ο καφές. Είναι επιρρεπείς στο θυμό και υποφέρουν επίσης από χρόνια εντερικά προβλήματα.

Noix vomique
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Nux Vomica από το εμετικό δέντρο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Απώλεια βάρους με Ammonium carbonicum

Όπως και το Nux Vomica, αυτό το φάρμακο είναι κατάλληλο για άτομα με καθιστική ζωή. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που καθορίζουν αν ένα άτομο το χρειάζεται ή όχι.

Ένα από αυτά τα συμπτώματα είναι το υπερβολικό λίπος στο άνω μέρος του σώματος. Τα άτομα αυτά υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα και ρινική συμφόρηση. Είναι γενικά καταθλιπτικοί και δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πάντα κουρασμένοι και τεμπέληδες. Αισθάνονται αδύναμοι εξαιτίας της ανενεργής τους φύσης. Είναι επίσης πολύ δυσανεκτικοί στις αλλαγές της θερμοκρασίας και γενικά είναι πολύ ευαίσθητοι στο κρύο.

Αδυνάτισμα με Antimonium Crudum

Αυτό το φάρμακο προτιμάται από νέους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι. Ορισμένα συμπτώματα μπορούν να υποδείξουν εάν ένα άτομο χρειάζεται ή όχι το Antimonium Crudum. Οι ασθενείς που είναι πιθανό να χάσουν βάρος με αυτό το φάρμακο έχουν προβλήματα στο στομάχι, με αποτέλεσμα να υποφέρουν τακτικά από διάρροια και δυσκοιλιότητα. Έχουν φουσκάλες σε όλο τους το σώμα.

Τα άτομα αυτά αναζητούν προϊόντα με αλμυρή και γλυκιά γεύση. Έχουν αποχρωματισμένα νύχια και παχιά λευκή επίστρωση στη γλώσσα τους, γεγονός που υποδηλώνει πολλά άλλα προβλήματα εκτός από την εμφανή παχυσαρκία. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευαίσθητοι από τους γύρω τους και είναι επίσης επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Απαλλαγή από το περιττό βάρος με Ammonium muriaticum

Το Ammonium muriaticum θεωρείται αποτελεσματικό φάρμακο για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς. Το Ammonium muriaticum δεν έχει πολλά από τα ενδεικτικά συμπτώματα των άλλων φαρμάκων σε αυτόν τον κατάλογο. Έχει, ωστόσο, ορισμένα συγκεκριμένα συμπτώματα. Οι άνθρωποι που αντιδρούν ευνοϊκά σε αυτό το φάρμακο υποφέρουν από θυμό και ταχεία ευερεθιστότητα χωρίς σοβαρό λόγο. Έχουν υπερβολικό πόνο στις φτέρνες και τα πόδια τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ ευαίσθητοι και έχουν μια παράξενη τάση να θρηνούν. Αναζητούν λόγους για να είναι λυπημένοι και καταλήγουν σε κατάθλιψη. Έχουν επίσης προβλήματα ύπνου και μερικές φορές υποφέρουν από αϋπνία.

Excès de graisses
Το Ammonium muriaticum μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από το περιττό λίπος από τους μηρούς, το στομάχι και τους γλουτούς.

Γραφίτες: η ομοιοπαθητική λύση για την απώλεια βάρους

Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν το λίπος σε όλα τα μέρη του σώματός τους. Ο γραφίτης, όπως και τα άλλα φάρμακα του καταλόγου, έχει επίσης ένα μοναδικό σύνολο συμπτωμάτων που υποδηλώνουν τη χρήση του. Οι επαγγελματίες συστήνουν αυτό το φάρμακο σε άτομα με γαστρικά προβλήματα που έχουν υπερβολικά αέρια.

Τα άτομα αυτά υποφέρουν από πόνους στο σώμα και κόπωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν επίσης προβλήματα εμμηνορροϊκού κύκλου και μπορεί να εμφανίσουν αλλεργίες και κνησμό. Τα άτομα αυτά υποφέρουν από μακροχρόνια κατάθλιψη και είναι εύκολα ερεθισμένα. Έχουν αδύναμο στομάχι και χρόνια γαστρικά προβλήματα. Μπορεί επίσης να έχουν πρησμένα γεννητικά όργανα.

Fucus: ένα πολύτιμο βοήθημα για την απώλεια βάρους

Αυτή η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για οποιονδήποτε είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος. Είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την εξάλειψη του περιττού λίπους από ολόκληρο το σώμα. Βοηθά στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και στη βελτίωση της πέψης. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς.

Οι επαγγελματίες συστήνουν αυτό το φάρμακο για άτομα που υποφέρουν από κόπωση και εξάντληση. Τα άτομα αυτά υποφέρουν επίσης από πονοκεφάλους, οι οποίοι γενικά εκτείνονται από τους κροτάφους προς τον αυχένα. Βιώνουν επίσης διακυμάνσεις στην όρεξή τους, η οποία μπορεί γενικά να αυξάνεται και να μειώνεται σε ακραίες τιμές. Υποφέρουν επίσης από πονόλαιμο. Η υπερκινητικότητα είναι ένας βάσιμος λόγος για τη σύσταση αυτού του φαρμάκου, όπως και η δυσκοιλιότητα και η διάρροια.

l'algue fucus
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο fucus μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία όλων εκείνων που πάσχουν από υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία.

Η απώλεια βάρους γίνεται εύκολα με το Phytolacca

Πολλές φυσιολογικές και ψυχολογικές καταστάσεις προτείνουν τη χρήση του Phytolacca. Οι θεραπευτές συνιστούν αυτό το φάρμακο εάν οι άνθρωποι υποφέρουν από φουσκάλες σε όλο το πεπτικό τους σύστημα, ιδιαίτερα στο στόμα και το λαιμό. Τα άτομα αυτά έχουν δυσκολία στην κατάποση και δεν μπορούν να φάνε στερεά τροφή.

Συνήθως υποφέρουν από φουσκάλες στα χείλη και τη γλώσσα. Έχουν φαγούρα σε όλο το σώμα και έχουν χλωμό πρόσωπο. Είναι επίσης πολύ αδύναμοι και γενικά κουρασμένοι μετά από εργασίες που απαιτούν πολύ μικρή προσπάθεια. Υποφέρουν επίσης από ισχιακό πόνο και δεν μπορούν να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις.