Πώς μπορώ να χάσω βάρος στα πόδια μου;

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 08/09/2023]

Το αδυνάτισμα των ποδιών σας είναι ο καταλληλότερος όρος όταν πρόκειται για το αδυνάτισμα των ποδιών σας. Αυτό το μέρος του σώματος αλλάζει σχήμα και τείνει να διογκώνεται κάτω από ορισμένες συνθήκες. Η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, το υπερβολικό βάρος, τα προβλήματα κυκλοφορίας ή άλλες ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν την κατάστασή τους. Αν αυτό ισχύει για εσάς, το αδυνάτισμα των ποδιών σας είναι εφικτό όταν αντιμετωπιστεί η αιτία. Επιπλέον, οι ασκήσεις για το αδυνάτισμα των ποδιών είναι αποτελεσματικές για την απόκτηση δύναμης και μυών σε αυτή την περιοχή.

Γιατί τα πόδια μας είναι μερικές φορές πρησμένα;

Θα θέλατε να έχετε λεπτά πόδια; Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε μεγάλα, πρησμένα πόδια. Εκτός από το υπερβολικό βάρος, οι άλλες αιτίες είναι συχνά προσωρινές. Σας συνιστώ να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα θεραπειών και ασκήσεων για να αδυνατίσετε γρήγορα τα πόδια σας. Η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι υπεύθυνοι για την ευεξία και τη δυσλειτουργία του σώματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να θεραπεύσετε τα προβλήματα της κυκλοφορίας του αίματος και το πρήξιμο θα εξαφανιστεί.

Comment maigrir des pieds
Το λίπος στα πόδια μπορεί να έχει διαφορετική προέλευση

Υπερβολικό βάρος

Όπως είπα προηγουμένως, τα πόδια σας αντιδρούν στο υπερβολικό βάρος. Είναι φυσικό να αποκτήσετε λίπος σε αυτή την περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κάνετε δίαιτα για να αδυνατίσετε τα πόδια σας. Η σωστή ισορροπία μεταξύ διατροφής και άσκησης είναι σημαντική για να επιτύχετε γρήγορα αποτελέσματα. Μια δίαιτα αδυνατίσματος περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για να μετατρέψετε το πλαδαρό δέρμα σε μυς. Οι ασκήσεις που στοχεύουν στους μύες των ποδιών λειτουργούν και στα πόδια.

Κατακράτηση νερού

Η κατακράτηση νερού είναι μια διαταραχή του σώματος που εκδηλώνεται στα πόδια. Οι αστράγαλοι και τα πόδια σας πρήζονται στο τέλος της ημέρας. Το καλοκαίρι, αυτό μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα. Τα συμπτώματα είναι οδυνηρά και μερικές φορές αναπηρικά. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση με στοχευμένες ασκήσεις και τη σωστή θεραπεία για να αδυνατίσετε γρήγορα τα πόδια σας. Το αδυνάτισμα των ποδιών σας περιλαμβάνει τον εντοπισμό των αιτιών και τη λήψη κατάλληλων μέτρων.

Προβλήματα με τη φλεβική κυκλοφορία

Η καλή φλεβική επιστροφή είναι υπεύθυνη για τα λεπτότερα πόδια. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οδηγήσουν σε κιρσούς στα πόδια και τα πέλματα. Όπως και τα συμπτώματα της κατακράτησης νερού (ένα άλλο υποκείμενο σύμπτωμα), τα πόδια είναι πρησμένα και έχετε μερικές φορές αφόρητο πόνο σε αυτή την περιοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστώ να ανυψώνετε τα πόδια σας σε κάποιο στήριγμα, όπως μαξιλάρια, για να κυκλοφορήσει το αίμα στο σώμα σας.

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε βάρος στα πόδια σας;

Όποια και αν είναι η αιτία για τα πρησμένα πόδια σας, συνιστώ να αποφεύγετε την υπερβολική ζέστη. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε την αιτία των προβλημάτων σας.

Μείωση του αλατιού για τις έγκυες γυναίκες

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για παράδειγμα, οι γυναίκες τείνουν να έχουν πρησμένα πόδια από το δεύτερο τρίμηνο και μετά. Για τις έγκυες γυναίκες, συνιστώ να μειώσετε το αλάτι για να μειώσετε το νερό που αποθηκεύεται στο σώμα σας. Αυτή η συμβουλή μπορεί επίσης να αποτρέψει την υψηλή αρτηριακή πίεση στο τέλος της εγκυμοσύνης σας. Ο γυναικολόγος σας μπορεί επίσης να κάνει την ίδια σύσταση για να βοηθήσει την εγκυμοσύνη σας να κυλήσει ομαλά.

Αλλαγή διατροφής

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή είναι οι πυλώνες της σιδερένιας υγείας. Οι διαταραχές στο σώμα σας, όπου κι αν βρίσκονται, είναι συμπτώματα μιας ανισορροπίας στη ζωή σας. Σας συνιστώ να τρώτε καθημερινά αρκετά ποικίλες και πολύχρωμες τροφές. Δώστε προτεραιότητα σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Αν κάνετε αθλητισμό ή σωματική δραστηριότητα, η πρόσληψη πρωτεϊνών είναι σημαντική.

Πίνετε άφθονο νερό

Η ενυδάτωση είναι μια ζωτικής σημασίας διαδικασία για τη διατήρηση των κυττάρων σας ζωντανών και υγιών. Αν υποφέρετε από κατακράτηση νερού και πρησμένα πόδια, η απώλεια βάρους σημαίνει να πίνετε πολύ νερό. Μπορεί να φαίνεται ανακόλουθο, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι το νερό είναι σημαντικό για να σας κρατήσει ενυδατωμένους αυτή τη στιγμή. Πρέπει να μειώσετε το αλάτι και το φαινόμενο της όσμωσης θα κάνει τα υπόλοιπα. Ωστόσο, η κατανάλωση 1,5 λίτρου νερού την ημέρα είναι απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Toujours boire beaucoup d'eau
Πάντα να πίνετε άφθονο νερό

Φορέστε κάλτσες συμπίεσης

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος είναι συχνά αποτέλεσμα της κακής φλεβικής επιστροφής. Σας συμβουλεύω να φοράτε κάλτσες συμπίεσης τη νύχτα ή στη δουλειά. Πιέζουν τα πόδια σας για να κυκλοφορήσει το αίμα προς τους μηρούς σας. Το πρήξιμο στους αστραγάλους και τα πόδια μειώνεται και μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί με τις κάλτσες στήριξης. Θα πρέπει επίσης να κάνετε στοχευμένες ασκήσεις στα πόδια για να αδυνατίσετε τα πόδια σας.

Κοιμηθείτε με τα πόδια σας υπερυψωμένα

Η φλεβική επιστροφή στην καρδιά ενεργοποιείται όταν τα πόδια σας είναι ελαφρώς ανυψωμένα σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα σας. Το πρήξιμο στους αστραγάλους και τα πέλματα στο τέλος της ημέρας ανακουφίζεται από αυτή τη συμβουλή. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική ακόμη και στο γραφείο. Στο κρεβάτι το βράδυ, μπορείτε να φοράτε κάλτσες συμπίεσης και να ανυψώνετε τα πόδια σας για να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε γρήγορα.

Ένα μασάζ με κρύο νερό

Το κρύο είναι ο τέλειος σύμμαχος για τα πρησμένα πόδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίδακα κρύου νερού στο ντους σας ή ένα μασάζ με κρύο νερό σε μια λεκάνη. Οι αλοιφές με το φαινόμενο του παγάκιου χρησιμοποιούν αυτό το φαινόμενο για να ανακουφίσουν τα βαριά πόδια. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό με μερικά παγάκια για να αδυνατίσετε γρήγορα τα πόδια σας.

Ποιες ασκήσεις μπορώ να κάνω για να χάσω βάρος στα πόδια μου;

Τα πόδια μεγαλώνουν ανάλογα με το ύψος και την αύξηση του βάρους σας. Οι γυναίκες υποφέρουν από πρησμένα πόδια κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το πρήξιμο στα πόδια είναι αντιαισθητικό και μερικές φορές αναπηρικό. Η βελτίωση των ποδιών σας περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την εκτέλεση ασκήσεων που ενισχύουν τους μύες των ποδιών. Σε γενικές γραμμές, όλες οι ασκήσεις για τα πόδια γυμνάζουν τα πόδια. Ωστόσο, αυτές οι λίγες στοχευμένες ασκήσεις είναι αποτελεσματικές για το αδυνάτισμα των ποδιών σας.

  • Σηκώστε τις φτέρνες σας από το έδαφος και κρατήστε την ισορροπία για λίγα δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.
Décoller les talons du sol
Σηκώστε τις φτέρνες σας από το έδαφος
  • Τοποθετήστε τα πόδια σας επίπεδα στο έδαφος και ανασηκώστε απαλά την καμάρα του ποδιού σας, επιστρέφοντας στην αρχική θέση.
  • Σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών και τις καμάρες σας, κρατήστε την ισορροπία από τις φτέρνες σας και επιστρέψτε απαλά στο έδαφος.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας καλός τρόπος για να προλάβετε τα προβλήματα με τα πρησμένα πόδια και τη γενική σας υγεία. Το καθημερινό άγχος μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και να επηρεάσει το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Τα προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα τα πρησμένα πόδια, είναι συμπτώματα καρδιακής δυσλειτουργίας. Είναι σημαντικό να ενδυναμώνετε τους καρδιακούς σας μύες με καρδιολογική άσκηση.

Les exercices cardio aident à maigrir des pieds
Οι καρδιολογικές ασκήσεις σας βοηθούν να χάσετε βάρος στα πόδια σας

Ποια είναι τα οφέλη από το αδυνάτισμα των ποδιών σας;

Εκτός από τα αισθητικά οφέλη των εκλεπτυσμένων, φροντισμένων ποδιών, το αδυνάτισμα των ποδιών σας είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πρησμένων ποδιών. Μόλις βρείτε την αιτία της πάθησης των ποδιών σας, το αδυνάτισμα των ποδιών σας γίνεται πολύ πιο απλό. Για την ενδυνάμωση των ποδιών σας συνιστώνται στοχευμένες ασκήσεις για τα πόδια και αθλήματα. Το περπάτημα και το ανέβασμα σε σκάλες είναι καθημερινές κινήσεις που χρησιμοποιούν τους μύες των ποδιών και των ποδιών σας.

Χάστε βάρος για να αδυνατίσετε όμορφα τα πόδια σας

Ως ειδικός σε θέματα διατροφής, σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αδυνατίσματος για να αντιμετωπίσετε τα περιττά σας κιλά. Αυτό περιλαμβάνει έναν καλό συνδυασμό μιας διατροφής πλούσιας σε ποιοτικά θρεπτικά συστατικά και ασκήσεων άσκησης με βάρη προσαρμοσμένες στους στόχους σας. Η απώλεια βάρους στα πόδια σημαίνει επίσης απώλεια βάρους στους γλουτούς, το στομάχι, τα πόδια, τους μηρούς και το πάνω μέρος του σώματος. Σήμερα, υπάρχουν τεχνικές που σας βοηθούν να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε.

Καλύτερη φλεβική επιστροφή

Μόλις ανακαλύψετε την αιτία για τα πρησμένα πόδια σας, η φροντίδα τους είναι εύκολη. Μερικές φορές χρειάζεται μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Η χρήση καλτσών συμπίεσης συνιστάται για την πρόληψη και τη θεραπεία των βαριών ποδιών και των πρησμένων ποδιών. Είναι σημαντικό να φροντίζετε καλά τα προβλήματα κυκλοφορίας του αίματος, καθώς τα πρησμένα πόδια είναι επώδυνα και αναπηρικά. Ανυψώνετε πάντα τα πόδια σας στο κρεβάτι!